Fillimisht postuar nga Juliana:
[qb]Kur flitet per shtylla, me vjen nder mend nje histori e dh****, e dhimbshme, me nje llaf:
Giangiacomo Feltrinelli ishte nje njeri nga i cili Zoti s'do kishte pritur kurrfare ndjenje antagonizmi/rezistence/proteste. Trashegimtar miliarder i njeres nga familjet me me emer te Italise, president i shtepise botuese me ne ze.
Mirepo Giangi-t (keshtu e therrisnin) s'i rrinte ... rrehat: U lidh me grupet eksremiste te se majtes ne vitet '70. Thashe ekkkstremiste, para se cilave partia komuniste italiane dukej si McMenu.
Nejse, tipi ne fjale nisi te botonte manuale mbi guerriljen urbane nderkohe qe fluturonte nga nje skaj i Amerikes Latine ne tjetrin duke shperndare mesazhin komunist dhe mbi te gjitha...financime, financime, financime pa fund...
Por e ndiente se s'i mjaftonte:I bindur ne fitoren e revolucionit, ne nje nate te vitit 1972, armatosur me dinamit ne sasira industriale, Giangi niset te hedhe ne ere sistemin qendror elektrik te nje qyteti te tere...
Bogota?
Jo.
Santiago?
Jo.
San Salvador?
Jo.
MILANO, per Zotin, Milano!!! :smash:
Historia, me pak fjale dhe pa kaluar ne hollesi anatomike, vazhdon keshtu:
Duart e holla dhe te brishta e tradhetojne dhe ... heroi yne hidhet ne ere.
Komenti, te nesermen,i nje sindikalisti (proletar treqind breza):
"Però, anche se di sinistra, un Feltrinelli sempre coglione è!"
/pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/tongue.gif /pf/images/graemlins/frown.gif [/qb]
edhe un edhe un /pf/images/graemlins/laugh.gifFillimisht postuar nga Rrapatushja:
[qb]Jam duke perfytyruar reklamen.Fillimisht postuar nga Xingaro:
[qb]Ata qe kane provuar aperitivin "Spritz" neper baret italiane(Juli mos me thuaj:"Jo")duhet te me kuptojne.Cdo dite para se te shkoj ne mence kthej te forumi bej ca postime,kryesisht te rezistenca.Me eshte bere si tip aperitivi...
Do ju pelqente nje emer aperitivi "Resistenza".E kam parasysh tamam skenen e njerezve qe hyjne ne bar ,mbeshteten te banaku...kthejne njehere koken perreth...marrin gazeten dhe i thone gjithe tangerllik banakierit:"Una resistenza...!"[/qb]
Nje shishe e stermadhe me nje leng te kuq e te holle, qe shijon pak si tobacco dhe pak spicy, dhe poshte saj shkruar me shkronja te medha dhe te errta:
"Mbusheni dhe ju nje gote, Rezistojini kohes"
"Rezistenca, eliksir per shpirtrat"[/qb]
:smash: :smash: :smash: :smash: :smash: mqs te pelqeka /pf/images/graemlins/laugh.gifFillimisht postuar nga lara croft:
[qb]Nje shoqja ime ketu thote per qenin e drejtorit. I shkreti osht plak dhe ka shume ftohte.
Pergjigja...
Dhe une kam shume ftohte dhe jam plakur dhe ha vazhdimisht cokollata dhe kam nevoje per dashuri...po s'ma var njeri.... /pf/images/graemlins/tongue.gif
A me ben kjo detyrimisht mizore...apo rezistente /pf/images/graemlins/tongue.gif [/qb]
dat's kull, i'll break my back and ya'll have to pay taxes so i can buy a phat whip /pf/images/graemlins/laugh.gifFillimisht postuar nga Blendi:
[qb]Ti je rezistence mi lara, kalorifer fare.
-Do t'cojm me misjon qy t'morresh mrapsht mocalin tat.
-Po krijesat e perralave?
-Do hikin pra mo!!!!
Per ekonomi tip Suedez jam edhe une. Kapitalizmi ka marre te tatepjeten, evidente kudo, apo gabohem? Ne do e bojm si Suedest mer jahu. Ahuha! /pf/images/graemlins/laugh.gif [/qb]