Re: Libri që ke në duar.

Status
Not open for further replies.

soldier_of_fortune

Primus registratum
Re: Re: Libri që ke në duar.

Po lexoj "Nje nate ne Lisbone" nga Remark.E ka receten karakteristike te Remarkut por me shume me kane pelqyer librat e tjere te tij.

ihsan

Primus registratum

REVOLUCION NE LETERSINE SHQIPTARE.

"Zotit M.,nje leter" eshte novela e Viola Isufaj qe sapo mbarova.Me parathenien e Ismail Kadares.

Nga te gjitha letrat qe u derguan ndonjehere,kjo do te ishte e fundit.
Me letra s'do te kete.
Une mjegullat, -ti rete.

ana karenina

Primus registratum

Zonja e zeze Nexhmije Hoxha - Fahri Balliu

Kam lexuar pak po them se ia vlen te lexohet. Ka argumenta llogjike dhe eshte i shkruar bukur (si cilesi gjuhesore flas).

^Res-Cogitans^

Primus registratum

Fillimisht postuar nga rambla:
[qb] l'arte di ottenere ragione - schopenhauer [/qb]
Hmmm....ncncncncncncn!
Ke shku edhe afer Mondadorit ene je ul nkolltuq me e lexu ...?! :lol:
-sepse te njejten gje kam ber dhe une me te njejtin liber... /pf/images/graemlins/laugh.gif ,mbas provimit,se e kam n'rrug per t'ik me urith.

:wave: rambletta...(^=^). :kiss:

@d@

Primus registratum

Mona Lisa Lächeln(smile)

bin gerade bei den ersten 50 seiten aber es gefaellt mir ganz gut /pf/images/graemlins/smile.gif

Kordelja

Valoris scriptorum

Hija, Kadare, mah kam lexu me mire prej tij. filluar mbaruar.

Apologjia e vertete e Sokratit per se treti here.

disku

UNI

Hija eshte kot fare. /pf/images/graemlins/tongue.gif Vjet e nisa edhe e kam mbaru thjesht nga inati se s'kam qef me i lon librat ne gjusem. /pf/images/graemlins/laugh.gif

Tashi jam tuj lexu THE NAME OF THE ROSE nga Umberto Ecco. :thumbsup:

disku

UNI

Edhe libra me te varme paskan dal ne treg anej ka nahija tirones? /pf/images/graemlins/laugh.gif
Ja ti japim fun librit tat. :kiss:

Rambla

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Nafija_taljonia:
[qb]
Fillimisht postuar nga rambla:
[qb] l'arte di ottenere ragione - schopenhauer [/qb]
Hmmm....ncncncncncncn!
Ke shku edhe afer Mondadorit ene je ul nkolltuq me e lexu ...?! :lol:
-sepse te njejten gje kam ber dhe une me te njejtin liber... /pf/images/graemlins/laugh.gif ,mbas provimit,se e kam n'rrug per t'ik me urith.

:wave: rambletta...(^=^). :kiss: [/qb]
pse e paska mondadori kete e /pf/images/graemlins/laugh.gif ?

po me habit, paskan bere salto di qualità allora /pf/images/graemlins/laugh.gif , perchè io non trovo mai i libri che cerco da loro :mad:

shiaoo :kiss:

ladouce2005

Primus registratum

little white lies Gemma Townley
tip bridget jones diary :tipsy:
sa per t'a shty rrugen per pune me buze ne gaz /pf/images/graemlins/laugh.gif

ana karenina

Primus registratum

Idjotin e Dostojevskit. Asgje e papritur deri tani per ke e njef si autor :rolleyes:

Vepra 1 e Martin Camaj po nuk po marr vesh gje se nuk kuptoj dialektin /pf/images/graemlins/frown.gif

Sonte do filloj 'Rrembimi i Europes' - Plasari. Te shofim si eshte e ju them /pf/images/graemlins/smile.gif

bebi

Primus registratum

Idioti asht liber i fuqishem, e kam lexu dy here to get through it, per ma teper isha n'mosh' t'vogel e nuk kisha fatin me e lexu ne shqip.

Me sa di un', perkthimi n'shqip i asht ba per her' t'par' prej Diamanta Dushi-t (e ama e Ledia-s, fituse e pendes se arte disa vjet ma par'), por nuk e kam lexu n'shqip, si asht?

Un' mbas rileximit t'Martin Iden nuk kam kap liber me dor' (perveç Tom Sojerit e Meri Popins, q1 i kam si corn flakes and milk /pf/images/graemlins/laugh.gif ) e nja 2 novela t'Gogol-it.
M'duken shum' banale shum' gjana q1 shof perdite m'duhet pak kohe me dal prej librit :book:

Meqi jena n'tem' leximit, ça mendoni per CONDI DOCTRINE & The Evolution Wars? (Time magazine, gusht '05).

ana karenina

Primus registratum

Idjoti dhe gjithe seria e veprave te Dostojevskit jane perkthyer nga Jorgji Doksani. Kam lexuar edhe Shenime nga shtepia e te vdekurve po te J. Doksanit dhe me pelqen shume perkthimi i tij. Vec te tjerash ka fjalor shume te pasur dhe perdor fjale qe besoj jane te dialektit tosk po teper te vecanta.

Tom Sojeri dhe Meri Popins :wub: Shkrihesha dhe turperohesha njeheresh me pjesen ku Tomi puth ate shoqen e klases, nuk ia mbaj mend emrin, ate qe kish ngritur perparsen dhe kish mbuluar fytyren nga turpi kur i afrohet Tomi /pf/images/graemlins/laugh.gif Kurse ke Meri Popins ka pas nje pjese kur shkon me femijet te pijne caj ne nje oborr dhe rruges njohin nje piktor qe u ben disa portrete me duket /pf/images/graemlins/smile.gif

bebi

Primus registratum

Becky is Tom's love /pf/images/graemlins/laugh.gif :wub:

Hmm, informacionin per perkthimin e idiotit ma kan' than' t'njoftun, dmth un' Ledian e kam ish kolege, edhe me paten thane q1 e ama(q1 merret me letersi e pershtatje n'shqip) ka perkthy kryevepren, por paska ken' thashethem :confused:
Gjithsesi paska cilsi perkthimi e kjo ka randsi.

ps: e kujton kur tomi kthehet si hero prej aventurs me Hakun e me Xhone edhe mundohet me ba xheloze Becky-n me Emin /pf/images/graemlins/laugh.gif

:wub:

Status
Not open for further replies.