shqiperia a eshte e rrezikuar nga fondamentalistat

shqiperia a eshte e rrezikuar nga fondamentalistat

shtroj kete teme pa asnje urrejtje fetare ndaj asnjeres fe
si shqiptar krenar pyes veten shqiperia e vaso pashes (feja e shqiptarit eshte shqiptaria)mund te rrije e tille ku tre fe bashkjetojne dhe nuk bien ndesh nga principet sepse jemi shqiptare ne rradhe te pare .
me ra te rri ne shqiperi 2 muaj e gjysme pas gati 6 vjetesh ik e hajde me nga tre kater dite pershtypja qe pata duke pare njerezit ne rruge(kryesisht ne tirane)ishte pak rrenqethse sepse ishte kriju nje hendek i madh mes atyre qe donin te afirmonin besimin e tyre dhe atyre qe e mbanin per vete nuk me kishte zene syri ne ato pak vite qe jetova atje(17vjet) nje grua te mbuluar me perçe nga koka deri te kembet dhe njerez me mjekerr dhe te veshur keç mu duk vetja ne kabul dhe jo ne tirane pastaj kur degjoje lajmet apo ate çfare njerezit thonin tu krijonte ideja se ne elbasan feja kishte marre nje kthese nga ekstremizmi.pastaj debimet e shumta te islamikeve qe po ndodhnin dhe bllokimet e shume llogarive bankare te disa pseudo shoqatave humanitare me bene te mendoja shume gjera te pakendeshme.
dihet se feja eshte per te varfrit dhe ne shqiptaret jemi te varfer dhe shqiperia sikur eshte kthyer ne terren rekrutimi per ekstremista

e shtrova kete teme sepse nuk dua qe nje dite ta kthej pushken ndaj nje vellai shqiptar qe lufton ne emer te fese
dhe sepse dua te di mendimet tuaja
jemi gjithmone ne dileme ndoshta une gabohem

flm nqs i pergjigjeni kesajt teme pa urrejtje ndaj besimeve dhe ju lutem jo nacionalizem te tepruar. me respekt Edi

Kondrapedali

Kondrapedali
Re: shqiperia a eshte e rrezikuar nga fondamentalistat

Arvanitas që flasin shqip apo që janë të ndërgjegjshëm për prejardhjen e tyre në Greqi janë rreth 1,2 milionë ndërsa Grekë me prejardhje arvanitase (shqiptare) janë mbi 6 milionë. Kjo diferencë i atribuohet luftës së pamëshirshme të patriarkanës greke ndaj Arvanitasve kryesisht atyre myslimanë. Deri më 1821, raporti mysliman/ortodoks në Greqi ishte 1, ndërsa sot?
Kjo mund të duket pa lidhje për temën por faktikisht fondamentalistët më të rrezikshëm për Shqipërinë janë grekofilët.
Shqipëria është në rrezik nga qeveria në këtë drejtim pasi populli e tregoi qëndrimin e tij më 4 e 5 shtator!

OROSHI

Primus registratum

Kondra,me sa di une Arvanitasit nuk jane permendur asnjehere si muslimane,Camet po,duhet te jene me mijera Came qe u derguan me force dhe diplomaci ne Turqi!!!Mos i ngaterro,tjeter jane Arvanitet e tjeter Camet.

Bukuroshja

Primus registratum

perqindja me e madhe e shqiptareve e meritojne ti trajtosh keq se kane qene "sherebetoret besnike" te nje sistemi diktatorrjal dhe ata vete me duart e tyre vrane dhe torturruan neper burgjet e diktaturres dhe kampe internimi njerez te pafajshem.
Sa e sa spihuna te sigurimit te shtetit diktatorrial kane futur neper burrgje te pafajshem.

e te tjera... e te tjera...

Presidenti

Forumium maestatis

une jam shqiptare e ekstremist nacionalist e puritan aq sa ...identifikimin tend vajz si shqiptare e marr per ofendim per rracen tone, po keto kohe dhe ne mendjemedhenjt kemi ulur hunden se injoranca po bohet smundje infektive te 82-sh e siper-at.

kemi met tu e zgjedh shoqnin e tavolines me kujdes se ka verdall mina vagante me koken plot mut...( e kam llafin per idete mbi boten dhe lehtesine e zgjidhjeve qe u thot truni) gati me ta vjell ne preher.(se kjo ka efekte kolaterale te paedukates e trashesise se te sjellmes).

shqiperine e rrezikojne injorantat...e arrogantet qe siç thot koço devole jane profesor doktorra te gjithe.

Kondrapedali

Kondrapedali

Orosh, më bëhet qejfi që je mirë!
Më vjen keq por Arvanitët kanë qenë edhe ortodoksë edhe myslimanë. Pas 1821 (revolucioni Grek) filloi spastrimi i Arvanitasve. Moreja ka patur jo pak Arvanitas myslimanë e po ashtu edhe pjesa tjetër e Greqisë. Rasporti siç e thashë edhe më lart ka qenë 1. Për këtë mund të hapësh çdo libër historie, problemi qëndron tek emërtimi. P.sh. në librat grekë do ti hasësh me emrat turqit apo turkalvaniqi ndërsa në librat shqiptarë (shumica e tyre) do ti gjesh me emrin shqiptar. Librat e tjerë anojnë o tek njëra o tek tjetra.
Përsa i përket çamëve, ata janë arvanitas (shqiptarë) myslimanë të cilët i kanë filluar vuajtjet e tyre (të mirëfillta) pas luftërave ballkanike!

TË UROJ SHËNDET E GJITHË TË MIRAT! :wave:

OROSHI

Primus registratum

Kondra,une e di qe Camet dhe Arvanitet jane dy fise shqiptare te ndryshme,si geget dhe tosket.Nuk jam i sigurte!!Nga dicka qe kam lexuar e kam kete mendim.
Me shpjego me teper plako persa i perket races shqiptare ne Greqi,jam shume i interesuar!!
Edhe une gezohem qe ti je mire,te fala :wave: :wave:

Gysi

Primus registratum

Per merakun tuaj o kokeboshat e mesiperm!
Nuk jam as brune dhe as bjonde.

Cfare po thosha une me siper eshte se nje gabel si puna juaj ben mire te gjej rracen e vet edhe te na shporret nga syte.
Ne nuk jemi as gabela dhe as xhipsis.

Sa per identitetin, ma ka dhene edhe mua nje identitet vendlindja, qe fatkeqesisht eshte e perbashket, sipas pashaportes me ate tuajen, por qe nuk pershtaten aspak, por cfare ti besh!
Qe je edhe raciste, eshte normale, pasi eshte nje nga semundjet me perhapura te bjondllekut. Pak rendesi ka ngjyra e vertete e flokut, per t’u ndjere bjonde ne thellesi te vetvetes.

C’eshte e verteta mua gabelet apo romet p.sh. me pelqejne shume, pasi kane disa pikepamje mjaft interesante per jeten. Keshtu qe kam respekt per ta. Por nuk kam kurrsesi respekt per bjondet artificjale, qe me shume se floket u jane zverdhur mendte, e qe jane te gatshme te nderrojne gjithcka, ngjyren e lekures, ngjyren e flokeve, rrobat qe veshin (apo edhe zhveshin, sipas llojit te prasit me te cilin fluturojne ne hava), emrin, kombesine, fene, familjen, nderin, idete, kulturen, shpirtin vete (per kete te fundit nuk jam shume i sigurte pasi nuk besoj se e kane nje te tille), vete e vetem per pak “qetesi, me honger e me pi, ene me bo qejf”. Keshtu qe sigurisht qe racen time do te kerkoj dhe do te gjej, por nuk do te harroj te respektoj edhe cdo race tjeter, pervec asaj tendes, per te cilen me vjen ndote, raca e te vetshiturve.

Pikerisht, sa per identitetin, ti e shpreh mjaft qarte qe ti nuk e ke absolutisht, madje ti as nuk e njeh fare, pasi ti e mendon ate vetem ne pasaporte, te cilen, vertete vatkeqesisht e kemi njesoj. Per ty identiteti eshte thjesht identifikim. Dhe as qe ekziston mundesia te krahasojme identitetet, pasi ty te mundgon fare.
C’ti besh?
Shume e thjeshte shko nderro emrin edhe ti, si shume mjerane te tjere, shko e lepiji kembet ambasadorit grek, lute te te “pagezoje” me ujin e bekuar acid qe djeg cdo grimce te kombesise brenda teje, dhe gjej prehje ne preherin e kujtdo te huaji, te afte qe, pervec se nga rrobat, te te zhveshe edhe nga vetvetja.
Sigurisht qe nuk do jesh as e para as e fundit qe do t’a besh kete, keshtu qe askush nuk do t’a caje koken per ty, ashtu sic nuk e can askush sot ne kete vend as per Pirro Dhimasin apo per luanin e transformuar ne Leonidha qe tashme ngre hekra per hesap te grekeve.
Faktikisht, per njerez te tille ky vend as ka pasur ndonjehere nevoje, ndaj bejne mire qe e thyejne qafen.

Megjithate, une shpresoj t’i kesh pasur nga budallalekua ato qe ke shkruar me lart, do te jesh me e justifikuar keshtu.

OROSHI

Primus registratum

Gysi!!!
Une jam i mendimit qe:mbasi Bukuroshen nuk e njofim,te mos i veme epitete qe mund ta vrasin apo ta bejne te ndihet keq.Duhet te kemi durim(i drejtohem edhe vedit)sepse dikush di me shume e dikush me pak,por ai qe di me pak thjeshte nuk di,por nuk eshte i/e keq.Bukuroshja ndoshta nga nervoziteti ben nxitime ne postime!!!

Gysi

Primus registratum

Dakort jam me ty, dhe c'eshte e verteta as qe kam ndopak qef te ironizoj apo shaj ndokend, por teksa kisha ndonje dyshim per postimin e pare te saj, dhe mendoja se nje postim i dyte mund te sqaronte gjera qe mund t'i kishim kuptuar gabim, apo qe mund ti kish shprehur ajo gabim, por kur sheh se postimi i dyte i saj ishte me nje gjuhe edhe me arrogante ndaj atyre qe reagojne, me te drejte ne menyre te ashper ndaj pikepamjeve te tilla, te padenja per nje qenie njerezore, krijova bindjen qe kete mendjelehtesi ne te gjykuar "e bukura e dheut" e kish kthyer ne moto te saj.

Megjithate nuk eshte kurre vone per sqarime!