Shqipëria po furnizon Europën me prostituta

Shqipëria po furnizon Europën me prostituta

Prostitucioni është një problem shumë i madh për Shqiperin tani. Për ne që banojm në Perendim, nuk shkon një javë pa lexuar për prostitutat nga Shqipëria që tasht e 10 vite e kanë pushtuar Europën, ndoshta edhe Amerikën. Tregimet e vajzave nga Shqiperia janë të ndryshme, por dicka përseritet qdo herë: "Ne jemi detyruar nga mafia (shqiptare)" iu thonë vajzat shqiptare gazetave të huaja.

Shqipëria ka përparuar vitet e fundit, por trafikimi nuk është ndalur akoma. Prostituioni po e dëmton shumë imazhin e shqiptarëve, por si duket qeveria e Shqipëris nuk bën sa duhet në lidhje me këtë dokuri. Produkti i vetëm që Shqipëria ka arritur ta plasoj në tregun Europian është prostitucioni.

Diskutoni prostitucionin këtu!!!

OROSHI

Primus registratum
Re: Shqipëria po furnizon Europën me prostituta

Ardi2005,nuk e di se pse je habitur nga theniet e asaj vajze e cila tha qe ishte shefe vete dhe nuk punonte per asnjeri??Mos doje te degjoje nga goja e saj qe ajo punonte per nje shqiptar dhe ai e masakronte dhe e detyronte te punonte kundra deshires??E pastaj ne habitemi per shkrimet e trilluara/imagjinuara te shtypit perendimor :eek: .
Jo te gjitha historite qe botojne gazetat jane te verteta /pf/images/graemlins/wink.gif .
Ardi,mbasi nuk qenke nga Shqiperia ma merr mendja se si mendon ti per shqiptaret e Shqiperis,por mund te dalesh disa dite kendej nga Gjermanija dhe do te shohesh qe ketu jane Shqiptaret e Maqedonise dhe Kosoves qe merren me prostitucion!!Me sakte,vijne te dytet mbas Turqve!!

besim231071

Primus registratum

Prostitutat qe prishin imazhin e Shqiperise ne bote jane klasa politike shqipetare.
Nuk jam implikuar asnjehere ne ne keto rrjete
dhe jo se dua te mbroj fenomenin ne fjale,por nuk jane ne asnje menyre femrat shqipetare qe detyrohen te shesin seks ato qe prishin imazhin tone ne bote,perkundrazi ato e permiresojne,duke
konkuruar tregun me cilesi te larte dhe çmim te
pranueshem.
Jam i sigurte ne kete qe them,sepse kam pasur rastin te bisedoj me klientet e tyre dhe kishin opinione te mira.
Ketu vetem koleget e tyre vendalesha ankohen nga konkurenca se pjesa tjeter mos qofshin te kenaqur jane indiferente ndaj fenomenit ne fjale.
Ju uroj suksese te gjitha prostitutave shqipetare,meqe ra fjala.
E kam fjalen per ato qe e ushtrojne me bindje kete profesion dhe jo per te genjyerat apo te detyruarat,viktimat etj .
Te kuptohemi drejte.

keraun

Primus registratum

per mua duhen eliminuar fizikisht te degjeneruarit q

keraun

Primus registratum

per mua duhen eleminuar fizikisht te degjeneruarit qe per te fituar lek nxjerrin vajzat e shqiperis te prostituoen

rudi123

Primus registratum

Krmiminaliteti apo sjellja "barbare" (jashte normave civilizuese) eshte botekuptim, kulture dhe mbas 92 u kthye ne tradite per shqiptaret.
Ne shqiperi pas vitit 92 u be rivleresimi i vlerave ku i shkolluari, punetori, i ndershmi etj etj u kthyen ne shtresen me te pasuksesshme te shoqerise shqiptare, kurse gangsteri, horri dhe krimineli u kthyen ne simbolin e suksesit te shoqerise se re shqiptare.

Fakti qe ne si shqiptar na diskriminojne pothuajse te gjitha ato shtete ku ne kemi nje emigracion aktiv dhe te gjere eshte shembulli me i qarte per kete.

Edhe une te isha si italiani, zviceriani, gjermani etj etj ashtu do beja. Nqs ne si komunitet nuk arrijme dot ta ndajme te mirin nga i keqi, atehere shtetet e huaja kane te gjitha te drejtat ne kete bote qe te diskriminojne ndaj nesh, te na perceptojne te gjitheve si "kriminele" dhe te mbrojne veten nga nje grup njerezish me shumice absolute kriminelesh. Kriminalitetin ata e shikojne si kulture te komunitetit shqiptar dhe ne nuk kemi bere asgje vecse qajme e qurravitemi per ta ndryshuar kete imazh. Shtetet e huaja mbi te gjitha jane pergjegjes per komunitetet e tyre dhe jo per ne. Ata kane cdo te drejte te te kontrollojne me shume se te tjeret duke i siguruar se ata nuk po lejojne te kaloje nje kriminel shqiptar qe me pas mund te preke interesat e komuniteteve te tyre.

Shtetet e huaja nuk kane as ngene as detyren dhe as luksin per te na seleksionuar ne ne te mire e te keqinj dhe keshtu te pergjithesojne duke te diskriminuar. Edhe une po te isha keshtu do beja.
Sepse kemi ne te drejta qe i ze ne goje ketu me lart por kane edhe te tjeret te drejta ta mbrojne veten me cdo kusht nga keqberesit.

Askush ne perendim nuk ka lindur per te urryer apo diskriminuar shqiptaret, apo nuk edukohet qe i vogel per kete, ne jemi ata qe i kemi bere keto vende te na shikojne ne kete menyre. Persa kohe ne nuk ndajme dot te keqin nga i miri akoma do vazhdojme te vuajme kete imazh kaq negativ qe kemi ne emigracion.

soni2

Primus registratum

Tema eshte Shqiperia po furnizon europen me prostituta dhe jo si na shohin te haujt neve !!!

o bernd ti ne gjermani degjon ne televizion per prostitutat shqiptare ????

njeh rob qe e bejne ate zanat
???

Nqs ke kohe qe je jashte ke pare ndonje rritje te ketij flluksi apo nje zbritje (si une)???

Fakti qe fushatat antishqiptare qe kan sipermarre gazetaret dhe politikanet europjan te lene indiferent apo kshu e mendon ti se skane nevoje te bejne dallime ????

Apo ndoshte ke edhe ti Deutchepass dhe je bere si ata !!!!

OROSHI

Primus registratum

Tani per tani problem per prostitucion te shqiptareve(me goca te huaja) eshte/ka mbetur vetem Anglia!!Sec eshte nje gazetar Pakistanez qe po ju vje hakut shqiptareve atje,nje fare M.Mahmood.Ne Gjermani ka vetem Shqiptar Kosove dhe Maqedonie qe e bejne akoma kete pune.
Ne Belgjike kane plas Bullgaret dhe Rumunet,gjithashtu edhe ne Hollande.
Pra problemi i prostitucionit shqiptar nuk ekzisto me!!

ardi2005

Primus registratum

Oroshi, unë nuk jam nga Shiperia, Kosova apo Maqedonia. Unë jam nga Mali i Zi.

Ti mos u prek kur unë them se ka prostituta nga Shqiperia në Europë. Unë nuk po them se të gjitha vajazat shqiptare apo të gjithë shqiptarët nga Shqiperia merren me prostitucion. Unë jam vet shqiptar.

Këtu në Norvegji, unë kurr nuk kam lexuar për prostituta nga Kosova apo Maqedonia. Shtetet që përmenden gjithë janë Shqiperia, Moldavia, Estonia etje. Para 3 ditësh pash në lajme se 7 prostituta shqiptare që ishin riatdhesuar para 1 muaji, por ishin rikthyer në Norvegji. Mos mendoni se të gjithë që shkruajn për prostitucion janë armiq të Shqiperis.

Në Shqiperi nuk flitet shumë për këtë pasi që politikanët janë në maje të kësaj piramide krimi.

soni2

Primus registratum

Fillimisht postuar nga ardi2005:
[qb] Oroshi, unë nuk jam nga Shiperia, Unë jam vet shqiptar.

Këtu në Norvegji, unë kurr nuk kam lexuar për prostituta nga Kosova
Në Shqiperi nuk flitet shumë për këtë pasi që politikanët janë në maje të kësaj piramide krimi. [/qb]
Po o mik po sa prostituta shqiptare ka ne norvegji dhe sa te huaja ???
si te thote oroshi tani shumica e gocave punojne per vete dhe nuk kane me çuna qe i detyrojne !!!
Norvegjia per nje hajdut shqiptar(i kosoves)qe u kap ne oslo e dha televizori tre dite rrjesht e gazetat spushuan se shkruari imagjino per 7 goca!!!
Ne nuk po te themi qe ska prostituta shqiptare ne Europe por qe ky flluks nuk eshte me i rendesise se meparshme 98/99 !!!!

Ajo çfare po mundohemi te te shpjegojme eshte kjo ; mos e shif problemin nga televizori por nga realiteti !!!!

Dukesh qe je nga Mali i zi sepse thu qe politikanet(shqiptar) jane ne maje te piramides se prostitucionit !!!!
me fal po kjo ishte gafa me e madhe qe mund te kishe bere ndonjehere !!!!
Ska politikan shqiptar te implikuar direkt dhe indirekt me keto trafiqe !!!!
Vendin e 2-te te denime ne shqiperi e mban prostitucioni sepse denohesh edhe nqs e ke kryer vepren jashte shtetit(dhe kto jane te shumte) dhe denimet jane te larta !!!!
Dhe kush e ka njohur pak prostitucionin nga larg apo nga afer eshte bindur se jane persona dhe jo organizata(SI shpikja e francezve" mafia albanaise") qe e kryejne ate dhe si fenomen nuk i perket shumices po pakices !!! ja pra pse s'duhet me i fute ne nje thes te tere
o ardi dhe bernd

rudi123

Primus registratum

Fillimisht postuar nga to57:
[qb] Tema eshte Shqiperia po furnizon europen me prostituta dhe jo si na shohin te haujt neve !!!

???

Nqs ke kohe qe je jashte ke pare ndonje rritje te ketij flluksi apo nje zbritje (si une)???

Fakti qe fushatat antishqiptare qe kan sipermarre gazetaret dhe politikanet europjan te lene indiferent apo kshu e mendon ti se skane nevoje te bejne dallime ????

Apo ndoshte ke edhe ti Deutchepass dhe je bere si ata !!!! [/qb]
To57 Problemi i prostitucionit eshte nje pjese e vogel e krimit shqiptar qe brenda nje kohe rekord prej 14 vjetesh ka ndertuar nje gangrene si murtaja dhe europen e ka zene tmerri.Shqiptaret nuk jane te specializuar ne krime por i bejne te gjitha bashke duke filluar nga trafikimi,droga,vjedhja e deri tek prostitucioni.
Vertete qe tani per tani ne media ka rene numri artikujve per kriminalitetin shqiptar por kjo sdo te thote se krimi shqiptar eshte zhdukur ose pakesuar por se eshte strukur(ilegalitet) pasi e pane se cdo te thote te jetosh ne nje vend qe ka shtet e ta mat koken me spango(flas per gjermani).Po kjo eshte vetem nje periudhe e shkurter qetesie pasi vala tjeter e arrestimeve ndaj krimit shqiptar neper gazeta do te vije pasi policia ketu punon gjithmone ne etapa.Keta ne fillim te lene dhe pastaj te vene fshesen.
Sa per dijeni kemi numrin me te larte te njerzve ne burg si dhe te skeduar ne policite e vendeve te europes per kriminalitet ne krahasim me numrin e popullsise se emigruar ne keto vende.

OROSHI

Primus registratum

Eshte e vertete cfar shkruan to57,denimin me te madh per prostitucion e jep shteti shqiptar!!
Nqs ka vajza shqiptare qe punojne ne Norvegji mire ja bejne,Norvegjia eshte vend i pasur.
Nuk eshte problemi se a punojne vajza shqiptare ne prostitucion,problemi eshte qe ato vajza te mos keqtrajtohen dhe te mos masakrohen nga tutoret e tyre!
Prostitucioni shqiptar dalngadale po mbetet ne hije,nuk po flitet me per kete.Edhe Norvegjia do ta kaloje kete rast sic e kane kaluar vendet e tjera Evropiane,pastaj nuk do flitet me!!

soni2

Primus registratum

Fillimisht postuar nga bernd:
[qb]
Fillimisht postuar nga to57:
[qb] Tema eshte Shqiperia po furnizon europen me prostituta dhe jo si na shohin te haujt neve !!!

???

Apo ndoshte ke edhe ti Deutchepass dhe je bere si ata !!!! [/qb]
To57 Problemi i prostitucionit eshte nje pjese e vogel e krimit shqiptar qe brenda nje kohe rekord prej 14 vjetesh ka ndertuar nje gangrene si murtaja dhe europen e ka zene tmerri.Shqiptaret nuk jane te specializuar ne krime por i bejne te gjitha bashke duke filluar nga trafikimi,droga,vjedhja e deri tek prostitucioni.
Vertete qe tani per tani ne media ka rene numri artikujve per kriminalitetin shqiptar por kjo sdo te thote se krimi shqiptar eshte zhdukur ose pakesuar por se eshte strukur(ilegalitet) pasi e pane se cdo te thote te jetosh ne nje vend qe ka shtet e ta mat koken me spango(flas per gjermani).Po kjo eshte vetem nje periudhe e shkurter qetesie pasi vala tjeter e arrestimeve ndaj krimit shqiptar neper gazeta do te vije pasi policia ketu punon gjithmone ne etapa.Keta ne fillim te lene dhe pastaj te vene fshesen.
Sa per dijeni kemi numrin me te larte te njerzve ne burg si dhe te skeduar ne policite e vendeve te europes per kriminalitet ne krahasim me numrin e popullsise se emigruar ne keto vende. [/qb]
Nqs se ti thua qe policia gjermane(kripo) punon me etapa nuk njifkemi te njejten polici o Bernd !!!
Policia gjermane ben ate qe asnje polici ne europe e ben 'provokimin e nje krimi)
e din çdo te thote "Faumann" per kripot
sa njerez ke ne burg ne gjermani(shqiptar) qe kane rene ne burg sepse policet civila kane provokuar njerezit me leke per te blere droge dhe pastaj i kane arrestuar !!!
kjo eshte padrejtesia e kripo-s gjermane dhe te statsanwaltschaftave qe e autorizojne kete praktike !!!
ngjarje te tilla jane ne shqyrtim ne Gjygjin e Strasbourgut sepse jane antikushtettuese dhe anti ligjore !!!

ke degjuar per betonschpritc
nuk ka te drejte asnje polic gjerman ti marre dijen nje njeriu por e bejne edhe sot (duke kthyer njerez nga gjermania me te meta dhe qe s'njohin askend) !!!

ti more gjermanine por me fal nuk eshte shembulli me i mire ne europe per trajtimù njerezish!!!

nqs gjermani ju jep dokumenta nuk kane nevoje njerezit te ikin te shesin te kuqe !!!

ne gjermani ruset dhe turqit luanin me jeten e njerzve deri diten qe erdhen shqiptaret !!!
mund te flas shume per gjermanine sepse kam jetuar dhe e di se si eshte por me duket nuk nifkemi te njejten gjermani ti njef

ARD ZDF RTL ndersa une njoh rrugen dhe hallet !!
ja pse nuk e shofim prostitucionin me te njejtin sy ti e shef nga prapa ekranit !!!

ardi2005

Primus registratum

Unë mendoj se ne shqiptaret duhet të ankohemi, dhe tju shkruajm letra gazetave, gazetarëve, televizioneve dhe personave tjer që shpifin për ne.

Unë e di se ndihmon shumë nëse shumë shiptar i shkruajn një gazete dhe i tregojn se ata po përhapin të pavërteta. Shumë herë unë ju kam shkruar gazetave kur kam lexuar diqka keq për Kosovën, Shqiperin apo shqiptarët.

Eshtë e vëttet se po ka shumë artikuj për kriminalitetin shqiptar, por mos harroni se shqipatrët nuk janë më shumë kriminel se sa polakët, serbët apo nacionalitetet tjera.

Ktu ne po diskutojm për të mirë e shqiptarëve, dhe nuk duhet të prekemi. Të gjithë jemi shqiptar Shqiperia, Kosova, Mali i Zi, Maqedonia.

Unë mendoj se ne shqiptarët jasht atdheut nuk jemi të organizuar mirë. Nuk kemi ndonjë organizat që punon për mbrojtje e të drejtave tona.

Më pengon shumë kur politikan si Sali Berisha sa herë që shkel në një vend të huaj, e hap gojën edhe flet shumë keq për Shqiperin dhe i ushqen armiqët tonë.

Lexova në Financial Times se Nano e ka lidhur një marrveshje me një firm për përmisimin e imzhit të shqipëris. Shumë mirë.

OROSHI

Primus registratum

ardit,qenke edhe ithtar i Nanos?ßBeso me te vertete qe Nano po ben ndonje gje te mire per shqipraet??Qenke larg se vertetes !
Eshte e vertete qe shqiptaret nuk jane te organizuar mire ketu ne diaspore(perjashto Ameriken dhe Angline).Ne Gjermani ka rreth 300 mije Kosovare,por kultura/intelekti/profesionalizmi politik te lene shume per te deshiruar!Keshtuqe shteti Gjerman shkel te drejtat e shqiptareve sa here te doje!Polaket jane shum shum me te inklriminuar se shqiptaret,Kroatet gjithashtu,por askush nuk ua shkel te drejtat!Shumica e Kosovareve ne Gjermani pi caje neper kafenete e Turqve,pra edhe identifikohen si Turq,ne rregull /pf/images/graemlins/wink.gif ,por e keqja eshte se Turqit nuk ngrene zerin per "arnautet".Ju(te Kosoves)me shume identifikoheni me Turqit sesa me Shqiptaret,nje e vertete shum e hidhur kjo sepse bota sheh qe ne respektojme me shume ish-pushtuesin sesa vetveten!
Si rrjedhoje e kesaj edhe bota e ka ZERO respektin per ne!!

ardi2005

Primus registratum

Së pari unë nuk jam nga Kosova. Jam nga Mali i Zi. Unë kam banuar në Kosovë dy vjet kur isha i vogël pasiqë në Mal të Zi ne nuk kishim shkolla shqipe.

Unë nuk jam idhtar i Nanos, por unë mendoj se ne nuk duhet të folim keq për kryeministrin apo presidentin kur ne jemi jasht vendlindjes.

Kur thu se shqiptarët e Kosovës janë turq, atëher gabon.E vërteta është qu ju të shqiperis keni bashkpunuar me turqit më së shumti. Ali Pash Tepelena, Pashko Wasa( adminstrator i Libanit)etj. Shqiptarët përdorën 100 vjet më shumë se grekët për ti shpall luft armikut turk.

Unë kam qenë edhe në Kosovë edhe në Shqiperi, dhe unë nuk kam pa dallime të mdha. Islamizimi i shqiptarëve të Kosovës ka qen më i ashpër por tani ata jnë duke ja kthyer shpinën kësaj. Të gjithë priderit në Kosovë dhe në Malë të Zi tani ju japin fëmijve emra shqiptar ilir si Gent, Ilir, Arben, kurse në Shqiperi ju japin emra Vladimir, Juli,Zhanet( më pëlqejn por nuk janë shqip).

Vetem Tirana me reth është e zhvilluar. Pjesët tjera në të gjitha planet janë mbrapa Kosovës dhe Malit të Zi.

Ketu unë shoh shumë nga Shqiperia që mundohen të ikin relitetit që janë shqiptar. Me dashje anashkalojn shqiptarët tjer.

Shqiptarët e trevave tjer kurr nuk e kishin heq nga muri një piktur të Skenderbeut, siq bëri Nano kur kryeministri turk ishte për vizit në Shqiperi. Shqiptarët tjer nuk dot pranoj kurr që grekët, serbët apo turqit të na shkruajn historin tonë kombetare.

Shqiperia i ka lën posht shqiptarët që në vitin 1912 mbetën jasht kufijve. Parlamenti shqiptar nuk guxonte të votonte mbi një rezolut për qeshtjen qame.

Një shkrimtar kanadez kishte përdor shumë vite me përkthy kryeveprën e Gjergj Fishtës Lahuta e Malsis në anglisht dhe në fund qeverija e Shqiperis e refuzon kërkesen e tij për botim.

ZeroCool

Primus registratum

Orosh me duket se po e kthen kete ne nje diskutim fetar ku do te tregosh se Shqiptaret myslimanet Shqiptar i prishin imazhin Shqiperise ose ne nje diskutim ku fyen Shqiptaret e Kosoves. Une keshtu e kuptova te pakten po shpresoj te jem gabuar. Ne gjithmone jemi mburrur se feja ska qene faktor ndares edhe ne periudha kur fantizmi fetar ka qene ne shkalle me te larta e ska pse te behet tani kur vete papa predikon paqen midis feve te ndryshme ( mund ta beje sa per duk po kjo ska rendesi)
Sa per problemin e shprehur te tema ne fjale me duket e kote te diskutojme sepse une kam shume shoke rumun, moldave, bullgar e nga vende te tjera te evropes juglindore qe thone te njejten gje qe themi edhe ne per problemin e prostitucionit ne vendet e tyre.

roberto

Primus registratum

Nje shoqeri ne krize prodhon vetem gangrena te tilla.
Nuk mund te flasesh nga nje ana per "besen e shqiptarit si puteka arit" dhe te cosh motrat te punojne semaforin ne europe.
Dhe crendesi ka nese prostitutat jane apo jo shqiptare.Fakt eshte qe shume djem shqiptare jane te implikuar direkt ne keto trafiqe.

Vete idea qe ju shikoni si negative vetem femrat qe punojne trotuaret, jo meshkujt qe i shfrytezojne ato eshte shqetesues.

munella

Primus registratum

Fillimisht postuar nga MLK:
[qb] to57, normalisht munella ka te drejte se ne Itali ka pas shume e me pas filluan te sjellin dhe ne France e para nja 3 vitesh u be problem sa filloi dhe televizioni te bente reportazhe, po qe kur dolen ligjet e reja siukr filluan te rrallohen apo ndoshta te punojne ne menyre me te fshehur!
Megjithate ky eshte nje fenomen qe ka prekur pothuajse gjithe vendet e lindjes e fukaralliku mbjell kriminalitet, aq me teper kur banon ne portat e perendimit. [/qb]
Ju kerkoj falje per mungesen keto dite por ju them mjafton te vini ne Montecatini Firenze te shihni me syte tuaj neglizhencen e shtetit italian ne drejtim te prostitucionit. Sikur te luftohej ky fenomen ketu tegjithe hotelet do te mbylleshin

Albert Zylyftari

Primus registratum

Me duket se ju me teper ju shqeteson propagandat qe bejne gazetaret neper televisione dhe gazeta sesa c'nderimi i femrave shqipetare neper rruget e evropes.Eshte normale se evropa do beje propagande se per ta prostitucioni eshte profesion, tregeti, fitim.Eshte normale qe policia ne Firence nuk muk mund ti ndaloje prostitutat se ajo nuk ka te drejre ti ndaloje ato.Sipas te conventave nderkombetare prostitucioni nuk ndalohet.Femra eshte e lire te beje c'fare te doje me trupin e saj.
Por ne shqiptaret cfare qendrimi duhet te mbajme karshi prostitucionit?
Ghendja ekonomike ka shtyre njerzit me te dobet, nga familjet me te uleta te bejne kete pune.Imaginoni shume djem fejohen dhe nxjerin te fejuaren e vet ne rruge.Degenerim.Imagjinoni me leket e fituara prej prostitucionit te krijohen ndermarrje pune ne shqiperi(kjo eshte e vertete) Njeriu i ndershem te punoje per keta njerez te degjeneruar dhe pa asnje fare burrenie!!!
Por cfare te besh sot ne berat , fier, roskovec ,...po su more me prostitucion te marrin per budalla.

ZeroCool

Primus registratum

Fillimisht postuar nga YLLIS:
[qb]Por cfare te besh sot ne berat , fier, roskovec ,...po su more me prostitucion te marrin per budalla. [/qb]
Kush te quan budalla sot po su more me prostitucion more ti ca thua? Une ne pergjithesi kam degjuar qe ata qe merren me prostitucion njerezit i shajne si te degjeneruar kurse per ata qe merren me droge u thone hallall u qofte se duhet zemer per kete pune.
Nuk e di nga je ti plako po une jam vete nga Fieri dhe ti ben pergjithesime te kota kur thua qe te quajne budalla po su more me prostitucion.
Ore une e thashe qe Rumunet, Moldavet, Bullgaret e gjithe lindja e ka kete problem madje me shume se ne dhe po te keni qene ketej nga keto ane do e kuptoni psene.