S(A) duhet te jemi te bukur per t’u punesuar?

MLK

Primus registratum
Re: S(A) duhet te jemi te bukur per t’u punesuar?

Nuk e dijsha q1 ne femnat i shifkan femnat ka b*thet /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/pippiripi.gif ne aq me teper qe pelqekan femnat q1 kane /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/pippiripi.gif

bebi

Primus registratum

tesh e din pra /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/pippiripi.gif /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/pippiripi.gif

zog

Primus registratum

<div class="ubbcode-block"><div class="ubbcode-header">Originally Posted By: LR</div><div class="ubbcode-body">

Po te isha shef dhe te me duhej te merja ne pune femra sa per te plotesuar vendet e punes pa i kushtuar rendesi rezltateve do i zgjidhja te bukura e te kapshme. /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/laugh.gif Ne qofte se per mua rezlutatet do kishin rendesi ateher bukuria do ishte kriteri i fundit qe do vija ne konsiderim.</div></div>

kesaj teme i eshte dhene zgjidhja tek keto rreshta, eshte kot pme diskutu me gjate, megjithese duket qe pjesmarresit ketu do te donin t'gjithe te qene pak me te "mire estetikisht" per te gjet nje vend pune me te mire.

pra LR qe ti kuptosh keto qe ke thene ti, duhet fillimisht qe ai qe i lexon, te DIJE DIÇKA me bo, pra te kete nje profesion te dhene.
ndersa fakti eshte qe shume pak njerez e kane kete aftesi, e prandaj duan vendin e punes ta kapin me gjera te tjera ose ti zgjedhin per keto aresye.

ps; jean todt ish drejtori i ferrari sport, i ka dhembet e shtrembra meqe ra fjala. vetem se ai e nxori ferrarin nga balta ku kish rene ne nivelet sportive. bile dhe ai qe ishte perpara tij niki lauda e ka fytyren si vampir (te djegme). ndersa drejtoresh perjgithshme e firmes Loreal ka qime te bytha. prandaj bile shpiku shampon qe ti kete te buta e mos ta gudulisin kur ri perpara komjuterit te puna.

bebi

Primus registratum

po te ishit shefe...
nese nese nese
ja qe s'jeni pra /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/grin.gif

zog

Primus registratum

e pakuptushme nderhyrja tende. ose ti nuk kuptove gje nga nderhyrja time dhe u pergjigje njesoj, me pakuptim.

edhe njehere per ty pra:

po te kesh dhom te shtremet behesh shef, ndersa po te jesh i pashem fizikisht, punon tek dera ndonje hotelit ose tek sporteli ndonje zyre, me dhom te zgjerdhim klienteve kuptohet, sepse per ate pune te kane punesu.

zgjidhni e merrni pra njerez.

Le_Routard

Forumium maestatis

po te kesh dhom te shtremet behesh shef, ndersa po te jesh i pashem fizikisht, punon tek dera ndonje hotelit ose tek sporteli ndonje zyre, me dhom te zgjerdhim klienteve kuptohet, sepse per ate pune te kane punesu.

Si puna atij shefit te Ferrarit. Ndersa ato femnat e bukra i vejn me brek e me sutjena te zgerdhihen para maqines. /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/laugh.gif

Po edhe ne Shqiperi keshtu eshte, shefat pergjithesisht jan te shemtuar, vetem se kan dicka me shume se shefat e jashtem, shefat shqiptare jane kryesisht edhe te forte e injorant. /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/laugh.gif

aristokratja

Forumium praecox

&lt;kesaj teme i eshte dhene zgjidhja tek keto rreshta, eshte kot pme diskutu me gjate, megjithese duket qe pjesmarresit ketu do te donin t'gjithe te qene pak me te "mire estetikisht" per te gjet nje vend pune me te mire.

pra LR qe ti kuptosh keto qe ke thene ti, duhet fillimisht qe ai qe i lexon, te DIJE DIÇKA me bo, pra te kete nje profesion te dhene.
ndersa fakti eshte qe shume pak njerez e kane kete aftesi, e prandaj duan vendin e punes ta kapin me gjera te tjera ose ti zgjedhin per keto aresye.&gt;

Dmth sipas teje ne qe diskutuam ketu, nuk e kena nje vend pune, dhe ankohemi. Zog, une thashe ate qe ndodh rendom. Duhet ta pranojme disa here te verteten dreqin. Pastaj po flisnim per shumicen e rasteve, nuk e preme me thike.
PS: Une nga nje vend pune e dhashe shembullin qe dhashe.

zog

Primus registratum

aristokratja nuk thashe qe nuk ke nje vend pune, por qe do te doje te ishe pak me e bukur per te pas nje tjeter me te lavderushem. ndryshe them kjo teme s'kishte pse te te terhiqte aq.

them dhe qe po ti kesh dhomet e shtremet (si une) mund te behesh shefe. /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/laugh.gif

ps: si dhe nje pyetje:

do te doje ti kishe dhomt e bukur apo te ishe shefe diku ?

aristokratja

Forumium praecox

Dhomet e bukur i kam, dhe shefe do doja te behesha. Po mesa duket nuk u beke dot, pa dhembe te shtremet. Keshtu qe iku dhe endrra ime. :p

zog

Primus registratum

e pra me duket se po kupton diçka. tani si zgjidhje te jap kete tjetren, me dhomet e bukura te behesh grua shefi, e meqenese gruja eshte shefja e burrit, per rrjedhoje do te jesh shefja e shefit, pra shefja e botes.

siç mund ta shohesh eshte shume me kollaj te jesh shefja e shefit sesa vetem shefe. kjo shpjegon edhe pse grate s'para jane shefe.

po edhe tjetren; pse shefat i kane grate e bukra. qe te mos u shohin dhomet e shtremb ata nxjerin cicat e gruse tyre te bukur perpara atij qe estetiken ordinere, pra ate fizike, e ka religion.

aristokratja

Forumium praecox

Zog, ne punen time, te gjitha shefet femra jane, dhe ta siguroj qe i bejne zap meshkujt. Pastaj endrra ime ishte te behesha shefe ne pune, dhe jo shefja e shefit, qe te nxirrja gjoksin dhe dhomet e bukra para shefit. Ta siguroj qe ka dhe gjera te tjera...
PS: Se ndoshta devijoi muhabeti, por une i qendroj gjithmone mendimit qe ne disa pune ka te beje shume imazhi, dhe sado te mos ta pranoni, e tille eshte.

Le_Routard

Forumium maestatis

PS: Une nga nje vend pune e dhashe shembullin qe dhashe.

C'qonka ky ven pune mi ku u punonka dhe per dite shtune e dite diele? /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/laugh.gif

Une te kisha qon femer me dhome te bukra do kisha ndjek keshillen e Zogut. /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/laugh.gif Mu kujtua nje e thene me vend "burr i zgjuar eshte ai qe fiton para, gruaja e zgjuar eshte ajo qe ka gjetur nje burr qe fiton para" /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/laugh.gif

Mendimi im personal eshte qe femrat qe duan te komandojn jon femra te rezikshme. /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/laugh.gif

Pastaj duhet nenvizuar edhe nje here qe femra shefe nuk ngjall vetem xhelozine e femrave te tjera por edhe iriton shefat ne maskilizmin e tyre. Pra shefes mezi presin tja fusin te dyja palet. /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/laugh.gif

Firma ime kishte nje shefe femer, qe ishte edhe e paraqitshme edhe e zonja. Ishte shefja me e madhe ne bote! Ben c'ben e ja futen, ne vend te saj sollen nje shef, qe nuk eshte me i mire por qe percudi firma sa shkon e permiresohet. Gazetat shkruanin per te edhe detaje te tipit 'cilat banjo perdor', imagjinoje vet tani c'fare trysni kishte.

Mua me duket teper idealiste te mendosh qe vendimet per pune dhenie te bazuara ne bukurine fizike te nje femre te jene te shkeputura nga ideja "femra objekt seksual". Me ane te ketij 'objekti' shefat mundohen te terheqin klientat dhe njekohesisht jane te terhequr edhe vet.

Ne Shqiperi nuk jane te pakta rastet kur femrat jane te detyruara te paguajn ne natyre punedhenisit e tyre. Edhe kerkesa te tipit 'ma le i her te jap i ven pune', ose 'ma le i her qe te te le ne pune' ndodhin mese shpesh.

Ndodhin edhe ne bote, quhet 'harcelement sexuel', por ama po e paditi nonje puntore shefin, shefi shko per lesh, prandaj keto gjera jane teper te rezikshme dhe ndodhin shume me rralle.

Mos flasim pastaj per Ameriken ku e ha dhe presidenti per i blowjob qe i beri nje stazhiere. /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/laugh.gif Ose ku ne shume ndermarje femrave nuk u lejohet te veshin minifunde, e ku cdo llaf ose veshtrim duhet te jete i kontrolluar ne menyre qe te mos hash ndonje padi padashje. /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/laugh.gif

Le_Routard

Forumium maestatis

te gjitha shefet femra jane, dhe ta siguroj qe i bejne zap meshkujt

Hahaha, ja dhe ideali i feministeve. Te besh zap meshkujt. /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/laugh.gif

Mendoj qe bejne zap ata meshkuj qe kane nen vete, por atyre qe kan mbi vete e dine qe duhet ti bejne vetem qejfin. /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/laugh.gif

Personalisht nuk kam asgje kundra. Nga te gjithe shefat qe kam pasur me e mira ka qene shefe. /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/laugh.gif

zog

Primus registratum

<div class="ubbcode-block"><div class="ubbcode-header">Originally Posted By: aristokratja</div><div class="ubbcode-body">PS: Se ndoshta devijoi muhabeti, por une i qendroj gjithmone mendimit qe ne disa pune ka te beje shume imazhi, dhe sado te mos ta pranoni, e tille eshte. </div></div>

muhabetin je ti qe po e devijon me duket.
1) ato shefet tek puna si i kane zgjedhur prej bukurise ?
2) asnje nuk po thote qe bukuria nuk ka rol tek puna, por po tek CILA lloj pune ?

dhe qe te mos dalesh nga tema ose mos ngaterrohesh kot, jep shembuj flit me konkretisht.

ja nje shembull konkret shoqeruar me imazh:
1176382984.jpg

sipas teje si zgjidhet ne pune ai shoferi ne mes dhe ato bukuroshet anash tij, mbi çfare kriteresh ?

per ket flet LR dhe une.

perfundimisht kur n uk di gje me bere konkretisht ose vendi punes eshte i tille, i pa rendesishem pra, kriteri eshte pamja fizike, te pakten tjetrin (klientin) te kesh ku ta mberthesh. imazhi tend te jete afrues e i dashur per te.

ndersa per vende me peshe bukuria nuk paraqet kriter te domosdoshem, megjithate kjo nuk do te thote qe te bukurat nuk mund te bejne diçka me peshe ose te rendesishme. per te pas perseri nje shembull tjeter, kliko mbi nick-un tim dhe shko tek faqja web imja ta shohesh nje bukuroshe, nga femrat me te bukra ne tirane (kane vra veten djem per te), se çfare realizon ne jete.

aristokratja

Forumium praecox

Ok dhe une po te them dicka shokuese.
Nje shefe (numri dy) aty ku punoj une, ka filluar si recepsioniste!
Dhe me te vertete, me vone (dhe e pranoj qe eshte shume e zgjuar), e ka treguar veten se kush ishte, dhe arriti aty ku eshte sot. Pse ca mendon ti, kush do e kishte marre recepsioniste, po mos te ishte pak e paraqitshme?

Anana

Primus registratum

Po dhe per cunat. Kur intervistuesja eshte femer, cuni me i bukur terheq me shume vemendje.

zog

Primus registratum

vetem se jo te gjitha recepcionistet perfundojne shefe. une njoh nje hajdut xhepash qe u be drejtor burgu, po pastaj ? a tregon kjo qe hajdutat jane rob me vlere ngaqe behen drejtore.

pastaj çfare shefeje eshte ajo ? shefja e recepsionisteve te tjera si ajo ? po te jete keshtu do te jete kurvicka e patronit, drejtorit.

zog

Primus registratum

<div class="ubbcode-block"><div class="ubbcode-header">Originally Posted By: Yllka shembullore</div><div class="ubbcode-body">Po dhe per cunat. Kur intervistuesja eshte femer, cuni me i bukur terheq me shume vemendje. </div></div>

nuk e kuptova shembullin tend, perserite dhe njeher /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/laugh.gif

aristokratja

Forumium praecox

Ncuq, ncuq, se drejtoret ndryshohen cdo dy vjet. E kam fjalen Zog, qe eshte me e lehte per ata qe jane te ngrenshem, te zene nje vend pune, ne krahasim me ata qe nuk jane te ngrenshem (duke pasur nje nivel pak me te larte inteligjence se pala e pare). Dhe te gjitha keto (sidomos bukuria dhe pak inteligjenca) duken ne Gjoja "intervistat" qe perdoren zakonisht. Te gjithe e dime sesi duhet te jete, po si eshte realisht, asnje nuk e pranon...

zog

Primus registratum

shiko eshte shume subjektiv diskutimi qe ti ndermerr, qe ta besh konkret gjej e hidh ketu dy foto, nje te bukure e nje te shemtuare.

siç e sheh po e bej me qellim diskutimin si ty, duke kap ekstremet. sepse ne realitet shume pak ka te bukur e shume pak te shemtuar, shumica mbi dhe jane te MESEM, dmth as te bukur as te shemtuar.

diferencen midis tyre e ben aresimi ose edukimi, lexo postin qe ka shkrujt ketu abstract. kjo do te thote qe nje malok puke, te cilin ti e konsideron pa fat e te shemtuar, po ta marresh prej malit ku rri ta edukosh si te sillet, ta qethesh e lash, ta veshesh me shije, e fut ne çfaredo sporteli te duash. po keshtu me cilendo vajze.