Re: Relacionet e vajzave me nje burre te martuar dhe opinioni qe i peshtjellon ato.
Fillimisht postuar nga Xhiolinda:
[qb] ketu po shprehen gjykime ne lidhje me jeten e personazhit tend qe ka nje korrispondence ne boten reale,jo ne ate te perrallave.cila eshte ideja e romanit tend?a je intelektualisht e sinqerte deri ne fund?
per nje femer si ajo qe pershkruan ti,une kam shume respekt,pasi ka shume guxim,karakter,egoizem,zgjuaresi.ne fund te fundit eshte vetvetja.nuk e can koken per konvencionet absurde,artificiale,te kota shoqerore;i interesojne vetem leket.e vetmja gje qe ia vlen te behet eshte ajo qe te tjeret thone se s'duhet bere.moralizmi eshte nje instrument represioni,sublimim i zilise. [/qb]
- - - - - - - - - - - - - - - -
Hi Harvey!
Natyrisht qe ka nje correspondence me boten reale, por me sakte me realitetin ku jetoj une dhe kjo ishte arsyeja qe kerkova mendimin e MIQVE te forumit, sepse une kam mbajtur teresisht pozicion pozitiv ne lidhje me kete personazh, bile ajo eshte personazhi principal i romanit tim, por nje e njohura ime e ardhur nga Shqiperia me beri te ditur qe ne Shqiperi nuk mendojne absolutisht si une ndaj ketij relacioni......
Une kam dy shoqe te miat angleze njera e ardhur nga Singapori (ka banuar 6 vjet atje) dhe tjetra Hong Kong (me teper se 11 vjet ka banuar ne kete metropol) dhe ndoshta perveç jetes parisiane, mund te jem "infectuar" edhe nga nje opinion pa korniza i ketyre vajzave ne lidhje me te tilla relacione. Per keto vende aziatike keto lidhje nuk ishin pjese e modes por e dites, e ordineres (ne kuptimin oksident te fjales). Perpara shoqes sime shqiptare te sapoardhur i cila prezanton dhe transmeton per mua opinionin e realitetit shqiptar u ndjeva pak .... keq.
Dhe me ç'kam lexuar nga mendimet e shkruajtura mbi kete teme shumica nuk jane aspak te hapur ndaj ketyre lidhjeve, per me teper i vetmi i dale "me shpate" jeni vetem JU, dhe e papozicionuar ne menyre directe Une.
Sa per emrin "Xhiolinda", ja kam "huazuar" per disa vjet vajzes sime derisa ajo te vije ne kete bote e sa per emrin tim eshte nje emer i thjeshte, i bukur me 4 germa.
Me respekt Xhiolinda [/QB][/QUOTE]
xhiolinda! do te mund te te beja shume pyetje,si p.sh.pse ke zgjedhur pikerisht "xhiolinda",emrin e vajzes si nick,pse vendose te shkruash,pse pikerisht zgjodhe kete teme,etc.per mua ishte fare e qarte,crystal,qe ti,ne menyre te ndrojtur,hodhe ca mesazhe subliminale ne lidhje me kete gocen hipotetike qe krijon lidhje me nje burre te martuar.dhe pse nuk pozicionohesh hapur "pro" kesaj tipes?
nuk eshte se duhet zgjedhur midis djegjes ne turren e druve dhe shpalljes heroine te feminizmit.por mentaliteti arkaik shqiptar te krijon aq rebelizem ne trup dhe mendje,sa eshte e paevitueshme te polarizohet kaq skajshem,ne menyre patetike dhe teatrale dialektika e diskutimit.une do te doja te dilja ne tarracen e shpise ne tirone me nje flamethrower(flakehedhese).ka shume gjera te padurueshme atje
ata qe nuk jane te hapur ndaj ketyre eksperiencave konfirmojne idene se moralizmi eshte hipokrizi,nje sublimim i zilise.vetem nje dull,sluggish person ka keto skema mendore te trishtuara.
ti me duket se duhet te presesh cdo ure me shqiperine.harroji traditat,zakonet,moralin(nocion abstrakt i huaj per mua).eshte bekim i perendive te lindesh(dhe te jetosh ne perendim) ne perendim(une preferoj francen dhe mbreterine e bashkuar).ka shume bukuri aty.mos i shih me syte e nje "shqiptareje".don't kill your inspiration.pse thua "infektuar nga ndonje opinion pa korniza i 2 anglezeve".what does that mean?sa tension te kote,te panevojshem,te padobishem,torturues intelektual i krijon vetes?thjesht,be yourself.shkruaj ato qe ndien me te vertete.
ato 2 angleze jane real people.ato kane ate qe Mick Jagger(ose ndoshta John Lennon) e perkufizuan si "primitive energy with no bull*shit"!