- Ati ynë që je në qiell, jepna fuqinë të mbajmë gojën mbyllur kur s'kemi gjë për të thënë. (Faik konica)
- Vetia e gjeniut është ti furnizoj me ide budallenëjt e njëzet
viteve më vonë .(ARAGON)
- Ka shumë menyra që njeriu të pasurohet dhe këto janë kryesisht të këqija.(BEKON)
- Suksesi zakonishtë është rezultat i hapit të gabuar në drejtim të duhur.(BERNSHTAJN)
- Tadhëtia më e rëndë është ajo ndaj atdheut.
- E tërë Dituria rrjedh nga Përvoja (Immanuel Kant-Filozof gjerman).
- Vetëm në mbrëmje çmohet shtëpia. (Göthe).
- Kur flas pak them shumë. (Shekspeare-Dramaturg anglez)
- Ngandonjëherë heshtja eshtë më elokuente se çdo fjalë.
- Fundi i të qeshurit është mërzitja, fryti i të qarit është
ngushëllimi.
- Bukuria e njeriut përbëhet nga bukuria e fjalës që flet.
- Tërë gjithësia e shkrirë në një qenie - kjo quhet dashuri. (HYGO)
- Dashuria është romani i zemrës. (BOMARSHE)
- Dashuria është pëlhurë që e thuri natyra, e fantazia e zbukuroi me qëndisje! (VOLTERI)
- Të dashurosh, edhe më keq të mos dashurosh, por më së vështiri është ta gjesh atë që të do! (PUSHKINI)
- Nëse nuk të ka prekur dashuria, je duke ecur nëpër terr. (PLATONI)
- Jeta pa dashuri është si viti pa pranverë. (SUEDEZE)
- Zemra është pasuri, që as nuk shitet, as nuk blehet por dhurohet. (FLOBERI)
- Dashuria nuk mund të jetë e thellë, nëqoftëse nuk është e pastër. (KONT)
- Dashuria e përhershme është xhevahir, i cili ka nevojë për kuti të artë. (SANDI)
Të vërtetat dhe femrat deri tek të cilat vjen lehtë, nuk kanë ndonjë vlerë të veçantë. (A. ÇEHOVI)
- Ka të ngjarë se dashuria s'është tjetër pos mirënjohje e
kenaqësisë.(Balzaku)
- Largësia i bën dashurisë atë që i bën fryma flakës; shuan të voglen, flakëron të madhen. (Rabutini)
- Dashuria është lamtumira e fundit e historisë universale amini i universit. (Novalisti)
- Dashuria është dëshirë e ndjenjave. Në çdo ndarje ka një imazh vdekje. (Elioti)E fort kjo
- Nuk ju kujtohet më se dashuria është mu si medicina, vetëm art për të ndihmuar natyren. (De Laklo)
- Kur merr të flas dashuria do heshtur arsyeja. (Renjardi)
- Dashuria është mjeshtër i madh, të mëson më një të qëlluar. (Korenji)
- Do të lavdëroj dashurin barabare me përëndinë, se dashuria e vertetë, na mban të gjallë në jetë!!! (Çajupi)