Rreshqitje toke ne Kaliforni.

korn83

Forumium praecox
Re: Rreshqitje toke ne Kaliforni.

per luciferin:lexo me mire vella e mos jep mend...flitet per durresaket e jo per shqiptaret!!!durresi deri dje kishte 70 000 banore!!!

Kondrapedali

Kondrapedali

Korn, bëhet fjalë për mundësinë e zhvendosjes së popullsisë kur mundësitë egzistojnë. Ku mendon ti t'i çonim 70 000 durrsakët? Kujt t'ja hypnim në kurriz?

Megjithatë, në dallim nga Irani, SH.B.A e zgjidh problemin e rrëshkitjes së tokës në Kaliforni vetëm me fonde bashkiake. Gjynah për ata që hikën por më shumë vdesin në një aksident rrugor apo në një zjarr shtëpie. Ja p.sh. dje në Alberta të Kanadasë u vranë 4 policë të Xhandarmërisë Mbretërore Kanadeze (GRC) në përpjekje me një (1) drogë shitës i cili vrau veten pas ekzekutimit të policëve :shrug: !
Hajde do e hapim edhe një temë për këta policët /pf/images/graemlins/tongue.gif ?

korn83

Forumium praecox

70000 banore nuk jane ndonje problem i madh,tani durresi psh.ka trefishin a ne mos me shume te banoreve ne te njejten siperfaqe!!!prandaj sikur te spostoheshin ne zona te tjera te vendit nuk do ishte ndonje gje e madhe!!!te njejten gje kane bere çamet!
ajo qe dua te them eshte qe s'mund te flasim me nje cinizem te tille...njerezit kane te njejten vlere...nese amerikanet jetojne akoma ne bregun perendimor eshte thjesht sepse kane strukturat e pershtatshme e nuk duan te lene vendin e tyre!!!po ashtu si durresi qe pallatet,nuk e di a i keni pare,por i ka te forte si bunkere...!por ama nese bie ndonje termet ne durres,e ka viktima,nuk me duket njerezore te thoni...fundi i fundit durresaket vete e kerkuan pasi ne vend qe te linin qytetin vendosen te forconin themelet e pallateve!
kaq e lehte eshte per ju???po te vazhdojme keshtu do te kishim kaosin total...jugoret nga vapa do niseshin ne veri,verioret nga ftohti do niseshin per ne jug,lindoret nga frika e tajfuneve ne florida do te niseshin per ne zonat perendimore,perendimoret nga frika e pllakes se s.andreas duhej te niseshin per ne lindje...edhe???çfare zgjidhet ne kete menyre???problemi eshte si te krijosh kushtet per te rritur sigurine e jo te boshatisesh planetin nga rreziku i mundshem i perplasjes me nje meteorit

nese arsyetojme keshtu une mund te them qe nuk duhet te kemi asnje respekt per iranianet se ata ne vend qe te merrnin masa antisizmike ndertojne akoma ndertesa balte mesjetare...e mos me thoni qe nuk kane fonde se as ne nuk i kishim kur filluam te forconim themelet e pallateve

antares

Primus registratum

Shume i keni forcuar themelet ju duke germuar edhe bodrumet e duke shkaterruar muret mbajtes per te bere dyqane.....
Ne qytete egzistuese (Durrsi Tokjo, e ne vende qe nuk kane shtrirje) sigurisht qe prioritet maksimal duhet te kete ndertimi me parametra sizmike maksimale. Bile nuk do ishte keq qe eshe Kodi Penal te parashikonte ca masa hembullore per firmat e zbatimit qe bejne sikur i respektojne specifikimet inxhinierike.
Po ne rastin e Sberise apo edhe te Amerikes Kanadase e ndonje shteti gjigand nuk ke pse hidhesh perpjete kaq shume mor mik, se une e pata vetem per ate rast pasi qyteti ishte (1904) shkaterruar 95%. Sigurisht qe nuk them qe nje qytet qe mund te kete triliona dollare infrastrukture egzistuese te braktiset.
Ti Korn mos u cudit se nese shkon ne nje Shoqeri Sigurimesh per te bere sigurim mbi jeten dhe u thua qe vuaj nga zemra kam pak kancer dhe njecike murtaje dhe zgjebe ata nuk do te te japin ndonje vlere te madhe nese shkon me te shumtet..... :lol:

antares

Primus registratum

Jo perkundrazi, eshte nje nga qytetet bashke me Korcen e Shkodren qe ndjej mall dhe sinqerisht e ndjej vehten vertet mire kur jam aty.
Eshte vertet per te ardhur keq qe ne nje qytet te tille mijravjecar te mos e caje koken njeri te kujdeset edhe per ndalimin e demtimit te objektevve arkeologjike. Aty ben nje grope dhe prek historine e shekujve te kaluar.
Dhe te mendosh qe eshte bashkemoshatar (nje shekull me shume a me pak ne keto raste) me Romen!
Qetsohu Korn se do ta anulloj urdherin e prere per zbrazjen e Durrsit kesaj here! :eek:

korn83

Forumium praecox

me behet qejfi..edhe mua me shqeteson fakti se si e kane katandisur

une_une

Primus registratum

Fillimisht postuar nga KoRn 83
nese arsyetojme keshtu une mund te them qe nuk duhet te kemi asnje respekt per iranianet se ata ne vend qe te merrnin masa antisizmike ndertojne akoma ndertesa balte mesjetare...e mos me thoni qe nuk kane fonde se as ne nuk i kishim kur filluam te forconim themelet e pallateve
Balte mesjetare?

Fondet vendet Islame i kane pasur gjithemone. Civilizimi Kristian per shembull ka ndertuar ne Mesjete me shume ndertesa me arkitekture fantastike ne qytetin e Venecies ne Mesjete sa gjithe civilizimi Islam ne gjithe boten.

Arkitektura gotike menyra e ndertimit ndertesa gjigande eshte e pranishme ne gjithe Europen etj. Mesjeta e Erret ne Europe ka nxjerre ne Europe me shume shkencetare ne nje shekull te vetem sesa akoma ska nxjerre bota Islame nga koha e Muhamedit deri tani 14 shekuj plote.

Xhamia me e madhe ne bote eshte me duket Xhamia Blu ne Stamboll apo eshte ne te vertete Kisha e Shen Sofies ne Kostandinopoje? Sa ndertesa monumentale jane shkaterruar ne dy lufterat e perbindeshme brenda nje shekulli ne Europe?

Arsyen e di Zoti pse i le te prapambetur. Fondet vendet Islame i kane pasur gjithemone. Sot eshte nafta. Para 1 shekulli mbaroi Kalifati Islam turk.
Shqiptaret ne muze kane ato qe lane princerit katolike shqiptare edhe pasardhersit e tyre. Trashegimia ne Shqiperi per 5 shekuj Islam? Nje prapambetje komplet totale! Trashegimia e 5 shekujve duke vjelur takse xhizje nga te krishteret neper Ballkan ne vete Turqine. I vajten harram?