pyetje-pergjigje ne mjeksi

I love new york

Primus registratum
Re: pyetje-pergjigje ne mjeksi

Fillimisht postuar nga Dott.essa:
[qb]
Fillimisht postuar nga Stargate:
[qb] Sa here ne dite duhet te kete sex njeriu? [/qb]
Kjo eshte nje pyetje mjaft interesante.Me duhet te kerkoj falje pasi pergjigja ime nuk mund te jete e plote por me aq sa kam studiuar une do mundohem te jap nje pergjigje shkencore.

Atehere ne dime qe hormoni mashkullor TESTOTERONI, i cili fillon te prodhohet qe nga puberteti dhe deri ne vdekjen e mashkullit, prodhohet ne te njejtin sasi(kjo deri ne moshen 65 vjec me pas ulet sasia e prodhimit. Nje femonem i ngjashem nuk ndodh edhe me femren.Sasia e hormoneve ndryshon cdo dite, sa qe thuhet" Femra nuk eshte kimikisht e njejte asnje dite dhe kurre nuk do gjeni 2 femra te njejta".
Ky ndryshim verehet vecanerisht midis 14 diteshit te pare dhe te dyte para ciklit mestrual.

Por natyra me perfektesine e saj ka arritur ti ekuilibroje keto fenomene. Periudha e max e afshit femeror arrin gjate diteve 10-18 para ciklit.gje qe korrespondon me ovulimin tek femrat.Por edhe maturimi i spermatozoideve arrihet ne nje periudhe 16 ditore. kjo gje tregon perthuthjen e periuthes se afshit femeror dhe atij mashkullor(kulmi i afshit), kjo nuk do te thote qe vetem gjate kesaj periudhe kryhen marredhenie seksuale por ne kete periudhe terheqja seksuale eshte me e madhe.Kjo periudhe eshte edhe periudha kur cifti mund te arrij qe raportin e tyre seksual ta konkludoj me fenomenin e fekondimit.

Siq thashe me lart mashkulli ka te njejtin nivel testosteroni pra ai biologikisht mund te kryej marredhenje seksuale cdo dite. Por deshira e tij duhet te perputhet me deshiren e femres per te pasur raport seksual.

Ndryshimet midis dy sekseve tashme dihen... dhe femra per te arritur ne raport te kenaqshem seksual duhet te bej "dashuri" jo vetem seks. Prandaj nuk mund te jepet nje recete fikse se sa here mund te besh dashuri ne dite apo sa here mund te kryesh seks. Pasi kjo gje varet nga partneret...

Sipas disa studimeve eshte vene re qe nje mashkull arrin te kete mesatarisht deri ne 3 raporte seksuale ne dite. [/qb]
Dott.esa une mendoj qe ke bere nje pune shume te mire ne pergjigjen qe ke dhen dhe ajo qe ke thene eshte vertet interesante. ti nuk ke pse merzitesh (me fal qe them keshtu sepse edhe nuk te njoh) pse disa njerez i marrin ato qe thua ti lehtesh ose me ironnira per shume arsye qe disa mund te jete qe nuk mbushin shume.
ti goc vazhdo rrugen qe ke nisur se mesa degjova vazhdon per mjeksi dhe une mendoj qe fillimi eshte i mbare. shume gjera nga ate qe ti ke permendur une i dija dhe i kisha lexuar me pare dhe shume kuriozitete te tjera une i lexova per here te pare.
keep up the good work dhe nje keshille nga mua qe jam nga anetaret e pare dhe kam pare shume ketu: mos bjer nen nivelin e pretendimeve te tua ne jete. :thumbsup: :thumbsup:

Odea

Primus registratum

Kam nje pyetje edhe une per ju /pf/images/graemlins/smile.gif

Nga se shkaktohet sinoziti? Jam shume kurioze te di.... :goofy:

Odea :book:

Guest

Fillimisht postuar nga Odea:
[qb] Nga se shkaktohet sinoziti?
[/qb]
Sinuziti eshte nje infiamacion akut o cronik i nje nga hapsirave(seno)te prahundes.Sipas vendodhjes dallojme 4 lloje sinozitesh:
Sinozit te maxiles;
sinozit te frontales;
sinozit te etmoidales;
sinozit te sfenoidales
sinus.gif

Sipas perhapjes semundja mund te jete mono o bilaterale.Kur infiamacioni kap me shume hapsira(seni),quhet POLISINUZIT.
Nga ana klinike keto konsiderohen si bllokime te ketyre hapsivare duke mos lejuar daljen e lengut qe formohet gjate infektimit qe quhet ESSUDATO(me nje perberje proteinike,i pasur me mucopolisakariddhe qelizave ematike).POr mund ti kemi edhe te llojit me formim ose te jo te "puss"(material me linfocite te vdekura).

Sinozite mund te vijne si pasoje:
- i nje infiamacioni te rrugeve te frymemarrjes te hundeve,akut ose kronik,
- infeksioni dentar
- fraktura te maxiles,
- grip,
- faktor alergjik
- etj etj

ps. shpresoj te kem qene e qarte.Nese ka dicka qe nuk eshte shpjeguar qarte dhe mire mundt e pyesesh serish.
Kuptohet qe ne pergjigjen time ka limite pasi nuk eshte e mundur nje shpjegim me i plote nga ana ime. Kjo per faktor etike!

Faleminderit per pyetjen dhe sherim te shpejte mikes tuaj!
Me respekt,
Dott.essa

Seriozi

Primus registratum

Nji pyetje kisha:
A ekziston ndonji kurë per te eleminuar gjendrat dhjamore?

Guest

Fillimisht postuar nga Mistreci:
[qb] Nji pyetje kisha:
A ekziston ndonji kurë per te eleminuar gjendrat dhjamore? [/qb]
Bohhhh me te degjuar e kam qe kura e ketyre eshte ndyrhyrja kirugjikale.Eshte nje operacion i thejshte dhe kryhet me anestezi lokale. nuk zgjat shume dhe nuk ka rreziqe.

Seriozi

Primus registratum

Ketu ku jam ma kane propozuar kete gje po kam hall se mos me ngel shenjë tek vendi operimit.
Po perveç operacionit nuk ka ndonji metode tjeter?
Dott.essa thnx.

Guest

Fillimisht postuar nga Mistreci:
[qb] Ketu ku jam ma kane propozuar kete gje po kam hall se mos me ngel shenjë tek vendi operimit.
Po perveç operacionit nuk ka ndonji metode tjeter?
Dott.essa thnx. [/qb]
Mistreco paraca kohesh kam ndjekur nje operacion te nje gjendre dhjamore te kryen ne ftyre, poshte syrit.Ishte nje grua rreth te 40. Kirurgu e qetesoj qe do te ishte shume e veshtire qe te vihej re nje gje e tille.
Po ju ku e keni kete gjender dhjamorore. Poroblemi eshte se po nuk u operua ato rishfaqen serish. duke u operuar mendohet se hiqen rrenjjet e kesaj gjendre. nuk e di nese me kupton.Eshte nje operacion e thjeshte mos e ki me frike!

Wii

Grupi i të moçmëve!

qarkullimi i gjakut te fetusi ndryshon nga ai i nje femie te porsalindur.ne cilat gjera ndryshon?

Kuqalashja

Primus registratum

tek i linduri pastrohet ne mushkeri, ndersa te fetusi shkon i pastruar. s'vazhdoj mjekesi po dy-tre gjera coku i kam kapur rruges.

Le_Routard

Forumium maestatis

Desha me dite nga kush rruge kalon ti zakonisht qe te kaloj dhe une andej se mos kap noji gjo si puna tate.

Guest

L-R ca do me kap ti???? vec hap gojen se ti sjellin llurate tyve neve... /pf/images/graemlins/laugh.gif

Le_Routard

Forumium maestatis

Rri me qafsh mos me boj me zemer se jemi dhe ke mjeksia dhe nuk ka lezet me boji nonji demostracjon.
/pf/images/graemlins/laugh.gif

E thash sa me theksu qe ka rrob rob qe i kapin gjonat neper libra dhe ka qe i kapin neper rruge. Kshu qe me aritmetik i bje qe rrugacet jon shume te kapshem.

/pf/images/graemlins/laugh.gif

Le_Routard

Forumium maestatis

Kapin aty ku duhet kap. /pf/images/graemlins/laugh.gif Aaaa po me duket se nuk njifke noji rrugac hala ti. /pf/images/graemlins/laugh.gif

Guest

ncuk :shrug:
Do mi tregosh ti nonji se ku i dihet me mesojne me kap ne mu noj gje ... se po vazhdum kshu o puna keq. jo per gje po i marum te kapmet me libra :confused: ca do bejme tani? :confused:

Wii

Grupi i të moçmëve!

Fillimisht postuar nga erulja:
[qb] tek i linduri pastrohet ne mushkeri, ndersa te fetusi shkon i pastruar. s'vazhdoj mjekesi po dy-tre gjera coku i kam kapur rruges. [/qb]
e shoh qe muhabeti eshte ndez ketu per me kap gjera.doja te shtoja edhe dicka:
kjo per punen e mushkerise ashtu eshte pra te fetusi ne vend qe ne mushkeri te pastrohet gjaku me oksigjen ,i merret ky oksigjen ndersa te i linduri ndodh e kunderta.ne nje fare menyre pastrimi i gjakut ndodh ne placente dhe jo ne mushkeri
po ashtu mund te them qe zemra nuk eshte ndare akoma mire dhe per kete arsye kemi nje perzierje te gjakut ne zemer dhe nuk kemi gjak te paster fare.e treta eshte qe legamenti kerthizes qe eshte te i linduri te fetusi ekziston si vaz gjaku dhe ndihmon ne qarkullim.
po pat dikush me shtuar akoma ose korregjuar ta thoje.

arbi

Primus registratum

tek fetusi per faktin qe nuk eshte e nevojshme qe gjaku te beje komplet xhiron kemi dy kortocircuitime = kanali venoz aranzio - melqi ; kanali arterioz botalo kortocircuiton sistemin e qarkullimit zemer-mushkeri. ne momentin e lindjes keto dy kanale(nuk e di si perkthehen ndryshe dotti) si dhe vrima ovale(forame ovale) mbyllen nga ndryshimi i presionit ne mushkeri dhe zhduken. ja pse eshte moment kritik qarja e te porsalindurit sepse do te thote qe ka kaluar ne frymemarrje mushkerie. Ho vinto qualche cosa? Niente. Niente. /pf/images/graemlins/tongue.gif

Seriozi

Primus registratum

Dott.essa kam dy tek parakrahu nji ne bark dhe dy tek kofshet,përveç atyre te dyjave qe i kam qe prej lindjes.Me e madhja eshte sa nji kokerr geshtenje,geshtenjë e bute se ato te egrat jane të m'dhoja.Ehhh jo se me shqetesojne por dua ...as vete se di ç'dua.

Guest

Mistreco per mendimin tim shko e hiqi se nuk ke pse te kesh problem te dukuren. Se sa me shume rriten aq me e madhe do jete prejra e nderhyrjes.
Imagjino qe ato ndohen vetem nenlekure keshtu qe nuk do jete e thelle prerja per te demtuar aq shume lekuren sa te mbetet plage e madhe.
te keshilloj qe operacionet ti besh nga shtatori se eshte me pak vape dhe mbyllet me shpejt plaga
edhe pse idealja do te ishte ne pranvere! /pf/images/graemlins/smile.gif