Re: A jane Shkodranët fanatike?

bebi

Primus registratum
Re: Re: A jane Shkodranët fanatike?

... dhe keshtu mbyllet perdja. ne salle degjohen duartrokitje.
kllouni shfaqet perseri dhe ben nje pyetje:

morali i shfaqjes?

-"injoranca nuk eshte problematike, por ne castin qe nuk shifet se egziston dhe per me teper manifestohet si kulture... atehere eshte problem i madh drastik"... purtroppo..

kjo vlen per diskutantat qe hedhin fletushka sa andej kendej neper af, po i ngjisim me pshtyme edhe ja merr era fjalet boshe...

shkodranet nuk jane fanatike jane :kiss:
(flasim per shkodrane gjithmone ee) /pf/images/graemlins/wink.gif

djal

Primus registratum

Fenatik that?????????? perzoten une per te gjith sdi ca me than por une po flas per vedi.....? psh une per dashnoren sjam hic Fenatik kurse per nusen sdi ca me than se sjena feju ala le ma mu martu sbahet fjal kurrkun /pf/images/graemlins/smile.gif

Anglophile

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Blue:
[qb] ... dhe keshtu mbyllet perdja. ne salle degjohen duartrokitje.
kllouni shfaqet perseri dhe ben nje pyetje:

morali i shfaqjes?

-"injoranca nuk eshte problematike, por ne castin qe nuk shifet se egziston dhe per me teper manifestohet si kulture... atehere eshte problem i madh drastik"... purtroppo..

kjo vlen per diskutantat qe hedhin fletushka sa andej kendej neper af, po i ngjisim me pshtyme edhe ja merr era fjalet boshe... [/qb]
Dalin kengtart ne skene ti kendu (ata qe kendojne kenge ma me edukate) edhe kapin b*l*t me dore etj. etj. kur pjesa ma e madhe e spektatorve jane minorena, ty qe vjen e na pershkrun ktu si te duken kto gjeste, me kulture, edukate apo si? 'Apo kulture asht njohunia per historine'?
Kot ma te pyet, atje ku jeton ti kolegji me universitetin a jane ne njesoj?!
Ne fakt asht e kote me ti vu re se ti je idiote, se me kene injorante asht gjysa e te keqes.

bebi

Primus registratum

t'falenderoj qe m'ke ba mos me pas nevoje me dhan argumenta.
nga shkrimi i masiperm shfaqet lapus i jetes tande.

hipomaniakal!

Anglophile

Primus registratum

Mos me ban si psikologe, se nuk ke koke per at pune edhe duhet me e studiu per nje kohe te gjate per me dhane nje mendim te tille. Po ku e gjete ket fjal te re njeher, qysh kur ka dal ne perdorim?! Ska gja se e di se qa ke deshte me than. /pf/images/graemlins/laugh.gif
Une thjesht kam shkru ato gjera qe shoh ne jeten e perditshme edhe qe jane te pa-pranushme per shumicen e njerze. Dhe ne baze te komenteve qe ke ba ti ne disa tema ktu, futesh edhe ti ne kete kategori qe me ke fute mu.

ShkodraniNY

Primus registratum

Cfare eshte bere ketu more debat personal, me fyerje e sharje!!
Edhe kur shtrohet pyetja : A jane shkodranet fanatik, po na dalin dhe ndryshime te tjera , pa le. :shrug:

Ju lutem le ti perbahemi temes dhe te diskutojme nese e shohim te arsyeshme.
Ju flm.

ana-b

Primus registratum

Per mendimin tem jan i fije fanatik.Nuk jane as ekstremitete e as badihava.Shkurt:aq sa duhet!

ezhderha

Primus registratum

Sa fanatike jane shkodranet? kishte kene pyetje ma e mire sesa A jane shkodranet fanatike?.

mostro

Putraku

SHkodranet me duket se e kane shpikur FANATIZMIN si dukuri....apapapapa sa fanatik qe jane /pf/images/graemlins/tongue.gif

viSara

Primus registratum

O tempora o mores!
Po ejani ne hkoder njehere pastaj na flisni per fanatizmin tone.
Ne shkodranet thjesht nuk imitojme te tjeret dhe nuk i bejme gjerat per tangerllek, nqs kete ju e quani fanatizem do te thote qe problemi qendron tek ju dhe jo tek ne ne Shkoder!

qeshem

Primus registratum

shkodranet fanatike ...

ajo shprehja " pulat duhet te kakarisin vetem ne kotecin e vet" nuk vjen nga shkodra ???
... madje mund ti shtosh dhe epitete te tjera pervec fanatizmit ...

shkodrani80

Primus registratum

Casual!Nder ato qe shkrujte morra vesht qe je nga Berati.Nqs ne Berat u shifka fantaizmi si ku*vllek,te baj te ditun se ketu nuk e arsyetojme ne ate menyre.Mendoj qe dhe Berati edhe pse na ja kena kalu ne fanatizem(gjithmon sipas truve tuja),nuk mund ta ulesh ne kete menyre,gje te cilen ti duke pas si qellim Shkodren,permende Beratin.E vetmja fymje qe mund ti bahet Beratit,asht te te ket ty per bir.Mos qofsh grek ishalla:)!Ju uroj per temen!

Hunter

Primus registratum

nga keto qe ke shkujt ti, une mora vesht se je karaduz.
tesh, une kam shume patriota ktu ku jetoj, femrat qe kan 2-3 fmi ( fmit i kan si i kan cigant, prindja mulat dhe njani fmi si prindi kurse tjetri bjond) dhe veshen si prostituta edhe dalin me gjet ashtu qe shkruhet me yje. me nje fjale burrat punojne edhe grat shalojne.
dhe ktu ne forum nje pjese e mire e shkodranvenuk shkrujne ne dialekt. disa edhe pak ta po fillojne me than nOqe.
kete temen e keni hap si mas me pa jetu kurre ne shkoder.

mostro

Putraku

Fillimisht postuar nga Elsajed:
[qb]Ne shkodranet thjesht nuk imitojme te tjeret dhe nuk i bejme gjerat per tangerllek, nqs kete ju e quani fanatizem do te thote qe problemi qendron tek ju dhe jo tek ne ne Shkoder! [/qb]
SHUME I DASHUR PARAFOLES,JEMI DUKE FOLUR PER FANATIZMIN DHE JO PER TANGERLLIKUN.SA PER TANGERLLIKUN DO HAPIM NJI TEME TJETER PRAPE PER SHKODREN,PASI ZANAFILLAT E VETA TANGERRLIKU I KA PO PRAPE SHKODER /pf/images/graemlins/laugh.gif :goofy:

Raptor

Primus registratum

Kot me te pyt casual, po ti a ke jetu naj her ne
Shkoder? Edhe nqs ke gja kunder dialektit thuje se te sqaraj un. Por ta dish se iky dalekt qe ty nuk te pelqen asht ma i vjeter se aj dialekti jot.
Te thash edhe nji her, nqs ke gja te sqaraj un.

Hunter

Primus registratum

jo, une nuk kam jetu kurre n'shkoder. as nuk e di as se ku i bjen.
sa vjec asht ky dialekti qe shkrun ti?!
editohet per fjale ofenduse
ti a je fanatik? kot po t'pys.

receli

Primus registratum

Shkodra eshte djep i qyteterimit por dhe i fanatizmit.

Pikerisht zhvillimi ne Shkoder ka pas dhe reaksionin e vet pra fanatizmin ose konservatorizmin si nje mur mbrojtes i natyrshem qe krijon njeriu ndaj cdo perparimi.

Shkodra keshtu ka ecur ne keto dy shekuj.
Ne Shkoder ishte selia e administrates otomane sepse Shkodra ishte qender Vilajeti dhe kuptohet qe aty ka pasur influence Turke ose Osmane.
Por Shkodra ishte dhe qender e arqipeshkvise per kishen katolike dhe nga kjo ka ardhur dhe influenca italiane e austriake.
Shkodra ishte kishte lidhje me detin nepermjet lumit Buna dhe ishte nje port i fuqishem per tregetaret e qytetit si dhe te qyteteve per rreth.
Shkodra ishte treg nga me te medhejt e Ballkanit per gati 2 shekuj. Kosova e Mali i zi si dhe Veriu i Shqiperise aty sillnin mall e merrnin mall keshtu qe ne Shkoder ka qarkulluar kultura e gjith Ballkanit si dhe ka hyre shume heret teknika e informacioni nga Europa e Azia prej tregetise tokesore e detare.

Shkodra ka pasur gjithmon si kudo nje dyluftim kulturash, e reja me konservatoren dhe kjo nuk e ul vleren aspak qytetit por eshte dicka normale ne historine tone dhe ate boterore.

Me instalimin e diktatures komuniste Shkodra u izolua nga Bota dhe pasojat e izolimit ndihen sot.
Ne Shkodren e viteve enveriste u asfiksua aristokracia e qytetit dhe Shkodres i hypen ne zverk banditet sekretara partie e polica nga Jugu qe e mbajten Shkodren 50 vjet te burgosur.
Sot Shkodra eshte e semure sikur gjithe Shqiperia dhe fisnikeria e dikurshme akoma nuk eshte ri lindur. Zot aty jane katundaret hajna biznesmen e tutoret e prostitucionit.

Raptor

Primus registratum

Fillimisht postuar nga casual:
[qb] nga keto qe ke shkujt ti, une mora vesht se je karaduz.
tesh, une kam shume patriota ktu ku jetoj, femrat qe kan 2-3 fmi ( fmit i kan si i kan cigant, prindja mulat dhe njani fmi si prindi kurse tjetri bjond) dhe veshen si prostituta edhe dalin me gjet ashtu qe shkruhet me yje. me nje fjale burrat punojne edhe grat shalojne.
dhe ktu ne forum nje pjese e mire e shkodranvenuk shkrujne ne dialekt. disa edhe pak ta po fillojne me than nOqe.
kete temen e keni hap si mas me pa jetu kurre ne shkoder. [/qb]
Me fal casual se nuk te kam marr vesht ku ke dasht me dal taman e te kam lexu pershpejt. Po kot me te pyt a je ti zotrija 420 qe duhet me te lexu mesazhin tend ka 3 her per me te marr vesht? Me sa mora vesht na shkrimi (ke perdor fjalen "njani fmi" ) je ul von ne shkoder.(dhe me siguri dialekti jon qe ti den me e dit se sa i vjeter asht, kurr nuk mund te ket ardh nga dialekti jat, dhe kurr nuk mund te transformohet ne nOqe) Dhe prap nuk e din se ku i bjen sepse me duket se je ul me shpi ne lagjen e "shkodranve te vjeter", ne lagjen e magjypve. Dhe botkuptimi jat nuk e perfshin qendren e shkodres, dmth nuk ke shku ma larg se ne xhabijej.
Sa per fjalen "karaduzen" un nuk e kam perdor por e ke perdorur ti dhe me duket se je ngaterru me vedin nga qe ndoshta ke ken i emocjonum per momentin. Mas u shkput prej rrealitetit edhe merre vedin me te mir se po e shof cfar brumit keke.

Mos pyt kot a jam fanatik se nuk ka lidhje me kur*llekun.

Me respekt SH10

shkodrani80

Primus registratum

Zotnija jote casual!Tash e kuptova qe paskam ba gabim tu u marr me ty.Por thojne qe t'gabosh asht njerezore,kurse me ngul kam asht marri.Keshtu qe un po te hapi rruge,qe ti te rrish i ngulun ne mendimet e tuja bashk me patriotet e tuj magjyp.Tema asht per shkodranet dhe jo per magjypet.

Ju uroj qe te derdhni talentin ne kete teme! (e kam fjalen gjithmon per shkodrant)