Re: Receta Gatimi Italiane
Ciao Korde, se kisha lexu hala postimin tat.
Sasite nuk di me ti thon me gram sepse un i boj me sy. Masi ta kesh bo heren e pare rregullohesh vet masnej. Provojme te bejme ne sasi te vogla si fillim.
Bohet me gjithfare menyrash po kjo eshte pak a shume klasikja
-Basilico te fresket rreth 150 gr
- Hudher dy-te thelpinj
-Ato gjojnat e pishave qe hajshim kur ishim te vegjel (pinoli- talisht)- nji filxhon kafje plot
- djath parmigiano - nji cope sa çerek mouse-i /pf/images/graemlins/laugh.gif
- djath pecorino - nji çerek mouse-i gjithashtu
- Voj ullini
Ne nje frullator (ajo maqina me helike qe bluan bezhzhzhzhzzh) hidh brenda, borzilokun djathrat e shkermoqura, hudhrat e coptume, pishat dhe pak vaj ullini. Fillo ene bluaji kadal kadal dhe here pas here nderprite aksionin per te shtuar dhe pak vaj ulliri mbasi llaçi qe behet brenda thahet. Vazhdo keshtu me ritmin bezhzhzhz-vaj-bezhzhzhz-vaj deri sa te marri shijen dhe densitetin e deshiruar.
Nuk osht i veshtire vetem qe te dali i mire duhet borzilok Gjenove. Kurse djathrat e mesiperm i gjen dhe ne Tirane, edhe pse içik si shtrenjt i mani qe ju majtshin var pri zverku.
T'bof mir Korde..