Sali Berisha nuk kritikon - ai rrenon

Martin Gora

Primus registratum
Re: Sali Berisha nuk kritikon - ai rrenon

Ja cfare thashe une per Ermenjin...

"Komunistet ne Shqiperi ne ate kohe u mbeshteten nga ajka e shoqerise shqiptare, nga njerez te rinj e perparimtare, te shkolluar e te bredhur neper bote, nga djem bajraktaresh e prefektesh, bile burimet financiare i erdhen pikerisht nga borgjezia e qyteteve te medhaja te tilla si Korca, Gjirokastra, Tirana, Shkodra, ku grupet komuniste u formuan, e me pas edhe nga Anglia e Amerika. Keto nuk ti them une por vete nje nga shefat e Ballit Kombetar qe i peretoi ato kohe, Abaz Ermenji ne librin e tij per historine e Shqiperise."

Ti kete e cove tek Konferenca e Mukjes dhe konflikti BK - Fronti Antifashist Nacional Clirimtar??!!

"Porsa e prishi marreveshjen e Mukjes, partia komuniste ose "Levizja NCL [...]filloi Atentate ne te kater anet kunder anetareve te Ballit, me nje egersi qe s'ishte parre kurre ne ndermjet Shqiptaresh. Kudo qe u kapen njerez te kesaj organizate(te cilet nuk e prisnin nje gje te ketille) u vrane e u theren ne menyren me barbare, shpeshhere duke iu nxjerre syt, duke iu prere veshe e hunde ose duke iu thyer kockat ne tortura........"

Di te lexosh shqip ti mo Sillo??

Martin Gora

Primus registratum

Ja historia spastrimit te PD. Me thoni ju, a nuk ngjan kjo parti si nje PPSH e dyte??

Viti 1991

Zgjidhet kryetar i PD, Meksi. Për 24 orë ish-kryetari i komisionit nismëtar të PD, Hajdari rrëzon Meksin, në bashkëpunim me Cekën, Zogajn, Pashkon, Demetin, Çupin, Selamin etj, dhe në krye të PD zgjidhet Sali Berisha, realizuesi i skemës.

Viti 1992

Para zgjedhjeve përjashtohet nga PD, Ceka, nënkryetar i PD dhe kryetar i grupit parlamentar të kësaj partie. Ekzekutorët politikë ishin ata të vitit 1991. Berisha zgjidhet president i republikës. Kryetar i PD zgjidhet Selami, i cili përjashtoi mocionistët, në përbërje të të cilëve ishin Zogaj, Demeti, Pashko, Imami, Teta, Keko, Çupi dhe një sërë pasuesish të tyre. Ekzekutorët ishin Selami, Meksi, Pollo, Shehu, Arbnori, Hajdari, Vejsiu, Serreçi, Kopliku, Zhulali etj. Pas tyre qëndronte Berisha.

Viti 1993

Përjashtohet Hajdari nga Këshilli Kombëtar, pasi kishte qëlluar me shuplakë një punonjës administrate. Ekzekutorët, Selami, Pollo, Shehu, Meksi, Arbnori, Vejsiu etj. Pas tyre qëndronte Berisha.

Viti 1994

Përjashtohet Kalakulla. Ekzekutorët, Selami, Shehu, Pollo, Meksi, Arbnori, Vejsiu etj. Vetëm disa muaj më pas përjashtohet me ceremoni, kryetari i PD, Eduart Selami. Ekzekutorët ishin Shehu, Pollo, Meksi, Arbnori, Serreçi, Zhulali, Spahija etj. Pas tyre ishte sërish Berisha. Kryetar i PD zgjidhet Tritan Shehu.

Viti 1996

Përjashtohen promemoristët, me në krye Shehin e Rulin. Bashkë me ta Rexhep Uka, Konomi, Karriqi, Leka Toto, Tomorr Malasi etj. Ekzekutorë, Shehu, Pollo, Arbnori, Meksi, Vejsiu, Zhulali etj. Ndërkohë përjashtohet Hajdari, pas përfshirjes në lëvizjen e sindikatave. Ekzekutorë, po Shehu, Pollo, Arbnori, Meksi, Vejsiu, Zhulali etj. Pas tyre qëndronte sërish Berisha.

Viti 1999

Përjashtohen Shehu, Meksi, Pollo, Xhaferri, Demi dhe Vejsiu, pasi kanë kundërshtuar udhëheqësin. Ekzekutorët, Bode, Topalli, Gjana, Arbnori, Bano etj. Pas tyre qëndron sërish fuqishëm Berisha.

Viti 2000

Sa për fillim fshihet nga harta e strukturave të PD, sekretari i marrëdhënjeve ndërkombëtare të PD, Besnik Mustafaj, duke u shkarkuar që prej dy javësh nga detyra. Në vend të tij Lublin Dilja, ish-ambasadori i PD në SHBA. Berisha nuk heq dorë nga ëndrra e tij e hershme për në vizitë në SHBA, me ftesë të Departamentit të Shtetit. Për këtë sakrifikohet Mustafaj, por edhe për njohjen e humbjes më 1 tetor në Tiranë. Ekzekutorët sërish Topalli, Bode, Gjana, Arbnori, Beja etij.

Vazhdimi

Cikli nuk mbyllet këtu, pasi do të përsitet në mënyrë ciklike duke ia futur njëri tjetrit, dhe duke mbetur sërish në krye Berisha. Eshtë një praktikë 12 vjeçare e cila nuk është ndërprerë asnjëherë dhe që funksion mrekullisht. Berisha është në pritje të daljes së një kundërshtari për t'I prerë kokën, por që mrekullisht deri më tani ende nuk ka dalë ndonjë kundërshtar që të rrezikojë Berishën për të justifikuar prerjen e kokës prej tij. Megjithatë skema tashmë është e gatshme, e ngjashme me atë q ëka përdorur për 45 vjet me radhë Enver Hoxha, të gjithë kundër njëri tjetrit duke ngrënë kokat e njëri tjetrit. Ndëkrohë kongresi I radhës që do të mbahet në vitin 2005 tregon se Berisha po I jep dorën e fundit përgatitjeve për përjashtime të reja. Tashmë të vjetër janë bërë Bode, Topalli, Beja, dhe për më tepër Arbnori që mund të nxirret në pension.

kastriot

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Martin1:
[qb] Ja cfare thashe une per Ermenjin...

"Komunistet ne Shqiperi ne ate kohe u mbeshteten nga ajka e shoqerise shqiptare, nga njerez te rinj e perparimtare, te shkolluar e te bredhur neper bote, nga djem bajraktaresh e prefektesh, bile burimet financiare i erdhen pikerisht nga borgjezia e qyteteve te medhaja te tilla si Korca, Gjirokastra, Tirana, Shkodra, ku grupet komuniste u formuan, e me pas edhe nga Anglia e Amerika. Keto nuk ti them une por vete nje nga shefat e Ballit Kombetar qe i peretoi ato kohe, Abaz Ermenji ne librin e tij per historine e Shqiperise."
..............[/qb]
<span style="font-weight: bold">Ne cilen Faqe te Librit ????????????????????????????????????????????????
Apo si Enverist i pandrequr qe je,as qe e ke haberin si zitohet nje autor??????????</span>

Lu

Primus registratum

Ja se si e gjen Tiranen Viti i Ri 2004, nen udheheqjen e lavdishme te PSSH-se, me shokun Fatos Pashe Benca ne krye....

TIRANA, METROPOLI I TRISHTUAR...(marre nga gazeta shekulli dt 8 Janar 2004)
TIRANË - Papunësi, rënie ekonomike, ndotje, rrugë të prishura, vrasje, aksidente...Ndihmë! Të gjithë ngjajmë nga pak me atë personazhin e Amelie Poulain, e cila është përherë e pakënaqur. Këtë e tregojnë edhe statistikat. Ndërsa ato të brendshmet flasin për varfëri, statistikat ndërkombëtare flasin për rënie të moralit dhe për më pak buzëqeshje. Kësisoj në vitin 1939 njerëzit qeshnin mesatarisht 19 minuta në ditë, ndërsa sot jo më shumë se 5 minuta. Madje një pjesë qeshin më pak se një minutë në ditë... Përvoja e klubeve të të qeshurit është një risi ekstravagante, që fton njerëzit të qeshin. Sepse, sipas psikologëve, nëse pesimizmi është çështje humori, optimizmi është çështje vullneti. Por duket se në Shqipëri është më shumë se kaq. Statistikat shqiptare të 2003 janë të trishtuara. Cili është perceptimi subjektiv i njerëzve në lidhje me jetesën e tyre në Shqipëri? Sipas statistikave të INSTAT-it, përgjigjet subjektive të njerëzve zbulojnë një skenar të trishtuar. Nga 10 kryefamiljarë, 9 prej tyre janë të pakënaqur me situatën e tyre dhe rreth gjysma e tyre janë shumë të pakënaqur. Kjo pakënaqësi është e lidhur më së shumti me situatën e tyre të tanishme financiare. Të varfrit ndiejnë se situata e tyre është përkeqësuar (40% e tyre), po kështu edhe ¼ e jo të varfërve.
Trishtimi nga varfëria
Sipas buletinit të fundit të botuar nga Instituti i Statistikave, viti 2003 rezulton një vit i trishtuar për shkak të varfërisë. Varfëri që nënkupton nevoja bazë të paplotësuara. Si për shembull: mungesë të ujit të pijshëm dhe higjienë e papërshtatshme, pasi mungojnë WC-të, kushte të papërshtatshme banimi, furnizim të pamjaftueshëm me energji, kur ka ndërprerje energjie për më shumë se gjashtë orë në ditë, mbipopullim me më shumë se 3 persona në dhomë, nivel të ulët arsimor. Kësisoj nga statistikat rezulton se 40% e të varfërve jetojnë në familje të mëdha dhe të reja. Pothuaj gjysma e të varfërve në Shqipëri janë nën moshën 21 vjeç. Të moshuarit në Tiranë kanë shkallë varfërie nga më të ulëtat, rreth 12%. Pothuajse gjysma e banorëve në zonat e thella veriore dhe verilindore janë të varfër dhe më shumë se një e pesta jetojnë në varfëri ekstreme. Të varfrit përfitojnë më pak nga shërbimet shëndetësore. Shkalla e papunësisë ndër të varfrit është pothuajse dyfishi i jo të varfërve. Në familjet e varfra burimi kryesor i të ardhurave është aktiviteti bujqësor dhe punësimi me pagë. Të varfrit harxhojnë më shumë se gjysmën e buxhetit të tyre për ushqim (67%) dhe më pak për produkte jo ushqimore (17%). Statistikat vazhdojnë me arsimimin, kequshqyerjen dhe probleme të tjera të rënda, që vazhdojnë të trashëgohen nga viti në vit dhe po kështu janë mbartur edhe në 2004. Për shembull ka vite që flitet për nivele shumë të larta të analfabetizmit, sidomos midis moshave të reja në qytete. Sipas të dhënave të studimit të botuar në buletinin numër dy të vitit 2003, një në shtatë fëmijë në Shqipëri paraqet mangësi të theksuara në zhvillim, ndërsa një në tre paraqet mangësi të lehta në zhvillim.

Disa shifra
Nga 10 kryefamiljarë, 9 prej tyre janë të pakënaqur
Gjysma e kryefamiljarëve janë shumë të pakënaqur
Në zonat rurale ka 66% të varfër më shumë se në Tiranë
Pothuaj gjysma e të varfërve në Shqipëri janë nën moshën 21 vjeç
Të moshuarit në Tiranë kanë shkallë varfërie nga më të ulëtat, rreth 12%....

Po lereni ore Abaz Ermenjin e shkrete...

Martin Gora

Primus registratum

Gjëja që duhet hedhur kategorikisht poshtë në lidhje me ngjarjet e asaj-kohe është theoria komuniste e luftës së klasëvet, e cila s'u vërtetua gjëkundi në Shqipëri, as në përbërjen e asaj partie as në shkaqet e luftës vëllavrasëse. Sepse ndarja midis atyre që muarën anën e Partisë komuniste dhe të tjerëvet që u lidhën me Ballin Kombëtar nuk u pështet n'asnjë kriter klasësh në kuptimin ekonomik të fjalës. Sepse nuk mund të thuhet që malësorët e veriut, të cilët nuk lëvizën fare, ishin më të pasur nga ata të jugës; ose, në jugë, Orthodoksit, që u bënë përgjithësisht komunistë, ishin më të vobektë nga Myslimanët. Korça, që u tregua qyteti më komunist i Shqipërisë, ishte njëkohësisht edhe m'i pasuri. Është e vërtetë që komunistët tërhoqën n'anë të tyre, duke e magjepsur me ëndërra, një pjesë t'asaj kategorie shoqërore që s'kishte pasur bukë të hante; por pjesa m'e madhe e saj, sidomos fshatarësia, u rreshtua në Ballin Kombëtar. Pati në këtë organizatë mjaft djem të popullit, kurse djem e vajza të bejlerëve e të tregëtarëve të mëdhenj, të cilëvet s'iu mungonte asgjë, u bënë komunistë......

.........Kështu me të hollat që vuri në shërbim të komunizmit borgjezia orthodokse, e cila ishte ndoshta m'e pasura në Shqipëri, dhe me kuadrat që i dha partisë komuniste elementi orthodoks (si propagandë, organizim, ndërlidhje, celulistë, komisarë politikë e shërbime të ndryshme), i cili ishte elementi m'i mësuar e m'i disiplinuar, partia komuniste u bë një forcë e patundshme dhe këtu qëndron arësyeja kryesore e triumfit të saj. Korça, që kishte qënë dikur djepi i lëvizjes kombëtare në jugë, u bë djepi i komunizmit. Ndoshta sepse aty liceu frëng dhe lidhjet e shumëta me kurbetet kishin krijuar një gjendje mendore më të përshtatshme për të marrë idetë komuniste.....

.......Dhe kjo mënyrë vepërimi ia arriti aq shpejt dhe aq plotësisht qëllimit, sa që s'do të kishte mundur kurrë asnjë tjetër predikim, ndjenjë a propagandë, cilatdo që t'ishin. Sepse, në pak kohë, jo vetëm policia fashiste shqiptare u vu në shërbim të komunistëvet dhe i mpronte e i çonte me veturat e saja prej një qyteti në tjetrin, por deri prefektat dhe ish-ministrat e administratës fashiste i mbanin komunistët nëpër shtëpitë e tyre, qoftë sepse kishin frikë nga ndonjë atentat, qoftë sepse djemtë dhe vajzat e tyre ishin bërë komunistë....

He mo trim, do me per Belulin?

kastriot

Primus registratum

[qb] .................

He mo trim, do me per Belulin? [/qb]
<span style="font-weight: bold">Numrin e Faqes se Librit nga ti po ziton,o TYÇI i Enverit. </span>

Martin Gora

Primus registratum

Pse do faqe per ta kuptuar shkrimin ti?
Pastaj nuk thuhet zitoj, por &quot;citoj&quot; o kungull.

Faqen nuk e di se e kopjova nga interneti qe nuk ma jep kete informacion. Po mqs ti e paske te domosdoshme referencen e hollesishme, te them se ishte kapitulli i 30-te.

U sqarove tani o SKLLAV i Enverit?

DFV

Primus registratum

Vellezer cfaqni idet dhe mendimet tuaja ashtu si i ndjeni dhe argumentoni,por mos perdorni fjale fyese per njeri tjetrin,ne fund te fundit ato(fjalet fyese) tregojne se ne nuk jemi tolerant dmth. o e imja o rash e vdiqa.!!!!
Amani mor vellezer po nuk guxojme te shprehim mendimet tona,sepse disa nuk pertojne te vene nofka qe te vjen per te qare e per te qeshur njikohesisht.

kastriot

Primus registratum

[qb] Pse do faqe per ta kuptuar shkrimin ti?

Faqen nuk e di se e kopjova nga interneti qe nuk ma jep kete informacion. Po mqs ti e paske te domosdoshme referencen e hollesishme, te them se ishte kapitulli i 30-te.
...... [/qb]
<span style="font-weight: bold">Per cfare kapitulli te 30 derdellit ti more genjeshtar??
Libri ka gjithsej 29 kapituj(Kreu I - XXIX)
Po jepe adresen nga e cila e kopjove, apo ke bere ndonje fallsifikim si gjithmone????

&quot;Kreu XXIX

Rrezimi moral i Shqiptareve dhe shpresat per nje rilindje te vertete.

Por demi m'i madh qe komunizmi i ka prure kombit shqiptar eshte rrezimi n'anen morale, prishja e karakterit, prishja e gjuhes, prishja e cdo vlefte qe mund te quhej kombetare.&quot;</span>

kastriot

Primus registratum

[qb] Komunistet ne Shqiperi ne ate kohe u mbeshteten nga ajka e shoqerise shqiptare, nga njerez te rinj e perparimtare, te shkolluar e te bredhur neper bote, nga djem bajraktaresh e prefektesh, bile burimet financiare i erdhen pikerisht nga borgjezia e qyteteve te medhaja te tilla si Korca, Gjirokastra, Tirana, Shkodra, ku grupet komuniste u formuan, e me pas edhe nga Anglia e Amerika. Keto nuk ti them une por vete nje nga shefat e Ballit Kombetar qe i peretoi ato kohe, Abaz Ermenji ne librin e tij per historine e Shqiperise.
............. [/qb]
<span style="font-weight: bold">&quot;Pergjithsisht me komunizmin u hodhen ata tek te cilet ndjenjat kombetare ishin mjaft te dobteta, ose qe kishin qene dikur mjaft te dobeta tek prindet dhe rrethi familjar i tyre[...] Djemte e disa Bejlerevet, per shembull, qe e kishin humbur rendesine si klase e vjeter sundonjese, u hodhen pergjithsisht ne komunizmin per te dale perseri ne krye te shoqerise neper nje tjeter sistem organizimi. Po ashtu disa bij turkomanesh, qe s'kishin thithur ne familje ndjenje kombetare, sic ishte rasti i Mehmet Shehut, ati i te cilit kishte qene me rebelet(e Haxhi Qamilit, Kastriot) me 1914.&quot;

Ermenji, Abaz;Vendi qe ze Skenderbeu ne historine e Shqiperise, Faqe,489f)</span>

<span style="font-weight: bold">Prandaj edhe nje here; faqen ose adresen nga e ke marre ti ate qe citon, ndryshe ajo qe &quot;citon&quot; ti nuk eshte gje tjeter vecse nje Fallsifikim i rendomte.</span>

Martin Gora

Primus registratum

http://membres.lycos.fr/ballikombetar/ Ky eshte link-u. klik tek Historia e Shqiperise dhe lexoi te gjitha. Paragrafi qe ti citon eshte permbledhja ime e asaj qe ne esence thote Ermenji dhe une nuk e servira si citim, por si interpretimin tim qe e mbeshteta me vone me citime nga libri i tij. Mos u trego me koketrashe nga c'je te pakten, shqip po flas dreqi ta haje.

Ermenji vazhdon.......&quot;Kjo maskë vazhdon edhe sot me t'ashtuquajturin &quot;Front Demokratik&quot; të komunistëvet në &quot;zgjedhjet legjislative&quot;. Megjithëqë manevra e krijimit të &quot;Frontit Nacional-Çlirimtar&quot; duket e thjeshtë si një lodër fëmijësh, gënjeu goxha intelektualë me diploma universitetesh, avoketër, doktorë e profesorë, të cilët e paguan pastaj gabimin me jetën e tyre.&quot;

Kjo eshte faqja, dhe besoj se nuk ia vlen te zihem me ty tani e lagu, s'e lagu, faqja 200 apo 201, ti aq mend ke dhe ate debat ben, numeroi kapitujt ne kete faqe dhe shiko se jane 31. Lexo kapitullin e 30 dhe gjej ato qe citova une. Po te genjyen ata qe e kane bere kete faqe te genjej edhe une, ok o kacurrel?

.

kastriot

Primus registratum

[qb] Komunistet ne Shqiperi ne ate kohe u mbeshteten nga ajka e shoqerise shqiptare, nga njerez te rinj e perparimtare, te shkolluar e te bredhur neper bote, nga djem bajraktaresh e prefektesh, bile burimet financiare i erdhen pikerisht nga borgjezia e qyteteve te medhaja te tilla si Korca, Gjirokastra, Tirana, Shkodra, ku grupet komuniste u formuan, e me pas edhe nga Anglia e Amerika. Keto nuk ti them une por vete nje nga shefat e Ballit Kombetar qe i peretoi ato kohe, Abaz Ermenji ne librin e tij per historine e Shqiperise.
.................. [/qb]
<span style="font-weight: bold">Rreshtat e mesiperm jane nje fallsifikim i rendomte qe ke bere ti, dhe nuk jane rreshta te cituar nga vepra ne fjale.

Me keto lloj fallsifikimesh kujton ti se do te arrish te ndryshosh ndopak &quot;KARAKTERIN PREJ QENI TE TERBUAR TE ENVERISTEVE&quot;?????????</span>

Martin Gora

Primus registratum

Sa per patriotizmin e komunisteve, Ermenji per te cilin duhet ta them se kam vertet respekt, se ishte i vetmi, e perseris i vetmi anti-komunsist ne shqiperi qe luftoi me arme ne dore Italianin e Gjermanin, ....Ermenji pra sigurisht ka instinkt mohues. Une nuk i ve faj. Eshte normale, por kjo s'do te thote se eshte e vertet. Te jete per patriotizem, e per ti dhene shqiperise, komunistet i vene te tere ne maje te ....... leje se s'po e them se nuk dua te ndyj gojen. Sa i dhane, sa sakrifikuan, punuan, djeristen dhe luftuan komunistet per ate komb, te tjeret nuk kane bere per 100 vjet, te marre se bashku e te ngritur ne fuqi te peste. Eshte tjeter pune se sa te suksesshem ishin, por patriotizmin, perpjekjet, sakrificat dhe deshiren e mire per ate vend duhet te jesh idiot me brire tia mohosh.

E keqja eshte se komunistet jane me larte se te gjithe deri me sot edhe per nga arritjet ekonomike, sociale dhe kulturore. Per 14 vitet e Hoxhes shqiperia eci 13 here me perpara se per 14 vitet e cdo sistemi, apo lidershipi tjeter ne shqiperi.

Kjo e vertet eshte fatkeqesi per ne, kjo ajo c'ka ne duhet te na haje shpirtin, se Enveri i arriti keto suksese nen nje ideologji qe u provua ekonomikisht e falimentuar sado e bukur qe ishte, kurse ne sot po falimentojme shume here me keq ne cdo aspekt, ate shtet e kombformues, ate civil e social, dhe sigurisht ate ekonomik.

Por ju nuk doni te merreni me zgjidhjet qe kerkohen sot. Te djathtet ne shqiperi shikojne mbrapa dhe mendojne mbrapsht. Ata jane njerez pa vizion, e jashte cdo lloj realiteti, ne fakt akoma jetojne realitetin e hidhur te Hoxhes, ata shajne e mallkojne Enverin dhe merren me te shkuaren e hidhur, qahen e ankohen se si ia ben me te padrejte per kete e per ate dhe shajne e ndjellin urrjtje ne shqiperi.

E djathta ne shqiperi eshte nje subjekt eunuk, shterpe dhe i tredhur, ajo nuk pjell nuk lind te rene, ata nuk jane shkeputur akoma nga e shkuara, dhe po ta shikosh propaganden e tyre ata flasin vetem ne emer te saj, se tani ata nuk kane asnje rezultat, asnje arritje, asnje sukses. Jo se ne te shkuaren ata kane rezultate, por e shkuara i vecon ata si subjekt i nje padrejtesie, dmth si viktima, njerez qe nuk i hyn kujt ne pune, as per mire e as per keq. Ata as komunizmit nuk ia shkurtuan jeten dhe as punuan me te per te permiresuan shqiperine

AnaBlue

Forumium maestatis

Te mbrosh enverizmin i thone ti thuash derrit daje, por hajt mo, ku shkruhen 100 budalleqe, le te shkruhen 101!

Te kishte rrojtur dhe ca enveri, do ishim zhdukur si popull, jo nga vrasjet dhe terrori i tij por nga uria. E kishte seriozisht ai kur thoshte se dhe bar do hame dhe armikut nuk i dorezohemi. Armiku ishte te kuptohemi e gjithe bota qe e rrethonte. Pfff.. cfare te komentosh me teper!

kastriot

Primus registratum

[qb] Sa per patriotizmin e komunisteve, Ermenji per te cilin duhet ta them se kam vertet respekt, se ishte i vetmi, e perseris i vetmi anti-komunsist ne shqiperi qe luftoi me arme ne dore Italianin e Gjermanin.......[/qb]
Se pari nuk eshte e vertete qe vetem Ermenji ka luftuar me arme ne dore dhe se dyti ti neqofte se do ta respektoje ate me te vertete nuk do te beje ato Fallsifikime te felliqura qe ke bere me siper me gjoja citime nga vepra e tij.
Ti je nje genjeshtar dhe fallsifikator.

kastriot

Primus registratum

Fillimisht postuar nga kastriot:
[qb]
.................. [/qb]
<span style="font-weight: bold">Rreshtat e mesiperm jane nje fallsifikim i rendomte qe ke bere ti, dhe nuk jane rreshta te cituar nga vepra ne fjale.

Me keto lloj fallsifikimesh kujton ti se do te arrish te ndryshosh ndopak &quot;KARAKTERIN PREJ QENI TE TERBUAR TE ENVERISTEVE&quot;?????????</span> [/qb]

Martin Gora

Primus registratum

O Aqif

E lexon gjekundi ate fjali ku une them se i kam cituar ato, ta thashe nje here o trim, se paragrafi i mesiperm eshte interpretimi dhe permbledhja im i asaj cka thote Ermenji, dhe jo citimi i fjaleve te tij.
Po mire thone, Piqet kungulli ne hije? Po ju ku u poqet 30 vjet ne burgjet e Hoxhes? Eshte menyre te shprehuri or taj, dhe jo citim.

Paragrafet me te cilet une e mbeshteta kete interpretim i postova me siper, por ti e kishe hallin tek faqja, dhe po ti postoj perseri.

Ja edhe paragrafet nga libri i tij ne te cilen Ermenji shpjegon se si komunistet u mbeshteten nga ajka e shoqerise shqiptare, borgjeze e prefekte etj etj.

Gjëja që duhet hedhur kategorikisht poshtë në lidhje me ngjarjet e asaj-kohe është theoria komuniste e luftës së klasëvet, e cila s'u vërtetua gjëkundi në Shqipëri, as në përbërjen e asaj partie as në shkaqet e luftës vëllavrasëse. Sepse ndarja midis atyre që muarën anën e Partisë komuniste dhe të tjerëvet që u lidhën me Ballin Kombëtar nuk u pështet n'asnjë kriter klasësh në kuptimin ekonomik të fjalës. Sepse nuk mund të thuhet që malësorët e veriut, të cilët nuk lëvizën fare, ishin më të pasur nga ata të jugës; ose, në jugë, Orthodoksit, që u bënë përgjithësisht komunistë, ishin më të vobektë nga Myslimanët. Korça, që u tregua qyteti më komunist i Shqipërisë, ishte njëkohësisht edhe m'i pasuri. Është e vërtetë që komunistët tërhoqën n'anë të tyre, duke e magjepsur me ëndërra, një pjesë t'asaj kategorie shoqërore që s'kishte pasur bukë të hante; por pjesa m'e madhe e saj, sidomos fshatarësia, u rreshtua në Ballin Kombëtar. <span style="font-weight: bold">Pati në këtë organizatë mjaft djem të popullit, kurse djem e vajza të bejlerëve e të tregëtarëve të mëdhenj, të cilëvet s'iu mungonte asgjë, u bënë komunistë......</span>

.........Kështu me të hollat që vuri në shërbim të komunizmit borgjezia orthodokse, e cila ishte ndoshta m'e pasura në Shqipëri, <span style="font-weight: bold">dhe me kuadrat që i dha partisë komuniste elementi orthodoks (si propagandë, organizim, ndërlidhje, celulistë, komisarë politikë e shërbime të ndryshme), i cili ishte elementi m'i mësuar e m'i disiplinuar, partia komuniste u bë një forcë e patundshme dhe këtu qëndron arësyeja kryesore e triumfit të saj</span> . Korça, që kishte qënë dikur djepi i lëvizjes kombëtare në jugë, u bë djepi i komunizmit. Ndoshta sepse aty liceu frëng dhe lidhjet e shumëta me kurbetet kishin krijuar një gjendje mendore më të përshtatshme për të marrë idetë komuniste.....

.......Dhe kjo mënyrë vepërimi ia arriti aq shpejt dhe aq plotësisht qëllimit, sa që s'do të kishte mundur kurrë asnjë tjetër predikim, ndjenjë a propagandë, cilatdo që t'ishin. Sepse, në pak kohë, jo vetëm policia fashiste shqiptare u vu në shërbim të komunistëvet dhe i mpronte e i çonte me veturat e saja prej një qyteti në tjetrin, <span style="font-weight: bold">por deri prefektat dhe ish-ministrat e administratës fashiste i mbanin komunistët nëpër shtëpitë e tyre</span> , qoftë sepse kishin frikë nga ndonjë atentat, qoftë sepse djemtë dhe vajzat e tyre ishin bërë komunistë....&quot;

kastriot

Primus registratum

Martin1
Anëtar/e
Anetar/e # 699

Shkruajtur më 06 Janar, 2004 18:15

&quot;Komunistet ne Shqiperi ne ate kohe u mbeshteten nga ajka e shoqerise shqiptare, nga njerez te rinj e perparimtare, te shkolluar e te bredhur neper bote, nga djem bajraktaresh e prefektesh, bile burimet financiare i erdhen pikerisht nga borgjezia e qyteteve te medhaja te tilla si Korca, Gjirokastra, Tirana, Shkodra, ku grupet komuniste u formuan, e me pas edhe nga Anglia e Amerika. Keto nuk ti them une por vete nje nga shefat e Ballit Kombetar qe i peretoi ato kohe, Abaz Ermenji ne librin e tij per historine e Shqiperise&quot;.
--------------------------------------
Martin1
Anëtar/e
Anetar/e # 699

Shkruajtur më 08 Janar, 2004 15:56

&quot;Komunistet ne Shqiperi ne ate kohe u mbeshteten nga ajka e shoqerise shqiptare, nga njerez te rinj e perparimtare, te shkolluar e te bredhur neper bote, nga djem bajraktaresh e prefektesh, bile burimet financiare i erdhen pikerisht nga borgjezia e qyteteve te medhaja te tilla si Korca, Gjirokastra, Tirana, Shkodra, ku grupet komuniste u formuan, e me pas edhe nga Anglia e Amerika. Keto nuk ti them une por vete nje nga shefat e Ballit Kombetar qe i peretoi ato kohe, Abaz Ermenji ne librin e tij per historine e Shqiperise.&quot;
------------------------------------------
<span style="font-weight: bold">Kastriot: Neqofte se eshte vetem permbledhja jote atehere mund te na shpjegosh se perse i ven rreshtat e tua ne thonjeza??????????????</span>

----------------------------------

&quot;Komunistet ne Shqiperi ne ate kohe u mbeshteten nga ajka e shoqerise shqiptare, nga njerez te rinj e perparimtare, te shkolluar e te bredhur neper bote, nga djem bajraktaresh e prefektesh, bile burimet financiare i erdhen pikerisht nga borgjezia e qyteteve te medhaja te tilla si Korca, Gjirokastra, Tirana, Shkodra, ku grupet komuniste u formuan, e me pas edhe nga Anglia e Amerika. Keto nuk ti them une por vete nje nga shefat e Ballit Kombetar qe i peretoi ato kohe, Abaz Ermenji ne librin e tij per historine e Shqiperise.&quot;
..............
--------------------------------------------------------------------------------

Ne cilen Faqe te Librit ????????????????????????????????????????????????
Apo si Enverist i pandrequr qe je,as qe e ke haberin si zitohet nje autor??????????

[ 08. Janar 2004, 16:56: Mesazhi u ndryshua nga kastriot ]

Martin1
Anëtar/e
Anetar/e # 699

Shkruajtur më 08 Janar, 2004 19:00

Martin Gora

Primus registratum

Ajo IQ jote nuk e kalon ate te bufit me duket mua.

[ <span style="font-weight: bold">Kastriot: Neqofte se eshte vetem permbledhja jote atehere mund te na shpjegosh se perse i ven rreshtat e tua ne thonjeza??????????????</span>

Sepse eshte citim nga shkrimi im i meparshem.

Dhe nga citimet e Ermenjit, komunistet dalin te jene ajka e shoqerise shqiptare, ata ishin njerez te rinj, te edukuar, te bredhur dhe perparimtare, qe ashtu si Balli kerkonin ndryshime sistemesh shoqerore ne shqiperi, pra me Ballin kishin te perbashket luften kunder sistemit feudal te Zogut. Komunistet u mbeshteten nga borgjezia dhe pasaniket, bejleret dhe prefektet etj etj.

Edhe nje here, nga libri i Ermenjit

<span style="font-weight: bold">&quot;Korça, që u tregua qyteti më komunist i Shqipërisë, ishte njëkohësisht edhe m'i pasuri........
Pati në këtë organizatë mjaft djem të popullit, kurse djem e vajza të bejlerëve e të tregëtarëve të mëdhenj, të cilëvet s'iu mungonte asgjë, u bënë komunistë......

.......borgjezia orthodokse, e cila ishte ndoshta m'e pasura në Shqipëri, dhe me kuadrat që i dha partisë komuniste elementi orthodoks (si propagandë, organizim, ndërlidhje, celulistë, komisarë politikë e shërbime të ndryshme), i cili ishte elementi m'i mësuar e m'i disiplinuar, partia komuniste u bë një forcë e patundshme dhe këtu qëndron arësyeja kryesore e triumfit të saj .
Korça, që kishte qënë dikur djepi i lëvizjes kombëtare në jugë, u bë djepi i komunizmit. Ndoshta sepse aty liceu frëng dhe lidhjet e shumëta me kurbetet kishin krijuar një gjendje mendore më të përshtatshme për të marrë idetë komuniste.....Sepse, në pak kohë, jo vetëm policia fashiste shqiptare u vu në shërbim të komunistëvet dhe i mpronte e i çonte me veturat e saja prej një qyteti në tjetrin, por deri prefektat dhe ish-ministrat e administratës fashiste i mbanin komunistët nëpër shtëpitë e tyre </span>

I thua dot JO ti ketyre, a thua dot se keto nuk i ka thene Ermenji ne librin e tij?

P.S Ky debat e lage s'e lage keshtu me ty mbaron ketu. Ktheju temes, ndryshe ngop zorren.

kastriot

Primus registratum

......

..............
--------------------------------------------------------------------------------

Ne cilen Faqe te Librit ????????????????????????????????????????????????
Apo si Enverist i pandrequr qe je,as qe e ke haberin si zitohet nje autor??????????

[ 08. Janar 2004, 16:56: Mesazhi u ndryshua nga kastriot ]

<span style="font-weight: bold"> Martin1
Anëtar/e
Anetar/e # 699

Shkruajtur më 08 Janar, 2004 19:00

Faqen nuk e di se e kopjova nga interneti qe nuk ma jep kete informacion. Po mqs ti e paske te domosdoshme referencen e hollesishme, te them se ishte kapitulli i 30-te. </span>

------------------------------------------ [/qb]