Rezistenca!

olti

Neo
Re: Rezistenca!

rezistenca.jpg

PrInCiPiEl

Primus registratum

Hajt pra po fillojme /pf/images/graemlins/smile.gif

'Paradoks' ne vehte !

Ne Kosove gjithmone absolutizoheshin 'figurat' nga Shqiperia.Shembull konkret : Xhaxhi Enver.
Gjatë kohe ( mbase edhe sot !!!) pasi u demokratizua vendi amë , ende ne Kosove , mund te vërejshe fenomenin Xhaxhai !!!
E pabesueshme por e vërtetë !
Besoj se edhe ne Shqiperi ishte nje fenomen pak a shume i ngjashem dmth absolutizimi i 'figurave' nga Kosova.

Cfare eshte mendimi juaj në lidhje me këte 'paradoks' ?

jula

Primus registratum

Tutu, puc me mall.(jo si puthjet e inflacionuara te zoterise...) /pf/images/graemlins/tongue.gif
Une nje llaf i thashe, ky del me karton te kuq direkt...me falni per llafin "te kuq".

jula

Primus registratum

Princi, mua keq me vjen, po e kam vene re dhe vete. Mbase paralelizojne regjimin e Titos me tonin, mbase nuk ia kane idene fare, kosovaret duhet te ishin antienveriste per perkufizim... :eek:
Puna eshte se ka raste kur njerez te ligj (ose idiote, tjeter fjale nuk ka) ecin sipas parimit "S'i kam rene murit me koke, nuk e di ne eshte i forte!" /pf/images/graemlins/frown.gif

PrInCiPiEl

Primus registratum

...
A thua ishte moskuptimi apo interpretimi i (pa)qellimshem i gabuar i nocioneve : politike dhe diplomaci , pushtet dhe shtet apo dic tjeter ?

A thua ndoshta arsyeja kryesore ishte ndarja e gjate kohore dhe hapsinore ???

olti

Neo

Atehere per ate qe thote Principeli. Enveri eshte nje faktoret kryesor per ndarjen kombetare. Deri ne '48 kemi qene gati republika e 7-te e Jugosllavise. Te gjithe e dine se tere shqiptaret e Kosoves qe arratiseshin kapeshin nga sigurimi dhe denoheshin si agjente te UDB apo dhe i dorezoheshin UDB. Te gjithe po ashtu e dine ate shprehjen e famshme "Vellezrit kineze dhe miqte kosovare"!!!
inat.gif
inat.gif
inat.gif

Ajo qe i ka bere disa shqiptare te Kosoves te kene kete ndjenje dashurie per Enverin eshte ne radhe te pare dashuria per cdo gje qe kishte shteti ame dhe se dyti nderhyrja dhe propaganda e madhe e shtetit shqiptar gjate demostratave te '81, qe ndodhen ne Kosove, madje kane dale ne shtyp para disa vitesh se ka pasur plane per ndrerhyrje te ushtrise tone ne Kosove. Ndoshta keto jane te tera perralla, por jane keto qe kane bere te jete ajo ndjenje per te cilen po flisni. Pastaj pse cuditemi aq ne?!! Dhe vete ne ate qe quhet shtet shqiptar, rreth gjysma e popullit ushqejne ende ndjenja pozitive ndaj Enver Hoxhes!

jula

Primus registratum

Nuk e di dhe kuptoj perhere e me pak nga populli shqiptar. Para ca kohesh nje studente kosovare mu prezantua nga disa te njohurit e mij. Kupton, ata ma prezantuan pikerisht sepse edhe une jam shqiptare, s'kishte arsye tjeter.
Kjo kingia, pasi me dha doren, nisi dy hapa larg meje nje "alamet" fjalimi mbi ndryshimet thelbesore kulturore dhe superioritetin e kosovareve ne krahasim me shqiptaret e shtetit shqiptar!!! :confused:
Lere turpi dhe faqja e zeze qe lame nam para disa te huajve (ndonese shoke te mite), po, njeri nga keta te fundit i permblodhi nje pergjigje qe me/na la pa fryme:
-Po mire te keqen, kur jeni komplet ndryshe, ata qe nder ju luftojne per bashkim apo ata qe nder ne nisen per te luftuar per kauza ballkanike, c'm** kerkojne???
Ironi, ironi, po dogji ca...nejse, eshte pozitive qe jo te gjithe jane njesoj. /pf/images/graemlins/smile.gif

olti

Neo

Kjo qe thuaj ti eshte krijuar pergjithesisht dekaden e fundit; pas perplasjes me realitetin e shtetit shqiptar, eksperiencave te keqia te njerezve te te dy kraheve te kufirit si dhe me te keqes qe e kemi sa ekziston bota - provincializmi dhe krahinizmi shqiptar :mad: - te pabeset dhe te poshtrit kosovare, labe dhe came, byth**** elbasanlli dhe tiranas dhe shkerdhatat/rrebelat e shqipnise etj etj etj.... - disa nga shprehjet e fjalorit ndershqiptar!!!
E kam thene dhe e them: Sa me shume kalon koha aq me shume largohemi nga bashkimi, sodomos qe tani Kosova eshte e lire.

Njerezit ne pergjithesi kane tendence, qe eksperiencat personale t'i kthejne ne ligje universale /pf/images/graemlins/frown.gif

PrInCiPiEl

Primus registratum

Unë mund të them vetëm kaq :

Kur jemi ne SHQIPTARET në pyetje , që të gjithë fqinjet tanë , pa marrë parasysh 'konfliktet' e mundshme që mund t'i kenë në mes veti , bëhen NJE kundër nesh !
Kjo është e vërtetë e padiskutueshme !

Sa për të tjerat :
RESPEKTI dhe DASHURIA njerëzore për njëri-tjetrin tek në SHQIPTARET , në përgjithësi , është në nivel shumë të ulët !!!

Edhe dicka :

Në bisedat që kam bërë me zyrtarë/e ,personalite të shquara dhe qytetarë të rëndomtë të vendit ku jetoj , për Shqiptarët dhe historinë tonë kombëtare ,ishte një konstatim i përgjithshëm i tyre :

Si ka mundësi që një popull me aso tipare dhe me një histori të atille të mos jetë i bashkuar dhe i pamvarur ????

Përgjigjen po ja u lë juve të nderuar/a bashkëatdhetar/e .

PrInCiPiEl

jula

Primus registratum

Fqinjet tane, kane c'kane, zoterojne nje fare ndjenje nacionaliste identitare te padiskutueshme (nuk po them qe nuk e kane perdorur/perdorin kriminalisht)...Na ngelet te shihemi ne pasqyre dhe te leme viktimizmat, ndonese viktima jemi pa diskutim.

Une, si internacionaliste, terhiqem nga diskutimi sa jam ne kohe.

tutu

Primus registratum

jula, te puth shume....zotnise s'di si t'ia bej, se dhe do te konsiderohet zotnai dhe dergon te puthura cybernetike /pf/images/graemlins/tongue.gif ....

te marr nje kthese une? po lexoja para ca ditesh se sa gjallese interesante eshte merimanga...dmth thuhej qe ka mbetur pothuajse e pandryshuar per shume milone vjet DHE (kjo eshte dhe me kryesorja) merimanga femer paska aftesi qe te ruaje te pademtuar spermen e mashkullit per 18 muaj...meqe ka kete aftesi dhe mund te zgjedhe te pllenohet kur te doje gjate atyre 18 muajve, femra merimange e hengerka (dmth vret, jo ha tamam-tamam) mashkullin....tani po te isha dhe une kaq fatlume, a do e haja gjysma-gjelin? po ju te tjerat? /pf/images/graemlins/laugh.gif

p.s. rrofte shteti shqiptar, ku ne orar te medemek punes merresh me medemek forumin /pf/images/graemlins/laugh.gif

olti

Neo

Sa e keqe kjooooooo /pf/images/graemlins/tongue.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif

Sidoqofte shikoni nje lete qe me erdhi nga ujku pik kom
biglaugh_2.gif

ujku.jpg

Aman mos u skandalizoni! /pf/images/graemlins/tongue.gif

gjekec

Primus registratum

Fillimisht postuar nga jula:
[qb] Nuk e di dhe kuptoj perhere e me pak nga populli shqiptar. Para ca kohesh nje studente kosovare mu prezantua nga disa te njohurit e mij. Kupton, ata ma prezantuan pikerisht sepse edhe une jam shqiptare, s'kishte arsye tjeter.
Kjo kingia, pasi me dha doren, nisi dy hapa larg meje nje "alamet" fjalimi mbi ndryshimet thelbesore kulturore dhe superioritetin e kosovareve ne krahasim me shqiptaret e shtetit shqiptar!!! :confused:
Lere turpi dhe faqja e zeze qe lame nam para disa te huajve (ndonese shoke te mite), po, njeri nga keta te fundit i permblodhi nje pergjigje qe me/na la pa fryme:
-Po mire te keqen, kur jeni komplet ndryshe, ata qe nder ju luftojne per bashkim apo ata qe nder ne nisen per te luftuar per kauza ballkanike, c'm** kerkojne???
Ironi, ironi, po dogji ca...nejse, eshte pozitive qe jo te gjithe jane njesoj. /pf/images/graemlins/smile.gif [/qb]
hihihi.. un do bej nje webpage vetem me shkrimet e Jules /pf/images/graemlins/laugh.gif i mean seriously /pf/images/graemlins/laugh.gif

gjekec

Primus registratum

Ok, kthese ne teme, Genetically Modified Foods, Europianet si te zgjuar qe jane jo vetem qe nuk i duan per vete por thone qe u bejn dem dhe atyre qe po vdesin nga uria ne Afrike. Me mire te kalben sesa tu shkaktojme mutacione gjenetike skeletave :rolleyes: Te dhj.. mu ne Europi /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif

jula

Primus registratum

Ne fakt ti shoku ben mire te dh****sh aty ku ha, me Europen merremi vete. /pf/images/graemlins/laugh.gif

Se here pas here kthehemi te cinemaja ne: "Ricordati di me", Gabriele Muccino. E pashe dje, realizim i shkelqyer.
Shoh vetem filma "alternative", hahahaha...

jula

Primus registratum

Edhe mua ma ka thene nje shok qe donte ...ti mbareshtoja rracen... /pf/images/graemlins/laugh.gif