Re te zeza mbi Iran, Is Iran Next?

Re te zeza mbi Iran, Is Iran Next?

Te gjithe e dine qendrimin cifuto-amerikan mbi Iranin. Nderkohe qe cifutet as nuk kane pranuar te nenshkruajne protokollin e mosperhapjes se Armeve te Shkaterrimit ne Mase dhe njekohesisht disponojne arme atomike, bakteriologjike e kimike,
po pellasin ne kupe te qiellit bashke me sherbetore e tyre amerikane per programin atomik te Iranit. Puna eshte qe Irani eshte nje kocke shume me e forte se Iraku (terren malor e jo shkretetire, popullsi 3-4 here me e madhe se Iraku, raketa qe mund te godasin Izraelin, dyshohet dhe raketa Antiship (Ruse) qe mund te godasin dhe aroplanmbajteset amerikane), dhe njekohesisht ka aftesine per te bere nje gjullurdi te papare ne Irak e Afganistan (ku ka shiite me shumice). Nderkohe veshtire se Rusia do te toleronte aq kollaj te kishte ushtrine amerikane ne kufijte e saj Jugore.
Cfare mendoni per keto fakte e zhvillime?

+++++++++++++++++++++++++++

Israel will be 'wiped off earth' if it attacks Iran
July 28, 2004

Page Tools

Iran will wipe Israel "off the face of the earth" if it dared to attack the Islamic republic's nuclear facilities, a spokesman for Iran's powerful Revolutionary Guards was quoted as saying.

"The United States is showing off by threatening to use its wild dog, Israel," the public relations head of the Revolutionary Guards, Commander Seyed Masood Jazayeri, was quoted as saying by the Iranian student news agency ISNA.

"They will not hesitate to strike Iran if they are capable of it. However, their threats to attack Iran's nuclear facilities cannot be realised.

"They are aware Tehran's reaction will be so harsh that Israel will be wiped off the face of the earth and US interests will be easily damaged," he warned.

The commander asserted that Iran would not initiate a conflict, but in retaliation to any attack has proved itself to be "harsh, assertive, hard-hitting and destructive".

Iran's controversial bid to generate nuclear power is seen by arch-enemies Israel and the United States as a cover for nuclear weapons development, allegations that Iran denies.
Advertisement

Advertisement

AFP

OROSHI

Primus registratum
Re: Re te zeza mbi Iran, Is Iran Next?

LIMANI:ti te ha kaken plako :tipsy:
po ta perseris edhe nje here:te ha KAKEN!!

Te duket vetja si Jenicer ty mer kopuk i dreqit??
Nuk jam dakord qe dikush te fyeje fene e tjetrit,por te "qashe" ne fyt shqiptarin vetem per pune feje eshte nje mendim prej pederasti plako /pf/images/graemlins/wink.gif ,kemi boll armiq qe duhet tjau qajme fytin ne "trimat" shqiptare.
Nqs ke jetuar ne Bruksel dhe Anwerpen edhe ti(per Limanin kjo) e cfare do te tregosh?ß Qe je marre me prostitucion??

Ik mer injorant,jam nxeh vetem sepse thu qe do ja qashe fytin atij tjetrit vetem per pune feje,hajde mentalitet hajde.
Dhe mos harro qe Jeniceret ne shumice ishin Shqiptare,dhe jo Turq apo Arabe.
Nqs je me te vertete Turk edhe nga gjaku,ta bej hallall qe po i mbro(apo skane nevoje ata qe t'i mbrosh ti :tipsy: ),por te hiqesh si shqiptar dhe te mendosh/jetosh/gjenerosh si Turk,kete nuk ta bej hallall.

Dhe fute thiken ne kllefin e vet,se do rrezohesh e nuk i dihen se ku te hy pastaj :tipsy: .

Khalid

Primus registratum

o shadow
Liman ti nuk e permende me qellim prapambetjen arsimore sepse te permenda sesi "infidelet" nuk kane kane pasur deshire ndonjehere ne shekuj te shkollohen ne medresera islame ndersa mund te numerrohen qindra mije myslymane ne shkollat infidele. Arsimi nuk eshte pjese kultures Liman?

nuk tu pergjigja per punen e infedelve se nuk e kuptoja se cfare donte te thoshte kjo fjal.

mirepo tani qe e kuptova nuk do te rri pa te kthyer pergjigje qe te mos e marresh si shenje dobsie,

nuk eshte e vertet qe infedelet nuk jan arsimuar ne universitet e shtetit islam,jan arsimuar dhe gjuha arabe ka qen si pik reference,
si dhe kontributi i papare qe kan dhene shkenctaret musliman ne mjeksi,algjeber,ndertim,ushtri etj,
dhe librat e tyre jan perdorur ne referencat perendimore per nje koh shum te gjat deri para 200 vjeteve.
dhe kjo kohe e art e beri Papen te vishej me rroba arabe per te treguar veten se ishte njeri i civilizuar kurse sot per fat te keq ndodh e kunderta.

a arsimohet sot shum musliman ne shkollat e infedeleve?
po.
po arsimohen dhe kjo esht nje dicka de-facto dhe kundershtimi im do ishte i pavlere.
dhe kjo ka arsyet e veta pse ka ndodhur keshtu.

se pari duhet te kuptojme se vetem nje njeri i cmendur do te mendonte se feja Islame esht kunder shkences,teknollogjis,arsimimit etj.

se dyti edhe nqs ndonje musliman shprehet kunder ketyre gjerave ateher fajin e ka ky musliman dhe jo feja qe perfaqson ai,edhe nqs ky musliman thote qe kshu thot feja,duhet ta dijm se feja eshte e paster nga gabimet e ketij personi.

se treti shkenca me te gjitha llojet e saj ka marr nje hov te papare keto 200-250 vjetet e fundit dhe para kesaj kohe muslimanet ishin te paret dhe kjo dicka de-facto,

dhe me fillimin e ketyre viteve shteti islamik qe drejtohej nga osmanet filloi te bjere shum dhe fuqite perndimore e lindore u bashkuan me qellimin per te shkaterruar shtetin islamik derisa ia arriten qellimit nga dora e cifutit te ndyr e sherbetorit besnik te lobit cifut te dinastis rrothshild Mustafa qemal ataturk(mallkimi i Zotit qofte mbi te) ne 1924.

Dhe qe mbas kesaj, pra para 200-250 muslimanet nuk luftonin per te cliruar toka te reja porse te mbronin ato qe kishin cliruar, pra nga sulmi kaluan ne mbrojte pasi shteti islamik u dobesua shum.

Dhe dihet qe muslimanet ne kete koh nuk kan bere para ne shkenc dhe llojet e saja dhe kjo eshte dicka normale pasi universitet nuk do te mund te funksionojn rregullisht pasi ku do iki buxheti i shtetit?Do iki per ushtrin dhe te perndjekurin e te emigruarit apo do iki per shkencen?

Pra ne kete situat kritike e serioze qe ishte qeshtje mbijetese nuk mund te flasim per zhvillim shkence pasi askush nuk interesohet me per te.

Dhe keshtu vendet islame u pushtuan,u bene koloni,u masakruan u shkaterruan dhe u grabiten e u rropen edhe nga ana ekonomike-financiare,
pra si mund te zhvillohet shkenca e teknollogjia ne keto vende?
a mund te ma thuash pak ti nqs ke ndonje zgjithje ti?
E amerika e anglia nuk kan bere ndonjeher lufte ne vendin e tyre edhe kur kan derguar ushtar kan derguar me sasi te vogla,kurse turku nuk la njeri pa e cuar ushtar.

Edhe sot o njeri qe i shikon te varfra vendet muslimane jan per shkak te politikes kolonizuese sepse naften qe e kan vendet muslimane ose u merret me forc ose u blihet per nje cmim qesharak,
dhe pikat strategjike si kanali i suezit e kan grabitur te tjeret.Dhe kur u be bllokada e naftes ne vitet 70 u trondit e u drith ekonomia boterore,mirepo nuk zgjati shum dhe kjo tregoi per pushtetin ekonomiko-financiar qe kan vendet iislamike mirepo qe per fat te keq nuk mund te kontrollohet ashtu sic duhet.

edhe e gjith kjo vjen si pasoj se muslimanet nuk e zbatuan fen e tyre ashtu sic duhet.

Juve me vrap tek bin ladeni e nxirrni muhabetin sapo te hapesh nje tem per lufte.
Ti kujton se un e perkrahi bin ladenin?
Vallahi aspak.
Biles ai eshte nga muslimanet qe un urrej me shum (nqs eshte musliman).

Un kam shum dyshime per te se a eshte ai musliman apo marionet dhe agjent i lobit cifut te dinastis rrothshild.

Sepse dihet se 11 shtatorin e beri lobi cifut dhe kur bin ladeni thot se e kam bere un ateher lindin dyshimet,

Dhe si preteks u perdor bin ladeni per te shkaterruar shtetin islamik te talebaneve,per kalimin e naftes ne kete vend dhe per lulezimin e heroines(pasi dihet se afganistani prodhon 80% te heroines botrore dhe kur erdhen talebanet ne pushtet e ndaluan kultivimin e heroines)

Dhe per mua eshte shum e cuditshme qe pse bin ladeni nuk u dorezua kur filluan kercenimet amerikane kunder talebaneve per dorezimin e tij?

Ai qe mbahet si kryekomandanti i muxhahidinave ne bot pse nuk u dorezua dhe dihet se amerikanet do e denonin me vdekje,cka eshte dhe deshira e bin ladenit per te vdekur deshmor nga dora e qafirave.

Dhe talebanet per kete ceshtje mblodhen 1000 dijetaret me te medhenj te vendit dhe nxoren fetvane(gjykimin fetar) qe bin ladenin nuk e dorezojm porse ai duhet te largohet.
Kjo ngjarje eshte dhene ne media.

Pra kush eshte ai musliman trim qe do te deshironte qe te shpetonte lekuren e vet ne kurriz te shkaterrimit te nje shteti islamik,bombardimeve te muslimaneve etj?

Edhe po te jet frikacak nje musliman dhe ka frik te dorezohet te pakten te largohej qe aty ne pakistan ose ne ndonje vend tjeter.

Pra si guxoi ai dhe nuk iku po ndenjti aty dhe keshtu afganistani u shkaterrua edhe me shum.
edhe iraku u sulmua per shkak te tij?

Plus pastaj qe dijetaret e medhenj te fes islame kan folur hapur kunder keti njeriu se nuk e praktikon islamin ashtu sic duhet.
Dhe sulmevet e 11 shtatorit i kan denuar dhe kan thene se jan haram.

Sa per jeniceret un nuk doja ti nxirrja si egersia porse si luftetar te forte dhe te rrepte kunder qafirave apo duhet qe kur njeriu lufton te filloje te qaje e te kerkoj mamin?

Kush esht ajo ushtri ne bot qe nuk i meson luftetaret e vet qe te jen te fort ne lufte e te rrept?

Apo amerikanet te jen te fort kurse ne te behemi si qingja thua ti?

U zgjata pse ishin jeniceret te eger? Pergjigjen e shikoni tek Limani faktualisht.

O njeri bej dallim per fjalet sepse esht tjeter te jesh i rrepte i fort ne lufte dhe esht tjeter te sillesh me njerezit ne kete menyre,dhe nuk po them un se ata ishin kafshe te egra,

Po si puna juaj nuk jemi ne qe vrisni femijet e i zieni ne tenxhere pastaj dhe ua jepni nenave ti han,apo duke perdhunuar femra e duke u futur bajoneten ne organe seksuale.

Ne kete nuk e bejm po ama ne beteje i shkurtojm kokat dhe i lepim buzet nga kenaqesia e madhe qe kemi kur vrasim kriminelet.

o orosh

Te duket vetja si Jenicer ty mer kopuk i dreqit??
e pse te me duket fetja si jenicer mua kur un as tek maja e thoit nuk u vi atyre,
ti mbrosh jeniceret nuk do te thot se patjeter te duket vetja si ata,pra eshte qeshtje qe ka dallim.

Nqs ke jetuar ne Bruksel dhe Anwerpen edhe ti(per Limanin kjo) e cfare do te tregosh?ß Qe je marre me prostitucion??

Kush te tha ty qe un kam qene ne bruksel dhe antverpen?
Un vetem thash qe i njoh mir brukselin dhe anverpenin per llojin e njerezve qe jetojn aty,dhe nuk thash qe kam qen aty,

Sa per prostuticion un kurr nuk jam marr ne jeten time me kete pun te ndyr.

Dhe mos harro qe Jeniceret ne shumice ishin Shqiptare,dhe jo Turq apo Arabe.
Nqs je me te vertete Turk edhe nga gjaku,ta bej hallall qe po i mbro(apo skane nevoje ata qe t'i mbrosh ti ),por te hiqesh si shqiptar dhe te mendosh/jetosh/gjenerosh si Turk,kete nuk ta bej hallall.

Un nuk kam ardhur ketu te mbroj nacionalitetet por te mbroj muslimanet qofte ai i cdo vendi,
dhe sa per informacion un nuk jam turk porse jam shqiptar dem babademi.

dhe fakti qe shqiptaret kan qen shumica e jenicereve me gezon pasi kjo tregon se jemi nje popull qe i nenshtrohemi Allahut,dhe sa per fakt edhe dijetari me i madh i fes islame te shekullit 20 ka qene shejh Albani i cili ka lindur ne shkoder dhe ka jetuar aty deri ne moshen 14 vjec dhe ka vdekur ne vitin 2001 dhe kam disa kaseta te tij ku flet per fen islame ne gjuhen shqipe.

mirepo juve feleshues nga na keni dal?
se ne shqiptaret nuk e kemi zakon qe ta trathtojm fen.
po ca ti besh,meshkuj ka shum,kurse burra ka pak.

rudi123

Primus registratum

Fillimisht postuar nga antares:
[qb] Ku ti kerkoj rrenjet e tua........

Amen [/qb]
Ku qendron e keqja ketu? Te mbeshtesesh kombin me perparimtar me te zhvilluar dhe me progresist ne kete bote per cfaredolloj arsyeje ngelet akt po aq perparimtar dhe progresist. Pse nuk kerkon edhe ti te gjesh interesin tend personal ne mbeshtetje ndaj amerikes?? Apo mos interesi yt personal plotesohet me mire nga mbeshtetja e arabo-aziatikeve, bythegrisurve apo masave te shtypura, injorante e mesjetare me dinamit ne brez?

Qe te shikosh se si cmira dhe ndjenja e skllavit plot urrejte e meri per ameriken flluckon ne mentalitetin e shumeve ketu mjafton te lexosh verdalle. Te jesh mendjefycke eshte fatkeqesi se ashtu te ben zoti, por te jesh mosmirenjohes sidomos ndaj amerikes qe nderhyrjes se se ciles ne i dedikojme mijera jete shqiptaresh pra vete ekzistencen tone, eshte te jesh jo thjesht mosmirenjohes, por imoral dhe i peshtire, e me tej akoma eshte te jesh anti-jete e anti-shqiptar, sepse ishte pikerisht nderhyrja, vullneti dhe interesi i asaj force qe quhet amerike e qe shpetoi jeten e bashkombasve te tu, per te cilen ty (gfm)duket sa te kercet. Te mbeshtetesh ate fuqi qe te shpetoi jeten dhe te siguroi ekzistencen nuk eshte lepirje cizmeje por eshte akt burreror, civil dhe i respektuar nga cdo sistem jete ne kete rruzull.

OROSHI

Primus registratum

LIMANI:mirepo juve feleshues nga na keni dal?
se ne shqiptaret nuk e kemi zakon qe ta trathtojm fen.
po ca ti besh,meshkuj ka shum,kurse burra ka pak.[b/]

Nuk i kuptoj keto rreshta,e ke fjalen per shqiptaret qe tradhtuan fene kristiane dhe moren ate Islame?Keto quan burra ti apo i quan meshkuj,sqaroju pak te lutem.

Ore a je dejshem ti apo ban vete,e si do i mbrosh ti muslimanet,duke qare me thike shqiptaret??
Tek ti shoh me te vertete nje kamikaz te ardheshem,i cili nuk kursen as jeten per dogmat fetare.

Ore a je dejshem ti apo ban vete:Talebanet ndaluan prodhimin e heroines?Ata jetuan ne saje te shitjes se heroines mor.

Me kete zgjuarsi qe te len per te deshiru do mbrosh ti muslimanet?

Simpatia jote per Jeniceret e forcon edhe ma teper bindjen time qe ti nuk ke as nji miligram gjak shqiptari ne dejet tuja!

Ku i njef ti njerezit qe kane jetu ne Bruksel dhe Antwerpen?Mos e kane te shkru ne balle ata?Pra ke jetu vete atje!!

Merre me mend inteligjencen tande,nuk ke dite se cfar don te thote infidel?Dhe pastaj kur e meson e perdor ne cdo rresht,ik mer plak se na nxore zorret e barkut.Kam pas une nje roje burgu i cili mesoi fjalen:konstatova:,e pastaj e perdorte vend e pavend,me shkrive per zotin,hahahahaha me hodhe dekun.
Ore,gjithmone do jemi triumfues ne,sepse kemi perballe njerez te tille mish me dy sy si puna jote!
Si perfundim e meriton edhe nji here qe te te them:kaken do na hash!!!

:lol: :smash:

Khalid

Primus registratum

o orosh
Ore a je dejshem ti apo ban vete:Talebanet ndaluan prodhimin e heroines?Ata jetuan ne saje te shitjes se heroines mor.

Talebanet e ndaluan prodhimin e heroines dhe kete fakt e di gjith bota pervec teje.

Ku i njef ti njerezit qe kane jetu ne Bruksel dhe Antwerpen?Mos e kane te shkru ne balle ata?Pra ke jetu vete atje!!

O njeri po po ta them qe nuk kam jetuar atje,mirepo dihet nga te gjith se milanoja dhe antverpeni jan qendrat e krimineleve te shqiptareve ne evrop.

Apo mos do thuash tani se kam qene dhe ne milano?

Merre me mend inteligjencen tande,nuk ke dite se cfar don te thote infidel?Dhe pastaj kur e meson e perdor ne cdo rresht

Un te verteten tregova se nuk e dija perdorimin e kesaj fjale dhe nuk me vjen aspak keq,se ai njeri qe mendon se i di te gjitha ai eshte budalla dhe kete fjal e kam perdorur per efekt te shkrimit dhe jo se meqe e mesova edhe tani ta shkruaj ne cdo rresht.

Simpatia jote per Jeniceret e forcon edhe ma teper bindjen time qe ti nuk ke as nji miligram gjak shqiptari ne dejet tuja!

Ta thash njeher se jam shqiptar,mirepo shqiptar musliman dhe kam vetem gjak shqiptari ne venat e mia dhe nqs ti me kete gjak shqiptari ne dejet e mia ke per qellim gjak kristiani ateher dije se ai gjak nuk ekziston tek un porse te te paret e mi para 500 vjeteve te cilet per hir te vertetes duhet ta pranoj se kan qene te krishter.

Dhe farefisi nga nena ime e kan origjinen para 400-500 vjeteve nga dukagjini dhe kan zbritur ne vlore para 400-500 vjeteve,kurse nga babai di qe fisin e ka nga vlora porse me ne thellesi nuk e di.

Pra te paret e mi kan qene kristian dhe un nuk e mohoj kete.

Nuk i kuptoj keto rreshta,e ke fjalen per shqiptaret qe tradhtuan fene kristiane dhe moren ate Islame?Keto quan burra ti apo i quan meshkuj,sqaroju pak te lutem.

keto posht jane fjalet e mia po mu ngaterruar shkrimi dfhe me doli shkrimi pjerret
Njerezit ne pergjithesi ndiejne nje simpati te madhe per te paret e tyre edhe nqs ata kan qene ne rruge te gabuar.

Dhe po degjojme shum sot qe ne shqiptaret te kthehemi ne fene e te pareve tane,
pra krishterimin dhe ketu perplaset dashuria per fene e te pareve tane me dashurin per fene e Allahut e cila eshte ne kundershtim me fene e gabuar e te pareve tan.

Dhe un e kam bere zgjidhjen time dhe kam zgjedhur fene e Allahut.

mos Dhe profeti Muhamed paqja qofte mbi te ka hasur ne rezistence te ashper nga fanatiket per ndryshimin e fes se te pareve te tyre qe i luteshin gurit e drurit si puna e te pareve tane. Dhe Allahu u pergjigjet ne Kuran duke u thene: A do ti pasoni te paret tuaj duke e ditur se ata kane qene gabim?

keto posht jane fjalet e oroshit
Ore,gjithmone do jemi triumfues ne,sepse kemi perballe njerez te tille mish me dy sy si puna jote!

keto poshtjane fjalet e mia.
Deri tani ju qafirat keni fituar shum beteja kunder nesh,sidomos ne kete koh,mirepo nuk e keni fituar luften.

Dhe po te shkruaj nje nga paralajmerimet qe ka treguar profeti Muhamed alejhi selam per kohen e fundit.

Ka thene Profeti Muhamed alejhi selam:
Nuk do te behet kijameti derisa te lidhin nje marreveshje paqeje muslimanet dhe te krishteret dhe se bashku do te luftojne nje armik te perbashket (me sa di un behet fjala kunder cifuteve mirepo Allahu e di me se miri) dhe mbasi ta shpartallojne kete armik te perbashket,ateher nje i krishter ngre kryqin dhe thote se fitoi kryqi,atehere nje musliman i hidheruar ja thyen kryqin (me duket se dhe e vret se nuk e mbaj mend mir kete fjali) dhe ateher muslimanet dhe te krishteret behet gati per thertoren (luften) e madhe dhe (ushtrite super te medha nga numri) muslimanet triumfojn.

Ne nje transmetim tjeter profeti Muhamed alejhi selam e ka pershkruar kete lufte gjigande si te papar saqe ka thene se: Dhe zogjte ne qiell do bien perdhe te ngordhur nga fuqia e armeve.

Dhe perderisa i ka thene Profeti Muhamed paqja qofte mbi te keto gjera atehere ato jane te verteta se ai nuk fliste sipas qejfit porse transmetonte vetem ate qe i shpallej nga Zoti,

Dhe kjo o orosh eshte beteja qe te krishteret e quajne beteja e armagedonit.

E lus Allahun e Lartesuar qe te te udhezoj ne Islam dhe te te shoh ty kete dite(nqs Allahu na jep jete dhe mundesi)duke luftuar si nje muxhahidin i vertet duke shkurtuar kokat e armiqve te Allahut dhe duke luftuar krah per krah meje inshalla dhe Allahu te na mundesoje te biem deshmor ku na presin 72 virgjeresha ne parajsen e Allahut.

keto nuk jane perralla o orosh se Allahu thot ne Kuran" Premtim i Allahut,e kush mund te jete me i sakte ne premtime se Allahu "

DFV

Primus registratum

Te vjen keq kur shikon se ka edhe shqiptare qe jane shndrruar ne arab si ky i me sipermi!!
Dhe kur mendon qe jo shume large por para 15 vjetve as edhe nje shqiptare nuk donte tja dinte per arabet dhe fene e tyre.
E mjera SHQIPERI, ne vend qe njerzit(shqiptaret) te mendojne per hallet e medha qe kane ne shtepine e tyre , qajne hallet e arbeve me te cilet nuk na lidh as edhe nje fije, pervec se edhe ata jane njerez si gjithe te tjeret!!!!

antares

Primus registratum

Sa te kuptosh ti Bernd! se askush nuk i ka pare hajrin Jankive dhe se cdo veprim i tyre eshte nje llogari e ndyre ne favor te xhepit te tyre dhe disfavor te "te ndihmuarit" ne do na kete mbire bari!
Ti mbaji ato mendime dhe vazhdo ta quash bythelepirjen apo cizmelepirjen si e quan veprim patriotik, ne fund te fundit ate moral prej skllavi apo jevgu ke (mbas gaxhoit biro, mbas gaxhoit).
Per sa i perket asaj qe amerika na perfaqesoka perparimin civilizimin e ku di une, po te them qe une jam kristian dhe nuk do bej apologjine e islamizmit ketu, po morali islam (sigurisht dhe ai i verteti kristian) jane 1000 here me te larte dhe me te paster se perversioni dhe aberracioni cifuto-janki qe ka pllakosur boten !

Haj me te mira, mos harro tu ndezesh edhe nje qiri prej dylli Jankive te tu te dashur!!!!

rudi123

Primus registratum

Antares akoma se kam kuptuar se ku e ka burimin kjo urrejtje nga cifuteve?? Se kuptoj se nga vjen kjo bindja jote qe cifutet ne amerike vendosin per politiken e jashtme amerikane.Une se mohoj qe ka nje ndikim te fuqishem te lobit cifut ne amerike por te arrish ne perfundimin se amerika eshte vegel e cifuteve kjo eshte komplet e pabazuar.
Amerika nuk funksionon se u sherben parimeve idealiste sic ta pret mendja ty, por se i sherben interesit te saj qe e mbron me keto parime.Dhe ky interes nuk perfaqesohet vetem loby cifut por ne radhe te pare ai amerikan dhe pastaj dhe sh lobe te tjera te huaja pasi amerika eshte vendi i te gjitheve. Interesi amerikan qe tani po mohohet nga shtete demokratike.
Sic e di edhe vete amerika ti ka mbrojtur interesat e vendit tend pa kushte. Prandaj si llafollog ti e mat interesin e vendit tend jo me te mirat qe ne kemi pare nga nderhyrjet pro-shqiptare te amerikes, por nga konfliktet e amerikes me vendet e tjera qofshin keto demokratike apo diktatoriale.

Kujt po i kercet se amerika shpetoi mijera jete shqiptaresh, kur amerika po ndermer apo do ndermari nje sulm nje dite qe ti ke qejf ta quash agresion te cifuteve . Ne djall vafshit jetet e shqiptareve te shpetuara nga amerika,.... poshte agresioni amerikan, ja keto jane termat nen te cilat mendoni ju. Ec pra me thuaj kush i bie te jete anti-shqiptari ketu??

une_une

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Limani
se treti shkenca me te gjitha llojet e saj ka marr nje hov te papare keto 200-250 vjetet e fundit dhe para kesaj kohe muslimanet ishin te paret dhe kjo dicka de-facto.
Varet. Ne cfare kuptimi? Te tere ne ate kohe me kuaj leviznin. Me shpata luftonin. Ka pasur ndryshime.

Do te thuash se myslymanet ndertuan xhamine blu madheshtore? Ne fakt e grabiten. E di vete ti se "e cliruat" nga kishe e bene xhami. Bota Islame i ka me te grabitur. Numrat arabe emrin kane numra arabe etj. etj. Prandaj meritojne ate qe po vuajne. Keshtu e do zoti.

Vetem ndertime fenomenale sa jane bere ne Mesjete ne Venecie nuk jane bere as deri sot akoma ne boten Islame. de-facto edhe de-jure.

Bota Kristiane nuk mund te krahasohet kurre me Boten Islame. Europa ka pesuar dy luftra te perbindeshme ne territorin e saj. Shume jane prishur. Secili gjykon me metrin e tij.

Dhe qe mbas kesaj, pra para 200-250 muslimanet nuk luftonin per te cliruar toka te reja porse te mbronin ato qe kishin cliruar, pra nga sulmi kaluan ne mbrojte pasi shteti islamik u dobesua shum.
se pari: luftrat e muslimaneve nuk quhen pushtime,por clirime,sepse i kan cliruar njerezit nga adhurimi i njerezve per ne adhurimin e Zotit
Edhe hajduti lufton deri ne vdekje per mallin e vjedhur sepse kujton se eshte i tij. Njesoj si ata arabet qe quhen "palestineze".

Sa per prostuticion un kurr nuk jam marr ne jeten time me kete pun te ndyr.
Profeti pedofil muhamed i kerkonte grate(numri shumes) nen moshen 13 vjec. Ke te drejte. Quhet pedofilizem jo prostitucion.

Shqiptaret myslymane kane heroin kombetar nje kristian. Ne fakt bektashinjte festojne diten e Shen Gjergjit njesoj me Kishin Orthodokse.

Bota Kristiane nuk i hidhte as qurret shkollave te myslymaneve as atehere as tani kjo i ben qafiret jo me te prapambetur ne arsim por me superior se myslymanet. Veje vath ne vesh kete. Arsimi eshte nje nder guret themelore te kultures. Mposhtja kulturore e Islamit ne arsim. Arsim superior? Varet ne cfare kendi e shikon.

Myslymanet vdesin nga deshira te graduohen ne London School of Economics, Harvard etc etc.
C
Cfare note marrin myslymanet ne filozofi,sociologji etj.(ne boten qafire) te cilat katerciperisht vijn nga principet qafire? Oho! Kjo eshte direkt perbuzje e Islamit nga vete myslymanet.

Mund te marrin noten(ndoshta 10) per diplomen ajo qe dua te theksoj eshte se myslymanet bien dakort me kete nenshtrim kulturor nga kristianet.

Sot kur po diskutoj Bota Islame eshte ne piken me poshte (ne raport me kristianizmin) qe mund te jete ndodhur ndonjehere. Ne Arsim, Ne Shkence, Ne Ekonomi, Ne Ushtri(me perjashtim te muhajedineve), Ne Mjeksi, Ne etj etj. Jane te paret si gjithmone per egersi edhe cmenduri.

E cuditshme myslymanet lajne menderen. Infidelet me leter. Myslymanet i zene semundjet infektive me shume se kristianet. Eshte e pritshme. Islami modern genje genje se dicka do ngeli.
Mbase ju ka mallkuar zoti vertet per "clirimet" e tuajat.

Xeni85

Primus registratum

Lion Fojtvanger- Cifutka e Toledos

Lexoje nje here shadow of self se nje historian cifut e ka shkruar.PO e pate lexuar i ke parasysh vete ti se cfare komenteh i ben botes se rrenuar kristiane dhe asaj perparimtare arabe ne shekullin e 13-14 kur zhvillohet historia(pra gjate periudhave te kryqezatave te cilat "rastesisht" i fituan "injorantet" e lindjes se mesme)
Dhe eshte per tu theksuar se atehere ishte mesjete dhe kristianet slane gje pa bere mbi rracen tende dhe ku u kthyet per mbrojtje?Pa gjeje pak. Te "qafiret.

rrok deda

Primus registratum

Me duket se eshte dale pak nga tema duke u marre me fete...Ketu nuk diskutohet per fene islame, per anet pozitive dhe negative te saj, por per "fushatat clirimtare" te yankeeve te ketyre viteve te fundit. Nuk do doja te diskutoja ne menyre idiote ketu per infedelet apo fedelet, apo per te therur me thika e me jatagane njerez gjera qe i kane bere kristianet para 1000 vjetesh ne kryqezata, apo qe i bejne sot nje tufe injorantesh islamike qe mendojne se duke vrare zgjidhet cdo gje (per mua eshte pak a shume e njejta gje qe bejne amerikanet), por po lexoj qe fatkeqesisht ka njerez qe ndihen me shume islamike se sa shqiptare...Shpresoja qe keto mendime nuk ekzistonin me...Te kthehemi tek tema, me ka qelluar te njoh disa iraniane dhe kam krijuar shume respekt per ta se ishin shume te moderuar si njerez dhe besimin e tyre fetar e mbanin per vehte nder ta kishte edhe femra qe vishnin minifund, megjithese kishin burrin perkrah (i lutem ndonje fanatiku qe mos t'i beje lanet. Nuk them qe kjo ishte gjeja me e rendesishme tek ata njerez, por m'u krijua pershtypja se ishin njerez shume inteligjente dhe te hapur ndaj modernizimit...Do deshiroja qe Zoti te mos i "shfaqej" ne enderr Bushit per ta keshilluar te sulmoje Iranin sepse mendoj qe edhe ai imazh i venitur qe i ka mbetur SHBA si simbol demokracie, do do humbiste njehere e pergjithmone...

arun

Primus registratum

photogen.php

arun

Primus registratum

Pergjegjesi I dosjes atomike te iranit tha se nese bisedimet atomike te iranit me europen deri ne disa muaj te ardhshem nuk arrijne ne ndonje perfundim atehere do te heqim dore prej tyre. Hasan ruhani tha se propozimi yne eshte mos zgjatja e bisedimeve dhe nese shohim se nuk arrijme ne ndonje perfundim dhe nese shohim se bisedimet nuk kane qene te ndershme atehere do ti nderpresim keto bisedime. Ai shtoi se thelbi I bisedimeve eshte menyra e pasurimit te uraniumit pa krijuar shqetesime dhe qellimi I bisedimeve eshte dhenia e garancive derisa bisedimet te arrijne ne nje perfundim konkret lidhur me garancite dhe nese europianet nuk punojne me ndershmeri atehere ne do ti nderpresim bisedimet. Ai lidhur me presionet qe shba po ben kunder europes ne bisedimet atomike tha se europianet kane thene se jane pro RII ne keto bisedime por ne keto bisedime shikohet nje fare koordinimi I tyre me shba. Ai lidhur me me ngjarjet e fundit ne rajonin e Huzestanit tha se disa persona dhe grupe kishin nje plan per te bere provokime ne mesin e popullsise gje qe per te cilen ministria e informacionit te RII po zhvillon hetime per te zbuluar emrat e ketyre elementeve provokues. Ruhani tha se ne kete ngjarje kishin dore elemente te huaj dhe shtoi se edhe kanali Tv al xhazira ishte pjese e kesaj aventure provokuese.
Kryetari I parlamentit islamik te iranit vuri ne dukje se tashme dihet me saktesi se letra e cila shkaktoi dhe ngjarjet e papelqyeshme ne rajonin e Huzistanit ishte plotesisht false. Disa dite me pare per shkak te botimit te nje letre te atribuar ish presidentit te RII per gjoja fillimin e ndryshimeve ne strukturen shoqerore ne provincen arabe te Huzestanit ne jug te iranit u vu re dhe propagandamediatike te kanalit televiziv al xhazira ku disa rajone te qytetit Ahvaz filluan te destabilizoheshin. Golam ali hodad adel tha se shkaku kryesor I falsitetit te kesaj letre te fundit ka lidhje dhe me vitet e kaluara. Ai tha se te gjithe personat te cilet kane njohuri nga punimet e qeverise iraniane nuk mund ta pranojne se kjo eshte pune e zyres se presidentit te iranit. perfaqesuesit e kanalit Tv al xhazira ne iran per shkak te krijimit te destabilitetit ne qytetit e Ahvazit jane urdheruar ti nderpresin punimet ne iran per nje kohe te pacaktuar.

Kryetari i keshillit suprem te sigurimit kombetar te Iranit, z Hasan Ruhani, ne nje inetrviste dhene gaztes “Financial Times”, botim i Londres kerkoi pershpejtimin e bisedimeve mes Iranit dhe tre vendeve evropiane; Anglise, Gjermanise dhe Frances. Z Ruhani theksoi se pala iraniane ka hedhur propozimin e saj per kapacitetin e pasurimit te uraniumit nga ana e Iranit i cili do te jete ne varsi te nevojave te centraleve berthamore qe prodhojne energji elektrike. Ne vazhdim, z. Ruhani theksoi se perderisa bisedimet mes Iranit dhe Bashkimit Europian te kene progres dhe perderisa pala europiane te mos kete qellim per fitimin e kohes keto bisedime do te vazhdojne, dhe se Irani do te vazhdoje nderprerjen e pasurimit te Uraniumit. Kryetari i keshillit suprem te sigruise kombetare te Iranit, deklaroi se europianet dhe ANEA e kane te qarte se pasurimi i Uraniumit per prodhimin e lendes djegese berthamore eshte e drejte e te gjithe vendeve qe kane nenshkruar traktatin NPT, per ndalimin e prodhimit dhe perhapjes se armeve atomike. Z Hasan Ruhani, ne lidhje me armiqesine e SHBA-se ndaj R.I. te Iranit si dhe pretendimet e qevrise amerikane se ne iran nuk ka demokraci, theksoi se qellimi i amerikaneve nuk eshte zhvillimi i demokracise por ekzistenca e nje qeverie qe te garantoje interesat e tyre.

ziggyx

Primus registratum

Fillimisht postuar nga amar:
[qb]
Fillimisht postuar nga red lord:
[qb]

Shpresoj qe Amerika t'i bombardoje deri sa t'i ktheje ne epoken e gurit,te ciles i perkasin! [/qb]
----------------------------------------------
ti vetem shpreso se do ngelish vetem me shpresat ,ata fuckat do ju kthehen bumerang,provonja nese ua mban b.... /pf/images/graemlins/wink.gif .interesant nje fuqi ne epoken e gurit i del perballe nje fuqie supermoderne qe nuk e din se ku e ka veten e vet,per cdo dite 2- 3 ndonjehere nga 15,ashtu jeni ju /pf/images/graemlins/laugh.gif [/qb]
O varikars ku e ke mbaruar ne Iran shkollen?
Ju qe sjeni shqiptare se keni ardhur mbasi u pushtua shqiperia nga Turqia beni edhe si tipa te kapshem. Rri urte aty.

ziggyx

Primus registratum

Amerika duhet ti bi iranit para se te ndertoj bomben atomike.

Xeni85

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Highspeedflash1:
[qb] Amerika duhet ti bi iranit para se te ndertoj bomben atomike. [/qb]
Lol,e forte kjo.E me ca ti bjeri me gure se si kane mbetur me ushtare ketij neo-kolonizatori,barbar krishter.KA dale nje liber i ri qe flet per Iranianet dhe "fanatizmin" e tyre.Not god but God,quhet dhe spo me kujtohet kush e ka shkruar por tregon diferencen mes nje feje dhe nje qeverie te cilen shume nga ne se bejne sot.Do te ishte mese e llogjikshme se nqs do te sulmoheshin qeverite e keqija(sic jane ato islamike) ti bjere dhe dikush amerikes me ne krye bushin se la nam dhe ky.

OROSHI

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Lucifer:
[qb]
Lol,e forte kjo.E me ca ti bjeri me gure se si kane mbetur me ushtare ketij neo-kolonizatori,barbar krishter.KA dale nje liber i ri qe flet per Iranianet dhe "fanatizmin" e tyre.Not god but God,quhet dhe spo me kujtohet kush e ka shkruar por tregon diferencen mes nje feje dhe nje qeverie te cilen shume nga ne se bejne sot.Do te ishte mese e llogjikshme se nqs do te sulmoheshin qeverite e keqija(sic jane ato islamike) ti bjere dhe dikush amerikes me ne krye bushin se la nam dhe ky. [/qb]
Per ty kam kujtu qe ishe ateist?Me cfar po shifet jo!
Do i biem edhe Amerikes,po prit pak(nja tre-kater shekuj)te kthejme ne rruge te drejte(te pakten te mos u bajne keq kombeve te tjera)ca Iraniane/Irakene/Siriane e pastaj i vje rradha Amerikes /pf/images/graemlins/laugh.gif

jimmy84

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Limani:
[qb]

ose te pranojne fen islame.
ose te mos pranojne fene islame dhe te ken deshir te mbajn fen e krishter dhe n.q.s e benin kete ateher duhej qe shqiperia te futej nen kontrollin e perandoris islamike dhe shqiptaret te paguanin nga nje takse te vogel vjetore dhe shqipria quhej vend i krishter nen potronazhin e perandoris islamike.
ose te mos pranojn fen islame dhe te mos pranojn qe shqiperia as te pagoj taks dhe as te mos futet ne kontrollin e perandoris islamike dhe kjo zgjedhje sjell luften.

ja si e pershkruan nje historian jomusliman nje beteje midis turqve musliman dhe jomuslimaneve:
nderkoh qe beteja zhvillohej turqit ishin ne nje situat jo te favorshme dhe papritmas u futen jeniceret ne luftim dhe u degjua nje britme e fuqishme:allaaaaahu ekber dhe i gjith vendi sa hap e mbyll syt u mbulua ne gjak dhe turqit fituan.
[/qb]
Hahhaha kjo me kujton filmin "PRITA". Sa thirren partizanet "Per ty Shaniko" ja theren gjermanet dhe menjehere fituan partizanet. Hahahahah.
Kurse une nuk kuptova dicka. Kur shqiptaret nuk DONIN te beheshin MUSLIMANE dhe kur nuk donin "VLLAZERINE" me turqit c`mutin deshen turqit qe te benin lufte? Allahu e ndalon KATEGORIKISHT luften (pervec kur sulmohen nga te tjeret). Kush leshin i sulmoi turqit?
Jenicaret??? Jeniceret mer trimosh ishin femije te rrembyer qe trajtoheshin si KAFSHE (hanin bashke, flinin bashke dhe ndoshta edhe benin edhe ndonje gje tjeter bashke). Dhe ngaqe ishin rritur si kafshe ata silleshin si KAFSHE. Ata jeniceret e tu hengren dhê 25 vjet rresht nga ai Skenderbeu qe s`ta mbush syrin ty (se je miop). Apo nuk donte sulltani ta mundte Skenderbeun se ja kishte lene amanet Baba Aliu. (se ne Kruje vinte per piknik sulltani).
Shko futi nje cici po shiko se mos lag pantallonat (mos gaboj ky eshte nje "gjynaf" per muslimanet)

Te dish dicka. E respektoj fene islame dhe Allahun, por ti NUK JE musliman, ti je ANTI-MUSLIMAN. Islamik dmth paqesor, por fale arushave si puna jote tani me fjalen islamik robte trembin kalamajte (shko se thirra islamiket e Bin Ladenit). Te isha musliman ty do te konsideroja me keq se hebrenjte. Se te pakten hebrenjte e thone hapur qe jane anti-muslimane, kurse ti hiqesh si musliman dhe je tamam jenicer (te pakten nga mendja).

Xeni85

Primus registratum

Fillimisht postuar nga OROSHI:
[qb]
Fillimisht postuar nga Lucifer:
[qb]
Lol,e forte kjo.E me ca ti bjeri me gure se si kane mbetur me ushtare ketij neo-kolonizatori,barbar krishter.KA dale nje liber i ri qe flet per Iranianet dhe "fanatizmin" e tyre.Not god but God,quhet dhe spo me kujtohet kush e ka shkruar por tregon diferencen mes nje feje dhe nje qeverie te cilen shume nga ne se bejne sot.Do te ishte mese e llogjikshme se nqs do te sulmoheshin qeverite e keqija(sic jane ato islamike) ti bjere dhe dikush amerikes me ne krye bushin se la nam dhe ky. [/qb]
Per ty kam kujtu qe ishe ateist?Me cfar po shifet jo!
Do i biem edhe Amerikes,po prit pak(nja tre-kater shekuj)te kthejme ne rruge te drejte(te pakten te mos u bajne keq kombeve te tjera)ca Iraniane/Irakene/Siriane e pastaj i vje rradha Amerikes /pf/images/graemlins/laugh.gif [/qb]
Te jesh ateist sdo te thote te jesh pro-amerikan.Pastaj ne nje fare meny6re iu jap te drejte dhe popujve arabe,se po bejne qe kur jane clirurar qe merren me ameriken dhe kjo e fundit gjithmone ia u fut dhe ne fund kthehet dhe i shikon me buzeqeshje ne goje.Dinjiteti i nje kombi nuk perulet aq thjeshte sa pretendon amerika,sidomos kur perzihet dhe feja ne kete mes.Gjithsesi "cdo katund meriton ate qe ka ne krye" thoshin ca te vjeter dhe shiko ke ka amerika ne krye,perfaqesuesin e perkryer te "inteligjences" amerikane. Ah te mjeret ne...

korn83

Forumium praecox

ti shih ke ke ne Shqiperi para se ta quash veten te mjere,se me Bushin merren amerikanet