Re: Libri që ke në duar.

Status
Not open for further replies.

Olta

Forumium praecox
Re: Re: Libri që ke në duar.

the notebooks of leonardo da vinci
(prej komshijes dhe bluese e kam nisur, deri tani titullin kam lexu)

fundi i da vincit qe vertet shume i stisur, zgjidhje urgjente sa per te mos lene librin pa bisht.

Nella

Primus registratum

Ombres Et Soleil/Shadows and Sun - vellim poetik nga Paul Eluard. Shume, shume impresiv.

President

Primus registratum

Hej Neo2002,

E lexova edhe une ate librin "Lista e Fundit".
Mua me beri pershtypje ai tregimi me ate violinistin e verber. Shume i bukur. Dhe per me teper menyra se si qe paraqitur - treguar nga dy personazhe. Kjo ndoshta e bente qe t'i ndieje te dy njeheresh dhe t'i kuptoje me mire ndjenjat e tyre dhe historine. Interesant.

Kaq kisha. Hajt shendet e te mira.
Presidenti

bebi

Primus registratum

metamorfozen e kafkes.

a e ka lexu kush zhyl vernin :idea: (jules verne) gjiroja e bot's n'80 dit.
un nuk e kam lexu, por kam gjet nji version n'italisht (e m'ka marr malli me lexu libra italisht), e deshta me ja dit a ja vlen :idea:
jo per gja, po e kam gjet n'net, e me duhet me ba print 250 faqe (nga buxheti i universitetit /pf/images/graemlins/laugh.gif ) deshta me dit a ja vlen me prit stampimin /pf/images/graemlins/laugh.gif

mengjesi

Primus registratum

Bleu te them te drejten pyetje me te cuditshme nuk kisha lexuar prej kohesh. A ja vlen Zhyl Verni letren e printimit???????????

ps: me fal, se te paskam lexuar gabim, ti thua kohen e pritjes se printimit, mendova se kishe qellime ambjentaliste... ah, nuk mund te jap nje gjykim per kete se nuk e di sa e cmuar eshte koha jote.

bebi

Primus registratum

mengjesi, un sic thash nuk e kam lexu gjiron e bots, prandaj pyeta.
un vdes per remarkun psh, po "asgje e re nga fronti i perendimit" s'kisha ndejt me e prit ne printim.
nuk deshta me dit a ja vlen zhyl verni /pf/images/graemlins/smile.gif po libri n'fjale /pf/images/graemlins/smile.gif
flm per pergjigjen. /pf/images/graemlins/smile.gif

mengjesi

Primus registratum

Shume interesante Bleu, sidomos pasi Perendimi e njeh Remarkun kryesisht per "Asgje e re nga fronti i perendimit." /pf/images/graemlins/tongue.gif

bebi

Primus registratum

un nuk i baj vedit me sy, jam nga lindja mengjes :wink:

ps: ca me ba se jam e amel e s'shkoj per gjanat e ithta /pf/images/graemlins/smile.gif
psh, nuk mundem me krahasu kurr "ana karenina" me "lufte e paqe" :shrug:
ndoshta kur te rritem, kushedi :idea:

bebi

Primus registratum

sikurse tolstoj q1 u njoft me "war and peace" kryevepren e tij t'pare... po nuk mundesh me hedh poshte kryevepren e tij t'dyte "ana kareninen" q1 asht edhe ma i bukur. ashtu edhe remarque, me at u njoft se e ka shkru perpara, por harku i triumfit asht :wub:

mengjesi

Primus registratum

po beja pak shaka, mgjs thelbi ishte qe nje roman qe ka bere aq buje besoj se ja vlen kohen e printimit /pf/images/graemlins/smile.gif . nuk po ve fare ne diskutim shijet e tua.

leonora

Primus registratum

Sikur Ana nga Rudina Xhuga sapo e kam maru se lexumi dhe kam nis ta lexoj dhe nje her sepse eshte nje libet shum rreal dhe qe te jep shum emocjon.

Rambla

Primus registratum

Fillimisht postuar nga denna:
[qb] bukowski - storie di ordinaria follia [/qb]
I ardhshmi qe kam ndermend te lexoj. Duket interesant?

Per momentin po lexoj nje te Alberto Moravia i perkthyer ne shqip 'nje grua e jashtezakonshme' (i cili s'kishte asnje lidhje me titullin origjinal) dhe po me duket shume i merzitshem.

zog

Primus registratum

sa lexoni dhe ju gocat. e per çfare ? ça po ju duhet ?

ps; msoni grepin ose me tjerr lesh. eshte me produktive per boten /pf/images/graemlins/laugh.gif

alinos

Forumium maestatis

per te pas cfare me u tregu tipave si puna teje, qe te bien ne gjume /pf/images/graemlins/tongue.gif e masnej me shku jasht shpie me ba "qef" me rrogen tuj /pf/images/graemlins/tongue.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif

Status
Not open for further replies.