Re: Receta Gatimi Italiane
Meqe erdhi vera po ju propozoj
"carpaccio di manzo con rucola e parmiggiano"
Mbasi te keni pershendetur Massimon (kasapin) i kerkoni disa feta shume te holla manzo me trashesi pak a shume sa fetat e proshutes.
I shtroni ne pjate ne menyre qe te zene gjithe siperfaqen e beni kujdes qe te hapen mire pa bere rrudha dhe te mos mbulojne njera-tjeren. Kriposini pak (sipas midese) dhe piperosini pak (te zi). Shtrydhni limon me bollik persiper dhe do shikoni qe mishi do filloj e te ndryshoje ngjyre (te piqet si te thuash). Griji persiper rucola dhe shtojini pak kripe. Grini parmiggiano ne feta te vockla dhe te holla (scagli). Nje fije vaj ulliri safi persiper dhe sipas deshires disa pika uthull balsamike.
Kaq!!
Eshte nje pjate e fresket dhe me proteina me bollik. Nji gote vere te bardhe te fresket dhe noi rob te muhabetit afer dhe keni ngrene nje darke fantastike.
Ne fund, sipas deshires i rrasni dhe nji cigare..
Hajde na jepni noi ide tani per pjatat e ftohta se filloj vapa.
Meqe erdhi vera po ju propozoj
"carpaccio di manzo con rucola e parmiggiano"
Mbasi te keni pershendetur Massimon (kasapin) i kerkoni disa feta shume te holla manzo me trashesi pak a shume sa fetat e proshutes.
I shtroni ne pjate ne menyre qe te zene gjithe siperfaqen e beni kujdes qe te hapen mire pa bere rrudha dhe te mos mbulojne njera-tjeren. Kriposini pak (sipas midese) dhe piperosini pak (te zi). Shtrydhni limon me bollik persiper dhe do shikoni qe mishi do filloj e te ndryshoje ngjyre (te piqet si te thuash). Griji persiper rucola dhe shtojini pak kripe. Grini parmiggiano ne feta te vockla dhe te holla (scagli). Nje fije vaj ulliri safi persiper dhe sipas deshires disa pika uthull balsamike.
Kaq!!
Eshte nje pjate e fresket dhe me proteina me bollik. Nji gote vere te bardhe te fresket dhe noi rob te muhabetit afer dhe keni ngrene nje darke fantastike.
Ne fund, sipas deshires i rrasni dhe nji cigare..
Hajde na jepni noi ide tani per pjatat e ftohta se filloj vapa.