Re: Shprehje te bukura dashurie
Thenje te Jim Morrison-it
Jetoje cdo cast te jetes si te ishte i fundit.
Mes reales dhe ireales ka nje dere ; dhe ajo dere jemi ne.
Vetem kush nuk e njeh dhimbjn mund te qeshe me ate qe vuan.
Nese per te jetuar duhet te perulesh, atehere cohu dhe vdis.
Dyshimet ti krijon lirira.
Kur te mesosh te mos e vrasesh mendjen per njerezit, vetem atehere do te jesh i madh.
Sikur personat qe flasin keq per mua , ta dinin se cfare them une per ata, do te flisnin me keq.
Kur te vdes do te shkoj ne parajse, sepse ferrin e kam jetuar ketu.
Nuk ka rendesi nese nje gje eshte e vertete, e rendesishmja eshte ta besosh.
Nuk i kam kerkuar askujt te me linde, prandaj lermeni te jetoj si te dua.
Cdo dite eshte te besh nje xhiro ne histori.
Nuk ja vlen te grisesh faqet e jetes, e rendesishme eshte te dishe te kthesh faqe e te rifillosh.
Ne jete do te kete gjithnje nje maskara qe do te te beje te vuash, por do te jete i vetmi person, qe do te arrish te duash me te vertete.
Mikja ime me e mire eshte pasqyra, sepse nuk qesh asnjehere kur une qaj.
Nuk mund te jesh kurre vetvetja nese kerkon te jesh te tjeret.
Jeta eshte si nje pasqyre : te buzeqesh nese e sheh duke buzeqeshur.
Kjo nate nuk mund te zgjase ne perjetesi, sepse pas pak do te vije mengjesi, gjithmone nese ka nje te neserme.
Nese do te me duhej te zgjidhja mes jetes dhe vdekjes, sepse nuk ekziston jete pa ty, me siguri do te zgjidhja vdekjen para se te me zgjedhe ajo mua.
Kerko te jesh gjithmone vetvetja, keshtu mund te thuash se ke qene i vetmi.
Kur te zgjohesh e nuk do te shohesh me diellin, ose ke vdekur, ose je ti vete dielli.
Lumturia eshte e perbere nga nje hic, qe ne momentin qe e jetojme, na duket gjihtcka.
Nje dite po qaja sepse nuk kisha kepuce per te shkuar ne shkolle, pastaj pashe nje burre pa kembe dhe pushova se qari.
Kush heq dore nga endrrat eshte i destinuar te vdese.
Nese do te me duhej te zgjidhja midis dashurise tende dhe jetes, do te zgjidhja dashurine tende, sepse ajo eshte vete jeta ime.
Mes te mires dhe te keqes ka nje dere dhe, une do e hap.
Te dashurosh do te thote te mendosh ne menyre intensive per dike, duke harruar vetveten.
Lum ai qe nuk ka enderra per te realizuar, sepse nuk do te zhgenjehet kurre.
Do te jepja jeten per te mos vdekur.
Do te jepja gjithe ditet e mia per nje dje te vetme.
Endrrat jane si yjet, mjafton te ngresh syte dhe jane gjithmone aty.
Mos u dorezo kurre, sepse kur mendon se gjithcka ka mbaruar, eshte momenti kur gjithcka fillon.
Disa thone se shiu eshte i keq, por nuk e dine se ai te lejon te ecesh me koken lart, me fytyren te mbuluar nga lotet.
Lumuturia e vertete nuk eshte ne fundin e nje gote, nuk eshte brenda nje shiringe ; e gjen vetem ne zemren e atij qe te do.
Thone qe duke gabuar meson, atehre lermeni te gaboj.
Kur njerezit me pyesin se c'do te thote te dashurosh, ul syte nga frika per te kujtuar.
Nuk mund te thuash se ke jetuar nese me pare nuk ke provuar c'ka eshte e ndaluar.
Une jam keshtu sepse pasqyroj ate qe kam brenda.
Me jepninje enderr ku te jetoj, sepse realiteti po me vret.