Qe ti je gomar kjo eshte dicka qe duket....

ana karenina

Primus registratum
Re: Qe ti je gomar kjo eshte dicka qe duket....

Fillimisht postuar nga Kordelja:
[qb] <span style="font-weight: bold">QE TI JE GOMAR, KJO ESHTE DICKA QE DUKET</span>

Fytyre e bykur dikur, tani stigmatike,
ne gjurmet e tua gjej vrasjen qe te kam bere,
ne grate qe i humbe, qe i braktise, a shpeton duke ikur teje
per te mbetur gjalle diku
ne lemoshendjenje.

Fytyre e bukur dhe sot, me gjthe prishjen dyshimin, dekompozimin,
trup qe zvarritesh e birresh ne toke te mallkuar.
Mase vigane dhe e deshperuar njekohesisht.
Nje vath ne vesh – dic i nxit kotesise kuptimin.
Cdo dite humb dicka nga cilesia e yllit, vdiresh ne rere,
cdo nate fiton dicka nga pamortesia e vdekjes.
Oh, tani qe po shuhesh, ndersa vazhdon akoma te shuhesh
vervit ne ajer tentakula te tmerrshme vetmie te shthurur……….
Me lak fshikullues kap, terheq e shtrengon,
roberon,
me buzet sterile, trupin e pandjeshem.

Shpesh kam rene ne gjurmet e bjerrjes sate, shfrimit,
menyres se terthorte te shfaqes, helmimit,
fshehjes, sofizmit, lekundjes, sepaqenes,
asaj paqendrueshmerie qe nuk ngre dot baze.
Ndjenja luksoze, ne esence shkaterruese,
gerryejne si macet gjire grash te lena.
Rrugehumbur i bukur qe vazhdon te humbesh,
qe di te sillesh, por qe etika s’ta permbush dot shpirtin
Jam jotja, me ke gjithmone me ke pasur
mbeshtetje fryme, shteg ne rruge pa krye.
Por ti s’kupton, ngaqe je gomar
dhe ky eshte shkaku
qe une te dua
tmerresisht.

<span style="font-style: italic">Mimoza Ahmeti</span>

P.s.Per ata qe nuk e kane lexuar &lt;img src=&quot;/pf/images/graemlins/wink.gif&quot; alt=&quot;&quot; /&gt; [/qb]
Kalamaja me falni po kam nevoje per ndihmen tuaj! Kjo vjersha mu duk si 'gjeni dicituren'! Cfare ka dash me thene autori se me sa mora vesh une as autori vete nuk e ka pas te qarte para se ta shkruante.

Ema

Goddes

Ana Karenina,se paske edhe emrin e bukur!
Secili shkruan per vete.Lexuesi dukeu nisur nga aftesite e tij intelektive,perceptuesi edhe me shume se keto nga ndjesite e peraferta dhe afria me temen(argumentin) kupton ...ose nuk kupton &lt;img src=&quot;/pf/images/graemlins/smile.gif&quot; alt=&quot;&quot; /&gt; !

Kordelja

Valoris scriptorum

<span style="font-weight: bold">kupton ...ose nuk kupton </span>

........pikerisht &lt;img src=&quot;/pf/images/graemlins/wink.gif&quot; alt=&quot;&quot; /&gt;

TEDI

Valoris scriptorum

Akoma diskutoni per Gomarin aman. Po Krrici i tij u bo gomar deri tani ju po flisni akoma per te vjetrin...

zana_e_malit

Primus registratum

kjo nuk e kupton se eshte koke e kembe e dashuruar mbas ketij gomarit ketu. Urrejtja seshte gje tjeter vecse shprehje e dashurise se skajshme.Personalisht nuk me pelqen si poezi. Eshte thjesht mesazh(agresiv) i nje ndjenje te pakontrolluar, dhe nuk perben asnje lloj stime ne vetvete. Sepse ne te vertete nuk eshte gomari te cilin ajo urren por vetja e vet.Eshte nje paranoje e rrezikshme dhe arti ska te beje aspak me te cmendur te tille.Arti eshte krejt gje tjeter.Harmoni, stil ,mesazh.

ana karenina

Primus registratum

Fillimisht postuar nga zana_e_malit:
[qb] kjo nuk e kupton se eshte koke e kembe e dashuruar mbas ketij gomarit ketu. Urrejtja seshte gje tjeter vecse shprehje e dashurise se skajshme.Personalisht nuk me pelqen si poezi. Eshte thjesht mesazh(agresiv) i nje ndjenje te pakontrolluar, dhe nuk perben asnje lloj stime ne vetvete. Sepse ne te vertete nuk eshte gomari te cilin ajo urren por vetja e vet.Eshte nje paranoje e rrezikshme dhe arti ska te beje aspak me te cmendur te tille.Arti eshte krejt gje tjeter.Harmoni, stil ,mesazh. [/qb]
Kete doja te thosha edhe une, qe kjo e ashtuquajtur poezi ketu lart nuk eshte art! Po e thashe pak me te bute meqe ka te tjere qe ju pelqen, dhe qe ndoshta e kuptojne:) Ca pseudo-poete nuk kane parasysh nje ligj themeltar te artit, dhe mbi te gjitha te letersise: qe fjalet mbeten, ajo qe shkruhet mbetet! Nuk mund te shkruash poezi sikur po flet me shitesin e domateve, pavaresisht se shitesi i domateve (ose patateve) mund te te kete bere shume pershtypje! Kur thashe qe nuk e kuptoj doja te thoja qe fjalite qe fillohen nga fundi dhe nuk arrijne ne nje fillim, dhe per me teper nuk kane asnje mesazh per tu percjelle nuk jane vargje! Nuk jam kunder shkruarjes se ketyre fjalive, po jam kunder botimit. Pastaj edhe kjo tendenca per te qene post-moderne pa kaluar akoma neper fazen e te qenit moderne me duket goxha tentative boshe! Edhe nje gje te fundit: si mund te jete gomar nje njeri qe e do? ose edhe qe e urren? U perpoqa shume ta kuptoj kete lloj ndjenje (per ti kuptuar keto llafet e Mimozes) po nuk arrita. Ndoshta prandaj them qe nuk e kuptoj kete poezi. Do kisha dashur ta analizonte dikush, jam kurioze!
PS: Ema flm per komplimentet!

ana karenina

Primus registratum

'Shpesh kam rene ne gjurmet e bjerrjes sate, shfrimit,
menyres se terthorte te shfaqes, helmimit,
fshehjes, sofizmit, lekundjes, sepaqenes,
asaj paqendrueshmerie qe nuk ngre dot baze.
Ndjenja luksoze, ne esence shkaterruese,
gerryejne si macet gjire grash te lena.'

Sidomos keto vargjet ketu..a di te mi shtjelloje njeri?

Ema

Goddes

&lt;img src=&quot;/pf/images/graemlins/laugh.gif&quot; alt=&quot;&quot; /&gt; &lt;img src=&quot;/pf/images/graemlins/laugh.gif&quot; alt=&quot;&quot; /&gt;

Kordelja

Valoris scriptorum

Ana, me habit fakti qe ty nuk te pelqejne ndjenjat kontradiktore, shpesh njeriu eshte i ndergjegjshem per hapat e gabuar qe hedh (te pakten dnidh qe ndergjegjesohet pas ca kohesh) dhe rendom s'ka se si t'ia beje, thjesht nuk mundet ta ndaloje zemren, nuk mund ta heshte ate.Thjeshte mund te sterperserisim Bles Baskal qe thosh: Zemra ka arsyet e veta qe arsyeja nuk i njeh.E pra, arsyeja dhe ndjenja shpesh ndryshojne rrjedhen e jetes, keshtu ndodh qe ti papritur shkruan vetemohimin, keshtu si Mimoza, mallkon dhe shan per arsyen e thjeshte se nuk mund te jesh antikomformiste me zemren tende.Trupi dhe zemra terheq ne nja kah dhe arsyeja ne nje kah tjeter.Te duash dike jashte shijeve te tua te con ne te tilla dilema dhe te ben te perdoresh metafora kaq &quot;te cuditshme&quot; (sipas teje) dhe mbase edhe disi &quot;te renda&quot; (sipas meje, teje e shume te tjereve).

Une thjesht mednoj qe eshte nje lufteze mes asaj qe eshte dhe s'duhej te ish.Ajo do njeriun e gabuar por s'ka c'te beje pasi e do.KAQ &lt;img src=&quot;/pf/images/graemlins/wink.gif&quot; alt=&quot;&quot; /&gt; &lt;img src=&quot;/pf/images/graemlins/smile.gif&quot; alt=&quot;&quot; /&gt;

ana karenina

Primus registratum

O Ema po mos u nxef mi se nuk po te shan njeri qe e ke qef poezine e Mimozes jo! Duhet me vene fytyra qe qeshin pas cdo fjalie per tju bere te kuptoni se nuk po flas me ironi e? Psh mua me pelqen me shume poezia qe i ka kushtuar te jemes, aty po qe ka dash me thene dicka dhe ne menyren e vet e ka thene! Po ke kjo ketu... icik si koti kjo:) Shume llafe blla blla blla!

Ema

Goddes

Fillimisht postuar nga ana karenina:
[qb] O Ema po mos u nxef mi se nuk po te shan njeri qe e ke qef poezine e Mimozes jo! Duhet me vene fytyra qe qeshin pas cdo fjalie per tju bere te kuptoni se nuk po flas me ironi e? Psh mua me pelqen me shume poezia qe i ka kushtuar te jemes, aty po qe ka dash me thene dicka dhe ne menyren e vet e ka thene! Po ke kjo ketu... icik si koti kjo:) Shume llafe blla blla blla! [/qb]
Hajde faraaaaaaaaaa!

zana_e_malit

Primus registratum

e dashur kordele,
te cmoj per ato qe ke thene, edhe per ato qe thua ne pergjithesi, por... ne kete rast nuk po flasim per ditarin naiv te nje vajze 15 vjecare qe lufton me ndjenjat e veta, as per poezine e nje 24 vjecareje kushtuar te dashurit te vet. Eshte poezi e nje Poeteje te njohur tashme.Kur them kete kam ndermend firmen qe ajo ve nen ate qe shkruan.Nuk i perkasin asaj keto vargje.Poezia eshte me e larte se kaq krejt tjeter gje, krejt tjeter e dashur kordele.

Kordelja

Valoris scriptorum

Nese autori/ja do shkruanin dicka te sheqerosur nuk do ishin aspak te njohur, njerezit vrapojne pas ushqimeve dietike sot, dhe shumica jane kthyer ose ne njerez praktike ose na racionale (per mua pak a shume e njejta gje).Ajo ka dale nga shkrimet autobigrafike por aspak nga &quot;lajthitjet&quot; e saj, per te cilat edhe eshte kaq e njohur dhe e lexuar.Per mua poezia nuk eshte dhe aq e thjeshte por nuk di cfare ke kuptuar ti qe s'e paskam kuptuar une, pasi une kurre nuk do merrja kurajon te perifrazoja Mimoza Ahmetin, do genjeja veten dhe do e poshteroja njekohesisht nese do e beja nje gje te tille.
Une thjesht pranoj, pa ndonje problem te madh, qe ka raste dhe rrethana kur te tilla krahasime kane vlera.
....ne pritje. &lt;img src=&quot;/pf/images/graemlins/smile.gif&quot; alt=&quot;&quot; /&gt;

zana_e_malit

Primus registratum

Cfare do te thuash :une nuk do e merrja kurre mundimin te perifrazoja Mimoza Ahmetin???
Te lutem kordele leri keto.
Une nuk ja le ne asnje menyre kohen mimoza ahmetit. Mimoza e ka kohen perpara:) Ajo do ta perfrazoje ate. Ika kordele se kam mesim.flasim

Kordelja

Valoris scriptorum

<span style="font-style: italic">Poezia eshte me e larte se kaq krejt tjeter gje, krejt tjeter e dashur kordele. </span>

Kete ketu nuk e kuptoi Kordelja, o zaneze...

Te pres neser... &lt;img src=&quot;/pf/images/graemlins/smile.gif&quot; alt=&quot;&quot; /&gt;

ana karenina

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Post Scripter:
[qb]
Fillimisht postuar nga Ema:
[qb]Jam e jotja
me ke,
gjithmone me ke patur,
fryme,
mbeshtetje,
shteg ne rruge pa krye
Por ti s'e kupton,
ngaqe je Gomar,
dhe ky eshte shkaku per te cilin une te dua Tmerresisht...[/qb]
Sa i gezuar do te kete qene Aurel Plasari &lt;img src=&quot;/pf/images/graemlins/smile.gif&quot; alt=&quot;&quot; /&gt; [/qb]
Je i sigurte post-scriper?

Ema

Goddes

Ana ti i permbahesh firmes <span style="font-style: italic">&quot;du sherr&quot;</span> pranej bo kshu e?

ana karenina

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Ema:
[qb] Ana ti i permbahesh firmes <span style="font-style: italic">&quot;du sherr&quot;</span> pranej bo kshu e? [/qb]
Jo mi Ema jo, eshte me e thelle se kaq! Po lene se nuk du me e thon:)

ana karenina

Primus registratum

Se harrova, a duhet me qen te gjithe tifoze me Mozen per te shkrujt ee? Nuk mund te jemi me Aurelin? Keshtu i shtojme edhe ngjyra temes &lt;img src=&quot;/pf/images/graemlins/tongue.gif&quot; alt=&quot;&quot; /&gt;