Re: Libri që ke në duar.

Status
Not open for further replies.

ihsan

Primus registratum
Re: Re: Libri që ke në duar.

Kam ne dore librin e profesorit me famoz te Italise,Vittorio Sgarbi me titull"Shtepia e shpirtit".
Ku ai te fton te hysh ne "shtepine e shpirtit"te tije dhe te vizitosh me te veprat me te bukura artistike te cdo kohe dhe te rilexosh faqet me te bukura te letersise boterore.

ihsan

Primus registratum

Sgarbin e njoh mire,sepse e kam ndjekur per tre vjet rrjesht tek "Sgarbi Quotidiani".

syndrome

Primus registratum

Libri i fundit qe kam lexuar kane qene disa tregime te Franz Kafkes dhe tregimi me i bukur ka qene Denimi sidomos ne pjesen e fundit kur ai thote "Megjithate prinder iu kam dashur shume"

epiphany

Primus registratum

sapo mbarova Narciso e Boccadoro (kryeveper) dhe Siddharta (qe nuk i afrohej aspak ketij te parit) te Hermann Hesse.
ne keto momente po lexoj Il ritratto di Dorian Gray...te shohim.

ihsan

Primus registratum

Te lumte denna,ta kam shume zili.
Kurse une sapo lexova fjalorin filozofik te Voltaire mbi "Lirine e mendimit".(dy faqe gjithsej).

Diddy19

Su@mi

Une 2 javet e fundit kam lexuar "Kodi i Da Vincit" te Dan Brown dhe "11 minuta" te Paulo Coelho.I pari nje kryeveper.I dyti,s krahasohet fare me te parin, i thjeshte fare.Coelho mbetet nje optimist i perjetshem dhe nje njeri me pak fjale (mendoj une te pakten).Gjithsesi te dy libra mjaft interesante.

bob

Primus registratum

storia delle relozioni internazionali /pf/images/graemlins/mad.gif

Oliver/Andi

Forumium praecox

Nick Hornby: A Long Way Down
Ben fjale per 4 njerez qe vendosin te bejne vetvrasje naten e vitit te ri duke u hedhur nga nje nder gradacelat e Londres.... sot ja nisa ta lexoj duket interesant dhe zbavites...

shqipe

Primus registratum

EUGENIO MONTALE

Tutte le poesie

citim:

"E il Paradiso? Esiste un paradiso?"
"Credo di sì, signora, ma i vini dolci
non li vuol più nessuno".

bebi

Primus registratum

rilexova metamorfozen e kafkes... (so real)

... e ju riktheva meri popins-it e tom sojerit...

tushi

Valoris scriptorum

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
rilexova metamorfozen e kafkes... (so real)

... e ju riktheva meri popins-it e tom sojerit...

[/ QUOTE ]

A e din sa kam pa e lexu Tomin... 15 vjet,kur edhe pati dale ribotimi rreth 89-90 te Drita (librashitsja te kafja e madhe, kshtu m'duket e ka pas)
kurse Hak Finin ma shume, se kam pas nji botim te hershem te tij e aty kam pas lexu edhe per Tomin.
ps per temen nada
/pf/images/graemlins/rolleyes.gif

bebi

Primus registratum
Libri që ke në duar.

Tush, un' Tom Sojerit i rikthehem sa here bota e te rritunve m'vret e sa here kam nevoje me ushqy ata aventurat fminore.
Sa fmini t'bukur kena pase /pf/images/graemlins/smile.gif .

ndersa per momentin nuk kam ndoj liber ne dore, pervec /pf/images/graemlins/wub.gif t'Artit /pf/images/graemlins/wub.gif q1 nuk i heku doret (e lash tan pasunin teme t'madhe /pf/images/graemlins/tipsy.gif mas tyne /pf/images/graemlins/wub.gif) dhe kam nja 2 vllime me poezi te A. Dovana te kryt e shtratit, q1 lexoj ka nji kur me merr malli per poezi ... /pf/images/graemlins/wub.gif

Status
Not open for further replies.