Re: Libri që ke në duar.

Status
Not open for further replies.

Isabelle

Valoris scriptorum
Re: Re: Libri që ke në duar.

Mjes Shabano /pf/images/graemlins/laugh.gif ! Erdhe ti ... /pf/images/graemlins/laugh.gif ?

Kordelja

Valoris scriptorum

Fillimisht postuar nga EBM:
....
Sa poshte i ulte femrat se.
Ne ca konstatime te tij, ja vlen te besosh /pf/images/graemlins/laugh.gif
Guess what:

O do kete qene i tredhur i lindur, o do e kete tredh noi femer kur ka dash me e bo kavie te librave te tij ndermjet shume e shume te tjerave ose ka qene noi shemti e qelbash qe e kane refuzuar te tera, lexo Pushkinin ti si flet per femrat (fems ky), lexo Bukovskin ti si flet per femrat (kurvar ky) lexo Cvajkun ti si flet per fermat (teper i holle ky) lexo Balzakun ti si flet per fermat (thone qe ky masturbohej kur shkruante po kujt i behet vone, mbase s'ja dilte dot me femra vetes aq testosteron kish) lexo e lexo e lexo e lexo e do gjesh qe ata qe shijuan i ngriten ato ne piedestal.

alinos

Forumium maestatis

ne pergjigje te zogut:

tha dhelpra per rrushte dhe u largua...

sidoqofte, zog ti ndoshta s'lexon libra, ama lexon cdo gje qe shkruajne gocat :wink: :tipsy:

eniad

Forumium maestatis

Fillimisht postuar nga alinos:
[qb] tha dhelpra per rrushte dhe u largua...

sidoqofte, zog ti ndoshta s'lexon libra, ama lexon cdo gje qe shkruajne gocat :wink: :tipsy: [/qb]
:lol: :thumbsup:

zog

Primus registratum

problemi eshte qe fjala FEMER si çdo gjykim tjeter i kesaj bote eshte shume subjektive. çdo me thene kjo ?

po ja psh, nje here, kur dy shqiptare marrin aeroplenin per here te pare, njoni duke pa stuardjesen pyt tjetrin : ça osht kjo or ti ?

femer her jahu, ja pret tjetri.

pse s'thu ere qe qekemi martu me burra ne, perfundon ky.

kjo do te thote, qe ka femer e femer, pra varet per cilen e kan pas fjalen ata shkrimtaret e nderuar. s'ma ha mendja ti ken pas ne mendie te GJITHA llojet e femrave kur i shkrunin romanet e tyre.

ndersa per tu gjykuar, kjo kuptohet, ata gjykohen NGA TE GJITHA femrat qe i lexojne.

zog

Primus registratum

[qb] ne pergjigje te zogut:

tha dhelpra per rrushte dhe u largua...

sidoqofte, zog ti ndoshta s'lexon libra, ama lexon cdo gje qe shkruajne gocat :wink: :tipsy: [/qb]
jo te GJITHA gocat, ama !

ps; sepse ka nga ato qe s'ma ngrehin hiç.

ana karenina

Primus registratum

Po si ta ngryste diten ai pa dhene mendimin e vet (si gjithmone shterpe) /pf/images/graemlins/laugh.gif

'Veronika vendos te vdese' dhe 'Alkimisti' me kane pelqyer edhe mua shume /pf/images/graemlins/smile.gif Sidomos Veronika se me kthjelloi ca profesionalisht /pf/images/graemlins/wink.gif

alinos

Forumium maestatis

shpresoj vetem qe ti nuk do i besh elektroshock pacienteve, perndryshe qenke rrezik publik /pf/images/graemlins/laugh.gif

alinos

Forumium maestatis

Fillimisht postuar nga zog:
[qb] jo te GJITHA gocat, ama !

ps; sepse ka nga ato qe s'ma ngrehin hiç. [/qb]
e kam vu re. Ka nga ato qe sapo ti shkru dicka, qofte edhe gomarllik te vine pas e te komplimentojne per perlat qe nxjerr nga gishtat, gje qe po te me pyesesh mua te ka bere dem, se s'po arrin me te dallosh midis nje mendimi me vlere qe ia vlen te ndahet me te tere ne, nga budalliqet qe i kalojne neper mend secilit, kur s'ka ndonje gje me te mire per te bere. Sikurse ka dhe nga ato, qe sado te ta ngrefin, as u shkon neper mend me e kthy kete ne qellimin e ekzistences se tyre virtuale.
keshtu i dashur,
me jep ndonje adrese te te dhuroj ndonje liber si ai i Shopenhauerit apo ndonje gje tjeter qe do te "mprehe" bindjet e tua kunder femrave, pervec barbit!

ana karenina

Primus registratum

Kur thashe 'me ndihmoi profesionalisht' i referohesha pacienteve, me nje fjale me ndihmuan ata, jo mjeku /pf/images/graemlins/laugh.gif

PS: Ta kam shkruar intervisten qe te thashe tek 'si te behesh shkrimtar'.

Gjeta nje artikull te Fallaci't, ika :cool:

zog

Primus registratum

[qb] e kam vu re. Ka nga ato qe sapo ti shkru dicka, qofte edhe gomarllik te vine pas e te komplimentojne per perlat qe nxjerr nga gishtat, gje qe po te me pyesesh mua te ka bere dem, se s'po arrin me te dallosh midis nje mendimi me vlere qe ia vlen te ndahet me te tere ne, nga budalliqet qe i kalojne neper mend secilit, kur s'ka ndonje gje me te mire per te bere. Sikurse ka dhe nga ato, qe sado te ta ngrefin, as u shkon neper mend me e kthy kete ne qellimin e ekzistences se tyre virtuale.
keshtu i dashur,
me jep ndonje adrese te te dhuroj ndonje liber si ai i Shopenhauerit apo ndonje gje tjeter qe do te "mprehe" bindjet e tua kunder femrave, pervec barbit! [/qb]
fare pa qejf po te pergjigjem.

ti i merr shume per zemer replikat. une megjithate s'kisha asgje personale ndaj teje si nick, personazh, qenie apo femer.

desha vetem te tregoja, ate qe edhe ti e beson, qe s'mund ti dua te tera femrat, e as ti vleresoj njesoj.

çfare ka ketu per ofendim, pse edhe ti nuk e trajton problemin njesoj, pra duke ngelur vetem tek mendimi im e jo tek personazhi im, nicku im, ose qenia ime ?

si dhe ne fund, une nuk flas ne emer te meshkujve as i perfaqesoj ata, siç ben ti kur flet per femrat.

e bile kete desha te theksoja tek kjo teme, kur permenda FEMRA e MESHKUJ e kisha fjalen vetem per ata/ato QE LEXOJNE, ose ata/ATO per te cilet romancieret thurrin libra, tregime e poezi, e jo gjithe njerzit e rruzullit tokesor.

s'di sa i qarte jam.

Isabelle

Valoris scriptorum

Fillimisht postuar nga Lullaby:
[qb] Mbarova Sikur ana te Rudina Xhunga,Kodin da vinci :lol: dhe Yjet nuk vishen keshtu te Dones... [/qb]
Si ishte Yjet nuk vishen keshtu ? I lexova 'Me Pas Heshtja' dhe nuk me njiti aq fort...

alinos

Forumium maestatis

David Hume

Traktat per Pasionet

sot e fillova. mos me merrni ne tel derisa te mbaroj :rolleyes: :goofy:

blendiys

Primus registratum

Si ishte Yjet nuk vishen keshtu ?
Te le nje shije te hidhur,Dones paraqet rrealitetin e dikurshem pa 'fryerje'.
Dashuri e Huaj eshte poashtu terheqes,ja vlen te lexohen.

Daniel H

Primus registratum

[qb]
Fillimisht postuar nga zog:
[qb] jo te GJITHA gocat, ama !

ps; sepse ka nga ato qe s'ma ngrehin hiç. [/qb]
e kam vu re. Ka nga ato qe sapo ti shkru dicka, qofte edhe gomarllik te vine pas e te komplimentojne per perlat qe nxjerr nga gishtat, gje qe po te me pyesesh mua te ka bere dem, se s'po arrin me te dallosh midis nje mendimi me vlere qe ia vlen te ndahet me te tere ne, nga budalliqet qe i kalojne neper mend secilit, kur s'ka ndonje gje me te mire per te bere. Sikurse ka dhe nga ato, qe sado te ta ngrefin, as u shkon neper mend me e kthy kete ne qellimin e ekzistences se tyre virtuale.
keshtu i dashur,
me jep ndonje adrese te te dhuroj ndonje liber si ai i Shopenhauerit apo ndonje gje tjeter qe do te "mprehe" bindjet e tua kunder femrave, pervec barbit! [/qb]
Hej s'me pelqen qe eshte hap nje debat pa vlere, per shkak te nje libri.
Sa per info Isabelle, sipas shpjegimit qe jepej ne parantezen e librit, Shopenehauerit i kish lind kjo urrejtje per femrat nga e ema e vet.
I ish neveritur si femer, ne momentin qe i ati po lengonte ne shtrat te vdekjes, ndersa ajo organizonte mbremje festive si zonje e rende ne shtepine e vet. Pasatj fill pas vdekjes ishte shperngul me dashnorin dhe kish pervetesuar komplet pasurine e te shoqit.
Nje tjeter argument qe sillte ishte qe ne gjithe historine njerezore s'ka dal ndonje filozofe femer qe te kete bere emer, sepse thote qe natyra nuk i ka ndare gjerat ne mes ne rastin e berjes se femres dhe mashkullit.
Keto ishin disa nga arsyet dhe argumentat qe sillte libri. Nuk e ve ne dyshim qe mund te kete qene dhe pervers, apo pedofil, por thashe qe disa konstatime i kish te sakta sipas gjykimit tim.
Gjithkush eshte i lire te mendoj dhe gjykoj sipas terezise se vet.

gurax

Pan ignoramus

The Maze Maker - Michael Ayrton

Autori shkruan sikur te jete Daedalus duke shkruar autobiografine e vetes. Liber i shkelqyer, ku perendite detyrohen te zbresin ne toke dhe ku e zakonshmja vishet me vello hyjnore.
Ta lexoje kush te kete mundesi.

Daniel H

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Isabelle:
[qb] EBM ke ngaterruar nick ! [/qb]
Ke shume te drejte, te kerkoj ndjese.
Qenka Kordelja ajo qe ka hedhur hipotezat mbi Schopenhauer.

:wave:

Rambla

Primus registratum

Le Metamorfosi - Ovidio

Po kam kohe qe s'lexoj tamam, qetesisht, thellesisht :shrug: .

Status
Not open for further replies.