Rregjimi 50 vjecar komunist shpetoi Shqiperine dhe un jam mirnjohes atij

Mirditor

Primus registratum
Re: Rregjimi 50 vjecar komunist shpetoi Shqiperine dhe un jam mirnjohes atij

Kasterjot a e din at shprehjen e vjeter si thon te mocmit.
A fluturon gomari e pyten njanin dhe ai u pergjigj se po fluturon.
Po ne ti mos ja ba si puna e ktij te funit.
Cka due me than asht ,ma kujdes kur deshifron gjana te tilla.
Rrofte partia e punes dhe lavdi veprave te shkatrrueme te Enverit.
Se mos ma merr per keq noj nja ktu

disku

UNI

te duash komunizmin eshte cmenduri.....
mos harroni sa veta kan perfunduar tek mali me gropa vetem per bindje politike...sa intelektuale jane burgosur e vrare neper burgjet cnjerrezore..sa njerez te fese jan denuar me vdekje...sa vjet mbrapa na la ky komunizem...te pretendosh qe komunizmi shpetoi shqiperine eshte idiotizem qe vjen thjesht nga mendjet e semura te dashamiresve te nje nga tiraneve me te eger te historis......mois harroni mbledj'jen e mukjes ose tradhtine e madhe ku u hodhen themelet e nje antishqiptarizmi qe zgjati me shum se 50 vjet...nuk dimin cdo te thoshte bote....nuk e kishim iden se ceshte ushqimi i fresket...mirditor harrove zotrote qe rrije ne rradhe nje her ne jave per te blere cerek kile glalp ose gjysem kile mish...????apo harrove qe te conin qe ne 5 te mengjesit per pune vullnetare ????............une nuk e kuptoj si ka njerez qe e perkrahin akoma kete rryme politike famekeqe... <span style="font-weight: bold">te duash komuzmin eshte krim....thjesht antihumanizem...</span>

Mirditor

Primus registratum

Unciorn degjo ktu ti.
Partia e Punes se Shqiprise me ne krye shokun e madhe dhe heroin Kombtar Enver Hoxhen krjiuen shtetin shqiptar me te fortin qi kemi pa noj her ne historin ton.
E qitash ne jemi tuj dek per buk, per drita, per uje,per pune, per shpia e per te tana.
Lene Mukjen e vllane e Mukjes e ato qi ti mthue.
Per mue vec nji Enver Ka shpetue Shqipnin per mas 1912-es.
Ai nuk qe budall dhe e dite se me cfar njerzish ka tbaj.
Ai asht i pavdekshem per tmerat qi ai ka ba.
Qent le tvrapojn, karroca te hec perpara.

PrInCiPiEl

Primus registratum

Fillimisht postuar nga <span style="font-weight: bold">jula</span>:
O vellezer &quot;mirenjohes&quot; ndaj dores se forte te tiranit!
Keni ca kohe dhe ca faqe ketu qe jepni argumenta kryesisht te bazuar mbi qetesine publike, ujin, arsimin e dritat qe na siguroi &quot;largpamesia&quot; e xhaxhit tuaj te dashur...

E keni shkuar ndonje here neper mend perfitimin nga investimet e Planit Marshall, hapjen ndaj tregjeve dhe investimeve nderkombetare, liberalizimin e kultures dhe dokeve tradicionale ndaj Europes perendimore.....Mos me flisni per vetevendosje kombetare se kemi qene gjithnje shtet satelit jugosllav, rus, kinez, marsian, dhe ne fund preshist...

Thashe tu parashtroja nje supozim perfitimi real, se shoh qe per ju burgosjet e masakrimet ngrene peshe shume me pak se shetitja e qete ne 1 te nates permes shkretise se nje qyteti te socializmit real...

Kisha pak kohe te tepert, pa mire eshte te mos shkruash fare ketu!

Shendet!
Përshëndetje <span style="font-weight: bold">jula</span>

Shkruaj , shkruaj se në shkrimet tuaja ka dicka magjike - të mrekullueshme &lt;img src=&quot;/pf/images/graemlins/smile.gif&quot; alt=&quot;&quot; /&gt;
Kështu që vazhdo të e 'humbësh' kohën edhe më tutje &lt;img src=&quot;/pf/images/graemlins/wink.gif&quot; alt=&quot;&quot; /&gt;

* Diferencimi Ideo-Politik &lt;---- teme ne vehte për Komunizmin dhe 'te mirat' nga veprimet e tilla!
* Ekonomia - E Planifikuar per 'mrekulli' nga Shteti NjëPartiak &lt;---- Inflacioni Astronomik ---&gt; 1000.000% !!!!!
* Shteti i Parë ATEIST në BOTE !!!!
* Cështja Kombëtare ?
* Lufta e Dytë Botërore ...
...
...
* Moto e 'liderëve' Komunist Shqiptare:
<span style="font-weight: bold">Do te hame barë !</span>
Për cka ?
Në vend të kujt ?
Aha !!!

Po të vazhdoja edhe më do të hapej Kutia e PANDORES !!!

Konstatim personal:
<span style="font-weight: bold">KOMUNIZMI është TRAGJEDIA më e madhe e shekullit të kaluar që i ndodhi POPULLIT SHQIPTAR dhe SHQIPERISE !</span>

B

Primus registratum

Mirditor kam ca kohe qe nuk hyre ketu por tashme e shoh se paske lajthitur fare.
Cili komunizem te paska shpetuar ty?
Shpetove ti se nuk vdiqe per nje cope buke?
Edhe une jam nga Mirdita por kur vjen puna per te shkruajtur une nuk vendos emra qytetesh dhe ceshte me e rendesishmja une nuk perfaqesoj qytetin tim, ndaj te sugjeroj te nderrosh edhe emrin por te sugjeroj te kthesh koken mbrapa qe te shohesh mallkimin qe Dulla i vulosi Mirdites.
Tashme shikoj qe je bere shok me Martinin biles ne mos gaboj duhet te jesh pjesetar i asaj faqes www.enverhoxha.net .
E ke pare filmin &quot;Slloganet&quot;?
Kur lexoj diskutimet tuaja me vjen ndermend &quot;Bariu&quot; qe i dergonte qumesht mesuesit te fshatit dhe ndersa po diskutonin nje dite, mesuesi e pyet bariun ne ka shtepi dhe bariu i pergjigjet me nje jo te luajtur me koke.
Atehere mesuesi i shkruan nje leter bariut qe ne nje dite te pershtatshme ta dergoje te zyrtaret e fshatit ne menyre qe te perfitoje ndonje shtepi.
Bariu i lutet mesuesit te i lexoje se cfare ka shkruajtur ne leter sepse dashje pa dashje u ndie kurioz.
E ndersa mesuesi i lexon &quot;bariut&quot; letren, bariu ja nis te qaje dhe mesuesi i merakosur e pyet se perse qan?
Bariu i thote mesuesit:
A jam une Ai qe kam nje nevoje te tille per shtepi?
Dhe mesuesi i shpjegon qe patjeter ti duhet te kesh nje shtepi te tille qe te jetosh si gjithe te tjeret.
Nuk po vazhdoj me gjate zoti Mirditor, por gjeja e pare qe do te kerkoja do te ishte te nderroje emrin.
Mirdita nuk perfaqesohet nga leshkot e Dulles dhe te Fatos Pules por nga mirditoret e vertete.
Tjeter do te ishte ti do te beje mire te shikoje filmin &quot;Slloganet&quot; por me kusht qe te mos qash.

Prizreni

Primus registratum

Mirditor, edhe ate pak respekt qe kishe nga disa ketu ne AF e dh*** fare,Me vjen keq te them se si duket ke qene i privilegjuar ne kohen e Enveit tend qe do te thote Shpiun,te cilet kan marre ne qafe familje te tera.Per hire te disave qe me te vertete kan vuajtur dhe kan qene te presekutuar nga ai regjim i ZI nuk duhet ta lavderosh ate bishe.Me ty nuk kam asnje koment me.

Blendi

Primus registratum

Dikur ne vitet 80.
Kam qen i vogel por kete e mbaj mend. Vetem 2 fjali histori eshte por kuptimin do ia gjeni brenda.
<span style="font-weight: bold">Vjen babi ne shtepi i merzitur dhe thote. Sot beme import/eksport me Greqine. Shitem Qengja dhe bleme Gozhdë.</span>

Lavdi P.P.Gozhdës!!!

AnaBlue

Forumium maestatis

Ceshtja e Mirditorit/Dyl Kosoves eshte se ky person as e ka idene e cfare ka ndodhur ne Shqiperi. Duke qene se nuk ka jetuar ne Shqiperi ndonje dite gjate 50 vjeteve per te cilat na jep mend neve, ose i ka besuar reklamat e Hoxhes se asaj kohe dhe nuk ka lexuar me asnje gazete, liber qe te marri vesh lajmet, ose e ka zene skleroza dhe si njerez te skelerozuar mbajne mend vetem ngjarjet para se ti kapte semundja. Ndryshe nuk ka si shpjegohet qe nje mirditor te flasi per uzina e fabrika kur pikerisht Mirdita ka qene nje zone qe Hoxha e la ne prapambetje te plote dhe e persekutoj sa mundi. Pra, te argumentosh nje nje person qe nuk e ka idene e ngjarjeve, eshte si te flasesh me murin... biseda ime mbaroj ketu.

Blendi, ne ate kohe ka doli nje shprehje sikur qingjat thonin: Be-be-be, dua te vdes ne atdhe!
Vertet qe ishte shume shqetesues fakti qe delet dhe qingjat shqipetar shkonin ne Greqi per gozhda dhe per fryrjen e llogarive bankare ne Zvicer te bllokmeneve, nderkohe qe ne Shqiperi kerciste uria! &lt;img src=&quot;/pf/images/graemlins/mad.gif&quot; alt=&quot;&quot; /&gt;

disku

UNI

Fillimisht postuar nga Mirditor:
[qb]Unciorn degjo ktu ti.
Partia e Punes se Shqiprise me ne krye shokun e madhe dhe heroin Kombtar Enver Hoxhen krjiuen shtetin shqiptar me te fortin qi kemi pa noj her ne historin ton.
E qitash ne jemi tuj dek per buk, per drita, per uje,per pune, per shpia e per te tana.
Lene Mukjen e vllane e Mukjes e ato qi ti mthue.
Per mue vec nji Enver Ka shpetue Shqipnin per mas 1912-es.
Ai nuk qe budall dhe e dite se me cfar njerzish ka tbaj.
Ai asht i pavdekshem per tmerat qi ai ka ba.
Qent le tvrapojn, karroca te hec perpara.[/qb]
ok o mirditor...po filloj te analizoj postin tend...
1- e fillon me &quot;digjo ketu&quot; tamam si ne kohen e dulles...me urdhras....

2-thua enveri eshte hero...un spo di kujt ti them kriminel se po qe enveri hero..te tjeret jane engjej.....

3-shteti me i forte shqiptar???????? po pra ..shtet i ndertuar nen moton &quot;patatja eshte edhe buke edhe gjelle&quot;

3-thu qe tani po vdesim per buk....te te pys lali ty???ku rro ti miku im???? ne gjermani sikur lexova,,,,apo jo???? po pse nuk shkove ne gjermani ne kohen e atij xhaxhit ti???apo kishe frik mos te kapte edhe te piqte te gjalle.....

4-ai eshte i pavdekshem...ktu jam dakort..i pavdekshem eshte por e arriti pavdekshmerine si diktator..pra prandaj svdes se ka len gjurme te zeza ne histori...pastaj edhe hitleri i pavdekshem eshte.....

<span style="font-weight: bold">edhe njehere o popull mos martirizoni nje njeri qe ka mbi shpatulla nje mije e nje te zezat..</span>

Paulin Palushi

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Mirditor:
[qb]........... a e din at shprehjen e vjeter si thon te mocmit.
A fluturon gomari e pyten njanin dhe ai u pergjigj se po fluturon.
Po ne ti mos ja ba si puna e ktij te funit.
[/qb]
Ne fakt je ti qe thu ktu perdite se GOMARI YT FLUTURON,te tane e kan jetu ate rrexhim te ndyte e ti thu asht i mere!!!!!??????Meqe e ke anashkalu shkrimin tim per pseudo MERDITORIN(si i thone vehtes mirditoret e jo si i thua ti...),rilexoje por tashme ne posten tende shkrimin tim:
Zotni Merditor, mojr e ke,per shpert te partise e sha t'shenkollin :

Ju keni shume te drejte ne komentet tuaja.
Qe nuk jeni &quot;Ai&quot;qe shkruani,une po e kuptoj,por edhe po kam qejfe me&quot;kuvendu&quot;....
Ti ke te drejte ta duash shume komunizmin.
Mirdita ka qene konsideruar nga komunistat,nje nga krahinat me rreaksionare te Shqiperise.Dhe per kete arsye eshte ushtruar taktika e tokes se djegur nga komunistat duke vrare ,perdhunuar burra ,gra e femije apo cdo gje kunder.Simbol i kesaj lufte te pa meshireshme jane edhe burgjet me te egra te krijuara ne Shqiperi e ne vend te pare ai i Spacit,vendlindjes suaj...ku edhe banoret vendas ne pergjithesi kane qene ose gardiane ose burgaxhi..me levizje te kufizuare,ne kuptimin figurativ e real.
Ne kete kontekst,te vjetrit thone se kush t'ja ben... nenes i thua baba.E ju keni te drejte ta duani bab Enverin.
Ju edhe ne ate kohe e keni pare Tiranen vetem nga televizioni komunist shqiptar,se larg qofte te shkonit ne Tirane,duhej vize si per ne Amerike sot.Po meqe shof se edhe sot e paske enderr Tiranen perderi sa nuk e din se cfare eshte bere apo ndryshuar atje,qe per bukuri ja kan lakmi edhe qytete Amerikane ku une jetoj sot.
Po kthehem tek Spaci te cilin e&quot;njoh shum mire&quot;nga fjalet e disa nxenesve dhe studentave qe studionin ne Shkoder.Kaq&quot;i bukur&quot;dhe kaq &quot;mbreselenes&quot;ishte per to Spaci,sa pranonin te&quot;rrinin&quot;(per te mos e tepruar)ne Shkoder me cdo zhuls te pa lare prej 3 muajsh,vetem qe te mos ktheheshin ne Spaqin e viteve te partise..........................................Sa per ate dialektin qe ti perdore ne komentet tuaja,leri se nuk i han daja ato bishtaja.Mirditoret e sotem e kan enderr dhe mode te flasin Toskerisht.....meqe jane te bijt e bijat e BABES

bellisima

Primus registratum

Fillimisht postuar nga PrInCiPiEl:
[qb]Mësuesi i 'Xhaxhait', <span style="font-weight: bold">Mao</span> është cituar të ketë thënë:

<span style="font-weight: bold">&quot;Communism is not love. Communism is a hammer which we use to crush the enemy.</span>
- Mao Tse-tung
1950 quoted in Time

Unë them :
<span style="font-weight: bold">KOMUNIZMI është TRAGJEDIA më e madhe e shekullit të kaluar që i ndodhi POPULLIT
SHQIPTAR dhe SHQIPERISE !</span>

Sinqerisht
PrInCiPiEl[/qb]
Principiel just wanted to tell you that communism is too good to be true! I don’t think communism was ever achieved anywhere. Prandaj mos e ngatrroni komunizmin me diktaturen.

bellisima

Primus registratum

Fillimisht postuar nga marko:
[qb]
Fillimisht postuar nga Dardania:
[qb]Pershendetje Mirditor,
Ne si duket nuk u skjaruam si duhet,Komunizmi(Enverizmi)ka pase te &quot;mirat&quot; e veta qe ty te jane imponuar,sepse ti dhe shoqeria jeni mesuar me ato te &quot;mira&quot; me ate &quot;Zhvillim&quot; qe ka hecur Shqiperia, me shpejtesine e Breshkes,fjala eshte deri me `85-ten apo deri ne `90-ten kur u permbys regjimi Komunist.Deri sa bota per rreth juve zbulonte kompjutere,prodhonte aeroplane,Shqiperia prodhonte Traktorin e pare,Derisa ne shtetet per rreth flitej se eshte tejkaluar plani i ndonje organizate me miliona dollare ne lajmet kryesore te Tiranes thuhej se u tejkalua plani i fermave te pulave me 150 kokrra veze,Une theme qe ju nuk e keni pase idene se si kan jetuar te tjeret.
[/qb]
Shume e drejte Dardania.
Hajt tashi ta krahasojm Shqiperine e Epara Enverit me Boten e pra Enverit.
Kur bota kishte tren, ne jetonim ne kasolle balte, kur bota prodhonte aeroplane ne kishim tre fabrika sapuni dhe 2 punishte litari, kur bota kishte akademira shkencash, ne nuk kishim as universitet. Do me per Belulin?
Po deshe hajt ta krahasojm me boten e pas Enverit, si te duash ti po nuk do te dale mire llogaria.
Ai Enver ate popull pati per hise, aq beri, qe na vrau po ate keni te drejte, po per ekonomine nuk mund te prisje shume se nga parmenda na nxorri o mik.
Pastaj eshte pak e cuditeshme te permenden keto si mangesi nga Shqiptaret e Kosoves, ja i kishit ju gjithe te mirat, me kerra, me vila, me pasoshe, me aeroplana etj. A do i ndrroje me pavarsine qe kishim ne? Une shkojane shkolle mesoja shqip, nuk me perbuzte njeri se isha shqiptar, perkundrazi mesoheshim te ishim krenar per vendin dhe kombesine tone.
A e krahason dot ti qe ke provuar dhe mireqenie ne skllaveri me lirine e te qenit Shqiptar?[/qb]
Marko t'raft e mira maj naqe LOL &lt;img src=&quot;/pf/images/graemlins/wink.gif&quot; alt=&quot;&quot; /&gt;

bellisima

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Dardania:
[qb]Sipas mendimit tim ky Markushi duhet te jete Shkodran &quot; Pa,pa,pa...&quot;
Marko,nuk desha te replikoj me ty fare,sepse nga tema&quot;Linja ajrore Tirane-Beograd&quot;,me ke deshpruar jashte mase,por ska gje, ky eshte tipar tipik i Shkodraneve.
Megjithate e shof qe nuk e ke idene se si ka qene Kosova,gjate kohes se Titos,apo qfar pozite/statusi ka pasur ne Jugosllavine e Titos.
Ti ke shume te drejte kur thua se LIRIA eshte mbi te gjitha,Por Kosova ishte pjese e federates Jugosllave qe kishte te drejte VETOJE,Kishte anetarin e kryesise si cdo republike tjeter,kishte Kushtetuten e vete,planprogramet e shkollave i kishim tonat,kishim Universitetin e Kosoves,te gjitha fakultetet ne gjuhen Shqipe,Kosova kishte kufijte e saje dhe te gjitha mbishkrimet ishin ne gj.Shqipe,kishte Televizionin Shqipetare&quot;RTP&quot;me dhjetra radiostacione ne gjuhen Shqipe edhe ate 24 oreshe,Kosova dha dy here Kryetare te Jugosllavise (Fadil HOXHA dhe Sinan HASANI),Ne shkollat e Kosoves kurr nuk ka qene e detyrueshme te mesohet gjuha serbe(kete gjuhe nuk e njef fare me teper se gjysma e Kosoves),vetem nje lende ishte ne gjuhen serbe prej klases se 5 - 8 dhe asaj askush nuk ja varte, edhe serbet kan pase nje lende ne gj.Shqipe prej kl. 5-8,prandaj serbishtja dhe serbet ne Kosove ishin barazi me &quot;O&quot; (ZERO)deri ne okupimin e saje total ne vitin 1990,ku u mbyllen te gjitha institucionet Shqipe si:Univers.,shkollat , Tv ,Radiot,instituti Albanologjik etj.etj.Por ne kurr nuk i kemi perfillur okupatoret serb dhe deri ne fillim te luftes kishim shtet nentokesore paralel.Tani mesove i qike per Kosoven.[/qb]
Ti Dardania qenke shume i zoti &lt;img src=&quot;/pf/images/graemlins/smile.gif&quot; alt=&quot;&quot; /&gt; . Nga njera ane me shan &quot;komunizmin&quot; , nga tjetra me numron te mirat qe keni gzu n'kohen e Titos. O ju <span style="font-weight: bold">shqiptaret</span> e Kosoves duhet ta doni fort xhaxhin Enver se ca ka ba ai per ju se beri asnje nga lideret shqiptar ne &quot;demokraci&quot;.

Sa cudi!!! N'vitet '90 kur u shemb &quot;komunizmi&quot; ne Shqipri iu hoqen t'gjitha t'drejtat <span style="font-weight: bold">Shqiptareve</span> ne Kosove!!!

bellisima

Primus registratum

Fillimisht postuar nga GJENERALI:
[qb]Cuna e goca mos mendoni se komunizmi eshte loje apo pushtet per te plotesuar qefet e njeri tjetrit.E dini se cka thene Rusvelt?:
-Kapitalizmi eshte sistemi me i ndyre ne bote por me te mire skemi pare-dmth s ekomunizmi nuk eshte arritur ne bote asnjeher sepse te jetosh ne komunizem dmth: Puno sa ke mundesi dhe merr sa ke nevoje.POr ajo qe thote dikush se kohen e Enver HOxhes do kerkoje populli eshte e vertete....kemi 12 vjet kapitalizem dhe spo shohim nje permiresim as ne arsim e as ne shendetesi...ASGJE!
E cfare kemi bere ? NJe vrim ne auje agje me shume...Verini gishtin kokes edhe mendoni nje here.Te vije prape komunizmi nuk do te thote qe te na marrin PC nga shpia neve edhe te na marrin televizoret me ngjyra...kete hiqeni nga mendja edhe moa u beni kalamanj ... Te vij komunizmi do te thote se mos te pyesim me as ne amerike e as ne bote por te mbahemi ne kembet tona...TE MBAHEMI NE KEMBET TONA![/qb]
Ditke tu bofte lali tu bofte! &lt;img src=&quot;/pf/images/graemlins/wink.gif&quot; alt=&quot;&quot; /&gt; Educate them!!!
Vdekje Fashizmit! Liri e Popullit!!
hajd shnet gjeneralo &lt;img src=&quot;/pf/images/graemlins/smile.gif&quot; alt=&quot;&quot; /&gt;

Guest

ah me duket se u kthye prap ajo kohe

bellisima

Primus registratum

ah sikur te kthehej...(lol)

PrInCiPiEl

Primus registratum

Fillimisht postuar nga SweeT_NoVeMbeR:
[qb]
Fillimisht postuar nga PrInCiPiEl:
[qb]Mësuesi i 'Xhaxhait', <span style="font-weight: bold">Mao</span> është cituar të ketë thënë:

<span style="font-weight: bold">&quot;Communism is not love. Communism is a hammer which we use to crush the enemy.</span>
- Mao Tse-tung
1950 quoted in Time

Unë them :
<span style="font-weight: bold">KOMUNIZMI është TRAGJEDIA më e madhe e shekullit të kaluar që i ndodhi POPULLIT
SHQIPTAR dhe SHQIPERISE !</span>

Sinqerisht
PrInCiPiEl[/qb]
Principiel just wanted to tell you that communism is too good to be true! I don’t think communism was ever achieved anywhere. Prandaj mos e ngatrroni komunizmin me diktaturen.[/qb]
Përshëndetje

Ju si duket ose nuk më kuptoni ose nuk doni të më kuptoni!

Në rininë e tyre Marksi me shoqërinë e tij kur ranë në influencën e <span style="font-weight: bold">HEGELIT</span> deklaronin:
NE JEMI HEGELIST TE RINJE !!
Më vonë kur ranë në influencën e <span style="font-weight: bold">FOJERBAHUT</span>
deklaronin:
NE JEMI FOJERBAHIST TE RINJE !!
Secili që i ka lexuar(me apo pa dëshirë të vetën personale) publikimet e themeluesve të
Marksizëm - Komunizmit dhe të i ketë lexuar publikimet e disa prej mendjeve më të ndritura të
njerëzimit - <span style="font-weight: bold">Hegeli</span>-it dhe <span style="font-weight: bold">Fojerbahu</span>-t do të mund të vije lehtë të përfundimi :
Ajo cka kan bërë Marksi,Engelsi,etj... nuk ishte azgjë tjetër <span style="font-weight: bold">VETEM SE NJE RROTULLIM I MBRAPSHT I IDEVE TE HEGELIT DHE FOJERBAHUT !!!</span>

Komunizmi si sistem shoqëror dhe si ide në tërësi
do te ZHDUKEJ QE NE SHFAQJEN E TIJ SIKUR MOS TE
BAZOHEJ NE <span style="font-weight: bold">DIKTATURE - DIKTATUREN E PROLETARIATIT</span>!!!

Prandaj...Lexoni...Mësoni...Studijoni ...

Ajo që unë kam thënë qëndron : ESHTE FAKT I PAMOHUESHEM !!!
E kanë vërtetuar : KOHA DHE HAPSIRA !
E kanë vërtetuar : NJEREZIT ME JETET E TYRE !
...
Kam edhe më shumë për të thënë ... por ...

Sinqerisht
PrInCiPiEl

Muminin

Primus registratum

Sa do te me behej qejfi qe te kthehej komunizmi edhe nje here per ata qe kane aq shume nostalgji per te e te provojne edhe nje here tollonat,zborin dhe parakalimet duke lavderuar proletaratin e treguar imperialisto kapitalistave qe te ndjekin shembullin e Shqiperise.Ftillohuni o milet
smash.gif
smash.gif
smash.gif
smash.gif
e mos flisni gomarlleqe.Kush do qe te jetoje ne komunizem serish le te shkoje ne Kube,Kore apo Kine.Megjithese Kina po praktikon nje komunizem me liberal tani

Martin Gora

Primus registratum

Te mos njohesh arritjet e regjimit te Hoxhes ne Shqiperi i bie te jesh qorr bibe ne katror.
Ose ti kesh vene tape mendjes e mos te thithesh fare llogjike e realitet. Keto arritje qendrojne si te pavarura nga falimentimet qe ekzistonin padyshim.

Qe sot te njohesh dhe nderosh keto arritje nuk do te thote te kerkosh kthimin e komunizmit, por thjesht te vleresosh realitetin. Pastaj une personalisht do ta perpiloja pak ndryshe kete falenderim dhe ne vend qe tia drejtoja komunizmit do tia drejtoja diktatures se Hoxhes. Komunizmi ne thelb e falimentoi edhe vet Hoxhen, i cili pa komunizmin do ishte sot Heroi i Dyte kombetar i shqiptareve edhe pse kishte eleminuar 3000 kundershtare per 50 vjet.

Ai rregjim nuk vjen me, por ne sa here qe nuk mesojme dhe nuk gjejme referenca atje per te rregulluar jeten tone sot, ne katandisemi si fiset e zezakeve te Angoles.

Mirditor

Primus registratum

Sot mkit dit kishe menue me diskutue pak por me qi asht fest e shnueme per tgjith katolikt e orthodokst po e la duke e sha sot Diktaturen si shkaterruese te kultures se vertet shqiptare dhe asaj fetare.
Qofshi te lumtun ene mkit dit bajm mer me i lan shamjet.