Sa larg mund te shkoje zilia ndaj dikujt?

i'll_wait_4_U_in_Heaven

Forumium praecox
Sa larg mund te shkoje zilia ndaj dikujt?

Ka patur raste kur keni patur dike zili, per dicka qe ai/ajo ka arritur, apo ai/ajo eshte?

Ne shqipri gjate kohes kur isha teper e re vija re gra te martuara, ose kunata te mamit, qe te kene zili per gjera me absurde psh. perse je amvise, perse je e ndershme,perse njerezit ne mehalle te respektojne, ose te mos marresh burre (me kujtohet nje kusherire nga ana e mamit e moshes time qe nje dite njerezve te tille ua perplasi ne fytyre "per cfar kishit frike se mos marr une nje me te madh dhe do mbeteshi pa u kenaq ju...kam qeshe me lot por edhe me ka ardhur keq qe njerezit te qojne deri ne ate faze, dhe besome vec ateher jane te lumtur dhe bien rehat) ose perse je rehat, qe kur mendoj tani me vjen te vjell sa ketu ne siberi. Per mendimin tim te kesh zili dike per dicka qe e ka arritur me djersen e ballit, ose per me teper qe ia ka dhene zoti, eshte gjeja me e neveritshme. Sidomos te shkosh deri aty ta shkaterrosh, vetem e vetem se nuk e duron qe eshte "aq lart" keshtu mendon se eshte aq lart :eek: . Nejse, qeshtja ime eshte sa larg mund te shkoj nje njeri nga zilia? ( Sado absurde qe te duket kjo teme aq edhe i vertete eshte realiteti, dicka qe po brengos me mijra jete, qe po len pa shkolle mijra te rinj ne shqiperi sepse komunistet i kontrollojn te gjitha, dicka qe po u merr te varferve ne shqiperi edhe buken e gojes. Variantet jane nga me te shumtit dhe me te shumellojtit.

Nje rast po permend babain tim. Ishte nxenesi me i mire ne shkolle te mesme,por komunistat i manipuluan notat keshtu qe te mos vazhdonte shkollen e larte. Sot vetem une jam e vetmja ne familjen time qe po mbaron universitetin.

C'mendim keni pra per zilin ndaj tjetrit a duhet lejuar?

Mendimi im personal:
As long as there is a god---> fear nothing
per sa kohe ka nje zot as qe mos iu tremb asgjeje.

jeni te mirepritur te shprehni mendimet tuaja> /pf/images/graemlins/smile.gif

Petroninsja

Primus registratum
Re: Sa larg mund te shkoje zilia ndaj dikujt?

Zilia eshte nje ndjenje qe kultivohet tek cdo njeri s'eshte e vecante por shkalla e saj ka te bej shume. Ka zili sic u permend me lart midis kunatave ose vjerres e nuses ose dy shoqeve qe sado sherr e shamata bejne smund ta kalojne kufirin dhe mund te konsideron zili "te mira" pa ndonje dem te posacem... Nga ana tjeter zilia i con disa individe ne krime mos themi vrasje ajo transferohet nga zilia ne nje fiksim vdekjeprures, nese do thosha duhet ndaluar do genjeja veten sepse eshte dicka qe eshte tashme e kultivuar mbi ne, por cdo njeri duhet te jete i kenaqur me ato pak gjera qe i ka dhuruar zoti, edhe nese uroja sonte qe te kisha nje thes me para dhe neser te me behej realitet sdo isha e lumtur sepse njeriu ska te ngopur ashtu dhe zilia eshte pjese e natyres sone te komplikuar por njerezit duhet te jene ne djeni te saj dhe te perpiqen ta evitojne e mos shkaktojne ferkime qe do sjellin momente pakenaqesie.....

inah

Primus registratum

beh mendoj se zilia ekziston per te gjithe.ka kush e shpreh me shume e kush me pak.

hEEbiE_jEEbiEs

Primus registratum

Aq egziston ZILIA mi goca e cuna sa se keni idene......
No comment !!!!!!!!!!!!!

inah

Primus registratum

beh dmth qe ekziston jashte mase sa ne as mund ta imagjinojme.une mund te shtoj qe midis ne shqipetarve eshte me e theksuar. :mad:

assassino26

Primus registratum

Une plas nga inati,kur shoket e mi ikin per peshk pa mua edhe kthehen me torbat plot.Ama edhe une ku iki vetem pa ata,sa kthehem ka gjuetia(kur dal mire).Iki i takoj edhe u shes men sa peshk kom zone :devil: :idea: :angel:

i'll_wait_4_U_in_Heaven

Forumium praecox

Assassino that's an healthy ZILIA. qe nuk demton as njeri.

Une e kam fjalen per ato me acarueset dhe irritueset.

assassino26

Primus registratum

Pse mi ca do ti me tregu anen e keqe njerzit eee....Te rre menja goce,nejse une per vete stregoj ashu gjojnash qe do ti :angel:

i'll_wait_4_U_in_Heaven

Forumium praecox

Trendy!
jam mese dakort me ty. Sepse jane te pashkolluar dhe naive shumica prej tyre, sic tha dhe jesu krishti...Ndihme o zot se nuk din cfar bejn /pf/images/graemlins/laugh.gif

Nejse, e kan nga mungesa e resorsave edhe keta. Varferia dhe mangesia ne disa gjera i ka cuar deri aty sa te te rrepin edhe lekuren

Per kete lloj zilie them une eshte teper e demshme me permasa boterore.

Une e shof boten si nje gremine kur njerezit vetem urrejne dhe kan krijuar aq shume energji negative rreth vetes. Ne qofte se njerezit do te konkuronin per dashurine e zotit, do te kishte me shume gjera pozitive, pune dhe mbaresi kudo ne bote. Po ne vec urrejme, shkaterrojme. Asnje nuk ia ka mesuar vlerat dashurise. Ka aq shume resorces ne bote per cdo gje po na jane zene syte.

assassino26

Primus registratum

O goce si e shifke boten ti,gjynof vallai,spaske gjo ne terezi...Shif gjej nai pale syze me te hapura edhe do ndihesh edhe vete me mire.Nuk eshte cdo gje aq e zeze sa thua ti,ka edhe miresi ketu,perndryshe do ishim zhdukur fare

i'll_wait_4_U_in_Heaven

Forumium praecox

ehe! une boten time e shof fushe me lule gjithnje. Mendoj vetem gjera pozitive dhe besoj ne zot. Sa per ate qe shpreha ishte opinioni im per cfar shoh tek te tjeret.

Thjesht jam e ndjeshme ndaj vuajtjeve te te tjereve gjithmone kam qene.

Edhe ne qofte se i shoh keto gjera eshte sepse me te vertet egzistojn.

i'll_wait_4_U_in_Heaven

Forumium praecox

Fillimisht postuar nga Assassino plak:
[qb] O goce si e shifke boten ti,gjynof vallai,spaske gjo ne terezi...Shif gjej nai pale syze me te hapura edhe do ndihesh edhe vete me mire.Nuk eshte cdo gje aq e zeze sa thua ti,ka edhe miresi ketu,perndryshe do ishim zhdukur fare [/qb]
Sigurisht ke te drejte ka edhe miresi se kjo bote nuk do te egzistonte. Po une punoj aty ku i shof keto gjera. Dhe jane te gjithe femije te moshes 10 vjec e poshte andaj jam bere kaq e ndjeshme. Sepse qe ta dish sa here i shef te stimulojne trurin se si ta ndihmosh, se si ta besh te ndihet mire, nganjeher ndihem aq e lumtur kur me hidhen ne qafe te me perqafojne, sepse e di se i kam ndihmuar.

Sa per dijeni studioj per Clinical Child Psychology dhe karakteri shkon me profesionin