Re: Receta Gatimi Shqiptare
Ok, vazhdojme !!!
Lengje fruta/perimesh
Lëng rrushi
Zgjidhet rrushi i superpjek dhe i embel; merren kokrrat lahen, shpelahen me uje te nxehte, shtrydhen dhe kullohen ne napë. Hidhi sheqer po pati nevoje, domethene cdo gje mbetet ne dore te rrushit /pf/images/graemlins/laugh.gif !!!
Leng karrote
Karrotat lahen mire, shpelahen me uje te nxehte, grihen me rende, kalohen ne napë me dysh. lengu jepet sic eshte ose mund te bashkohet me shurup sheqeri, atehre kur karrotat nuk kane sheqerin e duhur. Prape sheqi /pf/images/graemlins/laugh.gif ne dore te karotes !!!
Leng molle
Mollet zgjidhen te pademtuara, lahen, shpelahen me uje te nxehte, grihen me rende te pa qeruara, shtrydhen ne nape me dysh, vihen ne gote ose ene porcelani (mazallah alumini /pf/images/graemlins/laugh.gif ), i hidhet shurup sheqeri dhe konsumohet ne CAST - ska dengla !!!!
Falenderimet qe ju pastrova zorret /pf/images/graemlins/laugh.gif mund ti nisni privatisht. Kini parasysh qe gatimet e keshilluara nga une nuk arrijne te zhvillohen pa disponuar napë ose nga halli tyl !!!
GudnAJT !!!