Ritualet e "kalimit" më të çuditshme në botë! Zbulojeni për çfare bëhet fjalë...

Solaris

Suadade...
Anëtar i Shtabit
Ritualet e kalimit shënjojnë në kultura të ndryshme kalimin nga faza e fëmijerisë në moshen madhore.

formica.900x600.jpg

1. Në foton e parë bëhet fjalë për milingonën Paraponera clavata ose e ashtuquajtura milingona plumb. Eshtë quajtur kështu për shkak se kafshimi i saj mund të krahasohet me gjuajtjen e një pistolete.
Meshkujt e rinj të tribusë Satere Mawe , për të hyrë në botën e të rriturve sfidojnë këtë insekt të frikshëm, duket vendosur dorën tek dorashka të mbushur me insekte të tillë ashtu siç tregohet në foto.
Prova zgjat 10 minuta dhe ata nuk duhet as të qajne apo të ankohen.

lon101972_preview.900x600.jpg

2. Hedhje nga kulla për të sfiduar frikën.Për tu bëre të rritur , fëmijet e tribusë Sa (Ishulli Pentecoste)
duhet të kryejnë ritualin e "Naghol" (zhytjeje tokë), i cili frymëzoi bungee jumping. (hedhjet nga lartësite)
rtx158h3.900x600.jpg

3. Tre garat helmuese.. Për të rinjtë e Matit, një popullsi e gjuetarëve që jetojnë në Brazilin perëndimor, të rritesh nuk është e lehtë. Ata duhet të kalojnë tre teste në fakt shumë te dhimbshme: e para duke derdhur helmin në sytë e tyre, pastaj janë rrahur me shkopinj nga burra të tjerë në komunitet dhe më pas janë goditur me shigjetat helm gjuajtur nga blowpipes gjata Wood (foto). Toksina e përdorur është marrë nga bretkosat helmuese dhe shkakton halucinacione, dridhjet dhe diarre të rëndë.
5427541032_b8517da944_o.900x600.jpg

4. Kanibalë për të gjetur rrugën e jetës?
Aghoris, një sekt të përqendruar në qytetin indian shenjtë të Varanasi, janë mësuar të konsumojnë mishin e njeriut në e tyre si ndriçim në rrugën e kërkimit. Sipas Aghoris kjo praktike, lidhet me pastërtinë e shpirtit, do të ndihmojë të shmangur sëmundjet.

lance-de-bebes-en-inde.900x600.jpg

5.Çdo vit, në javën e parë të dhjetorit, në shtetin e Karnataka, India, zhvillohet një rit i veçantë trishtues. Fëmijët e lindur të janë hedhur nga kulmet e tempujve, nga një lartësi prej rreth 30 metrash.Poshtë, për ti mirëpritur ata, ka peshqir dhe fletë tendosura nga të afërmit dhe turmat. Sipas traditës, ky rit i kalimit do të shërbejnë për t'i dhënë fat dhe shëndetin për të sapoardhurit. Autoritetet indiane kanë ndaluar ritualin, duke parë rrezikshme (fëmijët deri në 2 vjec) e, por në disa fshatra ajo vazhdon të kryhet. Origjina e ritualit është e paqartë, por zhvillohet nga te dyja komunitetet islamike dhe hindu që jetojnë në këtë zonë.

Aki

Paint It Black
E ftikshme, apo e guximshme s'do dija te thoja :/
Po shtrohet pyetja cfare ndodh me ata qe nuk e kalojne ritualin? :eek:

E ato kanibalet, si zgjedhin ke te hane? Po kur i harxhohet mishi nga do marrin? :D

P.S. me pelqeu tema shume @hermetica :)

Solaris

Suadade...
Anëtar i Shtabit
Mbase e provojnë sërisht. Hahaha.
Artikulli nuk e tregonte , por ajo që më bën përshtypje i cilësonte si të cuditshme për perëndimoret.
Këto ritualet a mund të konsiderohen primitive për "syrin" e zhvilluar të shoqërive përendimore , apo thjesht një tradite interesante.

Po ja e cilësonte nuk arrija të gjeja fjalët e duhura sepse nuk e kuptova. Ja se si thotë " La loro fonte di approvvigionamento principale sono le pire funerarie piuttosto comuni lungo le sponde del Gange."
Pire funerarie? (Këtu thotë një strukturë e përbere prej druri ku digjet trupi i njeriut se di kush mund të na qartësoje më shume ndonjë që jeton në Itali)
Ndihmëë!

• Like
Reactions: Aki

katsune

cherry blossom
Mbase e provojnë sërisht. Hahaha.
Artikulli nuk e tregonte , por ajo që më bën përshtypje i cilësonte si të cuditshme për perëndimoret.
Këto ritualet a mund të konsiderohen primitive për "syrin" e zhvilluar të shoqërive përendimore , apo thjesht një tradite interesante.

Po ja e cilësonte nuk arrija të gjeja fjalët e duhura sepse nuk e kuptova. Ja se si thotë " La loro fonte di approvvigionamento principale sono le pire funerarie piuttosto comuni lungo le sponde del Gange."
Pire funerarie? (Këtu thotë një strukturë e përbere prej druri ku digjet trupi i njeriut se di kush mund të na qartësoje më shume ndonjë që jeton në Itali)
Ndihmëë!

po, shume mire e ke kuptuar hermetica. pire funerarie jane strukturat prej druri ku vendosen trupat e te vdekurve per t'u djegur pergjate brigjeve te lumit Gang. ja nje video me imazhet e ketyre ritualeve te kremacionit

disa prej ketyre ritualeve te fusin te dridhurat...brrr rrrr

Solaris

Suadade...
Anëtar i Shtabit
Të kisha në mendje për tag , e dija që do me ndihmoje.
Faleminderit!

Sa për videon apapa sa e tmerrshme , fiks të dridhura... : (