"Rishikimi i Holokaustit"

milanisti2

Primus registratum
Re: "Rishikimi i Holokaustit"

Per kujtese:
Diktatori:
hitler.jpg

Ndertoi ( ne foto shkruhet shprehja e famshme: puna do tju bej te lire):
aus.jpg

Au_I.jpg

Perfundimi:
titel2.GIF

holocaust.jpg

200px-Children_in_the_Holocaust_concentration_camp_liberated_by_Red_Army.jpg

auschwitz.jpg

auschwitz%20body%20pile.jpg

gurax

Pan ignoramus

Ble3, kam pershtypjen qe nuk ka njeri nevoje per "kujtesa" te tilla sic ke treguar ne kete teme qe te "mos harrojme" se cfare ishte holokausti. Nje foto e ketij lloji e ka njesoj impaktin psikologjik sepse ne te dyja rastet ajo qe mbetet ne mendje eshte vuajtja dhe dhimbja. Kjo ne vetvete nuk eshte vene asnjehere ne dyshim dhe prezenca e krimit ne kete ngjarje eshte nje e vertete e pamohueshme, por ama eshte tjeter nga thelbi i cfare po diskutohet ketu. Nje propagande e tille si kjo jotja ku terhiqet me force ne plan te pare dhembshuria dhe kompasioni njerezor duke treguar imazhe te llojit me lart, eshte tipike edhe ne rastin e justifikimit te luftes ne lindjen e mesme duke pellitur me fletushka me imazhe te avioneve mbi WTC. Grow up kid!

PS: Dhe puna eshte vertet faktor kryesor per te qene i lire, pavaresisht se sa ndoht' mund te na vije duke kujtuar se kush e ka thene si shprehje. Kush s'punon ose merr lemoshe, ose vjedh (perfshi dhe mashtrimin). Ne te dyja rastet fundi i lakut te lirise eshte ne dore te te tjereve.

milanisti2

Primus registratum

tema qwe eshte hapur ne kete forum ben fjale per (citim): "Nëse ka pasur ndonjëherë vërtet Holokaust", kjo ishte dhe ajo çka u diskutua në një konferencë "të jashtëzakonshme" dyditore, e cila u mbyll dje në kryeqytetin iranian, Teheran.

Nepermjet fototve te mesiperme hedhe poshte teorine e mesiperme, pra qe ka pasur holokaust. Kete e kam thene dhe ne shkrimin e meparshem. Keto foto sebashku me tregimet e pjesmaresve ne keto kampe jane deshmite me reale qe mund te ekzistojne te faktit nese ka pasur apo jo Holokaust, jo vetem ndaj Hebrejnve por edhe ndaj te gjithe popujve te pushtuar.

Une nuk e di se per cfare e ke kuptuar ti temen, ndoshta mund ta shpalosesh dhe te kuptohemi qe te gjithe.

eddantes

Primus registratum

pavaresisht se sa ndoht' mund te na vije duke kujtuar se kush e ka thene si shprehje
e dini ju qe njerezit ne gjermani dhe sot e kesaj dite tregojne per cifutet e pasur qe ja shisnin teper shtrenjte kilen e patates gjermaneve, para L2B, dhe ne ate kohe gjermania ishte nje shtet i rrenuar, njerzit nuk kishin pune e te ngrena.... te gjithe bankat e thuajse te gjithe dyqanet ishin ne doren e cifuteve.
Dhe ishin keta cifute qe nuk deshen bashkpunimin me hitlerin per ngritjen e industrise gjermane, pra per zhvillimin e atij kombi qe ju hapi dyert per te jetuar!
Nqse shikoni qendren e dokumentacionit ne Nyrenberg ne kampet e perqedrimit kishte dhe kriminele gjermane, perdhunues, batakcinj ordinere te te gjitha llojeve......pra jo vetem cifutet e shkrete sic do ti quaj dikush.
ARBEIT MACHT FREI dmth PUNA TE BEN TE LIRE eshte nje shprehje shume e vyer e atij njeriu qe krijoi shtetin gjerman, qe vuri ne jete sigurimet shoqerore, qe nxiti gruan si pjese e forte e shoqerise, qe vuri parate shtese per femijet e lindur, qe vuri me ligj pushimin vjetor per punetorin.
Kete shprehje duhej ta njihnim me mire ne shqiptaret!

u74

Primus registratum

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />

e dini ju qe njerezit ne gjermani dhe sot e kesaj dite tregojne per cifutet e pasur qe ja shisnin teper shtrenjte kilen e patates gjermaneve, para L2B,

[/ QUOTE ]

Edhe Shqipria kerka ne prag te holokaustit... !

gurax

Pan ignoramus

Ble3, fotot e vena nuk hedhin asgje poshte pervecse tregojne mjerim, uri, varferi dhe patjeter qe po, holokaust, faleminderit.
Nese nje gazetar derdimen ne te njejtin artikull permend edhe "a ka patur ndonjehere holokaust" si dhe "Te rishikojme versionin aktual zyrtar te holokaustit" kjo mua pak me intereson. Di te them qe nga dikush qe poston ne kete teme pritet te jete ne gjendje te kuptoje se cfare lexon. Ti si e kupton artikullin origjinal nga EBM, si mohim total te holokaustit apo si rishikim te permasave te tij?

eddantes

Primus registratum

Joe holokaustin e vertete e kishim 40 vjet, apo i ahrrove internimet e dulles? Dhe tregtaret tane e pesuan si cifutet, i futi ne burgje dhe i vrau tu merrte florinjte.

u74

Primus registratum

Edhe kjo s'ka qene e dobishme per ne dhe shume anti njerzore. Ca fituan shqiptaret se disa te pasur u shpronesuan dhe u perndjken ?!

Masanej nuk mund te behen krahasime me holokaustin imagjino po te jesh i kerkur me gjith far e fisin pa dallim gjinie, moshe per te vetmen arsye se i perket nje kombi ose feje te vecant . Dhe destinacini eshte nje kamp shfarosje !!! Si mund te ndihet njeriu ?

M

Mortal

Guest

Joe holokaustin e vertete e kishim 40 vjet, apo i ahrrove internimet e dulles? Dhe tregtaret tane e pesuan si cifutet, i futi ne burgje dhe i vrau tu merrte florinjte.

[/ QUOTE ]

E perse duhet qe cdo tragjedi qe diskutohet te paralelizohet me periudhen e diktatures ne Shqiperia?
Kam shoqeri me disa vajza Gjermane dhe Jews, por si kam degjuar te diskutojne per ate periudhe. Nderkohe Shqipetaret e kane lekure te dyte dhe te paevitueshme diskutimin per ato vite. Ata i kane ngulur kthetrat te kaluares, po shkaterrojne te ardhmen e brezave te rinj dhe refuzojne te shikojne pertej.

Holokausti ndodhi. Evidenca eshte perpara per tu pare dhe lexuar nga te gjithe. Keto konferencat e shumta kane vetem per qellim "zhvatjen" monetare dhe "c'rregullimet" mendore te njerezve.

eddantes

Primus registratum

ate qe ka arritur gjermania deri me sot i dedikohet adolf hitlerit!
Ai hodhi bazat e sigrta te shtetit gjerman.

milanisti2

Primus registratum

Ble3, fotot e vena nuk hedhin asgje poshte pervecse tregojne mjerim, uri, varferi dhe patjeter qe po, holokaust, faleminderit.
Nese nje gazetar derdimen ne te njejtin artikull permend edhe "a ka patur ndonjehere holokaust" si dhe "Te rishikojme versionin aktual zyrtar te holokaustit" kjo mua pak me intereson. Di te them qe nga dikush qe poston ne kete teme pritet te jete ne gjendje te kuptoje se cfare lexon. Ti si e kupton artikullin origjinal nga EBM, si mohim total te holokaustit apo si rishikim te permasave te tij?

[/ QUOTE ]

Nga materiali yt po citoj disa fjale:
"varferi" - fotot nuk tregojne varveri sepse nuk ekziston varferia ne kame perqendrimi, nuk blihet gje me para.

"kjo mua pak me intereson"- perderisa nuk te intereson perse shprehesh ne kete teme?

"Ti si e kupton artikullin origjinal nga EBM"- pergjigjja e pyetjes se bere me nje tjeter pyetje tregon se nuk do te shprehesh ose nuk mund te shprehesh.

Megjithate une po te pergjigjem:
E kam thene dhe ne shkrimin e pare qe nuk kam informacione te tjera mbi kete ceshtje pervec shkrimit ne gazeten e perditshme dhe materialit te vendosur nga EBM.
Po flasim vetem per materialin e forumit. Ne kete material flitet per venien ne pikepyetje te holokaustit. Une ne materialert e mia them qe nuk duhet te vihet ne pikepyetje. Ju thoni po.
Persa i perkete Izraelit dhe formimit te Shtetit Izraelit, kjo i takon nje teme tjeter dhe nuk kam shprehur mendime. Pra te flasim vetem per temen e vendosur nga EBM - ka pasur apo jo holokaust??????

<font color="red"> Per me teper te flase EBM m.q.s eshte nje teme e tij. </font>

Daniel H

Primus registratum

Une e kam sqaruar edhe me pare pozicionin tim. Une nuk jam shume i apasionuar pas historise dhe sidomos pas hulumtimit ne detaje te fakteve historike.
Edhe une mendoj se ka ekzistuar Holokausti, sepse keshtu eshte percjell nga te gjitha materialet e shkruara dhe vizive, por ja qe dalin ca njerez dhe e kundershtojne ekzistencen e tij. Kjo eshte pika qe me ngacmoi qe ta hapja kete teme.
Nqse Holokausti deri dje quhej "i paprekshem" dhe nese ekzistojne argumentat per ta kundershtuar, pse te mos hidhen? Abuzivizmat apo mosvertetesite e ketyre fakteve jane lehte te verifikueshme per historianet.
Ne diskutojme ketu per qejf dhe jam i sigurt qe per askerkend nuk eshte nje teme jetike apo qe i ngacmon plage te se kaluares.

gurax

Pan ignoramus

Grow up ble3! Sepse paske qef te besh ping-pong, mua pak me intereson nese gazetari s'di se cfare do te thote. Citatin vere te pakten ne kontekstin qe i perket e jo te shkeputur deri ne prerjen e fjalise pergjysem. /pf/images/graemlins/wink.gif E ke gje fis gazetarin apo e ke shruar vete artikullin?
Jepi, citome prape tashti.

Mod, edit me, I know I'm ranting!

makuciko

Forumium praecox

Holokaust-Leugner unter sich

Skandal-Konferenz in Teheran:

Bundestagpresident Dr. Norbert Lammert hat in einem Brief an den iranichen Presidenten Mahmud Ahmadinedschad gegen den Geist und die Absichten der Konferenz protestiert. " Ich verurteile nachdrücklich jeden Versuch, unter dem Vorwand wissenschaftlicher Freiheit und Objektivität antisemitischer Propaganda ein öffentliches Forum zu bieten. Die vielfach wissenschaftliche bestätigten historischen Fakten über den Holokaust können und dürfen nicht durch angeblich neue wissenschaftliche Erkäntnisse in einen vermeintlichen Zweifel gezogen werden."

URL: http://www.stern.de/politik/ausland/578286.html

Mohuesit e holokaustit mes tyre

Konference skandaloze ne Teheran:

Presidenti i Bundestagut (Kuvendi i Gjermanise) Dr. Norbert Lammert ka protestuar ne nje leter te tij drejtuar presidentit iranian Mahmut Ahmadinexhat kunder frymes dhe synimeve te Konferences: " E theksoj se denoj cdo perpjekje per t'i ofruar nje forum te hapur propagandes antisemitike, nen pretekstin e lirise dhe objektivitetit shkencor. Faktet historike per holokaustin,te vertetuara shkencerisht ne menyre te shumfishte s'munden dhe s'duhen te vihen nen hijen e dyshimit nepermjet njohurive gjoja te reja shkencore."

Ka dhe pohime te tjera te panumurta nese do VERTET te maresh nje pergjigje per pyetjen: Kishte a s'kishte holokaust. Le te mos e teprojme me te tilla "hulumtime", duke u bere si thote fjala e urte popullore: I zoti e shet, tellalli s'e jep.

Mendimi im personal perputhet ne menyre te qindperqindshme me ato qe thote Shea pak me siper

eddantes

Primus registratum

mir e paske kopju kete artikullin e Stern mor ti miku ketu siper po historia shkruhet gjithmone nga fitmtaret. A e di ti qe gjermania dhe sot e kesaj dite e i paguan izraelit demshperblime? Si do te reagonte bota nqse gjermania do te nderpriste keto "ndihma"?? Ja ta them une: nazizmi eshte serish ne gjermani.....do te thonin. Dhe kjo nuk i sherben zhvillimit te Gjermanise. Ketu eshte puna e jo te holokausti sepse nga popujt e tjere u vrane miliona por cifutet jane ajo rrace e qelbur qe i bie daulles, ruset jane bashkuar me gjermanine per te fituar sot dhe i kane lene pas te gjitha kurse cifutet jane vec per te ngaterruar boten.

makuciko

Forumium praecox

Per temen ne fjale, ti e ke dhene pergjigjen me kohe. Per ty ka egzistuar holokausti dhe ket e ke shkrue te zez mbi te bardh. Kaq i takon edhe kesaj ceshtjeje te hapur. Me tej s'kam se c'bej komente. Ato qe thua ti jane urrejtje dhe jo arsye. Komm runter! Pastaj bisedojme.

i_own_u

Primus registratum

Mahmut Ahmadinexhat kunder frymes dhe synimeve te Konferences: " E theksoj se denoj cdo perpjekje per t'i ofruar nje forum te hapur propagandes antisemitike

[/ QUOTE ]

Ahmadinexhat... nuk esht antisemit e sbon propagand antisemite, ai esht anti SIONIST qe esht totalisht ndryshe

sepse te ishte antisemit do i kishte shkrir te gjall ato 600.000 çifut qe jetojn ne Iran... imagjino vetem ne TEHERAN ka 22 Sinagoga

SIONISTET them se mund te na e shpjegoj kjo Blu3 (si me pasion qe e paska ket tem) se kush jan e se çfar kan si prioritet... ka shum qytetar te Izraelit qe sjan SIONIST...

dhe kjo Blu3 sme duket e till... me jep me shum pershtypjen e tipave qe ti me sherben me shum aty se ketu

makuciko

Forumium praecox

Ti e kupton presidentin e Iranit me mire se kryeparlamentari gjerman.

i_own_u

Primus registratum

e pse habitesh ti...?

Kryeparlamentari Gjerman e ka per detyrim ti thot ato qe ti na ke derguar ktu... e jo sepse e detyron morali por thjesht nese s'deklaron ato fjal perfundon ashtu siç perfundoj ish Kryeministri Austriak Hajder... qe u dogj si politikan e jo nga populli Austriak qe vazhdon dhe e voton por nga sanksionet politike te komunitetit Europian e USA

pastaj çti besosh politikaneve Europian e atyre ne USA...? kuptoj ato ne USA (ku 80% e Senatit jan Ebrej) po kto Europarlamentaret jan thjesht putana njerez, dhe jan aty thjesht per karier siç dihet

me kujtohet nje sondazh... i ber ne te gjitha shtetet Europiane nga parlamenti Europian

ne kte sondazh pytja ishte: qe kush esht Shteti me i rrezikshem ne bot, qe mund te provokoj luften e 3 boterore...?

ne vent te par Izraeli me me shum se 55% te inervistuarve

pastaj vinte Korea e Veriut me me pak se 15%

e kshu me rall Irani, Pakistani e India

kte sondazh se publikuas as edhe nje her... e mbas 2 vjetesh u botua ne nje gazet Belge ku u ngrit dhe Kongresi i Ebrejve te Europes per protest qe çne ky sondazh

ti se kupton qe kto komandojn gjithçka...? e me thu pastaj kujt ti besoj, un i besoj asaj qe jetoj e qe shikoj nga dita n'dit

makuciko

Forumium praecox

Noto, te lutem. Le ta shohim edhe njehere: Tema per te cilen diskutohet eshte: A duhet rishikuar holokausti? A ka pas a jo. E qarte qe secili ka mendimin e tij, por nje gje eshte e sigurt: Holokaust ka pas! Ne Gjermani dhe ne vendet e pushtuara prej saj, cifutet u perndoqen, u internuan u masakruan e u dogjen. Mund te diskutohet per shifrat e te vrareve, ti madje do edhe emrat( nderkohe qe merr per fakt te kryer nje sondazh ku dihet, anonimiteti eshte kusht kryesor). Nese do diskutojme ketu sa i rrezikshem eshte Izraeli, sa te shtrenjta i shisnin patatet cifutet, pse Gjermania sulmoi BRSS, c'qendrim mban Kina ne kete pike, a ka te drejte Koreja e Jugut te kete bomben atomike, etj, s'ia dalim kurre ne krye kurre.

E theksova qe ne fillim se personalisht jam me mendimin e Sheas. Le ta leme te kaluaren se nuk na mbetet kohe ta gezojme te sotmen. S'me intereson aspak historia, e te dyja me gjeografine jane lendet qe i kam pasur me inat ne shkolle. Arsyeja qe iu bashkangjita ketij diskutimi ishte pjesmmarrja ne te e nje perversi verbal i cili cdo here ben thirrje qe edhe femijet dhe grate te digjen ne krematorium. Qendron larg bindjeve te mija humane denimi i nje populli te tere per shkak te njeres ose tjetres arsye. Ju nervozoheni kur dikush sjell ca foto qe kane lidhje me temen, por shume indiferente lini te beje thirrje per shfarrosje masive dikush tjeter. Me cudit se sa "tolerante" tregohen edhe organizatoret e drejtuesit e forumit ndaj njerzve te tille. Si mund te ndjeheni aleate me njerez qe si shkak kryesor per shperthimin e luftes se dyte boterore vene cmimin e shtrenjte te patateve ( dhe kete e dine se jane ulur gju-me-gju me pleqte e Gjermanise). Me vjen keq qe humba kohen ne nje diskutim te tille dhe premtoj se kjo eshte hera e fundit.