Re: Libri që ke në duar.

Status
Not open for further replies.

alinos

Forumium maestatis
Re: Re: Libri që ke në duar.

Panteoni i Zi i nje fare Fahri Balliu, qe flet per nje vajze te bukur qe martohet me nje nga djemte e bllokut gjate komunizmit, ndersa dashuron nje kengetar me baba te persekutuar.

Si edhe A room of one's own nga Virginia Wolf.

Sapo kam mbaruar Preja e nje Martese te Lodhur nga Rudina Xhunga, qe me pak fjale me terhoqi shume si teme, si trajtim, si psiko-analize personazhesh. Liber i mire qe lexohet shpejt!

ana karenina

Primus registratum

'Anima Mundi' i Sussana Tamaro. Kam vene re se librat psikologjike shume here jane interesante, por shume here te tjera te lodhin me te padrejte.

Po i rilexoja edhe une Novelat e Cvajkut. Dikur kur i lexova per here te pare me bene shume pershtypje analizat, menyra e te shkruarit, ngjarjet, dashuria qe pershkruhet aty. Me vjen keq qe i perkas brezit qe nuk di me te shijoje romanticizmin, qe di shume mbi psikologjine, qe nuk beson me ne dashurine qe veteflijohet, ate dashurine e paster e te thelle, qe nuk mundet me te shijoje e te besoje Cvajkun!

:confused:

Prodigychild01

Primus registratum

Automatic Millionaire nga David Bach.

Per te gjithe ate qe jetojne ne Amerike e aspirojne te pasurohen, ku liber eshte i domosdoshme. Me nje gjuhe te thjesht autori shpjegon tre-kater "sekrete" qe do tju ndihmojne te beheni milionere, e te dilni ne pension heret.

Me dergoni mesazh po deshet me shume info...

BISOU

Primus registratum

King, kur ta mbarosh shpresoj te jeme une e para ku te transferohet ky liber :wave:

book of dreams

Primus registratum

On the Road - jack Kerouac

një mrekulli.
Lexoni nga Beat Generation, një dimension i ri ! /pf/images/graemlins/smile.gif

Prodigychild01

Primus registratum

Sapo mbarova The Da Vinci Code nga Dan Brown
Jam duke lexuar The Decline and Fall of The Ottoman Empire nga Alan Palmer
dhe

Angels and Demons te Dan Brown

Librat e Dan Brown jane shume kontroversial dhe ja sugjeroj ti lexoni duke pasur parasysh qe jane novela dhe jo libra historike.

Diavolessa

Valoris scriptorum

assassine.jpg

pS: Cuna kujdesni nga femrat se keta te librit, paskan qene teper " incazzate" /pf/images/graemlins/laugh.gif

Korcare_per_jete

Primus registratum

Tashit jam duke lexuar Harku i Trimfit nga Erich Maria Remarque dhe Shkelqimi dhe Mjerimi i Kurtizanecve nga Honore de Balzac, te duja jane shume te bukura dhe interesante.

Prodigychild01

Primus registratum

Kitchen Confidential nga Anthony Bourdain

Per te gjithe ata qe jetojne ne Boten Perendimore dhe qe ju pelqen te hane ne Restorante, ky liber eshte i domosdoshem!!!

Per te gjithe ata qe ne nje periudhe te jetes se tyre kane punuar ne restorant, keni per te rigjetur vetvehten... dhe keni per te buzeqeshur.

Liber FANTASTIK, i shkruar ne nje gjuhe te thjeshte e te rrjedhshme.

:thumbsup: :thumbsup:

Darien

Primus registratum

The Bear and the Dragon
by Tom Clancy

Who Really Matters
by Art Kleiner

Applied Cryptography
by Bruce Schneier

ezhderha

Primus registratum

guns, germs and steel - nga jared diamond.

autori asht biolog, por vepra e tij perfshin dhe histori, linguistike, antropologji etj. asht liber interesant qe mundohet me shpjegue se pse filan popull, race, apo kontinent pati avantazhe mbi te tjeret.
ne fakt mund te tham qe autori u jep pergjigje pohimeve klasike raciste se raca e bardhe asht superiore mbi te tjerat.
s'asht e thanun me kene dakord me cdo gja qe thuhet ne liber, por ia vlen per mendimin tem.

bebi

Primus registratum

Sa kam mbaru "The Republic" nga Plato.
Asht e mrekullueshme menyra se si e trajton e zhdervillon subjektin "artist" ne librin III dhe dialogu tek libri X.
E rekomandoj.

Tesh kam n'dore "Complete fairy tales" Oscar Wilde.
:wub:
Gjithashtu sugjeroj "The selfish giant" t'Oscar Wilde.

alinos

Forumium maestatis

Fillimisht postuar nga issi:

sa kot fundi i librit te Xhunges
:lol:

I dashur, realiteti eshte i hidhur dhe femra dhelper :devil:

Status
Not open for further replies.