Politika Shqiperi

altinzaka

Primus registratum
Re: Vatikani ne Shqiperi

vatikani duhet ti ndertoje kishat edhe ne juge te shqiperise,jo vetem ne veri si ka bere deri tani :wink:

OROSHI

Primus registratum

Degjoni,me duket se keni nje ide te gabuar persa i perket rolit te Vatikanit per perhapjen apo mbrojtjen e fese katolike ne bote.Ne rradhe te pare, politika fetare e Vatikanit( me sa kemi pare vitet e fundit ne shqiperi)nuk ka per qellim perhapjen apo mbrojtjen e katolicizmit,duke pare konfliktet fetare(ne indonezi,Nigeri,etj..)kemi pare edhe politiken e Vatikanit per religjionin katolik,perjashto deklaratave dhe meshave qe qon Vatikani per keto vende nen konflikt fetar,nuk ak ba asigja tjeter,Vatikani qoj meshe edhe per popullin e Kosoves kur ishte ne lufte,por asgje me teper.Edhe une jam i mendimit qe roli i Vatikanit te jete me aktiv,te pakten kur vjen puna per mbrojtjen e vlerave kristiane.Megjithate politika dhe ndikimi qe ka Vatikani ne pergjithsi ne politikat boterore nuk mund ta nenvleftesojme. :wave:

OROSHI

Primus registratum

Me ndertimin e kishave ne jug te shqiperise merret Patriarkana Greke dhe jo Vatikani(harruat qe kisha Romane dhe kisha Greke kane 1000 vjet qe jane te ndara??)Une jam per nje kishe Autoqefale Shqiptare(ortodokse)gje te cilen po mundohen ta bejne At Marku dhe At Nikolla ne Elbasan dhe Berat. :angel:

Uran

Forumium praecox

citim:

hesiod

Shkruajtur më 13 Qershor, 2004 13:31
--------------------------------------------------------------------------------
spaskeni pune tjeter juve?po me keto budallalleqe u merrkeni??

Nuk ke qime ne koke ti, sa shume gjera kemi ne per te bere gjate dites (nuk vlen nese te ka ikur fija e flokeve,mos u idhno pa pluma merre ok /pf/images/graemlins/smile.gif ), por zgjuarja e kesaj teme te frytshme qe na ndesh e bashkon mendimet per te miren tone eshte njera nder gjerat me kryesore qe ne bejme gjate dites.
Ti qe jeton ne Itali bile, duhet te kesh ndonje mendim per kete teme. :rockband:

OROSHI

Primus registratum

Kur nuk jemi dakord me nje teme,atehere nuk duhet te shkruajme,dhe jo te themi"spaskeni pune tjeter ju"???Mendimi juaj mund te jete i vlefshem edhe per brezat qe do vijne /pf/images/graemlins/laugh.gif