Qetesia kumbuese...

Rornela

Forumium praecox
Nese qendron per nje kohe te gjate ne qetesi dhe ne prezencen e asnje zhurme, do fillosh ta ndjesh kaq shume te zhurmshme kete qetesi saqe edhe veshet do fillojne te nxjerrin gjak. Keshtu cdo gje permanente do te te konsumoje avash avash e me nuk do te dish te besh diferencen e asgjeje. Mirpo ne cfare casti eshte 'mjaftueshem' kur eshte casti qe te heqesh dore e kalosh ne dicka tjeter? Ne castin kur arrim dicka asnjehere mos e mbaj aq gjate sa te te marre dhe ty me vete ne boshllekun qe permban. Mos i bej gjerat me qellimin e vetem qe te te mbushin ty sepse ne fund te fundit ne boshllek do humbasesh dhe ti, por beji gjerat me qellimin e vetem qe ti t'i mbushesh ato keshu nga asgjeja do krijohet dickaja.

Landi78

Forumium maestatis
Qetesi kumbuese eshte atehere kur ke te verteten per ta thene por nuk e thua pwr mungese: 1. kurajo. 2.vetbesimi. 3 hipokrizie ;)

joetisti_

Locus omnem
"i qete jam, por neser kam dicka qe s'do te me lere te qete, prandaj s'jam i qete"
Qetesia eshte gjithmone kumbuese. Dhe vertete... c'e do qetesine e plote...?! Ne jeten tjeter do ta kemi, por s'duam as jeten tjeter dhe as qetesine e saj. Duam kete jete me paqetesi deri ne pamundesi !!

abs

nuk e di...
"i qete jam, por neser kam dicka qe s'do te me lere te qete, prandaj s'jam i qete"!!

...i qete jam por
...nese kam dicka qe s'do te me lere te qete
...prandaj
...s'jam i qete

fantazia hyn n'mes :D ashtu padashje, e ta vjedh qetsine n'hava :D

joetisti_

Locus omnem
...i qete jam por
...nese kam dicka qe s'do te me lere te qete
...prandaj
...s'jam i qete

fantazia hyn n'mes :D ashtu padashje, e ta vjedh qetsine n'hava :D
Po, pra! E nesermja ka hallet e veta. Nese sot je i qete, shijoje ! Ne maksimum.

Qetesia kumbon gjithmone. Rendesi ka qe ketij kumbimi t'i shtosh edhe disa nota vete, qe te dale nje melodi e mire !

Eléonoré

Valoris scriptorum
Qetesia kumbuese nuk ekziston. Sa me e qete situata aq me kumbuese ajo eshte.

Kjo qetesi nuk vjen nga sereniteti qe ekziston brenda teje si thote edhe Universal.

Nje femije qe vjen ne kete bote, pas gurgullimave ujore ne barkun e nenes e ka te veshtire te jetoje ne nje ambjent "te qete" i cili nuk eshte gje tjeter vecse zhurma zanore me frekuenca te tilla te cilat jane te dhembshme per njerezit dhe sidomos per te porsalindurit. Ndaj ata flene me zhurma artificiale muzikale te cilat jane ne forme akuariumi plot drita ose ne forme vinci te vogel qe varet permbi ta dhe qe rrotullohet ne menyre ritmike. Zhurma te bardha qe qetesojne femijet jane edhe zhurmat vibruese te lavatrices apo te tharses se rrobave. Ato jane zhurma te shqueshme nga veshet dhe me frekuence normale.

Keto frekuenca te padallueshme per veshin jane shume te rrezikshme. Qente torturohen nga nje tip bilbili te cilit kur i fryn nuk leshon zhurme shqetesuese per ne por per ata.

Keto frekuenca te cilat "cmendin" disa njerez jane frekuenca leshuar nga kulla te ndryshme te telefonit te cilat ne lidhje me njera tjetren ne te kater cepat e botes krijojne nje rrjet si rrjeti i merimanges e cila ka aftesi nder te tjera te kape (trap) energji te cilat nuk mund te clirohen pas kapjes.

Sipas disa mendjendriturve kur dy kulla krijojne nje tip harku midis tyre atehere ky hark krijon nje portal per te shkuar ne bote te tjera.

Kjo veprimtari njerezore eshte e ulet per te thene me te pakten, sepse eshte teper e rrezikshme. Eshte radioaktivitet.

El