Rezistenca!

Re: Rezistenca!

Me pyetjen e pare desha te them si reagon shoqeria? A eshte tabu, a e diskutojne njerezit? Diskutohet me ze te ulet vetem ne grupe femrash? A ndihen njerezit siklet ta bejne kete muhabet (si Massive attaku lart). Si kane reaguar prinderit heren e pare? A eshte nje moment i lumtur ne familje? Per ty lara shikohet si dicka pozitive, po ne pergjithesi ne Shqiperi a shikohet si e tille, apo si dicka e piste?

Une kam folur me 2 indiane dhe nje iraniane qe absolutisht nuk e diskutonin dhe se kane diskutuar kurre as me nenat e tyre, edhe pse nuk e kuptonin cpo ndodhte me to. Kurse ne shtepine time p.sh. prinderit ishin shume te lumtur kur i erdhen motres sime, dhe e nxorren jashte per darke dhe i blene nje dhurate.

Kordelja

Valoris scriptorum

Rrapatushe me co PM te te pergjigjem pa doreza ose mail si te dush, ketu kam siklet /pf/images/graemlins/blush.gif :eek:

Dolores

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Dorm@nt:<br />[qb] Mirmengjes rezellites /pf/images/graemlins/smile.gif

Jam duke bere nje survey/research/teze per ndryshimet gjate adoleshences, dhe nje nga fokuset eshte menstruacioni, (aspekti multikultural). E di qe eshte teme njecik me spec (te pakten per ata albo me te cilet kam folur deri tani), ndaj nese ju duket shume personale dhe z'doni te nxirrni keto info e kuptoj. Nese ka ndonje qe se ka problem, do ti isha shume mirenjohese nese do ti pergjigjej pyetjeve me poshte.

Si shikohet ne kulturen tuaj menstruacioni/nje femer qe eshte duke menstruuar si koncept?

A vihen pengesa (restrictions) ne nje femer qe eshte duke menstruuar?

E keni problem te beni seks nese partneri juaj eshte duke menstruuar? Nese po pse? Nese jo sa shpesh do benit/beni seks gjate menstruimit?

Cilat jane ndienjat/mendimet e tua personale per menstruation? [/qb]
1)Shume mendojne qe femra kur eshte me "ATO" ndihet agresive.......dikur une s doja t ja dija tani shpesh ndihem e lodhur.
2)S'di shqiptaret te kene pengesa.......une evitoj peshat e renda sepse kam dhimje te tmershme mesi......por kinezet nuk pijne uje me akull ose cfaredo lloj pije te ftohte sepse mendojen qe vepron me menyre negative me ciklin.
3)Seksi absolutisht i papranueshem kur je duke menstruuar, sepse eshte konsideruar si pastrim sistemi dhe mund te zesh cdo lloj infeksioni ne rast intercoursi.
4) Eshte punishment

jula

Primus registratum

Ne "kulturen" time, kur ndodh je nja 12-13 vjece, di gjithcka se e ke sterbere muhabetin me shoqe me te medha a me pararoje. Keshtu pra, as ta varin hic, jo me te te nxjerrin lokaleve, te rrasin nje pako Lines ne dore dhe ...jeta vazhdon...ah vezezat e mia te gjora, thuaj. /pf/images/graemlins/laugh.gif

a-alket

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Lara Croft:
[qb] Po mos kujto qe djemte dine pak per kete... [/qb]
na bucasin veshet nga dituria qe na jepet kur vjen....behari /pf/images/graemlins/tongue.gif

Dolores

Primus registratum

Kisha nji shok klase kur isha ne gjimnaz...qe sa here fuste ndonje vajze ne kurth edhe e pyesnim ne per kuriozitet cfare kishte ndodhur ai shpjegohej: E di sa femije vajten dem dje apo jo??!!.......me miliarda. Shume tragjike por ne ate kohe ishte gjeja me per te qeshur qe kisha degjuar ndonjehere.

Goca

Primus registratum

Ej , po ket pytjen kush e beri Xingaro? :confused:

Une sot s'du me diskutu hic , se jam me ...... /pf/images/graemlins/laugh.gif

Amon ere......

Faleminderittttttttt /pf/images/graemlins/smile.gif

Une kam 2 muaj qe bej research, me ka plas cipa thote Ma-jaaaa /pf/images/graemlins/smile.gif
Kam vene re qe tek indianet e besimit Hindu, konsiderohet si nje nga momentet me te bukura ne jete. Dhe seksi ne ate periudhe konsiderohet shume special, tregon qe je ne rruge te arritjes se lirise personale, dhe intimitet te madh mes nje cifti.
Edhe lesbiket e konsiderojne si dicka shume speciale. Nenkuptojne qe ke arritur ne nje dimension tjeter ne mardhenie.

Tek shqiptaret e moshuar ka qene humor i gjalle. Ju luta priftit te kishes sone te me gjente nja dy subjekte qe ishin gati te flisnin /pf/images/graemlins/smile.gif . Tre e kishin provuar dhe u pelqente, kurse nje cift me pa me inat dhe me tha edepsese. Cifti tjeter tha qe i pelqent shume sepse ajo ndiente me teper gjate asaj kohe /pf/images/graemlins/smile.gif , dhe mundesia e te renit shtatezane ishte e vogel (se ne kohe te tyre s'kishte kontraception), kurse vejusha tha, qe burri i saj ishte rrote, dhe donte seks gjithe kohes keshtu qe ishte apo s'ishte ne ate periudhe, zanati vazhdonte.

Goca

Primus registratum

Jeni tu na shkatarru vallahi nga ana psikollogjike. /pf/images/graemlins/tongue.gif
P.sh mu me beri pershtypje ajo qe the per nje ndjeshmeri me te madhe. :confused: Dardhat.... ta thom une...., ma keq madje. /pf/images/graemlins/laugh.gif

Goca

Primus registratum

Fillimisht postuar nga TrAgIcAllY HiP:
[qb] No Comment! /pf/images/graemlins/laugh.gif [/qb]
Fol mi, mos ki turp... /pf/images/graemlins/laugh.gif

Cunat s'po nigjohen hic.... /pf/images/graemlins/tongue.gif

moonlight

Primus registratum

Ciu ciu kacamiu, shkoi burri tek mulliu nje e nxorri, nje e hodhi, nje e beri me gjithe zogj. /pf/images/graemlins/laugh.gif

moonlight

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Lara Croft:
[qb] hahahahahaha Moon e paske ndryshuar eeee?? [/qb]
Jo une vec praktikoj ne 'field study research'; as nderhy as analizoj, vec kqyr e rrefej. /pf/images/graemlins/laugh.gif

Blendi

Primus registratum

Si shikohet ne kulturen tuaj menstruacioni/nje femer qe eshte duke menstruuar si koncept?

As me kishte vajtur mendja ta shikoja ndonjefaresoj, cudia me e madhe 3 dite zgjat(5,6 edhe 7 :mad: ). Dicka e natyrshme, une nuk e kam pare kurre kete si subjekt kulturor, por vetem biologjik.

A vihen pengesa (restrictions) ne nje femer qe eshte duke menstruuar?

Ne fene e cifuteve kishin ca rite ku duheshin flijuar pellumbesha gjate barres. Ne judaizem per femren me menstruacione perdoret termi E PAPASTËR. Ne shoqerine moderne nuk di per pengesa pervec atyre gjerave qe ajo vete ia lejon dot apo jo vetes. Flas per lodhjen, pamundesine e berjes se sparkates, daljes ne blazh me tanga etj etj.

E keni problem te beni seks nese partneri juaj eshte duke menstruuar? Nese po pse? Nese jo sa shpesh do benit/beni seks gjate menstruimit?

Sinqerisht, me shume problem e kane gocat vete se sa cunat. Por me duket normale. Sikur kane merak se mos bejne pis, ose sikur kane merak se nuk do na pelqejne, nuk do jene aq terheqse, sikur do behemi helaq dhe do i vije zor. Ditet e lehta jane optimale per seks te eger. /pf/images/graemlins/wink.gif

Cilat jane ndienjat/mendimet e tua personale per menstruation?

Me thene te drejten nuk ushqej ndjenja ndaj kesaj.

Blendi

Primus registratum

Se jemi rezistenca /pf/images/graemlins/wink.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif
Temat me interesante behen ketu brenda, qe nga menstruacionet deri tek instruksionet per rregullim lavamanesh pas sjelljeve prej shtaze ne kuzhine.

TranofiljA

Primus registratum

..une lexova diku dhe me vone e pashe ne video (pjese e nje leksioni ne shkolle) qe ne nje fis afrikan gjate periudhes se menstruacionit femrat nuk lejoheshin te rrinin me pjesen tjeter te familjes sepse konsideroheshin te PAPASTRA. Nuk lejoheshin te gatuanin per frike se mund te helmonin familjen nga papastertia. Kishin ndertuar nje kasolle te vetme larg fisit ku keto femra rrinin derisa te mbaronte cikli.

Pervec kesaj, burrat e ketyre ishin te detyruar te shkonin ne pyll ku me nje shkop shponin hunden deri sa u dilte gjak. Kjo behej qe pak a shume te ndjenin te njejten gje qe ndjente gruaja e tyre.

:confused: :eek:

Interesante!