Receta Gatimi Italiane

Le_Routard

Forumium maestatis
Re: Receta Gatimi Italiane

Nigjo se para me u fut lepri ne tigan duhet me u kap ne fillim. A di gjo njeri se ku mund te kapen lepurusha e?
 

tirana

Primus registratum
Re: Receta Gatimi Italiane

Boo!! Dikur u gjute ke gjymnazi.. /pf/images/graemlins/laugh.gif
 

Le_Routard

Forumium maestatis
Re: Receta Gatimi Italiane

Fillimisht postuar nga Il Majmuno Hirko:
[qb] Boo!! Dikur u gjute ke gjymnazi.. /pf/images/graemlins/laugh.gif [/qb]
Dhe u gatunte ke shpia masnej e?! /pf/images/graemlins/laugh.gif
 

Isabelle

Valoris scriptorum
Re: Receta Gatimi Italiane

Fillimisht postuar nga Kordelja:
[qb] Turku thote: Ister zengin ister fukara, yemekten sonra ister bir sigara.
...qe do te perkthehej: Ne dac i pasur ne dac i varfer pas buke duhet nje cigare. /pf/images/graemlins/tongue.gif

Korrigjim ketu se ia kam myt kot me kot ate nate, :mad: [/qb]
Sounds familiar :rolleyes: /pf/images/graemlins/smile.gif !!!
 

Dullaloqka

Primus registratum
Re: Receta Gatimi Italiane

I çik kujdes me ate puron mas buke
se msoheni keq ju bohet ves masnej
ene edoni vakt pa vakt masnej" /pf/images/graemlins/laugh.gif :goofy: PURON"
 

assassino26

Primus registratum
Re: Receta Gatimi Italiane

Kurse grate partizane,kan pas thone:-Cigarja mas buke si k**i mas lufte /pf/images/graemlins/laugh.gif
 

Kordelja

Valoris scriptorum
Re: Receta Gatimi Italiane

Muno ma posto nje cike recet e Pesto Genovese se plasa duke e blere te gatshme edhe pse nuk qahem eshte e shijshme, por do doja ta dija si behet :rolleyes:

Faleminderit! :rolleyes:
 

tirana

Primus registratum
Re: Receta Gatimi Italiane

Ciao Korde, se kisha lexu hala postimin tat.


Sasite nuk di me ti thon me gram sepse un i boj me sy. Masi ta kesh bo heren e pare rregullohesh vet masnej. Provojme te bejme ne sasi te vogla si fillim.
Bohet me gjithfare menyrash po kjo eshte pak a shume klasikja

-Basilico te fresket rreth 150 gr
- Hudher dy-te thelpinj
-Ato gjojnat e pishave qe hajshim kur ishim te vegjel (pinoli- talisht)- nji filxhon kafje plot
- djath parmigiano - nji cope sa çerek mouse-i /pf/images/graemlins/laugh.gif
- djath pecorino - nji çerek mouse-i gjithashtu
- Voj ullini

Ne nje frullator (ajo maqina me helike qe bluan bezhzhzhzhzzh) hidh brenda, borzilokun djathrat e shkermoqura, hudhrat e coptume, pishat dhe pak vaj ullini. Fillo ene bluaji kadal kadal dhe here pas here nderprite aksionin per te shtuar dhe pak vaj ulliri mbasi llaçi qe behet brenda thahet. Vazhdo keshtu me ritmin bezhzhzhz-vaj-bezhzhzhz-vaj deri sa te marri shijen dhe densitetin e deshiruar.
Nuk osht i veshtire vetem qe te dali i mire duhet borzilok Gjenove. Kurse djathrat e mesiperm i gjen dhe ne Tirane, edhe pse içik si shtrenjt i mani qe ju majtshin var pri zverku.

T'bof mir Korde..
 

Anana

Primus registratum
Re: Receta Gatimi Italiane

Pervec hudhrave e mire qeka kjo e perzimja me siper. Se marr vesh car kane kta rob qe e bejne cdo gje me hudhra e me qepe. Me ra goja tu porosit ushqim pa hudhra e qepe. E duhet me ia thene nga 2 3 here se e harrojne. :smash:
 

Kordelja

Valoris scriptorum
Re: Receta Gatimi Italiane

Fillimisht postuar nga Il Majmuno Hirko:
....Vazhdo keshtu me ritmin bezhzhzhz-vaj-bezhzhzhz-vaj ..........
T'bof mir Korde..
:lol: :lol:

Aty ke bezhiiiiiiii kam ngel :lol:

Rrofsh Muno :thumbsup:

P.s.Muno me borzilok nga ky i momave tona qe e rrisin ke parvazi penxheres me nji vazo teneqeje s'bohet thu :confused: :rolleyes:
 

tirana

Primus registratum
Re: Receta Gatimi Italiane

Bohet mi lal bohet :thumbsup: A ke kaq shume ke teneqja se!
Masi ta kesh bo veje ne kavanoza te vegjel dhe rrase ne frigo.

dhe na thuj si doli
 

Ema

Goddes
Re: Receta Gatimi Italiane

Muni po alla siciliana me e di me e bo peston se ate alla genovese s'e du shume une :sleep:
 

tirana

Primus registratum
Re: Receta Gatimi Italiane

Nuk e kom bo noiher vet po pyta kolegen dhe me tha:

- Domate te fresketa pa lekure (hiqju farat dhe lengun dhe ate fijen e mesit. Vetem tuli duhet meillaf)
- Hudher
- Arra
- basilico
- Parmigiano

Procedura eshte njisoj si ajo xhenovezja qe shpjegova siper.
 

Ema

Goddes
Re: Receta Gatimi Italiane

:kiss: -Rrofsh!
Me shkrive me firmen /pf/images/graemlins/laugh.gif
 

Ema

Goddes
Re: Receta Gatimi Italiane

Aha tani do hudh shpejt e shpej ja dy rreceta se na ka dhon urdher partia:

1.Farfalle(pasta,makarune,ose ca te doni) alla greca:

Merrni:
2 kokrra domate
1 kastravec(jo shume te modh)
1 kokerr qepe te kuqe
100 gr ullinj te zinj te qeruar nga berthamat
50 gr djathe baxhoje(per ata qe jane ne Shqiperi) ose Feta Dionis per ata qe jane ne IT.
400 gr pasta.


Merret uje 3-4 litra dhe vihet ne nje tenxhere te thelle ne zjarr.Kur te vloje i hidhet kripe simas deshires dhe hudhet pasta.Kur te jete e zjere hiqet nga zjarri,kullohet dhe lihet te ftohet.Merren kastravecat e domatet,lahen dhe behen ne feta.Po ashtu merret qepa,qerohet dhe behet feta-feta te holla.Djtahi pritet ne kubike dhe kur te jete e vaket pasta shtohen te gjitha keto me dy luge gjelle vaj ulliri dhe serviret e ftohte me pak djathe te grire lart /pf/images/graemlins/smile.gif
JU bofte mire!
 

Ema

Goddes
Re: Receta Gatimi Italiane

Pule frikase(kjo eshte shqiptare po eshte pjate verore dhe po e vej ktu qe ta shifni mo shpejt):

Per 500 gr mish te prere ne copa jo shume te medha duhen:

2-3 luge gjelle miell
3 kokrra patate mesatare
2 karrota
3-4 qepujka te vogla ose nje e bardhe qepe te madhe(ose qepe te njoma)
2-3 luge gjalpe
1 kokerr limon
2 kokrra veze
50 gr majdanoz
1 rrenje selinoje(Sedano)
200 ml qumesht
Piper i bardhe sipas deshires.


Merret pula dhe pasi ndahet ne copa dhe shpelahet,vihet te zjeje me pak kripe.Kur arrin te marre vale shtohen perimet e prera bukur:karrotat ne forma rrtehore njesoj si patatet,qepujkat te plota e te paprera si dhe rrenja e selinose.
Nderkohe qe zihet pula me perimet merret 1 luge gjalpe dhe ne nje tigan skuqim pak 2-3 luge miell.E heqim nga zjarri dhe kur ftohet pak i hedhim qumeshtin e vaket duke e perjere ngadale qe mos mbeten topa.
Nderkohe pula zihet dhe e heqim nga zjarri duke hequr vecmas lengun e vec pulen me perimet.
Marrim nje tenxhere:Hedhim salcen me qumesht dhe miell dhe e veme te ngrohet.Ngadale e pak nga pak shtojme lengun e pules duke e mbajtur te trashe masen.Ne fund te kesaj lihet te vloje pak masa e pregatitur dhe hiqet e vihet per tu ftohur.
Nderkohe qe ftohet masa marrim 2 kokrra veze dhe shtrydhim nje limon mbi to.I rahim mire e mire bashke dhe kur te jete e vaket masa e shtojme vezen me gjithe limon.Po ashtu shtojme edhe perimet me pulen dhe serviret e vaket me majdanoz te grire holle siper!
Osht shume e mire,klas!
Ju befte mire!

:wink:
 

TEDI

Valoris scriptorum
Re: Receta Gatimi Italiane

Fillimisht postuar nga Il Majmuno Hirko:
[qb] Ciao Korde, se kisha lexu hala postimin tat.


Sasite nuk di me ti thon me gram sepse un i boj me sy. Masi ta kesh bo heren e pare rregullohesh vet masnej. Provojme te bejme ne sasi te vogla si fillim.
Bohet me gjithfare menyrash po kjo eshte pak a shume klasikja

-Basilico te fresket rreth 150 gr
- Hudher dy-te thelpinj
-Ato gjojnat e pishave qe hajshim kur ishim te vegjel (pinoli- talisht)- nji filxhon kafje plot
- djath parmigiano - nji cope sa çerek mouse-i /pf/images/graemlins/laugh.gif
- djath pecorino - nji çerek mouse-i gjithashtu
- Voj ullini

Ne nje frullator (ajo maqina me helike qe bluan bezhzhzhzhzzh) hidh brenda, borzilokun djathrat e shkermoqura, hudhrat e coptume, pishat dhe pak vaj ullini. Fillo ene bluaji kadal kadal dhe here pas here nderprite aksionin per te shtuar dhe pak vaj ulliri mbasi llaçi qe behet brenda thahet. Vazhdo keshtu me ritmin bezhzhzhz-vaj-bezhzhzhz-vaj deri sa te marri shijen dhe densitetin e deshiruar.
Nuk osht i veshtire vetem qe te dali i mire duhet borzilok Gjenove. Kurse djathrat e mesiperm i gjen dhe ne Tirane, edhe pse içik si shtrenjt i mani qe ju majtshin var pri zverku.

T'bof mir Korde.. [/qb]
Robo Do ene Icik Majdanoz ene Voji i Ullinit t perzihet me pak Vegjetal ...
 

Dullaloqka

Primus registratum
Re: Receta Gatimi Italiane

Fillimisht postuar nga Yllka shembullore:
[qb] Pervec hudhrave e mire qeka kjo e perzimja me siper. Se marr vesh car kane kta rob qe e bejne cdo gje me hudhra e me qepe. Me ra goja tu porosit ushqim pa hudhra e qepe. E duhet me ia thene nga 2 3 here se e harrojne. :smash: [/qb]
Ti qe si do kshu me hurdhra ne qep shif
pyte mir mamin me çil tka ngatrru se ti qe sidoke
kto ke nai dell europe-veriore ose nordik etj...
se knej evropa-jugore ne mesdheu ihajn tgjith. /pf/images/graemlins/laugh.gif
 

Anana

Primus registratum
Re: Receta Gatimi Italiane

Ashtu do jete. Dhe ke pare ti qe s'me behet vone per kohe me diell hic...E babit tim jam ama, kete e di mire... :smash:
 
Top