shqiperia a eshte e rrezikuar nga fondamentalistat

shqiperia a eshte e rrezikuar nga fondamentalistat

shtroj kete teme pa asnje urrejtje fetare ndaj asnjeres fe
si shqiptar krenar pyes veten shqiperia e vaso pashes (feja e shqiptarit eshte shqiptaria)mund te rrije e tille ku tre fe bashkjetojne dhe nuk bien ndesh nga principet sepse jemi shqiptare ne rradhe te pare .
me ra te rri ne shqiperi 2 muaj e gjysme pas gati 6 vjetesh ik e hajde me nga tre kater dite pershtypja qe pata duke pare njerezit ne rruge(kryesisht ne tirane)ishte pak rrenqethse sepse ishte kriju nje hendek i madh mes atyre qe donin te afirmonin besimin e tyre dhe atyre qe e mbanin per vete nuk me kishte zene syri ne ato pak vite qe jetova atje(17vjet) nje grua te mbuluar me perçe nga koka deri te kembet dhe njerez me mjekerr dhe te veshur keç mu duk vetja ne kabul dhe jo ne tirane pastaj kur degjoje lajmet apo ate çfare njerezit thonin tu krijonte ideja se ne elbasan feja kishte marre nje kthese nga ekstremizmi.pastaj debimet e shumta te islamikeve qe po ndodhnin dhe bllokimet e shume llogarive bankare te disa pseudo shoqatave humanitare me bene te mendoja shume gjera te pakendeshme.
dihet se feja eshte per te varfrit dhe ne shqiptaret jemi te varfer dhe shqiperia sikur eshte kthyer ne terren rekrutimi per ekstremista

e shtrova kete teme sepse nuk dua qe nje dite ta kthej pushken ndaj nje vellai shqiptar qe lufton ne emer te fese
dhe sepse dua te di mendimet tuaja
jemi gjithmone ne dileme ndoshta une gabohem

flm nqs i pergjigjeni kesajt teme pa urrejtje ndaj besimeve dhe ju lutem jo nacionalizem te tepruar. me respekt Edi

Florus

Forumium maestatis
Re: shqiperia a eshte e rrezikuar nga fondamentalistat

Nuk e besoj qe Shqiperia te jete e rrezikuar nga fondamentalistet.
Ata njerez jo qe nuk interes ne akte terroriste (ca do hedhin ne ere?!) po as qe jua mban te bejne dicka te tille ne Shqiperi 1her :cool:

Bukuroshja

Primus registratum

Edi!

Ti pe femra shqiptare mbuluar me perce nga koka deri ne kembe? Ne Shqiperi?.
Ti pe burra me Mjeker? Shqiptare?

Po thuaj pastaj qe nuk jane rrac e piset ose besim i piset.
Mbulohen qe te mos duket te palare.

lola

Primus registratum

edhe ju si beni sikur jane mbuluar gjithe gocat ne tirane. Nese jane bere njerez fetare aq shume sa kane harruar shqiptarine nuk i mban gje ne shqiperi...ikin andej nga harapet ata se tremben nga gocat qe mbulohen shume pak ne tirane.

Mos u shqetesoni. Ka muslimane sa te duash ne Hamerike, por nuk jane te gjithe ekstremista dhe nuk rrine dot te tille sepse kultura kryesore nuk eshte e atille dhe nuk e bejne dot. fajin per nivelin e rritur ne shqiperi e ka sala qe na futi ne nje thes me harapet duke na futur ne organizata islamike. po c'kemi c'ti bejme tani se e kishte vetem nga injoranca i shkreti.

zog

Primus registratum

shqiptaret si beri musliman 500 vjet pushtim ose bashkepunim me turkun qe ne ate kohe ishte ne zenit, e jo sot muslimanizmi varfanjak arab.

pastaj te rrezikshme jane pakicat (edhe virusi ose mikrobet jane te vegjel, bile kjo i ben te rrezikshem) fetare ose etnike, pra jane kataliket ose othodokset me te rrezikshmit, ngaqe si pakice ata e ndjene veten me te terrorrizuar.

dy shembuj historike; zogu musliman e hoqi perçen me ligj. enveri çun hoxhe e hoqi fene me ligj.

Bukuroshja

Primus registratum

Ne katolik dhe ortodoks kemi qene
si mund te pretendojme se keto dy fe jane me rrezik?

Po se percja ishte shume e rrezikshme, nen te mund te fshihej fytyra e nje krimineli

zog

Primus registratum

bukrroshe, mesa shoh nuk e ke kap SENSIN e shkrimit tim.

nje PAKICE eshte gjithnje me e rrezikshme se nje shumice.
per rrjedhoje integrizmi musliman eshte me i rrezikshem ne egjypt (nje vend laik) ose marok se sa ne iran (republike islamike) ose arabi saudite.

pra pakica infekton shumicen.

duke qene se tek ne ka tre besime, nuk vjen rreziku nga besimi me i madh, por nga ai me i vogel.

si dhe ne ate kohe qe ti permend, shqiperia ka qene e gjitha katolike, prandaj katoliçizmi ka qene pa rrezik. megjithese kudo ku feja jone ishte e njejte me ate te komshiut shqiptaret u zhduken si komb. sot keshtu po ndodh me orthodokset shqiptare. s'eshte çudi qe nje dite jugun orthodoks ta marre greku, e ju te vazhdoni te diskutoni per integrizmin musliman.

Bukuroshja

Primus registratum

ç'a po flet o Zog!

po ç'a na duhen ne keto?

Do kesh qetesi dhe ligje? Pa arme dhe lufte?

Do besh qejf? Do hash e do pish?

po ç'a do me ti?

Jugu i dikurshem i Shqiperise ishte i perbashket me greket pasi njerezit leviznin dhe populli kishte zoteruar nje fe ate katoliken orthodokse erdhi turku dhe i percahu dhe per mos humbur besimin e tyre orthodoks kristjan greket kerkuan qe edhe ata shqip folesit tashme te flisnin greqisht kishte qe pranuan kish qe nuk pranuan, tani ay jug eshte Greqi sot

çfare nxoren ata qe nuk pranuan?

Nuk eshte aspak çudi qe ky Jug i sotem te behet ish Jug i dikurshem i Shqiperise

Nuk me vjen keq fare!

Kush e di veten kush eshte dhe nga vjen le te gjeje popullin perkates per te bashkejetuar.

soni2

Primus registratum

flm qe ju pergjigjet

une isha i preukopuar sepse nuk dua ta drejtoj pushken drejt nja vellai shqiptar qe del bertet allahu akbar

shqiperia sikur mos te kishte majft problemet e veta iku dhe ne irak dhe nqs ndonje shqiptar vella i yne bie rob i atyre bythpalareve do tja presin koken sepse ai trapi yne nuk ka diplomaci qe ta lirojne dhe ne shqiperi varferia eshte e madhe dhe njerezit afrohen me zotin por na ate rruge ka edhe njerez (fondamentalista)qe ne emer te fese kryejne krime

jam dakort me zogun kur thote se nga pakica vjen rreziku por konsideron si pakice katoliket dhe ortodokset duke harruar se asnjera nga keto fe nuk therret luften e shejnte (xhihadin)

jam dakort me ty per pakicen ishte ajo pakice e besimtarve muslumanesh ekstremistash nga e cila mund te presim akte
dhe ato akte ato do i justifikojne me fene

kjo me preukupon

Presidenti

Forumium maestatis

S'ti jep Zoti te gjitha thot populli, disave bukurine ( e bohen bukuroshe) e cave mend! :cool:

Gysi

Primus registratum

Problemi mo i modh Nahar eshte se ka ca qe s’iu ka dhone as njonen as tjetren por, ca ti bosh qe e kon pasqyren e deformuar ne shtepi dhe iu rre menja. Po me siguri ko nusja mo nolt duhet te jete bjonde se s’ka mundesi. Biles fakti qe nuk ka nevoje per identitet, pasi e thote vet cfare kerkon nga jeta, qetesi, me honger e me pi, ene me bo qejf (kjo e fundit varet nese ka njeri qe te jete i gatshem me ia bo qefin /pf/images/graemlins/wink.gif ), ky fakt pra, tregon qe duhet te jete bjonde artificiale dhe sigurisht qe e vu shume kompleksin e mungeses se pigmentit origjinal ne floket e saj te dale boje. Megjithate keto tipa e mbajne veten me gajret dhe i ngushellon fakti qe mjafton te ndjehesh bjone dhe ti mund te jesh e tille. Vetem se here pas here, kur iu del boja e flokeve, shikojne te tmerruara rrenjet e c’verdhezuara dhe i kap paniku. Pikerisht kete lloj paniku lexova ne rrjeshtat e saj. Kjo ndryshe mund te quhet ç’bjonidzimofobi, dhe qe eshte frike nga boja jote origjinale. Eshte semundje e pasherueshme /pf/images/graemlins/frown.gif , vetem nje gje i ben dobi, tullaclleku.

Gysi

Primus registratum

To57! Te pyes dhe njehere se c’fare kupton me xhihad ti?
Te them te drejten keto ndarje keshtu s’me pelqejne fare. Domethene vetem pakicat muslimane qenkan te rrezikshem, te tjeret jo. Po mire, po ata ne Irlande, cfare feje kane???
Mos fillo te me flasesh per keqinterpretime e fese apo ku t’a di une se nuk jane argumente ato. Gjerat jane pothuajse njesoj, me c’faredo lloj petku qe t’i veshesh, qofte ky islamik apo i krishter. Problemi eshte qe ne duhet ti shohim me objektivitet dhe asnjanesi.

TeanD

Primus registratum

ama bukuroshja e meritonte kete me ato qe ka thene me lart
sa vjec je moj cupe..
ste kuptova kur thua qe nuk te vjen keq ta marr greku jugun... :eek:

kur nuk ke nje mendim te hajrit me mire mos diskuto fareeeee

soni2

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Gysi:
[qb] To57! Te pyes dhe njehere se c’fare kupton me xhihad ti?
Te them te drejten keto ndarje keshtu s’me pelqejne fare. Domethene vetem pakicat muslimane qenkan te rrezikshem, te tjeret jo. Po mire, po ata ne Irlande, cfare feje kane???
Mos fillo te me flasesh per keqinterpretime e fese apo ku t’a di une se nuk jane argumente ato. Gjerat jane pothuajse njesoj, me c’faredo lloj petku qe t’i veshesh, qofte ky islamik apo i krishter. Problemi eshte qe ne duhet ti shohim me objektivitet dhe asnjanesi. [/qb]
o gys nuk po flasim per belfastin po per shqiperine dhe ne keto momente pakicat po kercenojne ajo qe thashe ishte se nuk kisha deshire te shifnja ne shqiperi nje lufte feje sepse e kemi kembezen içike te lehte prandaj nqs ti me permend belfastin une po te permend palestinen irak e afganistan le mos ti permendim fare te koncentrohemi ke shqiperia yne meme le tja shtrojme pyetjen vetes kush jemi dhe çfare duam nqs dikur kemi pasur personalitet e zotnillek sot sna ka mbetur asgje .

xhoni

Primus registratum

Fara e keqe qe po mbjellin arabet ne Shqiperi eshte frikshme.Prit kur te degjojme per ndonje kamikazshqipetar qe hidhet ne ere gjekundi andej nga Izraeli,Rusia apo Amerika.
Pastaj kemi per ta bere kokrren e hajrit ne.
E cte na i heqe Evropa vizat??? :shrug: Qe te shkojme me mjekrra dhe perce ne Itali apo France.
Pak kane ata,do durojne dhe callmaxhinjte tane.
Ah mer piplla.....injoranca ska brire :confused:

OROSHI

Primus registratum

Megjithese ca kohe me pare e kam pasur edhe une "friken" e nje invazioni muxhahedinesh dhe kamikazesh ne token tone,tani mund te them pa frike qe:arabet kane frike te shkelin ne token Ilire(nga shume arsye),njera nga keto arsye eshte qe:njerez qe mund te ndihmonin fundamentalizmin/terrorizmin ne Shqiperi ka pak ose aspak!!!As qe mund te behet fjale per ndonje grup i perbere nga shqiptare qe mund te ndermerrnin ndonje akt terrorist ne vende te tjera(perendim).Shume-shume me arabizimin e ndonje fshati te humbur te Shqiperise,e keqja nuk do i kalonte kufinjte e ketij fshati!!! :wave:

Bukuroshja

Primus registratum

Per merakun tuaj o kokeboshat e mesiperm!
Nuk jam as brune dhe as bjonde.

Cfare po thosha une me siper eshte se nje gabel si puna juaj ben mire te gjej rracen e vet edhe te na shporret nga syte.
Ne nuk jemi as gabela dhe as xhipsis.

Sa per identitetin, ma ka dhene edhe mua nje identitet vendlindja, qe fatkeqesisht eshte e perbashket, sipas pashaportes me ate tuajen, por qe nuk pershtaten aspak, por cfare ti besh!

Gerald_LSU

Primus registratum

ç'a po flet o Zog!
Jugu i dikurshem i Shqiperise ishte i perbashket me greket pasi njerezit leviznin dhe populli kishte zoteruar nje fe ate katoliken orthodokse erdhi turku dhe i percahu dhe per mos humbur besimin e tyre orthodoks kristjan greket kerkuan qe edhe ata shqip folesit tashme te flisnin greqisht kishte qe pranuan kish qe nuk pranuan, tani ay jug eshte Greqi sot

çfare nxoren ata qe nuk pranuan?

Nuk eshte aspak çudi qe ky Jug i sotem te behet ish Jug i dikurshem i Shqiperise

Nuk me vjen keq fare!

Kush e di veten kush eshte dhe nga vjen le te gjeje popullin perkates per te bashkejetuar.
Problemi eshte ky bukuroshe. Ata te asimiluarit quhen ndryshe edhe Arvanitas dhe keto Arvanitas jane nga nacionalistet greke me te egert sot. Jane pikerisht keto pasardhes te shqiptareve te jugut te hershem qe kane urrejtje per shqiptaret e jugut te sotshem. Ky proces ku Ortodokset shqiptare te Epirit u helenizuan, u be ne saje te nje demonizimi ekstrem te kombit shqiptar (ke degjuar shprehjen turkAlbanian?), qe rezultoi ne qindra mijera shqiptare te debuar per ne Turqi, dhe eshte perfundimisht themeli i qendrimit dhe politikes greke ndaj Shqiperise dhe shqiptareve sot.

OROSHI

Primus registratum

Gerald..
Arvanitas ne Greqi jane te pakten nje milione,nuk mund ti fusesh te gjith ne nje thes,une kam njohur Arvanitas te cilet nuk e shfaqin asnjehere ne publik dashurine e tyre per shqiptaret,sepse kane krijuar biznese,por do thoja qe po te vije dita,edhe ata do benin shume per tu hakmarre kunder Grekeve!!!Gjithsesi,Greket maten tre here mire para se te shamatosen me Arvanitasit!!Une kam punuar,bashke me nje Tiranas ne nje fabrike te nje Arvanitasi,ne Menidhi te Athines,dhe e them me gjith gojen qe ai na perkrahte perpara syve te Grekeve,dhe nuk na linte te benim punet me te renda apo me te keqija.Ishte miljarder burri i botes dhe u mundonte qe fjalet e vjetra Arvanitase ti dinte edhe ne shqipen e soteshme.

Gerald_LSU

Primus registratum

Orosh,
duke rishikuar shkrimin tim te mepareshem e kuptoj qe mund te merret pershtypja se une po gjeneralizoj tere arvanitasit. Ky nuk ishte aspak synimi im, edhe une kam takuar arvanitas ne Selanik qe shprehnin ngrohtesi ndaj shqiptareve. Une desha te shprehja dicka mbi themelin historik te ksenofobise anti-shqiptare te greqise, dhe asimilimi i arvanitasve mund te shihet ne kuader te kesaj ksenofobie.