Sa gjuhë i flisni...

zog

Primus registratum
Re: Sa gjuhë i flisni...

e kisha seriozisht, sepse mund te me duhej nje perthyes frengjisht-anglisht, vetem se i nivelit shume te mire.

kur i thashe njehere njeres ketu dhe i tregova si shembull nje tekst, a e di ça me tha, shko tek Word-i dhe perktheje me ate.
kujtoi goca se nuk e dija qe word-i perkthen (ne fakt korrigjon) tekste.

TEDI

Valoris scriptorum

Ste Ndihmoj Babe ... UN do te SUgjeroja ka Google atje m duket ka nje sherbim te Tille per Perkthime Tekstesh ...

pinkparadise

Forumium maestatis

edhe un pergjigjen serjozisht ta dhashe, ne fakt nuk kam kohe te merrem, te jet per perkthime te tille ke online traductor, por qe bejne nje perkthim mot par mot (dmth qe per shprehjet e veçanta nuk i perkthen mire, po deshe emrin e sitit me thuj)

zog

Primus registratum

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
edhe un pergjigjen serjozisht ta dhashe, ne fakt nuk kam kohe te merrem, te jet per perkthime te tille ke online traductor, por qe bejne nje perkthim mot par mot (dmth qe per shprehjet e veçanta nuk i perkthen mire, po deshe emrin e sitit me thuj)

[/ QUOTE ]

rrefimi per Word-in ishte ironik me treguar injorancen e asaj vajzes. ti ben te njejtin gabim.

translatoret moj vajze perkthejne kot me kot (kur teksti paraqet veshtiresi letrare, eshte teknik, poezi, etj), dhe ket e di edhe bufi.

si dhe kur gjuhet nuk i dini mire (aq sa per te fituar lek) mos shisni mend neper forum.

si dhe harrova te shtoj, une tekstin nuk e dua per vete, por ta tregtoj, sepse ndryshe nuk propozoja leke. per vete kuptohet qe perdor si gjithe bota traduktorin ne linje, paçka se s'me kenaq cilesia e tij, por me mbaron pune.

pinkparadise

Forumium maestatis

ou...
zog, tani je tuj fol tuj fol krejt pa lidhje.

mos me thuj mu me fjal te tjera ate qe un te thash ty per shprehjet dmth qe nuk perkthehen nga online traductor,

per sa i perket ironis tende, kur e kupton vetem ti nuk me duket shum e vlefshme...keshtu qe duhet te gjesh nje menyre te kuptueshme per te tjeret...

sa per gjuhet i di apo jo un mire, kjo eshte puna ime, ti ske pse te vesh ne dyshim nivelin tim kur un nuk jam e interesuar per ate qe ti me propozon, sepse nuk me hyn ne pune paret qe propozon ti sado qe te jene, sepse nuk me interesojne zoteri.

flm,tung.

S

Scorpion

Guest

Zog ke ngaterru teme, ik nga "Filozofia" plako

S

Scorpion

Guest

Ce mai faci?
Como estas?
How are you?
Come stai?

e ca gjuhe te tjera, po deshi njeri perkthime kundrejt nje cmimi simbolik te me kontaktoje ne PM /pf/images/graemlins/laugh.gif

zog

Primus registratum

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
ou...
zog, tani je tuj fol tuj fol krejt pa lidhje.

mos me thuj mu me fjal te tjera ate qe un te thash ty per shprehjet dmth qe nuk perkthehen nga online traductor,

per sa i perket ironis tende, kur e kupton vetem ti nuk me duket shum e vlefshme...keshtu qe duhet te gjesh nje menyre te kuptueshme per te tjeret...

sa per gjuhet i di apo jo un mire, kjo eshte puna ime, ti ske pse te vesh ne dyshim nivelin tim kur un nuk jam e interesuar per ate qe ti me propozon, sepse nuk me hyn ne pune paret qe propozon ti sado qe te jene, sepse nuk me interesojne zoteri.

flm,tung.

[/ QUOTE ]

mire pra pinko mos u merzit, shqiptaret per lek dalin te rruga, ku ta dija une se ti nuk te duhen. propozimi im qe i ndershem, perkthyesa ka plot, buxhetin qe kam parashikuar do t'ja jap NJE tjetrit.

mnjf, desha ti bej nder nje shqiptarit, a kupton ?

pinkparadise

Forumium maestatis

po u kuptuam shm mire, dhe qellimi ndoshta ishte i ndershem, por menyra ishte pak "e veçante"

GRiZhLa

Primus registratum

Shkodranishte
- letrare
- dialektore
- malokshe
(kosovarshe /pf/images/graemlins/tongue.gif)
Televizori na e msoi italishten me telenovelat taljone /pf/images/graemlins/laugh.gif, vendi aktual ma bani frengjishten si gjuhen e memes , dhe anglishten si t'babes /pf/images/graemlins/smile.gif
Shoqnia na ben praktike spanjisht dhe une po kerkoj ore gjermanisht...

-duke pas-
Enderr: Kinezce!

Odea

Primus registratum

Hajde, grizhla. Tamom jete emigranti po boke se ene une knej isoj jam..pervec shkodranishtes qe se perdor dot. /pf/images/graemlins/laugh.gif

GRiZhLa

Primus registratum

S'e perdor dot?

-Do e perdorish po fole me mua /pf/images/graemlins/grin.gif

Odea

Primus registratum

Hajde pra, se edhe ate po e mesojme. Njeriu sa me shume meson, aq me mire eshte apo jo? /pf/images/graemlins/laugh.gif

HUMER

Primus registratum

kosovarce
malokshe
shkodrance
letrare
tironse
elbasanse
vlonjatshe
korcare
kuptoj shume por flas shume pak italjonce per fat te keqe mua nuk ma mosoi dot tv se gjyshi im deshte me pa tere jete tvsh-en
amerikance aty afer me shqipen

kaq per momentin

HUMER

Primus registratum

mir qe ma kujtove se e harova
po nuk w pwe dor shpesh pranej edeh nuk mu kujtu

di dhe shume shenja memece