Sa jeni pro dhe sa kunder hyrjes se Shqiperise ne Europe !!

Sa jeni pro dhe sa kunder hyrjes se Shqiperise ne Europe !!

Sa jeni pro dhe sa kunder nje hyrje te Shqiperise ne Europe dhe pse ????

Une per vete jam kunder !!!
Sepse nuk dua qe europa te vije te na diktoje ligjet e veta(edhe pse ka shekuj qe po e ben) dhe çte mire mund ti shohim asajt europe ne 2030 kur ne te kemi hyre atje !!!
Shqiperia tashme po e kalon tranziconin dhe njerezit po sensibilizohen me ekonomine e tregut,te ardhurat e eemigrantave nuk po shkojne me neper firmat piramidale po neper firma shqiptare neper ndertime dhe infrastrukture !!shqiptaret tashme jane mesuar te jetojne me kushtet qe jeta ju ofron brenda dhe jashte atdheut,ne jemi te rinj por mos harroni se ne 2030 ne do ti afrohemi pensionit ne europe dhe do te kemi deshire te kthehemi ne shqiperi nuk dua ta shoh vendin tim si algjeri marok apo tunizi qe kane 60 vjet emigrim dhe spo shohin dite !!!
shqiptaret kane treguar gjthmone se ja dalin mbane atehere pse na duhet europa perveç se pe tragti dhe turizem(si dikur ne kohen e taljonve)!!!!

Nqs çmimi qe duhet paguar eshte mohimi i nje bashkimite mundshem i trojeve etnike shqiptare atehere une i them jo asajt europe qe na ndau se di sesa here!!!!!

si e mendoni o vellezer e motra ????

Anana

Primus registratum
Re: Sa jeni pro dhe sa kunder hyrjes se Shqiperise ne Europe !!

Ti fliske per gjera ekonomike por i paske humbur konceptet ekonomike. Ti e pershkrove te ardhmen nga pikepamja jote sic e mendon vete por nuk ka asnje garanci qe do jete ashtu dhe nuk do jete. Se mos beri mire vete Shqiperia qe te kete pordhe te kundershtoje Europen. Ne s'jemi Suedia. Ne kemi nevoje per rregull edhe sikur te jete dikush tjeter qe te na e diktoje. E kemi treguar qe si popull qe drejtohet vete jemi te afte per dhune me shumice.

E c'jane keto qe thua per bashkim trojesh? Ndryshimi i kufijve te le prapa vite e vite te tera ekonomikisht. Sipas kesaj, kur ti te behesh pensionist do jesh akoma duke bere sherr per trojet nderkohe qe Europa ecen perpara.

Futja ne Union eshte e mire sepse mund te behemi terheqes per vendet e zhvilluara si treg ne zhvillim. Kjo eshte me kryesorja per zhvillim ekonomik. Gjithashtu liberalizohen ligjet dhe rritet imigracioni e per pasoje kerkesa e biznesi.

ZeroCool

Primus registratum

S'ja kam shume idene ekonomise po mendoj se derisa te gjithe duan te futen ne Europe nuk eshte gje e keqe te futemi.
Se di po mendoj se ca do ndodhte sikur te gjitha shtetet te ishin ne bshkimin europian dhe ne te ishim jashte...

Nuk do ishte ndonje gje kushedi sesa e mire per Shqiperine.
Enveri e mbajti te izoluar Shqiperine dhe kjo nuk solli ndonje te mire per ne dhe ska per te sjelle edhe ne ardhmen.

OROSHI

Primus registratum

Sikur te kishim ndonje mundesi/zgjidhje qe te mos hynim ne Evrope,do ishte mire.Por nuk kemi nga tia mbajme,mendoj qe ne nje te ardhme te afert Evropa do jete si Amerika me 51 shtete.Nuk kemi as shancin ma te vogel qe te qendrojme jashte Evropes!!!

klocari1

Primus registratum

Fillimisht postuar nga OROSHI:
[qb] Sikur te kishim ndonje mundesi/zgjidhje qe te mos hynim ne Evrope,do ishte mire.Por nuk kemi nga tia mbajme,mendoj qe ne nje te ardhme te afert Evropa do jete si Amerika me 51 shtete.Nuk kemi as shancin ma te vogel qe te qendrojme jashte Evropes!!! [/qb]
Pershendetje

Shume e drejte pergjigjja jote :thumbsup:
Evrpa eshte drejt bashkimit dhe nuk ka kush e ndal, por per nje gje nuk do me pelqente, kemi nje vend aq te paster dhe do mbushet me afrikane dhe indjane :smash:

Anana

Primus registratum

Une mezi e pres ate dite kur te mbushet Shqiperia me Indiane dhe Afrikane e cardolloj e sa me shume te huaj.

Ata jane njerezit me punetore, me me pak kerkesa dhe qe shtojne variacionin.

klocari1

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Yllka shembullore:
[qb] Une mezi e pres ate dite kur te mbushet Shqiperia me Indiane dhe Afrikane e cardolloj e sa me shume te huaj.

Ata jane njerezit me punetore, me me pak kerkesa dhe qe shtojne variacionin. [/qb]
Te vine dhe ti shohesh se sa te mire jane :smash:

klocari1

Primus registratum

Uroj KURRE mos arthte ajo dite :smash:

Anana

Primus registratum

I kam pare dhe e di sa te mire apo te keqinj jane, po me duket ti Klocke s'i paske pare.

klocari1

Primus registratum

I kam pare dhe nuk dua ti shoh me :smash:

Se mbajne ere :smash:

Anana

Primus registratum

Mbajne ere ata qe nuk lahen ore. Pastaj te shkretet skllever kane qene, jane mesu ashtu me pak. Leqe ata qe shofim ne rrugeve s'kane edukim ore. Nuk eshte e drejte te pergjithesojme ashtu. S'kam pa zezak te shkolluar e me profesion te mire qe vjen ere.

Isha njehere ne nje banke ne Tirane me nji zezak, punonte ai ne Tirane me nje firme te huaj. Iku nje cike nga banaku per te marre dicka dhe ajo goca e bankes tha "Era qen". Kishte plot njerez aty rrotull. Epo kjo, punon gruaja ne banke e s'di te permbaje gojen. Leqe atij s'i vinte ere hic. Punonte i shkreti nate e dite. Qe dhe djale i zgjuar e me shkolle.

korn83

Forumium praecox

moj yllka,po edhe pacat te pelqekan ty moj...vetem shqiptaret nuk i duroke dot!po qenke rracistja modhe ti mi...rraciste ne drejtim te kundert!kur je kundra bashkimit mes shqiptaresh,perse flet kot per bashkime utopike midis popujsh te ndryshem!...te jesh e sigurte qe edhe ata nuk na duan!ata jane njemije here me krenare per pamjen e tyre te jashtme se ç'je ti per "origjinen" shqiptare!

sa per ate punen e eres,eshte fakt i njohur!!!jo sepse jane te piset ama...prandaj mos u habit shume kur te tjeret ankohen...nuk e bejne per rracizem.

sa per bashkimin europian nuk di me te vertete ç'te them!

korn83

Forumium praecox

ne sondazh u pergjigja jo,por me te vertete nuk jam i sigurte

Anana

Primus registratum

Une nuk i mbroj. Biles nje gje qe kam inat eshte menyra si i trajtojne femrat dhe ste lejne rehat ngado qe te jesh. Hec ti thush jo se t'a marrin per racizem. Kane nje kulture te pashpjegushme per t'a bere me ke u del perpara.

Une jam kunder racizmit pike mbaroi. Por njerezit jane raciste jo kunder pamjes, por kryesisht kunder sjelljes se njerezve te tjere. Une i kam bezdi zakonet dhe traditat e tepruara dhe nuk i mbeshtes ne asnje popull por ekonomikisht kemi nevoje per imigrante ne Shqiperi, pike mbaroi.

korn83

Forumium praecox

motra je ne vete?...nuk jemi gjermani ne mi lal!ekonomikisht do te kishim nevoje per emigracionin e huaj vetem nese do te kishim vende pune bosh!ti e di fare mire qe ne Shqiperi ka plot te papune...sepse pikerisht nuk ka vende pune bosh!
si pretendon ta ulesh papunesine ne Shqiperi?duke rritur popullsine?
emigracioni eshte i madh dhe i domosdoshem vetem ne vendet qe mund ta perballojne ate...jo tek ne.nuk jam kundra,por nuk eshte llogjike te mendosh qe emigracioni i huaj te ne,ne kete situate,mund te sjelle permiresim!mos shih italine ti...ata pa ne vdesin si shtet!kjo sepse jane ne nje situate te veçante...ka teper pleq,e teper te rinj te llastuar qe nuk duan te bejne "pune te uleta e te veshtira".ka te rinj jugore qe preferojne me mire te ikin ushtare e te marrin rroge se sa te punojne!ose te lidhen me mafioze!prandaj atje mund te flitet per nevoje emigrantesh

keraun

Primus registratum

per mendimin tim te hysh ne evrope tani per tani eshte vetvrasje,dhe te ecesh me hapa:vigane:duke sakrifikuar nje industri te mundeshme(qe mund te ndertohet ne shqiperi me investimin shteteror apo dhe me ate privat por sidomos me ate shteteror) dhe te hysh ne UE vetem duke lozur turizmin eshte prap vetevrasje.shteti shqiptar duhet ti kerkoj UEs vetem ti japi mundesi shqiptareve te punojne me dokumente te rregullta.per hyrjen ne UE ka kohe pa e demtuar ekonomin e brishte shqiptare.!!(ky eshte mendimi im)deshira ime pastaj eshte qe ne sot te hyme ne europen e bashkuar e te marrim nga 1000euro ne muaj /pf/images/graemlins/laugh.gif

ZeroCool

Primus registratum

[qb] Une nuk i mbroj. Biles nje gje qe kam inat eshte menyra si i trajtojne femrat dhe ste lejne rehat ngado qe te jesh. Hec ti thush jo se t'a marrin per racizem. Kane nje kulture te pashpjegushme per t'a bere me ke u del perpara.

Une jam kunder racizmit pike mbaroi. Por njerezit jane raciste jo kunder pamjes, por kryesisht kunder sjelljes se njerezve te tjere. Une i kam bezdi zakonet dhe traditat e tepruara dhe nuk i mbeshtes ne asnje popull por ekonomikisht kemi nevoje per imigrante ne Shqiperi, pike mbaroi. [/qb]
O Yllke ti je robi me pa lidhje qe kam pare neper forume. Nese vazhdon per ekonomi duhet te kesh ngelur ne gjysmat e kurseve qe ke marre.

Anana

Primus registratum

Me marsh te keqen. I'm a geek with first class honor. Une nuk flas nga shkolla, flas nga eksperienca. Megjithate s'po vazhdoj se erdhi dreka e ti s'mbushke.

Me 3 milion do behet Shqiperia. Lesh.

OROSHI

Primus registratum

[qb] Me marsh te keqen. I'm a geek with first class honor. Une nuk flas nga shkolla, flas nga eksperienca. Megjithate s'po vazhdoj se erdhi dreka e ti s'mbushke.

Me 3 milion do behet Shqiperia. Lesh. [/qb]
Ik e futja noj groshe moj yllke e xhaxhit se paske rreshqit nga trute ti.
Pale don te shohesh sa me shume Afrikane ne Shqiperi,pale i quan edhe punetore te zote,ne nje kohe kur Evropa eshte mbush plot nga kjo race dembele!!

jimmy84

Primus registratum

Cudi eee? Oroshi me ne fund tha nje fjale me vend /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif
Shikoni pak. E dini si eshte puna e Europes? Europa thote: Do me lesh te te q* me lezet? Apo te te perdhunoj" Sigurisht qe edhe ju e dini qe kjo e dyta eshte shuuume me e dhimbshme. Biles sikur te kishim ca politikane te mire qe mund te luanin rolin e "k*rves" (ne kuptimin e mire) atehere vertet do kishim humbje por edhe do perftonim dicka. Por me sa duken bathet, do perfitojme nje lesh. Pra sidoqe te jete nuk kemi nga e luajme b*** .