Sa e veshtire eshte turqishtja?

Marimba

Primus registratum
Sa e veshtire eshte turqishtja?

Desha te di ne lidhje me gjuhen turke, pasi kam degjuar se eshte shume e veshtire. Mjaft veta thone se jane perpjekur ta mesojne ate, por ka qene e pamundur.
Tani jam ne hapat e para, dhe me duket mjaft e rregullt deri ketu ku kam arritur. Jam kureshtare te dij a do arrij ndonjehere ta mesoj saktesisht, si gjuhet indoeuropiane?

A, dhe dicka tjeter: Ku mendoni se mund ta perfeksionoj ne Tirane? A ka programe ambasada turke, apo kolegji turk, apo ndonje qender private?

Flm

Dardanus

Primus registratum
Re: Sa e veshtire eshte turqishtja?

Ti na trego neve njehere se cka u be me shkrimin Linear B qe na qenka shqip, e pastaj pyt sende te tjera.

Na ke borxh nje pergjigjie tek tema e hapur nga ti "A e dini qe njeri nga dokumentet me te lashta flet Shqip".

Faleminderit

Marimba

Primus registratum

Me duket se me keni keqkuptuar. Une bera te ditur per publikun shqiptar faktin se ka disa shkrimtare greke, njohes te shqipes apo arvanitas, te cilet e mbrojne nje mendim te tille. Nuk eshte mendimi im personal, pasi nuk kam studiuar gjuhesi. Per me teper drejtoju temes perkatese.

Dardanus

Primus registratum

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
Per me teper drejtoju temes perkatese.

[/ QUOTE ]

Ate e kam bere, por deri tash nuk morra nga askush pergjegjie !!!

jak

Primus registratum

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
Desha te di ne lidhje me gjuhen turke, pasi kam degjuar se eshte shume e veshtire. Mjaft veta thone se jane perpjekur ta mesojne ate, por ka qene e pamundur.
Tani jam ne hapat e para, dhe me duket mjaft e rregullt deri ketu ku kam arritur. Jam kureshtare te dij a do arrij ndonjehere ta mesoj saktesisht, si gjuhet indoeuropiane?

A, dhe dicka tjeter: Ku mendoni se mund ta perfeksionoj ne Tirane? A ka programe ambasada turke, apo kolegji turk, apo ndonje qender private?

Flm

[/ QUOTE ]

E para dil nje xhiro andej nga ambasada apo kolegji i vajzave se mos merr vesh vet ndonje gje.
Para nja ca vitesh ambasada jepte ca kurse tani nuk e di ne e vazhdojne me ate program apo jo.Hidhi vete nje sy,ste ndihmoj dot.Po ste doli gje andej dil nje xhiro andej nga kolegji i vajzave se mos takon ndonje turkesh te mire dhe te jep ndonje liber falas,se ta blesh kur ke mundesi per qyl /pf/images/graemlins/laugh.gif
Sa per veshtirsi ste them dot gje.Po pate qejf e ke te leht.A eshte e veshtire fizika berthamore? (besoj se me kupton)
Cne me turqishten , apo asaj i ra shansi?
Kolay gelsin!

gangsterja

Primus registratum
Motra ime sheh disa telenovela ne gjuhen turke,dhe pothuajse eshte aq e shkathet saqe e flet me dialektin e tyre.Nganjera ane ajo e flet ate gjuhe prej inatit tim pasi e din se une i urrej turqit,nuk eshte e veshtire aspak.

Sweety el

Locus omnem
nuk eshte shume e veshtire duhet te te mesohet veshi me ato fjale dhe menjehere i fikson dhe e meson

mirdita

Papirus rex
Mendoj se Gjuha Turke nuk esht aspak e rend sepse disa fjal jan te njejta ne gjuhen shqipe