Mund ta skuqni edhe ne nje tigan "non-stick" pa perdorur yndyre. Njelloj sic e skuqni me vaj. Lereni tiganin te nxehet, sigurish pa vaj, hidhni vezen ne te, kthejeni nga ana tjeter duke e flipp-ur dhe kaq. Sipas meje time kjo eshte me e shijshme se e ziera ne uje te nxehte, sidoqofte mos e merrni per sicuro se cdo gje varet nga mideja/shija.Fillimisht postuar nga Lara Croft:
[qb] Moonlight lexova qe kishe vu me skuq vezen ne mikrovale per te mos e ngrene me yndyre.
Nje menyre per ta bere vezen pa vaj ose gjalp: Zien ne nje tenxhere uje sa te marri valen. E heq dhe direkt mbi uje thyen nje kokerr veze dhe e le te mpikset. Pastaj e heq me nje nga ato luget e gjera si spatul. Kjo quhet veze dietike sy /pf/images/graemlins/wink.gif [/qb]
Tola Nje Sugjerim Orizi duhet te jete i llojit Parboiled qe te dale sa me i mire dhe nuk ka rendesi masa e Ujit per ta zier . e Dyta PRocedura eshte keshtu . ne Nje Tigan me Pak Vaj Ulliri Extra Vergine shtojme pak hudhra te Grira hedhim Kerpudhat i skuqim pak por me shume kujdes dhe flake te Ulet se kerpudhat kercejne dhe te djegin dhe i shtojme Orizin pastaj i Hedhim Pannan ose Beshamelen dhe majdanoz dhe kripe piper sipas deshires por dhe Pak vere te Bardhe per Shije Pa Harruar Majdanozin . Dhe kur te jete ne nje Mase Homogjene Pak a shume si Sultjaci Shqiptar atehere Eshte Gati per Ta Servirur Ne Pjate . Masa per 4 Persona eshte 320 Grame Oriz ...Fillimisht postuar nga tola:
[qb] Rizoto me kerpudha
Per 4 persona,1 filxhan caji oris basmati,2 kuti me pana ose krem qumeshti qe eshte e njejta gje, nje kuti me kerpudha te vogla te konservuara,2 veze piper jeshil ose ne mugese piper i zi i grire.dhe gjalpe sipas deshires
Zjehet orizi ne 2 filxhana caji me uje per 10 min ne zjar mesatar,shtohen kerpudhat jo te gjitha(ne kutite e vogla gjysem kilshe gjysma) pasi i kini kulluar nga uji i kutise,shtohet pana dhe trazohet nderkohe qe zjen ne zjar te ngadalte,(nqs eshte e thate shtohet pak qumesht por pak ama)pasi e kini trazuar per 5 min me nje tas rahim 2 vezet dhe i shtojme ne tenxhere,shuajmee zjarin dhe vazhdojme i trazojme dhe pak duke shtuar dhe piper.
Serviret e ngrohte dhe e ftohte (po te doni hidhini dhe djath te grire parmegano)
E njejta behet dhe me bizele ne vend te kerpudhave ose dhe pa asnjeren ngs keto)
e renesishme eshte masa e piperit qe duhrt te jete sa me pikante.
Neser do shkruaj se me se shoqerohet. [/qb]
Atehere Borziloku ne Anglisht Quhet Basil . Nsq e do te Fresket shko ne merkatot e Fruta Perimeve Ndersa nese e do te Thate Shko ke Reparti i Erezave ne cdo Merkato dhe ke me shumice ...Fillimisht postuar nga Bukuroshja:
[qb] jam duke kerkuar borzilok
dhe ne se mund ta perktheni ne anglisht ju lutem!
faleminderit [/qb]
Tani Glikote i bejne Mamakat Tona dhe prandaj nuk te ndihmoj dot . Sa Per Miellin shko ne Cdo Merkato dhe shiko Flour Type 00 e cileson ate lloj merr dhe pergatitja eshte sic ben Petullat ne shtepi vetem se do i hedhesh pak Maja birre me teper se per Petulla dhe me pak Uje ...Fillimisht postuar nga Bukuroshja:
[qb] Tedi!
Faleminderit!
Puna eshte se une nuk e di se cili eshte ky mielli 00
Pra ku ta gjej edhe pastaj si te vazhdoj me tutje.
Pastaj Tedi!
Si eshte e mundur qe ju nuk mund te me ndihmoni me Glikote mua?
![]()
Nuk di asnje ketu si pregatiten ato edhe se ku une mund te gjej pak gur gelqeror te pjekur? [/qb]