Roli dytesor i gruas ne shqiperi

arun

Primus registratum
Re: Roli dytesor i gruas ne shqiperi

per rolin primar te gruas ne amerike, sipas departamentit shqiptar /pf/images/graemlins/laugh.gif
bigad7te.jpg

zog

Primus registratum

Fillimisht postuar nga chiocciolina:
[qb] Sigurisht, departamenti American ka shume te drejte (sepse cdo konkluzjon i dale prej tij eshte gjenial, padyshim).
Do te isha kurjoze te dija mbi c'baze i bejne keto studime keta "gjenij", dhe mbi c'perqindje te popullsise bazohen, sepse mua me duket qe vetem sa te hedhesh syte perreth e bindesh per te kunderten. [/qb]
jam me nje mendje me ty.

me duket se ata bazohen tek popullsia fshatare, patrialkalizmi, aq me shtrirje ne shqiperi por dhe ne vendet e tjera te botes se trete. konkluzionet e tyre, jene kryer vetem mbi baza socialo-ekonomike, e aspak psikollogjike, filozofike ose edhe vetem politike.

pervete nje gje di te them, qe kurre nuk kam pare gra aq te shkaterruara moralisht, psiqikisht, por dhe EKONOMIKISHT ne shqiperi, sa ç'po shoh sot ne perendim.

di dhe te them, qe e njoh mire shoqerine shqipetare si dhe ate perendimore sa te mos gaboj n'gjykim.

grate ne shqiperi, ne te shumten, vuajne per gjera fare te vogla, ato jane zonja te fatit te tyre, te shpirtit te tyre duke metrizuar akoma situaten shoqerore. ngaqe ato vazhdojne te jene qendra e vemendjes dhe e potencialit burreror.

e kunderta ndodh ne perendim, ku po te mos perfytyrohet e vleresohet ne ROLIN e kurves (si dashnore pa kufi e tabu), nje grua e humb komplet interesin, potencialin e saj, ajo nuk eshte ME qendra e vemendjes, qendra e botes.

e ketu fillon kriza shpirterore qe aq fort ka kapluar boten perendimore aktuale.

ps; renia e botes komuniste, i sfumoj pak keto probleme te mprehta ekzistenciale te perendimit, por pa i zhdukur per fare. kriza e vertete akoma s'ka filluar.

love_ya

Primus registratum

Fillimisht postuar nga zog:

grate ne shqiperi, ne te shumten, vuajne per gjera fare te vogla, ato jane zonja te fatit te tyre, te shpirtit te tyre duke metrizuar akoma situaten shoqerore. ngaqe ato vazhdojne te jene qendra e vemendjes dhe e potencialit burreror.

QUOTE]

Me cfare autoriteti thua qe "grate ne shqiperi vuajne per gjera fare te vogla, ato jane zonja te fatit te tyre..." ? Grate jo vetem ne Shqiperi po ne te gjithe boten jane larg nga ideali qe ti dhe shqiptare te tjere mendon se existon. Po te marr vetem si shembull divorcin. Si trajtohet nje burre dhe nje femer ne shqiperi pasi divorcohen? Gjykohen me standarde te njejta?
Shembull tjeter: nje femer qe fle me meshkuj para martese dhe nje mashkull qe fle me femra para martese. Sbesoj qe opinioni publik te jete i njejte per te dy. Krahasoje kete me vendet perendimore qe sipas teje jane te degjeneruara.
ka shume aspekte te tjera qe s'do dilte kjo faqe ti permendja. Sipas teje femrat nuk vuajne per gjera te vogla sepse vazhdojne te jene qendra e vemendjes dhe e potencialit burreror???? nuk e shikoj logjiken ketu. Edhe meshkujt jane qendra e vemendjes se femrave, kjo s'tregon asgje. Qe meshkujt kane nevoje per femrat nuk do te thote qe ato jane te barabarta me meshkujt.
Shoqeria shqiptare mund te kete ndryshuar pak ne vitet e fundit po eshte shume e vonuar persa i perket trajtimit te femrave. Eshte fakt qe s'ke si e mohon.
/pf/images/graemlins/smile.gif peace

zog

Primus registratum

Fillimisht postuar nga love_ya:
[qb] Sipas teje femrat nuk vuajne per gjera te vogla sepse vazhdojne te jene qendra e vemendjes dhe e potencialit burreror???? nuk e shikoj logjiken ketu. Edhe meshkujt jane qendra e vemendjes se femrave, kjo s'tregon asgje. Qe meshkujt kane nevoje per femrat nuk do te thote qe ato jane te barabarta me meshkujt.
[/qb]
ti nuk sheh llogjike, se te mungon KULTURA (nuk mund te rija pa e nenvizuar ) e duhur.
si dhe e dyta, ngaqe s'je ndoshta femer.

pastaj qe grate nuk jane te barabarta me ne, kete e di dhe bufi.

dhe s'ka pse te jene te tilla, e para sepse natyra njerezore s'varet nga ndjenjat e deshirat tona, si dhe e dyta, barazia nuk na lumturon, ndryshe komunizmi do te ishte triumfant sot. apo jo !

bile duke u mbeshtet tek ky konstatim GJENETIKo social, fillon dhe e kupton nje dite (po te jesh inteligjent e i pajis me kulturen e duhur) llogjiken time.

paqja qofte mbi ty, biri im. /pf/images/graemlins/laugh.gif

Anana

Primus registratum

Nuk thone kot, sa me shume te mos dish aq me shume te duket se di. Kjo te vjen tamam ty.

Anana

Primus registratum

Ju lutem mos u merrni me gjera private. Qendrojini temes pa u marre mediskutuesin

love_ya

Primus registratum

QUOTE]ti nuk sheh llogjike, se te mungon KULTURA (nuk mund te rija pa e nenvizuar ) e duhur.

dhe s'ka pse te jene te tilla, e para sepse natyra njerezore s'varet nga ndjenjat e deshirat tona, si dhe e dyta, barazia nuk na lumturon, ndryshe komunizmi do te ishte triumfant sot. apo jo !

bile duke u mbeshtet tek ky konstatim GJENETIKo social, fillon dhe e kupton nje dite (po te jesh inteligjent e i pajis me kulturen e duhur) llogjiken time.

paqja qofte mbi ty, biri im. /pf/images/graemlins/laugh.gif [/QB][/QUOTE]

Qe ti je pa kulture, kjo tregohet te the attack that u do to me. Une jam femer po ajo injorancia jote nuk e perceptoi dot kete. Une nuk kam qejf te hidhem ne sulm personal, po ti me injorancine tende e fillove kete loje (tregon sa mire di te debatosh).
Nuk po thote njeri qe femrat dhe meshkujt duhet te jene te barabarte fizikisht (ose gjenetikisht) Nuk e di pse e permend si argument,tregon perseri nivelin tend.
Nuk kuptoj si krahason komunizmin me barazite midis femrat dhe meshkujve!!!!!!!!!! Ajo eshte dicka politiko-ekonomike dhe jo natyrore.is this pure ingenous ignorance or what????? nejse s'po zgjatem me se e shikoj qe s'ka vlere te pergjigjem nje postimi feminor si i joti (dhe arrogant ne te njejten kohe)

Peace to u infantile intelligence
/pf/images/graemlins/smile.gif

zog

Primus registratum

[qb]Fillimisht postuar nga love_ya:
ti nuk sheh llogjike, se te mungon KULTURA (nuk mund te rija pa e nenvizuar ) e duhur.

paqja qofte mbi ty, biri im. /pf/images/graemlins/laugh.gif [/qb]
Qe ti je pa kulture, kjo tregohet te the attack that u do to me. Une jam femer po ajo injorancia jote nuk e perceptoi dot kete. Une nuk kam qejf te hidhem ne sulm personal, po ti me injorancine tende e fillove kete loje (tregon sa mire di te debatosh).
Nuk po thote njeri qe femrat dhe meshkujt duhet te jene te barabarte fizikisht (ose gjenetikisht) Nuk e di pse e permend si argument,tregon perseri nivelin tend.
Nuk kuptoj si krahason komunizmin me barazite midis femrat dhe meshkujve!!!!!!!!!! Ajo eshte dicka politiko-ekonomike dhe jo natyrore.is this pure ingenous ignorance or what????? nejse s'po zgjatem me se e shikoj qe s'ka vlere te pergjigjem nje postimi feminor si i joti (dhe arrogant ne te njejten kohe)

Peace to u infantile intelligence
/pf/images/graemlins/smile.gif

[qb] skuza love se te morra per mashkull me simptoma femerore, u sqaruam e besoj kjo mjafton.

ndersa per yllken s'eshte faji im qe jeta eshte brutale ose asaj i duket e tille, te shkrova ne privat te mos qelb temen e semes /pf/images/graemlins/laugh.gif ktu. mesazhi im qe : dashuroje jeten sa ri e merresh me mu (ose mesazhet e mija), ne forum.

mos u merzit, se dhe ne ne te dy do te perfundojme ne mirekuptim reciprok, pas tufanit vjen pranvera, kur i thone.

ps; edhe kur mbroj interesat e femres SHQIPTARE, keto s'jane dakort. hajde gjeje llogjiken ketu. me vjen keq per ju, por ne shtepine time nena ka qene mbreteresha e s'ka institut amerikan ne bote te ma mbushe mendjen per tjeter gje. s'kam nje skaner t'ju tregoja nje foto te gjyshes time, lindur qe ne kohe te turkut e ta shihnit vete çfare fisnikerie kishin grate shqiptare qysh moti. jo vetem kaq, por ato kane pase te drejte vote e SHERBIMI USHTARAK shume kohe perpara francezeve e bile edhe amerikaneve. e kam humbur linkun e nje studios kanadeze qe tregonte nepermjet nje filmit, se VETEM ne shqiperi ka femra qe jetojne NJESOJ SI BURRAT, kerkoni tek forumi kinemase se atje do e gjeni m'duket.

sino hajt shnet e bereqet per shumvjet [/qb]