ROME

Dolores

Primus registratum
ROME

M0rticiA

yob
Anëtar/e # 75

Shkruajtur më 19 Shtator, 2005 19:32
--------------------------------------------------------------------------------
....eshte seriali i ri i HBO.....u ka ngjall ndonje buzz deri tani?

--------------------
...dhe ajo fle
me shtrirjen e pjerret,
indiferente
te nje lendine.

,,,dhe une perkulem,
me padurimin sodites
te shelgjeve,
mbi te...

--------------------------------------------------------------------------------
Postime: 4551 | Regjistruar: Nën 2002 | IP: e Regjistruar |

BeBa

Ennariel
Anëtar/e # 321

Shkruajtur më 21 Shtator, 2005 07:08
i kam pare serite pervec te pares .... i like it so far ...

PS:

--------------------
No hay nada mas dificil que vivir sin ti
sufriendo en la espera de verte llegar
el frio de mi cuerpo pregunta por ti
y no se donde estas
si no te hubieras ido seria tan feliz

Postime: 4471 | Nga: KoPeShTi :) | Regjistruar: Nën 2002 | IP: e Regjistruar |

Blendi

Primus registratum
Re: ROME

ROME deri tani ka nxjerre 7 seri, eshte shume i bukur. Se pari qe nga puna qe eshte bere ne cinecita per ta realizuar qytetin, ku shumica e ambienteve jane funksinale. Kostumet, bojrat, dekori - eshte SHOW qe ka kushtuar me shume ne historine e HBO PRODUCTIONS. Eshte inteligjent, seksi, i dhunshem, finok njekohesisht.

ep01_6.jpg

rome.jpg

rome2.jpg

Dolores

Primus registratum

Pjesa e 8te u dha te dielen ....me Kleopatren qe ftoi Titus Pollo ne nji duet /pf/images/graemlins/laugh.gif

Diavolessa

Valoris scriptorum

Une po e ndjek dhe i kam pare te shtata. Sinqerisht me pelqen shume edhe perse kuptoj shume pak se s'ha anglisht /pf/images/graemlins/laugh.gif

Blendi

Primus registratum
ROME

ROME eshte per momentin nje nga Showed e reja me te ndjekura. HBO e transmeton te dielave ne darke ne ora 9e/8c cka i rezervohet show-t me te me mire qe ka stacioni. HBO te djelave ne 9 e rezervon edhe gjate sezonit te The Sopranos, Sex and the City (RIP).

Ja nje permbledhje e serialit me ane te disa fotografive teper te bukura nga prodhimi:

I

Ne premiere ROME fillon me Jul Cezarin ne Gaul (France) duke luftuar per te 8-in vit rradhazi. Cezari eshte bere nje njeri teper popullor dhe ka mbeshtetjen me mijra ushtareve profesioniste. Kjo gje e tremb senatin.
ep01_3.jpg

Ata druhen se Jul Cezari do te veteshpallet Perandor dhe do ta rrezoje Republiken e Romes.
ep01_5.jpg

Magnus Pompei, bashkeluftetari i vjeter i Cezarit tashme gjendet perballe tij si i vetmi njeri qe mund te shpetoje republiken.
ep03_6.jpg

II
Lucius Vorenus i legjionit te XIII me fame, vjen ne shtepi tek e shoqja qe ka nje sekret. Pasi e dinte te vdekur Najobi ka bere nje djale me kunatin e saj, burrin e motres se saj shterpe. Vorenus kthehet pas 8 vjetesh pa asnje lajm ne shtepi, dhe takon "nipin" e tij.
ep04_2.jpg

ep04_3.jpg

Nderkohe Cezari ka hyre ne ROME ndersa senati eshte larguar prej frikes se tij. Ata kane braktisur qytetin dhe e kane shpallur Cezarin tradhetar te Republikes. Pompei palnifikon te mbledhe trupat e te rimarre Romen.
ep04_1.jpg

Blendi

Primus registratum

Aristokratja Atia me manipulimet e saj vret dhendrin e saj per ta dhene te bijen si grua tek Pompei, por ajo nuk ndalet me kaq. Xhelozia e saj shkakton idhnimin e Sevilias kur ajo fyen ate dhe Cezarin me xhgarravina ne muret e qytetit.
ep03_3.jpg

Meria e thelle per Atian con dy grate ne nje mardhenie extra-miqesore.
ep07_1.jpg

Jul Cezari e le Sevilian dhe niset te ndjeke Pompein dhe senatoret te cilet kapercejne Adriatikun dhe strehoen ne greqi.
ep05_4.jpg

ep05_6.jpg

Ndersa Pullo ka vene re levizjet e dyshimta te Evanderit (kunatit) dhe mendon se gruaja e mikut te tij Vorenus mund te kete nje sekret tradhetie qe e fsheh.
ep06_1.jpg

Diavolessa

Valoris scriptorum

Nje permbledhje e vockel /pf/images/graemlins/laugh.gif

Vorenus e Pollo behen shok.
Atia dashnorja e Mark Antonios.
Servelia dashnorja e Julio Cesare.
Octavian & JulII femijet e Atia.
Niobe eshte nusja e Vorenus.

Duke filluar mas asaj qe tha Blendi, pasi Pollo kuptoj tradhetine e Niobe i keshilluar nga Octavian vrasin kunatin e Vorenus.

Pompej pasi ka humbur, shkon ne egjypt ,sepse mendon se atje gjen shoket e tij, kur atje e pret vdekja.
Julio e ndjek dhe ne Egjypt gjen ngaterrese per Tronin ndaj Kleopatres dhe nje femije. Atehere vendos te ndihmoj Kleoptaren. Dy shoket Vorenus e pullo shkojne ta ndihmojne ..e kjo pjesa ketu te ben te qesesh me te madhe /pf/images/graemlins/laugh.gif

Nejse shpjegimi im nuk qe i bukur sic i Blendit ama me anglishten jam bryll.

Ne se me gjeni me ndonje shkrim poshte Italisht o shqip do ja u dija shume shume per nder.

Gigo

Primus registratum

Sa pare qe keni qe shikoni dhe HBO! E rropet babin, e rropet! Ai pompei qe thote me lart u fsheh ne Greqi me duket se e verteta eshte eshte fshehur ne Iliri. Me duket se diku afer shkembit te kavajes eshte bere beteja midis atij dhe cezarit. Nuk kane bere mire research me duket.
Po c'ne "kinema dhe teater" kjo teme, kjo eshte TV!

Dolores

Primus registratum

sic u theksua se tepermi edhe me lart eshte HBO qe na argeton jo history channel /pf/images/graemlins/thumbsup.gif

aziz

Primus registratum

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
Kush e pa dje...jam akoma ne shock........gjerrat s kishin kufic hic ne ate kohe

[/ QUOTE ]

uaa...tani e zbulove?

Blendi

Primus registratum

Kjo skena me Pulon dhe Vorrenus ku vrasin te gjithe gladiatoret ishte me spektakolare nga c'mund te mendoja. Vetem "Gladiatori" kishte ngarkese te ngjashme emocionale si kjo skene.
ep11_04.jpg

ep11_09.jpg

Ne serine e fundit ndodhin shume gjera njeheresh. Por e Bukura Niobe leshohet nga ballkoni kur Vorrenus mer vesh sekretin e saj.
ep12_07.jpg

Cezari theret me thikat e senatoreve mu ne mes te salles se senatit. ....et tu brutus?
ep12_06.jpg

ep12_08.jpg

ep12_11.jpg

Ps. Sevilia e perze Atian ne Iliri.