Re: Libri që ke në duar.

Status
Not open for further replies.

epiphany

Primus registratum
Re: Re: Libri që ke në duar.

Fillimisht postuar nga rambla:
[qb]
Fillimisht postuar nga denna:
[qb] bukowski - storie di ordinaria follia [/qb]
I ardhshmi qe kam ndermend te lexoj. Duket interesant?

Per momentin po lexoj nje te Alberto Moravia i perkthyer ne shqip 'nje grua e jashtezakonshme' (i cili s'kishte asnje lidhje me titullin origjinal) dhe po me duket shume i merzitshem. [/qb]
si liber eshte pak "vulgar" por eshte pikerisht menyra se si ai pershkruan cdo gje ,pa asnje rezerve ,nga cdo aspekt i jetes se perditshme qe me pelqen.ta keshilloj...

KLODIAN KOTI

Primus registratum

DENNA NJE SYGJERIM. EL AMANTE ALBANES. LIBER SHUME INTERESANT.DOLI FINALIST TEK C,MIMI PLANETA

ZeroCool

Primus registratum

Albania at War, 1939-1945 nga Bernd Jurgen Fischer sapo e mbarova.
Eshte liber historik shume i mire sepse eshte me objektiv duke qene se eshte nje studiues i huaj.

PS: Se di a eshte i perkthyer ne shqip po nese e gjeni jua rekomandoj te gjitheve.

klocari1

Primus registratum

Tani po lexoj librin "Puthja" te Danielle Steel Eshte me te vertet fantastik

alinos

Forumium maestatis

Fillimisht postuar nga ZeroCool:
[qb] Albania at War, 1939-1945 nga Bernd Jurgen Fischer sapo e mbarova.
Eshte liber historik shume i mire sepse eshte me objektiv duke qene se eshte nje studiues i huaj.

PS: Se di a eshte i perkthyer ne shqip po nese e gjeni jua rekomandoj te gjitheve. [/qb]
po eshte perkthyer. Ja vlen.

Hey Joe

Primus registratum

1. Mein Kamf , kisha kohe pa e kap neper duar.
2. Kundera Immortality
3. Schnitzler : Novela
4. Kulti i Personalitetit , liber historik mbi Stalinin

Olta

Forumium praecox

mesa di une mein kamf eshte i ndaluar me ligj ne austri, pervecse historianve nuk i lejohet askujt ta ket ne perdorim,
mund te te pyes ku e ke blere/marre hua?

Hey Joe

Primus registratum

mein kampf e kom ne dy versione si ne frengjisht edhe deutsch , i kom ble te dy ne Paris me i treg librash te perdorur.

ne austri ligjerisht eshte i ndaluar , por qarkullimi s eshte problem , nqs merr parasysh qe bota gjermane eshte e njohur per grupimet e fshehta , qe ekzistojne akoma dhe ne uni dhe quhen Burschenschaft , ekstremista te djathte .

Olta

Forumium praecox

normalisht ty te kap ligji thjesht duke e mbajtur librin ne shtepi,
do te me interesonte denimi i parashikuar per te tilla raste, ndoshta mund te ma thuash ti,

do ja te te pyesja gjitheashtu nese po e shoqeron me literature interpretuese plus apo je duke e lexuar te vecuar nga cdo lloj konteksti?

pershendetje!

Hey Joe

Primus registratum

kom kohe qe se kom hap StGB dhe as qe kom nerva me e hap se ma ka shpif si provim , por s besoj me shume se 20 Tagessätze. Sidoqofte persa i perket Mein Kampf une si liber e kom lexu qe ne Tirone , tani po e rifreskoj pak , literatur extra ,ndonje gje nga interneti po qe interesante .

Servus !!

epiphany

Primus registratum

Fillimisht postuar nga MORALES:
[qb] DENNA NJE SYGJERIM. EL AMANTE ALBANES. LIBER SHUME INTERESANT.DOLI FINALIST TEK C,MIMI PLANETA [/qb]
do ta lexoj patjeter.per cfare flet?

ZeroCool

Primus registratum

Per momentin jam duke lexuar "Piramida" nga Ismail Kadare. Si gjithmone Kadareja eshte thjesht i mrekullueshem ne librat e tij kundra diktatures. Gjynah qe s'ja japin cmimin Nobel...

Nella

Primus registratum

/pf/images/graemlins/smile.gif Si eshte? Nga F. Sagan kam lexuar "Martesa e Zhozese" Me ka pelqyer!

Olta

Forumium praecox

ne dore kam i fletore te vjeter te socios

perndryshe kam fillu 31 songs- nick hornby,
(liber plazhi, ku vapa te ul kocientin nen mesatare edhe cerri te pisha perbri te terheq vemendjen me nje: mos ma ha kastravecin se te berrra te vdekur te berrra, erresireee!)

Rambla

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Nella:
[qb] /pf/images/graemlins/smile.gif Si eshte? Nga F. Sagan kam lexuar "Martesa e Zhozese" Me ka pelqyer! [/qb]
'Miremengjes trishtim' ja vlen ta lexosh /pf/images/graemlins/smile.gif ! Ndoshta tani mund te blej edhe kete librin qe thua ti.

Anana

Primus registratum

Nji pyetje kam une prape. Mua me pelqen shum te lexoj libra per qef po s'me del koha. Si ia beni ju te tjeret?

klocari1

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Yllka shembullore:
[qb] Nji pyetje kam une prape. Mua me pelqen shum te lexoj libra per qef po s'me del koha. Si ia beni ju te tjeret? [/qb]
Pershendetje

Une si komunist qe jam :lol: e gjej kohen, c'do dite kur shkoj ne pune te cilen e kam larg 1 ore me tren, dhe 1 ore te kethehem behen 2 ore, keshtu qe gjate asaj kohe lexoj libra, e shef Yllka ne komunistat nuk e shpenzojne kohen kot, si thote Populli "koha eshte flori" keshtu pra dhe ti duhet te gjesh kohe per te lexuar, jo vec per ne McDonalds :thumbsup:

Status
Not open for further replies.