Rezistenca!

Kordelja

Valoris scriptorum
Re: Rezistenca!

Blendi po lexoj Buzzati-n une, mbarova nje permbledhje me tregime "Gruaja me flatra" dhe tani kam ne dore "Nje dashuri" i kane perkthyer babe e bir (Cela) djali eshte ai qe ka perkthyer Thuaj zemres PO, dhe qe mua me ka lene shume pershtypje atehere kur e kam lexuar sepse pekrthimi ishte shume i zhdervjellet dhe dallonte nga pacavuret qe ishin ne treg ne fillim te viteve 90.

Buzzati me la pa fryme, por me shume pasthenia e shkruar nga Visar Zhiti qe nuk di ne eshte nje takim real i tij me te vene e Buzzatit apo imagjinar. :idea:

personazh

Valoris scriptorum

Fillimisht postuar nga Lara Croft:
[qb] Une Nikst gefunden Nccccccccccccccc [/qb]
kush ta gjeje Coolion eshte i lutur ta dorzoje ke hyrja e pasme e Calvin. nderkohe po i leme vendin supporterit ne tour-in shqiptar te Coolios, Xingaros!!! /pf/images/graemlins/laugh.gif

Blendi

Primus registratum

Me sa di une eshte takim i vertete me te vene e buzzatit. Nje dashuri eshte ajo me prostituten apo jo? Sapo mora vepren e plote te Milan Kunderes, te gjitha, vetem se eshte anglisht.

By the way. Kisha lexuar 12 Tregimet Pelegrine ne anglisht, dhe te shtunen lexova vetem njerin ne shqip. Fatkeqsisht mbeta shume i zhgenjyer me perkthimin qe i ben Mira Meksi Garcia Marquezit. Ajo e krasit gjithe lojen e tij, e tej-pertej shqiperon sa e ben te ngjaje si Dritero Agolli.
Shume keq.

Kordelja

Valoris scriptorum

Kunderen ma coi Ema italisht, ketu vetem Identiteti eshte perkthyer, eshte libri i pare qe lexoj ne gjuhe te huaj pas disa gjerave shkurt aty ketu."L'insotenibile leggerezza dell'essere".Pak e pashe mu duk i lehte. Te shohim :book:
Une me Kunderen kam "rene ne dashuri" po paralelisht te lexosh me te Kafken e Buzzatin eshte ekstaze e gjate psikologjike.veshtire te kthehem tek stilet e tjera edhe per ca kohe.

Mira Meksin s'e fus fare ne kandar, me lodh edhe kur e degjoj tek flet por me duhet t'ja blej ate dreqin e librit qe ka bere per Ali Pashain, apo me mire per Frosinen.Do e lexoj qe te bindem qe me lodh.

Nazhi :wave: edhe ty lal te njejtat urime /pf/images/graemlins/smile.gif

Hermesss

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Gurax:
[qb] Se ku e degjova qe o jevgjit o romet na i quajtkan dhe "magjypër", lol. Edhe thoni qe eshte e lehte te njohesh vetveten pastaj, /pf/images/graemlins/tongue.gif [/qb]
Per saktesim: jevgjit jane me prejardhje nga Egjipti, prandaj dhe dikur ne popull i therrisnin "magjyp". Ndersa arixhinjte jane me prejardhje indiane, dhe flasin nje dialekt te vecante te tyrin.
Keshtu e shpjegova edhe ate dite, se s'e mbaj mend, apo te kunderten e kesaj? Ka me shume mundesi kjo e dyta /pf/images/graemlins/laugh.gif Ec mo, varja, fajin e ka pas lokali qe me beri me krize kronike ne veshka /pf/images/graemlins/tongue.gif

Eni_883

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Hermes:
[qb]
Fillimisht postuar nga Gurax:
[qb] Se ku e degjova qe o jevgjit o romet na i quajtkan dhe "magjypër", lol. Edhe thoni qe eshte e lehte te njohesh vetveten pastaj, /pf/images/graemlins/tongue.gif [/qb]
Per saktesim: jevgjit jane me prejardhje nga Egjipti, prandaj dhe dikur ne popull i therrisnin "magjyp". Ndersa arixhinjte jane me prejardhje indiane, dhe flasin nje dialekt te vecante te tyrin.
Keshtu e shpjegova edhe ate dite, se s'e mbaj mend, apo te kunderten e kesaj? Ka me shume mundesi kjo e dyta /pf/images/graemlins/laugh.gif Ec mo, varja, fajin e ka pas lokali qe me beri me krize kronike ne veshka /pf/images/graemlins/tongue.gif [/qb]
/pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif Sa ja beni qejfi te dy edhe ti Hermes edhe Guraxi per prejardhjen tuaj. Pastaj thua e ka fajin lokali duke e ditur qe pesha e organizimit bie mbi mua. Ncncncncnc eshte prish mileti sot, nuk merr vesh robi as burrin e vet :rolleyes:

Ofelia

Forumium praecox

Mirmengjes rezistenca!!!
Korde, moj çupke, si po shkon me Kunderen? Te lutmi shume se e kam pike te dobet, sidomos ate liber qe ke ti ne dore tani. :book: /pf/images/graemlins/smile.gif

Blendi

Primus registratum

Kundera i ka te gjithe shume te arritur, "Beslidhja u thye", "Libri i te qeshures dhe harreses", "Shakaja" (kete nuk e kam lexuar vete por me ka thene), "Lehtesia e paberballueshme e qenies", "Identitet". Ka dhe nja 2 apo 3 libra te tjere ne librari qe une nuk i kam lexuar.
Me Kafken nuk jam puqur me, pervec ca tregimeve te shkurtra ("Hijenat"), qe mbas gjimnazit kur kam lexuar nga tre kater here "Metamorfozen" dhe "Procesin"

Kordelja

Valoris scriptorum

Si eshte Procesi Blend, me kane thene qe eshte shume i "rende" dhe i shkruar "fort" ? Nuk e kam lexuar por Kafka me lodhi se eshte tere supozime ne ate parealitetin real qe te paraqet aq bukur.

tutu

Primus registratum

pershendetje tufa.....sa lexoni dhe ju mer ju morrt dreqi /pf/images/graemlins/laugh.gif .... po nuk po marr pjese, se leximin e kam lene, dhe mbi te gjitha keta robte qe keni permendur ju nuk me pelqejne hic....btw, Kundera ka qene i perkthyer qe nga te pakten 1998 (Dashuri qesharake - loughable loves)...ath lexohej me qejf, tani i ka dal boja e eshte bere qesharak fare......i bie gernetes ne te njejten verre, a thua te jete ngushte me 'te holla'?
e nejse, sa per t'ia bere taaaa erdha une.....taaa blendo, taaaa dolo.... :kiss: ....dhe meqe isha te taaaa-te, ku eshte Jula?

Danae

Primus registratum

welcome back /pf/images/graemlins/smile.gif
me behet qejfi te te shoh ketej.
perqafime
p.s jula ka shku me pushime nshpi t'vet me ca di une.

tutu

Primus registratum

Hey Danae....tnx, po jam me kalim te perkohshem, se kam shpetuar perfundimisht (shpresoj) nga virusi 'forum' /pf/images/graemlins/laugh.gif .....
hmmmm, Julka ka shkuar pa lene adrese? me ra dhe rruga nga shtepia e saj....gjynah, t'i kisha leshuar nje fishkellime......
me te mira....ciao

Blendi

Primus registratum

S'ka gjo se pipetin blendi. me niset shoku me pushime ne shqiperi sot. mbetem vetem ne shtepi.
/pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif grrrrrrrrr /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif

Blendi

Primus registratum

Ke bo na icik plazh ti goce? lekura e nxire eshte shume seksi. une ket muaj qe iken eltoni nuk do kem fort kohe me marr fryme se do punoj sa per dy veta, me orar te gjate...
pastaj ne mes te gushtit me vje mami per nje muaj. S'bej dot pushime QEJFI ket vit me duket, vec ndonje fundjave ne hotel ne plazh ose ndonje tre ditore ne NY city.