Sa jeni pro dhe sa kunder hyrjes se Shqiperise ne Europe !!

Sa jeni pro dhe sa kunder hyrjes se Shqiperise ne Europe !!

Sa jeni pro dhe sa kunder nje hyrje te Shqiperise ne Europe dhe pse ????

Une per vete jam kunder !!!
Sepse nuk dua qe europa te vije te na diktoje ligjet e veta(edhe pse ka shekuj qe po e ben) dhe çte mire mund ti shohim asajt europe ne 2030 kur ne te kemi hyre atje !!!
Shqiperia tashme po e kalon tranziconin dhe njerezit po sensibilizohen me ekonomine e tregut,te ardhurat e eemigrantave nuk po shkojne me neper firmat piramidale po neper firma shqiptare neper ndertime dhe infrastrukture !!shqiptaret tashme jane mesuar te jetojne me kushtet qe jeta ju ofron brenda dhe jashte atdheut,ne jemi te rinj por mos harroni se ne 2030 ne do ti afrohemi pensionit ne europe dhe do te kemi deshire te kthehemi ne shqiperi nuk dua ta shoh vendin tim si algjeri marok apo tunizi qe kane 60 vjet emigrim dhe spo shohin dite !!!
shqiptaret kane treguar gjthmone se ja dalin mbane atehere pse na duhet europa perveç se pe tragti dhe turizem(si dikur ne kohen e taljonve)!!!!

Nqs çmimi qe duhet paguar eshte mohimi i nje bashkimite mundshem i trojeve etnike shqiptare atehere une i them jo asajt europe qe na ndau se di sesa here!!!!!

si e mendoni o vellezer e motra ????

notej

Primus registratum
Re: Sa jeni pro dhe sa kunder hyrjes se Shqiperise ne Europe !!

O Kurbeti,
e vleresoje shume kohen qe ke harxhu per te thene ndonje gje per gjithcka kam argumentuar une, por problemi eshte qe ju nuk i keni kuptuar argumentat e dhena nga une dhe keni folur per gjera qe nuk kane lidhje me ato qe kam thene une. Nuk po e marre faktin qe ishte shume e mundimshme te dalloja c'kisha thene une dhe cfare ju.
Sa per IHD-te ne Shqiperi )investimet e huaja direkte demek) pervec vendeve te BE-se nuk ka investu njeri ne kete vend.
Une jetoj ne Shqiperi dhe kam ca goxhqa afgumenta se pa BE-ne Shqiperia nuk do te kishte:
- President konsensual
- Kanalizime dhe ujesjellese ne shume vende te Shqiperise
- ligj kunder piraterise ne median televizive,
- ligj dhe pajisje per te luftuar trafikimin e cdo kuptim
- privatizuar sektoret shteterore qe jetonin si parazite duke zhvatur parate e taksidareve shqiptare,
- sistem informacioni te kompjeterizuar per doganat
- kishte ligj te ri per zgjedhjet

dhe mbi te gjitha nuk do te kishe as kete cope zhvillimi qe eshte beren ne Shqiperi sepse na kane ndejte mbi koke si roje komisionere te Evropes.
A nuk eshte e turpshme te te thote komshia mos i vidh parate shpise tende????
Argumenta ka me thes

soni2

Primus registratum

Fillimisht postuar nga MLK:
[qb] Kurbeti, mund te na thuash nga i ke nxjerre ato shifrat e investimeve te huaja ne Shqiperi se po me duken pak te çuditeshme.
Ato qe thua ti se Belgjika, Franca, Spanja, Greqia etj nuk duan qe ne te futemi ne BE me duket se nuk mund te quhen fakte pasi qe te integrohesh ne Evrope ka disa standarte te cilat duhet qe ne te permbushim e per kete jane nenshkruar dhe mareveshje.___________________________________

Hajde o Mlk me thuaj cilat jane ato kushte qe marreveshjet e nenshkruara na imopnojne ????
duke lexuar temem i kam vene disa here kushtet kreysore te BE-s dhe me duket jo se nuk na duan por nuk na duan ne BE sepse te njejtat kushte duhet tja kishin vene edhe Rumanise /pf/images/graemlins/wink.gif !!!!
po ska gje !!!
ajo çfare mua me preukopon eshte se sikur nje shtet te mos jete dakort marrveshja nuk kryhet!!! dhe nuk eshte nevoja tju shpjegoj se Greqija te pakten per 20 vjeçarin e ardhshem nuk na do ne BE fakte o MLK te sjell sa te duash!!

l'enjeu politicoeconomique est tres important pour un pays ou la croisance depend de ses Exportacions et les revenus des entreprises bases la bas sont quasi non impose !!!! c'est le manquement totale des lois de la concurrence et dela prise illegale d'interet que les greques apliquent en albanie et une rentre dans les normes EU serait un gateau netement moins gros a partager!!!! Rfelechis un peu tu le conais bien ces lois la et ne me dis pas que tu ne trouve pas des tres gros ecart entre le dire e faire ????

Ne Evrope nuk futesh si hallexhi po si partenere e mjaft me kete teorine qe sna do asnjeri e na kane inat te gjithe se nuk shkon me, kemi 15 vjet qe nuk jemi me ne komunizem e Enver Hoxha ka 25 vjet qe ka vdek /pf/images/graemlins/wink.gif
Si ka mundesi qe ne Rumani Franca ka investuar miliarda euro e ne Shqiperi fare pak?! Mos kujtoni se sipermaresit franceze, spanjolle, belge & co nuk duan te fitojne para dhe ne Shqiperi?! Jo se nuk duan po nuk arrijme dot ne te krijojme nje klime normale per investimet normale pasi mbizoteron trafiku i droges, vrasja, kondrabanda e prostitucioni e neketo kushte fajin nuk na e kane te tjeret po e kemi vet ne.__________________________________________

po pse kshu ne Rumani ku francezet kane inevstuar miliarda nuk paska prostitucion ,vjedhje grabitje,droge???

po te njohesh sadopak rumanine nga afer apo nga larg do te kuptosh se mbajne vendin e pare per prostituta dhe vjedhje si ne vend ashtu edhe ne europe !!!! drogen me shume e perdorin per vete sepse per trafik Rumania eshte pak larg aksit te lakimit te heroines !!!_________________________

Ne jemi popull qe dhe kur jemi ne pune duam te kalojme kohen ne kafe e te paguhemi e me e keqja eshte se nuk shohim kurre gabimet te vetja po duam gjithmone tja hedhim te tjereve. [/qb]
gabimet tona i shofim por ajo çfare me bezdis me shume eshte se spo bejne asgje per te ndryshuar sadopak klimen politiko ekonomike ne shqiperi !!!

soni2

Primus registratum

o MLk pse ne Shqiperi njeriu me i pasur eshte francez???

soni2

Primus registratum

Fillimisht postuar nga to57:
[qb]
Fillimisht postuar nga jeton_i:
[qb] O Kurbeti,
e vleresoje shume kohen qe ke harxhu per te thene ndonje gje per gjithcka kam argumentuar une, por problemi eshte qe ju nuk i keni kuptuar argumentat e dhena nga une dhe keni folur per gjera qe nuk kane lidhje me ato qe kam thene une. Nuk po e marre faktin qe ishte shume e mundimshme te dalloja c'kisha thene une dhe cfare ju.
Sa per IHD-te ne Shqiperi )investimet e huaja direkte demek) pervec vendeve te BE-se nuk ka investu njeri ne kete vend.
Une jetoj ne Shqiperi dhe kam ca goxhqa afgumenta se pa BE-ne Shqiperia nuk do te kishte:
- President konsensual
- Kanalizime dhe ujesjellese ne shume vende te Shqiperise
- ligj kunder piraterise ne median televizive,
- ligj dhe pajisje per te luftuar trafikimin e cdo kuptim
- privatizuar sektoret shteterore qe jetonin si parazite duke zhvatur parate e taksidareve shqiptare,
- sistem informacioni te kompjeterizuar per doganat
- kishte ligj te ri per zgjedhjet

dhe mbi te gjitha nuk do te kishe as kete cope zhvillimi qe eshte beren ne Shqiperi sepse na kane ndejte mbi koke si roje komisionere te Evropes.
A nuk eshte e turpshme te te thote komshia mos i vidh parate shpise tende????
Argumenta ka me thes [/qb]
[/qb]
po me thes po ja u sjell edhe une pse e jo-se !!!

po pse te duket ty nje president konsensual kur ai nuk merr aspak mundimin te nderhyje ne qeshtjet me kryesore ne vend duke fillu nga energjia dhe duke kalu te emigrimi !!
nje president aq konsensual kemi sa kalon kohen duke i puth doren grekut dhe duke nenshkruar kerkesat e heqjes se nenshtetesise per shqiptaret qe si duan me !!!

ata komionerat e Be-s e bejne se jane te paguar por mos te harrojme se ata erdhen vetem se europa hodhi leke ne shqiperi gjoja per ta ndihmuar !!! por europa mund te beje edhe me shume por shqiptaret jane njerez me te ashper per tu gouvernuar sesa balltiket apo ish bashkimi sovjetik !!!
inetresat e europes ne shqiperi jane te pakta dhe nuk jane ekonomike ata me investimet qe bejne ne shqiperi duan vetem te sigurojne nje stabilitet ne ballkan (ku dihet se shqiptaret e kane barutin thate) dhe asgje tjeter !!!!

merreni si te doni po as Sala as Nano nuk do europen ne punet e tyre!!!
dhe europa ke ne nuk fiton gje ekonomikisht(perjashtohet greqia)!!!

loja Shqiperi BE eshte thjeshte politike !!!
flasim sa te duam ne ktu

notej

Primus registratum

to57,
Nano dhe Berisha mund te mos e duan nderhyrjen e BE-se (sidomos ai i pari, Nanua) pasi kjo i prish pune ne mbajtjen e nje pushteti pa rregulla, klientelist, nepotik dhe zhvates i qytetareve.
Fakti qe ju thoni qe BE nuk ka shume interesa dhe Shqiperi e ben edhe me domthenes nderhyrjen e BE ne Shqiperi, sic thoni ju to57, megjithese une mendoj se ka vende te BE-se - me shume se nje - qe kane interesa te forta per nje Shqiperi stabile. Biles, per t'ju korrigjuar, Italia ka ne Shqiperi me shume interesa se sa Greqia. Italia eshte partneri kryesore tregtare ne Shqiperi dhe nvestitori kryesor i huaj (nuk dua te debatoje per natyren e ketyre investimeve, eshte debat ne vete).
Une jam i lumtur qe Shqiperia eshte ne kufi me BE-ne dhe kjo e fundit eshte e detyruar qe te punoje per stabilitet politik dhe ekonomik te vendit tone e ne kete menyre perfitojne te gjithe shqiptaret, ndersa humbasin ca palo-politikan shqiptar.

Sirio00

Primus registratum

Shqiperia duhet te hyje ne BE qe c'ke me te. Nuk mund ta kuptoj se si mund te kete shqiptar qe te mos e doje kete pervec ca komunisteve te mykur dhe ndonje muxhahedini te thekur.

exp-s

Primus registratum

MLK,
si eshte kjo e puna e njeriut me te pasur ne shqiperi qe qenka francez?
une di qe me i pasuri eshte albanez!

soni2

Primus registratum

[qb] to57,
Nano dhe Berisha mund te mos e duan nderhyrjen e BE-se (sidomos ai i pari, Nanua) pasi kjo i prish pune ne mbajtjen e nje pushteti pa rregulla, klientelist, nepotik dhe zhvates i qytetareve.
Fakti qe ju thoni qe BE nuk ka shume interesa dhe Shqiperi e ben edhe me domthenes nderhyrjen e BE ne Shqiperi, sic thoni ju to57, megjithese une mendoj se ka vende te BE-se - me shume se nje - qe kane interesa te forta per nje Shqiperi stabile. Biles, per t'ju korrigjuar, Italia ka ne Shqiperi me shume interesa se sa Greqia. Italia eshte partneri kryesore tregtare ne Shqiperi dhe nvestitori kryesor i huaj (nuk dua te debatoje per natyren e ketyre investimeve, eshte debat ne vete).
Une jam i lumtur qe Shqiperia eshte ne kufi me BE-ne dhe kjo e fundit eshte e detyruar qe te punoje per stabilitet politik dhe ekonomik te vendit tone e ne kete menyre perfitojne te gjithe shqiptaret, ndersa humbasin ca palo-politikan shqiptar. [/qb]
çfare interesash ka me shume italiani ne shqiperi sesa greku ????
degjo interesat duhet ti marrim nga ana reale!!
gati 70% e PBB-se grek(produktit te brendshem brut ) destinohet ne eksport dhe ku nje perqindje shume te larte importohet nga Shqiperia !!!!

pra nga ky krahasimi i vogel i bie qe greqia te kete me shume interesa apo Italia ???

zgjidhe vete ekuacionin Jeton-i

edhe nje here per ata te qe shkruajne ketu qe shqiperia duhet te hyje ne BE dhe qe njerezit qe nuk duan jane o muxhahedin o komunista te qelbur!!!

o rob ktu une po mundohem te peshoj faktet dhe theniet e BE per Shqiperi dhe nuk jam as muxhahedin dhe as komunist por shqiptar qe don te dije ku do te na shpjere gomari(Nanua)
sepse fakti eshte i thjeshte edhe pse jam emigrant dhe jetoj ne europe deshire kam qe nje dite te kthehem atje dhe te gjej kushtet e favorshme per jetese normale jo per mbijetese !!!
BE nuk eshte aspak fajtore per ate çfare po ndodh ne shqiperi por ajo e ka ne dore te ndryshoje shume gjera dhe te veje kushte te pranueshme dhe jo kushte sa per te kaluar rradhen !!!!
qendrimi i BE ndaj Shqiperise edhe sot duhet krahasuar si diskriminues sepse nuk i ben pershtypje fare per kurvat,hajdutat,drogaxhite rumun po na i bekan pershtypje ato shqiptar qe jane specie ne zhdukje !!!

nga ana ekonomike shqiperia ka nevoje per nje ristrukturim dhe nje menaxhim shume te perparuar rezervat natyrore te shqiperise ngelen ende te pa shfrytezuara korrektesisht sikur vetem 3 muaj te hapet turizmi per te huajt jetojne 2 milione Shqiptar,pse dirskriminues them une sepse ne sitin e ministrise se jashtme franceze shqiperia eshte forcerisht e pakeshillueshme per tu vizituar!!kush e ka fajin ktu ne apo BE???

ne Shqiperi mungon nje Institut qe kontrollon shpenzimet e shtetit !!!

mungon nje TVSH -numer per te paguar dhe per tu rimbursuar!!

shteti nuk favorizon eksportet por importet !!!

nje ekonomi nuk mund te jete e qendrueshme nqs baza e sajt jane importet !!!!ja pra pse ka edhe inflacion dhe ska vende pune !!!

te hapesh nje firme ne shqiperi duhet te maresh pushimet 6 mujorshe sepse 1 muaj ste del as te marresh dy vertetime!!!!

Shqiperia sikur i hoqi firmat piramidale dhe pastrimin e parave????
po Raiffeissen BAnk atje çfare po ben dhe ç'interesa kishte qe bleu banken e kursimeve ne Shqiperi???
ajo çfare Raiffeissen bank ben atje eshte thjesht nje pastrim parash!!!
ja si funksionon
Futen eurot ne banke ne Munich cash ne llogarine shqiptare!nje transferte e vogel ne zvicerr nga llogaria shqiptare ne ate zvicerrane ,dhe pastaj nje kthim i vogel ne Munich dhe parate u pastruan !!! me thoni sa fitoi shteti shqiptar nga ajo shume ??? asgje sepse nuk mund te kontrolloje operacionet bankare te ketij tipi!!!

e sa e sa te tjera !!!

zgjidhjet i ka shqiperia ne dore por duhet te ngulmojme qe te marrim levizjen e lire sepse do te na ndihmoje shume per te arritur aty ku duam !!!!

exp-s

Primus registratum

daku per raiffeisen ja ke fut kot fare
ata nuk jane banka greke qe te bejne keto gjera!
me sa di une alfa bank ka pas pranuar edhe depozita me te medha se 20 milion leke( deri ne kete shifer nuk ke nevoje per deklarimn e origjines se parave)
qe nga 97 e deri me 200 e sa!
raiffeisen nuk di ku ka deget e saj akoma edhe sot
nuik e ka bo nje vit akoma qe e ka blere!

soni2

Primus registratum

Fillimisht postuar nga exp-s:
[qb] daku per raiffeisen ja ke fut kot fare
ata nuk jane banka greke qe te bejne keto gjera!
me sa di une alfa bank ka pas pranuar edhe depozita me te medha se 20 milion leke( deri ne kete shifer nuk ke nevoje per deklarimn e origjines se parave)
qe nga 97 e deri me 200 e sa!
raiffeisen nuk di ku ka deget e saj akoma edhe sot
nuik e ka bo nje vit akoma qe e ka blere! [/qb]
paske dijeni te verber persa ju perket bankave gjermane !!!!
raiffeisen bank ske nevoje per dege per te bere operacione te ketij soji !!!!mjafton qendra ne tirane !!!

dhe si çdo banke gjermane raiffeisen bank ka dege ne parajsat fiskale Luxembourg Zvicerr Lichtenchtein keto deget nuk i ka per numer po vetem per pastrim parash ose me mire evazion fiskal !!!!

hapni syte o njerez

exp-s

Primus registratum

nese ato bejne pastrim nderkombetar parash atehere nuk ka pune shqiperia ketu!
interpoli edhe mbase po jo ne dhe aq me pak cope cope shtet qe jemi!

notej

Primus registratum

to57,
nese do te perdoresh shifrat ne ekonomi behesh me i besueshem, por jo ne menyre te gabuar sic keni perdorur per eksportet greke, qe nuk tregojne asnje gje per interesin ne Shqiperi.

Se pari, per vitin 2003 (se te dhenat per vitin e plote 2004 nuk kane dal akoma, mund t'jua gjej vetem 9-mujorin) importet ne Shqiperi nga Italia zene 34 per qind e totalit te importeve ne Shqiperi, importet nga Greqia 24 per qind te totalit te importeve.
Ky eshte argumenti i pare se Italia ka me shume interesa se Greqia ne Shqiperi, por vazhdojme.

Se dyti, Po per vitin 2003, 66 per qind totalit te eksporteve te Shqiperise (te cilat gati 100 per qind jane rieksporte)shkojne drejt Italise dhe vetem 11 per qind shkoje drejt Greqise e totalit te eksporteve. :shrug:

Se treti, Italia dhe Greqia jane investitoret kryesore ne Shqiperi duke zene 39 per qind Italia dhe 38 per qind Greqia :shrug:

Besoj se keto argumenta jane bindese per ju se Italia ka me shume intresa se Greqia ne Shqiperi.

Mendoj se kendveshtrimi i juaj per integrimin ne BE eshte i ndikuar ca si shume nga ideja e xhaxhi Enverit (me pelqen me shume kur e therrasin Dulla) se ne vete mund te bejme gjithcka dhe nuk kemi nevoje per imperialistet. Megjithate mos te ishin imperialistet, shqiptaret rrezikonin ne fillim te viteve 90 te vdisnin per buke, po per buken e gojes qe behet nga gruri e nuk po flasim per ushqime te tjera te nevojshme per mbajtjen e organizmit ne nivel.
Si thua, prape BE-ja vetem na kka zhvatur?
Do ju jap prape argumenta!

notej

Primus registratum

sa per Raiffeisen, jam plotesisht ne ate linje me mendimin e exp-s, edhe pse mendoj se ju to57 thjeshte po hamendesoni bazuar ne paragjykime te pergjithshme.

Raiffeisen ka marre cmime nderkombater per vitin 2004 (jo Raiffeisen ne Shqiperi, qe te jemi te qarte) dhe se shpejti, per pune javesh, ajo do te listohet ne bursen e Vjenes ku do te shes mbi 1 miliarde dollar aksione.
Mendoni se nje banke e ketij niveli mund te lihet te pastroje para?!!! :smash:

soni2

Primus registratum

[qb] sa per Raiffeisen, jam plotesisht ne ate linje me mendimin e exp-s, edhe pse mendoj se ju to57 thjeshte po hamendesoni bazuar ne paragjykime te pergjithshme.

Raiffeisen ka marre cmime nderkombater per vitin 2004 (jo Raiffeisen ne Shqiperi, qe te jemi te qarte) dhe se shpejti, per pune javesh, ajo do te listohet ne bursen e Vjenes ku do te shes mbi 1 miliarde dollar aksione.
Mendoni se nje banke e ketij niveli mund te lihet te pastroje para?!!! :smash: [/qb]
nuk po te flas ne hamendje por me baza persa i perket Raiffeisen Bank !!!

te njejten gje do thonja per Munchnerbank qe po perdor banken malazeze /pf/images/graemlins/wink.gif

e sa e sa te tjera !!

nje dite per ditesh takova ne Gjermani nje buch'halter (llogaritar)
i nje kabineti privat shume diskret po qe punonte me kontrabanden ligjore te cigareve (marlboro) drejt anglise dhe shume e shume gjera te tjera nder to edhe blerja e bankave ballkanike per keto qellime !!!
me shpjegoi fare thjeshte skemen e e pastrimit te parave dhe modus operandi !!!!
( dy vellezer nga Bazeli i kishin kushtuar taksa mbledhsit gjerman 650 milione dem taksa steuer)
edhe pse direktiva e re e BE-se i hap me shume rrugen kesajt praktike !!!!

sa per shifrat e import eksporteve ke per baze ato te publikuara nga qeveria shqiptare ????

apo i nje instituti asnjanes ????

sa nga perqindja e Fitimeve te Amc dhe te Vodafonne Al kane dalur nga shqiperia dhe sa jane taksuar mbi fitimin ?????

sa do perqindje te sjellim ketu fakti qe çmimi qe ne duhet te paguajme eshte dhe do te jete shume i larte per ne dhe ne te njejten kohe do te humbim edhe ate cope identitet kombetar qe na ka ngelur !!!!!

nuk jam xhaxhist dhe nuk do te jem jam demokrat si bindje dhe nacionalist si ndjenj!!!

mos u hidhni sy mbyllur ne garen per te hyre ne Europe pa vlersuar Pro apo Kunder dhe çmimin qe duhet te paguajme!!!!

te shihim realitetin ne sy dhe faktet qe kemi perballe !!!

soni2

Primus registratum

[qb] sa per Raiffeisen, jam plotesisht ne ate linje me mendimin e exp-s, edhe pse mendoj se ju to57 thjeshte po hamendesoni bazuar ne paragjykime te pergjithshme.

Mendoni se nje banke e ketij niveli mund te lihet te pastroje para?!!! :smash: [/qb]
nuk po te flas ne hamendje por me baza persa i perket Raiffeisen Bank !!!

te njejten gje do thonja per Munchnerbank qe po perdor banken malazeze /pf/images/graemlins/wink.gif

e sa e sa te tjera !!

nje dite per ditesh takova ne Gjermani nje buch'halter zvicerran(llogaritar)
i nje kabineti privat shume diskret po qe punonte me kontrabanden ligjore te cigareve (marlboro) drejt anglise dhe shume e shume gjera te tjera nder to edhe blerja e bankave ballkanike per keto qellime !!!
me shpjegoi fare thjeshte skemen e e pastrimit te parave dhe modus operandi !!!!
( dy vellezer nga Bazeli i kishin kushtuar taksa mbledhsit gjerman 650 milione dem taksa steuer)
edhe pse direktiva e re e BE-se i hap me shume rrugen kesajt praktike !!!!

sa per shifrat e import eksporteve ke per baze ato te publikuara nga qeveria shqiptare ????

apo i nje instituti asnjanes ????

sa nga perqindja e Fitimeve te Amc dhe te Vodafonne Al kane dalur nga shqiperia dhe sa jane taksuar mbi fitimin ?????

sa do perqindje te sjellim ketu fakti qe çmimi qe ne duhet te paguajme eshte dhe do te jete shume i larte per ne dhe ne te njejten kohe do te humbim edhe ate cope identitet kombetar qe na ka ngelur !!!!!

nuk jam xhaxhist dhe nuk do te jem jam demokrat si bindje dhe nacionalist si ndjenj!!!

mos u hidhni sy mbyllur ne garen per te hyre ne Europe pa vlersuar Pro apo Kunder dhe çmimin qe duhet te paguajme!!!!

te shohim realitetin ne sy dhe faktet qe kemi perballe !!!

Si na do Europa neve dhe si duam ne te hyjme ne Europe ????

exp-s

Primus registratum

to57,
thua qe po flet me baza per raiffeisen
keto jane gjera sh te renda per nje banke serioze si raiffeisen
raiffeisen eshte nje banke serioze.
ne shqiperi ajo nuk eshte si bankat greke.
e dyta politika e raiffeisen eshte e tille qe ka per ti promovuar bizneset shqiptare dhe ka per te dhene kredi edhe me te ulta per konsumatoret.
pastrimi i parave eshte sh i nderlikuar por ka disa standarte te cilat bankat e nivelit te dyte, sic eshte edhe raiffeisen albania, duhet ti permbushin.
Banka e shqiperise i percakton keto nivele dhe banka e shqiperise eshte sot me mire se sa ishte dje me Sh Cani si guvernator.
pra money laundering vezhgohet nga Banka e Shqiperise.
reputacioni i raiifeisen ne bote eshte sh me i larte dhe sh me mire sesa sh bankave te tjera ne shqiperi.
BE pranon edhe rumanine jo me Albania

notej

Primus registratum

to57,
te dhenat qe ju kam dhene jane zyrtare, por nuk ka burim tjeter te dhenash per Shqiperine, nese ke na i thuaj.
Ju jepni shmebull te nje banke tjeter por c'lidhje ka kjo me Raiffeisen???
Apo sipas ketij shmebull te gjitha bankat ne bote pastrojne para???
Po na jep ca argumenta kunder futjes ne BE mos na kerko thjeshte te mbeshtesim mendimin tuaj si ne demonstrata.

soni2

Primus registratum

Fillimisht postuar nga exp-s:
[qb] to57,
thua qe po flet me baza per raiffeisen
keto jane gjera sh te renda per nje banke serioze si raiffeisen
raiffeisen eshte nje banke serioze.
ne shqiperi ajo nuk eshte si bankat greke.
e dyta politika e raiffeisen eshte e tille qe ka per ti promovuar bizneset shqiptare dhe ka per te dhene kredi edhe me te ulta per konsumatoret.
pastrimi i parave eshte sh i nderlikuar por ka disa standarte te cilat bankat e nivelit te dyte, sic eshte edhe raiffeisen albania, duhet ti permbushin.
Banka e shqiperise i percakton keto nivele dhe banka e shqiperise eshte sot me mire se sa ishte dje me Sh Cani si guvernator.
pra money laundering vezhgohet nga Banka e Shqiperise.
reputacioni i raiifeisen ne bote eshte sh me i larte dhe sh me mire sesa sh bankave te tjera ne shqiperi.
BE pranon edhe rumanine jo me Albania [/qb]
transfertave nga Ofshoret nuk mund ti kontrollojne Banka qendrore sepse jane shume te ndrlikuarara dhe vetem shifra ne nje server ku jane te rregjistruara shoqeri Ekran !!!!

money laudering qe e quan ti exp nuk po i ben balle e gjith BE-ja jo me ta kontrolloje Banka jone qendrore /pf/images/graemlins/wink.gif

edhe ligji i ri i transfertave te fondeve te dyshimta (pastrimit ose evazionit fiskal) qe BE futi ne 2004 i dha nje fytyre tjeter operacioneve duke i bere te ligjshem /pf/images/graemlins/wink.gif mjafton ta shikosh dhe ta kuptosh ku qendron hileja !!!!

ktu nuk e kam me Raiffeisen bank sepse edhe ajo eshte e detyruar te punoje ne nje mynyre te tille me klientat sepse vete tregu imponon ca praktika por me qeverine e nanos qe vazhdon te genjeje shqiptaret(dhe kujton se ka genjyer edhe BE) qe ne Shqiperi nuk ka me pastrim parash !!!!

edhe nuk jam kunder ndaj nje pastrimi te mundshem ose nje aplikimi taksash me te ulet per rezidencen e firmave te ndryshme qe mund te vijne ne shqiperi nga politika e taksave qe mund te behet !! por kjo do te sillte shume leke per popullin dhe qeverine shqiptare por qeveritaret tane mendojne me perpara te dhjamosen vete sesa te haje populli !!!

shume pak mund te kuptojne perse e kam fjalen !!!

soni2

Primus registratum

[qb] to57,
te dhenat qe ju kam dhene jane zyrtare, por nuk ka burim tjeter te dhenash per Shqiperine, nese ke na i thuaj.
Ju jepni shmebull te nje banke tjeter por c'lidhje ka kjo me Raiffeisen???
Apo sipas ketij shmebull te gjitha bankat ne bote pastrojne para???
Po na jep ca argumenta kunder futjes ne BE mos na kerko thjeshte te mbeshtesim mendimin tuaj si ne demonstrata. [/qb]
o Jeton-i nuk jam kunder futjes ne BE por kunder ce pseudokushteve qe ata na vene ne !!!!

une mendoj se nje politike ekonomike e mbare mund ta dergoje Shqiperine me lart !!!

dhe qe Shqiperia te perparoje ka nevoje per levizjen e lire !!!!

duhet qe ne te bejme mundime por qe edhe europa te kerkoje kushte te zbatueshme dhe jo te stilit

ne shqiperi kalon shume droge,kontrabande,prostitucion!!!!!
sepse edhe ne BE ndodh po i njejti problem (e kam shpjeguar me siper)!!!!

nuk jam dakort me nje europe qe na imponon ca kushte duke mos bere asnje hap kundrejt respektit kombetar dhe diskriminimit qe shqiptaret vuajne ne EU !!! nga EU apo gazetaret dhe politikanet e tyre !!!!!

ne nuk mund te kemi nje politike associm stabilizimi kur ne Paris Ambassadori yne deklaron per shtypin se nuk i del rroga !!!!dhe kur nanos nuk i merzitet fare qe europa e konsideron si kryehajdut dhe trafikant !!!

ja keto pasoja po vuajme neve dhe per keto kemi hsume faj ne por kan edhe BE shume e shume faje nder to sepse nuk duan te ndryshojne imazhin e shqiptarve ne mentalitetet e europjanve !!!!

pse bertas une sepse nuk jemi i gjith populli haduter,kurva,drogazhi, sepse ka njerez qe po punojne ktu ne BE qe 15 vjet dhe gezojne respekt nga kush i njeh populli shqiptar eshte dhe do te jete mikprites dhe punetor !!!!!

i vetmi faj i shqiptarit eshte trimeria !!!!!

notej

Primus registratum

to57,
te kuptoj ku e ke hallin mor vlla, pos ci thote nje shoku im "Nuk te ndihmoj dot"! Kjo sepse ne Shqiperi nuk ka aspak vullnet per te zhvilluar kete vend, por vetem per ta vjedh dhe per ta shit (perfundimisht qe ta marresh vesh ti ne Shqiperi u dha me koncesion zyra e gjendjes civile, eshte rasti i pare ne bote). Ne nje marreveshje xhaxhi Nano ka dhene me koncesion hapsiren ajrore te vendit, ka dhene me koncesion portin e Vlores per te rafinu nafte dhe ne kete menyre i ka thene ik pirdhu turizmit ne kete zone. Pervec kesaj Banka Boterore keto dite ka denoncuar se Nano ka ne plan te jap me koncesion edhe projekte te tjera ne menyre krejtesisht te padrejte. Biles, ai kishte bere marreveshje me nje kompani italiane qe te importonte plehra nga e gjithe Italia e t'i diqnin nja 10 kilometra afer Tiranes, ne Kashar.

Ku dreqin ta gjesh shpresen se ne shqiptaret bejme ndonje gje vet po s'na dhane urdhera te tjeret???
Deri me tani nuk kemi tregu pjekuri politike per te drejtuar nje shtet ligjor, te drejte dhe qe te nxisim ekonomine vendese, dhe po s'u vune kushte te tilla bashke me kontrolle as nuk kane per t'u be ndonjehere.