Receta Gatimi Shqiptare

edda

Primus registratum
Re: Receta Gatimi Shqiptare

Fillimisht postuar nga Peshkatari 27:
[qb]
Fillimisht postuar nga edda:
[qb] si bahet krypaneci (ai qe bahet me hislla ene me qepe te njoma)?
kush e di te ma shkruje içik para te shtunes se e du ta marr me vete te dielen n'plazh
Danke [/qb]
O Edda me fal per nderhyrjen,por per menimin tem,mo mire merr nai sanduic me cete per pllazh.mos u ngatrro me kryepianeca a si ja thone emrin /pf/images/graemlins/laugh.gif
Sanduici bohet...
Merret 1 buke e vogel 100 lekshe ka ato stregjatshet,cahet ne mes por pa i keputur gjysmat.Hudhet mrena ca te dush,patate,sallom,flete sallate,domote,kastraveca edhe nai veze e zime e preme holle,edhe nai gjo tjeter simas deshires dhe uola sandwici osht gati /pf/images/graemlins/laugh.gif [/qb]
Eh, po kte te diele do iki me prinderit n'plazh. Kur iki me to zakonisht gatuaj ndonje gje qe i pelqen tim eti, bej buke te zeze me miell integral, ndonje byrek apo amelsine vete, para disa ditesh tha qe i kishte shku menja per krypanec ene du me ia ba qejfin. Kshu ashte kur je goce e vetme /pf/images/graemlins/wink.gif

sweet eda

Primus registratum

sa zili qe te kam moj Edda, gatuan goxha, une per vete jam pertace e madhe(kjo s'do te thote qe une s'gatuaj)

TEDI

Valoris scriptorum

Edda me kismet neser ta sjell receten e sakte se sot skom qen fare n shpi ene skom pas kohe kur me e mor ...

edda

Primus registratum

Fillimisht postuar nga too too Nice:
[qb] sa zili qe te kam moj Edda, gatuan goxha, une per vete jam pertace e madhe(kjo s'do te thote qe une s'gatuaj) [/qb]
Kjo e me t'dhanme jo me t'thanme..mua s'me jepet me ba shume gjana t'tjera por kuzhinen e kam fiksim /pf/images/graemlins/laugh.gif me heq stresin. Pastaj eshte ne me moshe mi goce deri para 2 vjetesh ene une isha pertace madhe, s'vija iher rrobet e mija n'rregull, tashti qe jetoj vetem jam ba nikoqire /pf/images/graemlins/laugh.gif
:kiss:

edda

Primus registratum

Fillimisht postuar nga TEDI:
[qb] Edda me kismet neser ta sjell receten e sakte se sot skom qen fare n shpi ene skom pas kohe kur me e mor ... [/qb]
Pa problem kur t'kesh kohe plako..ene po se bana kte jave e baj javes tjeter

assassino26

Primus registratum

[qb] sa zili qe te kam moj Edda, gatuan goxha, une per vete jam pertace e madhe(kjo s'do te thote qe une s'gatuaj) [/qb]
Ta besoj.Besoj qe gatuan vetem ato qe ha /pf/images/graemlins/laugh.gif

TEDI

Valoris scriptorum

Fillimisht postuar nga edda:
[qb]
Fillimisht postuar nga TEDI:
[qb] Edda me kismet neser ta sjell receten e sakte se sot skom qen fare n shpi ene skom pas kohe kur me e mor ... [/qb]
Pa problem kur t'kesh kohe plako..ene po se bana kte jave e baj javes tjeter [/qb]
Atehere nese eshte ajo gje qe behet me qepe . Quhet Lakror ene bohet dhe me miell misri ...

Gjysem kg miell misri ... Qepe 1.2 Kg te njoma jane me te mira ... PAk kripe dhe Rigon

LAhen mire qepet ose me emira nese ke kohe zieji pak qe te zbuten dhe Priti ne copa te vogla 3 4 cm . Perzieji bashke me MIellin e misrit dhe beji si brume . Lyej tepsin me Gjalpe dhe piqe ne furre me temperature 180 Grade Per gati 35 min ... Mund ta besh dhe me mish te grire . Nese do . Po ajo te ha me shume kohe ... HAjt t bofte mire ...

edda

Primus registratum

Rrofsh Tedo
eshte ajo qe them une, po ne ne El e therrasim nryshe. Sidoqofte ngeli per javen tjeter se ketu u fresku shume

bimba81

Primus registratum

Tedo flm se mua me kishte shkuar mendja keq fare ej po beht dhe me spinaq ose ndonje barishte tjeter kjo apo jo????

TEDI

Valoris scriptorum

Fillimisht postuar nga trendy81:
[qb] Tedo flm se mua me kishte shkuar mendja keq fare ej po beht dhe me spinaq ose ndonje barishte tjeter kjo apo jo???? [/qb]
Me e mire eshte me qepe ...

bimba81

Primus registratum

ok flm :thumbsup: po e bej me qepe po kam hall se me rendon ne stomak dreqi se keto qepet jane pak te renda per stomakun tim po me ka shkuar mendja s'kam ca bej.jam nepsllie e madhe une /pf/images/graemlins/wink.gif

TEDI

Valoris scriptorum

Fillimisht postuar nga trendy81:
[qb] ok flm :thumbsup: po e bej me qepe po kam hall se me rendon ne stomak dreqi se keto qepet jane pak te renda per stomakun tim po me ka shkuar mendja s'kam ca bej.jam nepsllie e madhe une /pf/images/graemlins/wink.gif [/qb]
T bofte mire ... M ruj ene mu cope ... :cool:

Belinea

Primus registratum

Nga kjo rubrika seshte per te ardh me /pf/images/graemlins/smile.gif

bebivogel

Forumium maestatis

Si behet imam bajelldi'ja ... i kam premtuar dikujt qe do e mesoj ta bej qe te lepij eve pjaten /pf/images/graemlins/tongue.gif
please help me ! :goofy:

Kordelja

Valoris scriptorum

BeBa, Imam Bajalldia behet keshtu:

Do blesh patellxhane aq cope sa te mbulojne te shtrire taven ku do i pjekesh, le te themi rreth nje kg.Do i presesh ne mes dhe do u nxjerresh te brendshmet me nje thike me maje qe te hapesh vend per perberjen, kur t'u heqesh bishtat kujdesu t'i presesh pak bukur si ne forme konike dhe gjithashtu patellxhaneve hoiqu dy tri rripa per se gjati prej lekures se tyre hollazi.Merri dhe futi ne nje ene me uje me kripe dhe leri aty qe t'u dale idhtesia.

Nderkohe merr nja 4 qepe te beshme /pf/images/graemlins/laugh.gif dhe preji holle si per gjellen, merr 1/2 kg mish te grire dhe ne nje tenxhere te ceket tip tigani pasi te kesh hedhur vajin (me mire ulliri) dhe hidh qepen e grire holle dhe mishin e grire, shto dhe ca kripe, kavurdisi miresi per gjellen normale derisa qepa te jete shkrire, mishi i grire mund te leshoje uje gjate skuqejes ndaj do duhet pakez kohe me shume sa te shterroje uji.Nderkohe duhet te kesh bere gati domate te fresketa te grira ne rende ose me copa te vockla fare, rendja eleminon lekuren e domates qe bezdis, ndaj rekomandohet. Hidhe domaten ne masen e skuqur ne tenxhere apo tigan ku ke qepen dhe mishin dhe perzieje mire dhe leri te ziejne ne zjarr te ulet per sa domatja shkrihet dhe zihet bashke me to, shto ca piper te zi te grire holle dhe sipas deshires (ne versionin turk ka edhe keshtu) mund te shtosh pak majdanoz te grire holle.Nderkohe qe gjella u be gati merri patellxhanat dhe nxirri nga uji, thaji pakez me nje cohe guzhine dhe skuqi pak ne ate gjene qe skuq patatet ose ne nje tigan, skuqi pakez dhe me pas shtroji nje nga nje ne taven ku do i pjekesh.Me dy luge merr nga kjo gjella qe ke bere gati dhe mbushu barkun me te /pf/images/graemlins/laugh.gif me delikatese te mos shformohen, kujtohu qe "barku" sheh nga lart /pf/images/graemlins/laugh.gif , pastaj s'i ti kesh mbushur te gjithe duhet te kesh qeruar nje grusht me hudhra te cilat duhet t'i fusesh ke barku patellxhanit ne mes te gjelles dhe t'i shtysh pak me gisht /pf/images/graemlins/laugh.gif qe te mosmbeten jashte por as te futen teresisht brenda.

Me pas mbushe taven deri ne gjysem me uje (te mos jete shume e thelle tava, uji deri ke gjysa nivelit te patellxhanave) dhe futi ne furre me 200 grade dhe pizi dalengadale kujdes mos te digjen e te befshin mire /pf/images/graemlins/smile.gif

Naten!

I love new york

Primus registratum

:goofy: :goofy: :goofy: yummyyyyyyyyyyyy
me bere dhe mua te dal te ble patellxhane tani o Korde /pf/images/graemlins/laugh.gif

Anana

Primus registratum

Ti ke thene qe nuk di te skuqesh nje veze mi. Mos me tradheto tani. Po lumturohesha une qe kisha nje shoqe si vetja qe s'gatun hic. :smash:

P.S. Sikur te na bente ndonjeri ca fergese me melci tani ne tave balte (pa qepe) sa e mire qe eshte. Mos me thoni si behet se s'kam per ta bere...

ilva

Primus registratum

He yllke ti duhet te dish ndonje gje te mire per te ngrene se kot nuk je shembullore. Hidhu!

Anana

Primus registratum

Akullore...nga ajo qe blihet me gote e qe ta mbushin me krem e luleshtrydhe. Ne Belgjike i bejne te mira... :rockband:

ilva

Primus registratum

Epo te befte mire atehere dhe fillo arno xhepat si ti te nxirrke ne selamet. :lol: