Re: Sexy
Seksi për shëndet të mirë
1. Ndihmon në rruajtjen nga kanceri i gjiut
Stimulimi oral dhe me dorë i tërë sipërfaqes së gjirit të femrës, e në veqanti të majes, rritë prodhimin e hormonit oksitocin që është përgjegjës për ngrehjen e muskujve që e mbajnë gjiun, e me këtë edhe për largimin e helmeve nga organizmi. Gjinekologu amerikan dr. Chapman që përcjellte gjendjen e pacienteve nga kanceri i gjiut, erdhi në përfundim se më mirë mjekoheshin ato që kishin jetë të rregullt seksuale.
2. E pakëson stresin
Individët që janë të kënaqur me jetësn e tyre seksuale, nuk janë aq nervoz, të padurueshëm dhe më pakë i nënshtrohen stresit.
3. Largon dhimbjen
Përjetimi i rregullt i orgazmit bukur shumë e paëson dhimbjen te femrat që vuajnë nga artritisi. Këtë e vërtetoi hulumtimi në univerzitetin amerikan Rutgers.
4. Dhuron jetë më të gjatë
Aleks Komforti -seks guru i viteve shtatdhjeta ka dëshmuar se ata me jetë të kënaqur seksuale jetojnë më gjatë se gjenerata e kolegëve seksualish më pak aktive.
5. Shkrinë kalori të tepërta
Seksi i afshtë është më i efektshëm se kërcimi në terene të tenisit apo fitnesi në sallë sportive. Gjatë seksit digjen rreth 4.2 kalori në minutë