Pushteti dhe sherbimi shendetesor publik.

policia

Forumium maestatis
Re: Pushteti dhe sherbimi shendetesor publik.

i nderuar hapesi i temes...
se cfare behet ne spitalet tona une e di shume mire, keshtu qe mos merr persiper te me tregosh punen kurajoze dhe vetemohuese te mjekeve...
jo me larg se dje me vjen nje koleg dhe me tregon nje skaner qe kishte bere pasi ka kohe qe dyshohet per nje semundje te keqe...
dhe cfare i kishin bere mjeket tane human, filmat nuk ia kishin bere ne formatin qe i duhej por me te zvogeluara dhe aty nuk mund te kuptoje asgje cfare mund te kishte ky njeri, per arsyen e thjeshte se kursenin filmin dhe benin skanera ne menyre private kuptohet kundrejt shumave te medha te parave...
mos te them edhe 100 raste konkrete qe nuk i kam me te degjuar per veprimet "humane" te mjekeve tane...
te jesh me kancer dhe ta marresh ne tirane kimio terapine 80% te rasteve vdesin se nuk ia hedhin te gjitha ilacet brenda, po 3 ia hedhin dhe 2 nuk ia hedhin dhe ti si mjek duhet ta dish qe ato nuk bejne efekt po nuk ishin te gjitha, vete nje mjeke ma ka thene kete i nderuar ilir, mos te te them raste banle semundjesh qe kane vdekur njerezit kot fare nga neglizhenca e mjekeve...
nuk eshte me pak dinjitoze puna e mesuesit, qe ti e di mire sa i kane rrogat, e policit qe rri gjithe diten ne rruge e perballet me lloj lloj krimineli per 200 000 leke, apo e prokurorit dhe e gjyqetarit qe shteti nuk eshte ne gjendje ti siguroje nje makine, ti paguaj telefonin apo ti vere nje polic ne dispozicion kur i kercenohet familja...
shiko me sa kollajllik ti i injoron profesionet e tjera, atehere pse une mjekun duhet ta mbivleresoj...
kur linda vajzen shkova ne spital kuptohet, dhe nuk me preku njeri me dore as nuk me pyeti deri ne momentin sa i tunda dhembet asaj mjekes se turnit dhe fati im ishte se njihja drejtorin e spitali se perndryshe edhe une si tufa...
nuk i benin nje gjilpere me anestezi per ti qepur me njerzillik dhe me humanitet nese nuk i tundnin paret me pare...
kujt i tregon spitalin ti shqiptareve qe jane bere me mire te vdesin ne shtepi se sa te dergjen pas dyerve te tyre...
mund te flas gjithe diten por tani me doli nje pune me duhet te largohem

ahridas

Primus registratum

Mqs jam perfshire ne kete teme ende sme rrihet pa folur,, "Policia" te me falesh qe nuk po i le radhe te flase me pare hapesi i temes,,por gjithsesi eshte nje bisedim i hapur apo jo?
Une do thoja qe sistemi i shendetesise eshte po aq i korruptuar sa dhe sistemet e tjera te sherbimit shteteror ne shqiperi. Mbase dhe ka mundesi te jete me i korruptuari. Une jam dakord me ato qe ti parashtorve, personalisht kam pare pak raste te tilla mgjths punoj ne spital, mgjth e pranoj si fenomen pasi kam degjuar shume, dhe i besoj dhe bashkohem me ty plotesisht. Edhe une mund te sjell raste te tilla plot POR.. dua te theksoj se keto qe ti parashtron i perkasin nje teme tjeter si "Korrupsioni ne sherbimin shendetesor" apo pse jo "Aftesia e mjekeve tane"
Me cdo lloj teme do isha dakord dhe do bashkohesha me to por <span style='font-family: Arial Black'>le te dime ti ndajme temat.</span>
Kam pershtypjen se kjo teme ka te beje me faktin se sa pushteti investon ne sherbimin shendetesor, a jane ato te mjaftueshme e bashkekohore dhe sa nga keto shkojne atje ku duhet dhe jane eficiente.
Ajo qe mua me terheq me teper ne kete teme eshte fakti i ndergjegjesimit tone si popull ndaj kerkesave qe pushteti duhet te plotesoje per ne.
Eshte vertet per te ardhur keq qe aty ku duhet te kete meshire dhe delikatese ndaj jetes gjen abuzim, idiotesi, dhe keqtrajtim por pse jane bere te tille??
Sa bejme ne per mos te lejuar dicka te tille? Kujtohemi te flasim per te kur behemi keq apo degjojme keq apo para se te ndodhe? A denoncojme ne si popull? A e ngreme zerin atje dhe kur duhet?
Qe te ecin keto gjera kam pershtypjen se duhet te dime te kerkojme. Ne si popull nuk dime ta bejme, Dime vetem te ankohemi e te shajme njeri tjetrin. Bota nuk merret me njeri-tjetrin, por i lene kohe kerkesave te verteta dhe reagimeve te mireqena ndaj dhe kane rrezultat dhe avancojne ne cdo gje.
Sa do ishe e gatshme ti "policia" dhe Doktori ne fjale te dilnit nje here ne jave per te kerkuar ne rruge apo para ministrive ato qe ju takojne? Do te dilje vertet?

MLK

Primus registratum

Fatkeqesisht populli yne nuk eshte ambjentuar ende dhe nuk eshte akoma i vetedijeshem mbi nocionet e lirise. Duke qene se kemi qene nje popull me te drejta te redukruara, vazhdojme te jetojme thuajse me te njetin nocjon re te pakte ajne njerezit qe njohin te drejtat e tyre dhe dine ku ti kerkojne.
Ne lidhje me kete fakt, me ka bere pershtypje para disa vitesh, ku ne nje miting te organizuar nga Berisha (atehere ishte ne opozite e dilte çdo dy dite ne mitingje) mirrnin pjese mbi 15000 vete, 3 dite me pas, ne nje miting qe organizohej nga levizja Mjaft per te protestuar kundra krizes se rende energjitike, (nderprejre dritash rreth 8 ore ne Tirane nese mbaj mend mire) u grumbulluan vetem 1500 vete !! Pra nuk eshte futur akoma ne kulturen tone qe te mblidhemi e te kerkojme te drejtat tona.
Jam i sigurt, se nese behet nje sondazh ku te pyeten njerezit mbi rrolin e detyrat e nje deputeti, do te dali mbi 85% qe nuk e njohin rolin e vertete te deputetit (perveç faktit qe flet dhe mer rrogen ne Paralament).

policia

Forumium maestatis

ti ahrias mund te diskutosh dhe mund te thuash cte duash, nuk eshte nevoja fare te me kerkosh leje mua per te me atakuar ne debat...
por te te sqaroj dicka, une aty i kam kthyer pergjigje zoterise ne fjale pasi na flet ne per sherbimin shendetsor ne shqiperi a thua se ne jetojme ne hene...
dy gjera me acaruan ne ate qe ai kishte shkruar, e para kur e ekzagjeron se tepermi ate punen "vetemohuese" te mjekeve neper spitale, dhe e dyta kur me te njejten lehtesi injoron dhe nenvlereson profesionet e tjera...
tani kjo teme mund te behet e pafundme , por une nuk kam ndermend te replikoj gjithe kohes se me duket se hapesi i temes kujton se mund ta kem personale me te...
ti me pyet nese une do te dilja ne rruge te protestoja...
ti mlk te jesh i sigurt qe i njoh shume mire te drejtat dhe detyrat e mira por me vjen keq qe do ju zhgenjej pak, pasi mua nuk me lejohet te marr pjese ne mitingje protesta antiprotesta...

ahridas

Primus registratum

Hemmm,
Para disa ditesh ne zyren time erdhi infermjerja qe kam ngjitur. Po benim "thashetheme" per rrogat dhe rrodhi ky rrefim i saj:

Infermjerja:- Po diskutoja me ekonomisten nje here per rrogen dhe me tha,
Ekonomistja:- Une duhet te kem rroge me te larte se ti.
Infermjerja:- Une nuk e kam zili profesionin tend, por as nuk e nenvleresoj,,por,, ndoshta ti po gabon pak me mua, dhe gabimi jot mua me kushton ca leke. Mendo cfare mund te kushtoje gabimi im i pavetedijshem. Ty mund te te fike deren!

Policia, nuk dua ti ngrej vlerat profesionit te mjekut me bolldimin qe bera mesiper, thjesht dua te kujtoj se ne shqipetaret merremi shume me njeri-tjetrin dhe harrojme te merremi me veten. Ty si profesion mbase ste lejohet te politizohesh, dhe per kete ok. Por me vjen keq qe nuk arrin te besh dallimin,,,, te kerkosh te drejtat e tua, uje, sherbim shendetesor, drita, qofte dhe nje padrejtesi minimale nuk ka te beje fare me politiken dhe profesionin.
Pushteti para se te nenkuptoje politiken mepare nenkupton dhe duhet te nenkuptoje sherbimin ndaj njerezve, pavarsisht se ketu gjithcka funksionon mbrapsht.
Le ta pranojme se shumica e mjekeve jane jo profesioniste dhe matrapaze. Po pushteti yne qe na can daullen,ekranet dhe fryn ajrin tek ne cben per te minimizuar kete?
Po pergjigjem une me nje variant timin (ju mund te jepni tuajin)
Pushteti ben ate qe ne i kerkojme /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/wink.gif
Zhvishe uniformen, dil jashte orarit te punes dhe ,, behu njeri i kohes se sotme.
MLK i agree with u:)
Ne fakt interesi ben lemsh gjithcka. Une kam nje pyetje: Brezi jone u edukua te pershtatet, te dije te korruptoje pse jo edhe ti beje balle por edhe te mbrohet nga korrupsioni. Po Brezat qe po vijne si valle po edukohen me kete " Te qenit normale cdo gje qe ndodh brenda kufijve te shqiperise"??
Sherbimi Shendetesor eshte gjeja me minimale dhe e drejte,qe e shoqeron njeriun qe jeton normalisht nga lindja ne vdekje. Nese s'dime ta kerkojme, dhe pershatemi me keto menyra.. kemi harruar veten.

policia

Forumium maestatis

more zoteri po ta them edhe nje here mua personalisht nuk me lejohet ti kerkoj qeverise llogari per te drejtat e mia(si me uniforme si pa ate, si brenda orarit edhe jashte orarit) dhe ky eshte nje nga detyrimet e statusit qe une mbaj, nese mua nuk me pelqen kjo gje fare mire mund te jap doreheqen dhe te rri ne rruge gjithe diten duke bere greva... shpresoj te jesh i sqaruar per kete pike...
tjeter, ti thua qe profesioni i mjekut eshte me i rendesishmi ne jeten tone, dhe une po te them qe kjo nuk eshte e vertete, nje gjyqtar ka fate njerezish ne dore... nese neser ti zoteri do te akuzoheshe per nje krim qe nuk e ke bere dhe do ta kaloje gjithe jeten ne burg, nuk me duket me i keq se ai qe e kalon gjithe jeten ne spital, ose po te ishte i vlefshem denimi me vdekje do e haje me varje ne litar edhe pa qene fare semure...dhe aq me keq i pafajshem...
nje prodhues bulmeti, buke, uji te vdes ne vend po beri nje gabim ndoshta edhe gjate mungeses se dritave i hedh dicka pa dashje dhe ikem te gjithe per lesh...
nje inxhinier ka shume fate ne doren e tij, e di ti sa njerez kane vdekur ne bote (se ne shqiperi nuk di asnje rast) vetem nga nje gabim i vogel ne llogaritje per ndertimin e nje pallati?
po nje polic e di ti sa rrezikon per te marr 200 mije leke ne fund te muajit? po nje minator e di ti sa i shkurtohet jeta duke punuar si urithi per te nxjerre ate metal qe eshte aq i rendesishem?
e kam te qarte qe roli i mjekut eshte shume i rendesishem dhe prandaj duhet te jete human, por ai pikerisht duke e ditur kete rendesi behet matrapaz, (ketu nuk i fus te gjithe ne nje thes, nuk jane te gjithe kuptohet, do isha naive po ta thoja kete, por jane te shumte)...
mua me vjen keq qe sherbimi shendetesor eshte ne kete gjendje me vjen edhe inat, dhe te mendosh qe une si shume te tjere paguaj cdo muaj per sherbimin shendetsor, kalon ne konotacione qesharake pastaj...
kush tha qe une po e le shtetin jashte pergjegjesise, ai eshte pergjegjesia kryesore dhe besoj se kjo nuk ka nevoje te diskutohet...
ti thua qe brezi yne u edukua te pershtatet, une them qe brezi yne u edukua te korruptoje dhe te korruptohet. shpresoj qe brezat qe do vijne te mesojne te mos korruptohen sepse ne cdo profesion ka vend per korrupsin, por shume me teper se njerezit kane nevoje qeverite te mos korruptohen, sepse ketu eshte prishur peshku nga koka...

MLK

Primus registratum

<div class="ubbcode-block"><div class="ubbcode-header">Originally Posted By: policia</div><div class="ubbcode-body">ti me pyet nese une do te dilja ne rruge te protestoja...
ti mlk te jesh i sigurt qe i njoh shume mire te drejtat dhe detyrat e mira por me vjen keq qe do ju zhgenjej pak, pasi mua nuk me lejohet te marr pjese ne mitingje protesta antiprotesta... </div></div>

Policia nuk mendoj se ne shkrimet e mija bej aluzion apo le te nenkuptohet ne ndonje vend se ti personalisht nuk njeh tedrejtat e tua. Ajo qe thashe me siper ka te beje me kulturen dhe me mentalitetin tone si popull. Nuk eshte gjykim po thjesht konstatim, e kjo egziston ne çdo fushe te jetes tek.
Nese kerkon ne nje restorant qe mishi ne pjaten qe ke porositur eshte pjekur me teper se sa ti ke bere ne porosi, kamarieri hap syte dhe e ka te veshtire te konceptoj ne menyre spontane qe ti si klient ke te drejte te kerkosh cilesine e reklamuar prej restorantit.
Kur ti shkon e ankohesh se sms e tua nuk arrojne ne destinacion, dhe operatori yt quhet Vodafone, i cili vetreklamohet si numer nje ne bote, personat qe punojne per kete kompani mjaftohen te te thone se fajin e kane kompanite e tjere, po ne te njeten kohe kur u kerkon perse ty te merren parate per nje sherbim i cili nuk eshte kryer, atehere ngrene supet te çuditur...

Pra, pa dale shume nga tema, se nuk eshte qellimi, tek ne nuk egizston nje mentalitet i mirefillte mbi nocionin e te drejtave dhe detyrimeve qe kemi ne shoqeri, kohe me pare quhej persona te civilizuar....

ahridas

Primus registratum

<div class="ubbcode-block"><div class="ubbcode-header">Quote:</div><div class="ubbcode-body"> more zoteri po ta them edhe nje here mua personalisht nuk me lejohet ti kerkoj qeverise llogari per te drejtat e mia(si me uniforme si pa ate, si brenda orarit edhe jashte orarit) dhe ky eshte nje nga detyrimet e statusit qe une mbaj, nese mua nuk me pelqen </div></div>
Policia nuk jam zoteri, jam zonjushe /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/eusa_dance.gif
Zoteri i bie te jete hapesi i temes. Dhe sa per temen, kam pershtypjen se nuk po kuptohemi bashke.
Mlk jam dakord me idene qe ne si popull nuk kemi patur dhe vazhdojme jo vetem te mos kemi kulture dhe tradite njohjen dhe kerkimin e te drejtave tona, por edhe qe i vetemohojme shpesh me apo pa deshire.
Por sot ne jetojme jo me ne kohet kur pushteti ishe zoti, deshira dhe xhelati njekohesisht, sot me duket se i kemi dhene shume liri pushtetit, si i behet ne keto kohe moderrne, kur kemi kaq shembuj te zbatimit te drejtave rreth e rrotull,, si i behet te ndryshojme,,te edukojme drejt?
Do me pelqenin ide, mundesisht brenda temes.

policia

Forumium maestatis

te kerkoj falje keto jane perceptimet e gabuara qe ndonjehere na i jep forumi...
sa per temen nuk di se cfare nuk kupton, gjithesesi le ta leme me kaq se edhe une nuk di se cfare duhet te te sqaroj me teper...

marselmana

Primus registratum

Me kot kemi shpresuar e shpresojme te degjojme lajme te mira nga Shqiperija tone!
Historite e paudhesive te pushtetareve , veprat e tyre ne dem te popullit qe i voton dhe ne te mire te xhepit te tyre qe nuk ngopet kurre po na bejne karshillek cdo dite.
Arsimi eshte duke lenguar, Mesues pa arsim punojne neper shkollat tonane mbare fshatret e shqiperise, diploma pa hesap shperndahen (me provime te blera neper kioskat qe po quhen universitete) dhe mijera te rinj te diplomuar qe enden rrugeve me qellimin e vetem te ikin nga Shqiperia.....
Kam lexuar per Spillene nje shkrim te nje mjeku,ne nje te perditshme dhe e me ka bere pershtypje heshtja dhe mjergullnaja e shperndare per nje problem jetik nga i cili po vuajne gjithe Shqiptaret.
Mjeku i asaj zone shprehte shqetesimin per ngritjen e sherbimit publik ne ate fshat dhe pushtetare qe i kercellinin dhembet!!!!
Mendoj qe nisma te tilla per ringritjen e sherbimeve publike, si shendetesi , arsim, etj duhet te behen politike, dite per qytetaret, te cilat paguajne nen dore sa sbehet per sherbim shendetesor tek privati.
Te mos harrojme, pa dituri, shendet dhe ekonomi nje komb do te shuhet..
Shteti, ministria e shendetesise , ajo e arsimit vetem per sherbime publike nuk kujtohen, grykesia per para eshte motoja e cdo dite te tyre, ne qytetaret duhet te bejme qendrese e te bashkohemi per drita, uje, shkolla, spitale PER JETEN TONE!!.
Arjan H
Via "Dante Aligeri" Nr 573
Bologna

ilirjan

Primus registratum

Mjeku ilir70

Nuk besoj se eshte zgjidhja e problemit ndertimi i klinikave mjeksore ne cdo fshat shqiperise, ti nuk e sqaron mire problemin, pse nuk vijne fshataret te vaksinohen ne Kavaje psh?
ose ne ndonje qender tjeter mjeksore me te afert!!! se une nuk di ndonje shtet perendimor qe te shkojne mjeket te vaksinojne popullaten neper shtepite , vecse ne Afrike jugore

Keshtu , nuk besoj se problemi i mjeksise ne shqiperi ky qe hapni ju, mjeket shqiptare jane te PAAFTE dhe fakulteti mjekesor shqiptar duhet te mbyllet urgjentisht per nja 100 vjet,,,,,,,,,,,ose te dipllomuarit te japin PROVIMIN e njohurive ne ndonje univesitet Evropian, keq mos te vije por mjeket shqiptare jane te shkeputur komplet nga shkenca bashkekohore

Spitalet shqiptare duhet urgjentisht te pajisen me aparatura te teknologjise fundit dhe te manaxhohen nga mjeke evropian sepse NE NUK DIME SESI MANAXHOHET NJE SPITAL

A moret vesh o mjeke injoranta te shqiperise qe jetoni 100 vjet mbrapa botes

marselmana

Primus registratum

<span style='font-size: 17pt'>PER LIR111</span>
[<u>color:#3333FF]<u>
"<u>Nuk besoj se eshte zgjidhja e problemit ndertimi i klinikave mjeksore ne cdo fshat shqiperise, ti nuk e sqaron mire problemin, pse nuk vijne fshataret te vaksinohen ne Kavaje psh?
ose ne ndonje qender tjeter mjeksore me te afert!!! se une nuk di ndonje shtet perendimor qe te shkojne mjeket te vaksinojne popullaten neper shtepite , vecse ne Afrike jugore"
</u></u>[/color]</u>
<span style='font-size: 14pt'>Zoteri une jam nje ndjekes i thjeshte i temes dhe dua te te kujtoj se ajo qe ngren mjeku ne fjale eshte pikerisht problemi i sherbimit shendetesor dhe ne ate zone nuk ka asnje ambulance shteterore per te kryer vaksinimet.
Une jetoj e punoj ne Itali dhe ketu nuk eshte pare e degjuar qe te lihet nje fshat me 300 banore pa ambulance shteterore, nuk perfytyrohet fare qe femijet ti ngrene te bejne dhjetera km per ti vaksinuar.
Vaksinimet behen ne baze po ashtu dhe sherbimi i mjekut te familjes.
Kam jetuar 7 vjet ne Saint-Ettienne te Frances dhe atje nuk mund te mendohej te organizohej ne menyren ku ta marre mendja. Per sherbimet baze ne europe vepron e garanton shteti. Dhe nese ne Spille apo gjetke Vaksinimet behen neper shtepi fajin e ka shteti dhe jo mjeku o njeri i mire.
Dhe nese spitalet jane pa aparatura perseri eshte faji i pushtetareve qe vetem vjedhin e nuk mendojne per spitalet shteterore , pasi vete vijne e kurohen ne Klinikat me te zgjedhura te evropes!
Dhe nqs mendon se mjeket shqiptare jane injorante e ke gabim i dashur!
Nese duhet mbyllur Fakulteti i Mjekesis sic propozon ti une propozoj te hapet Universitei i Qytetarise, pasi ajo duket qe na mungon ...... shume madje...

Ftoj hapesin e kesaj teme , ate Doktorin te vazhdoje diskutimin, te cilin e ndjekin jo pak<span style='font-size: 14pt'></span></span>[color:#FF0000][/color]

sonilat

Primus registratum

Me shume vonese po gjej nje teme qe flet per vendin tim Kavajen, por qe eshte e kohes ne gjithe Shqiperine.
Kryeministri yne mjekesine duhej doemos ta kishte vene ne binare, per arsyen e thjeshte sepse eshte mjek, por ai vuri ne binare pasuri marramendese per veet dhe per familjen e tij.
Une kam shpresuar se Zonja e tij, Dr Liria do te bente dicka per sistemin shendetesor ne SHqiperi, pasi ajo dhe vete eshte mjeke dhe eshte e vetmja qe mund te ndikoje mire te kryeminstri...
Na mbetet perseri vetem te shpresojme tek zonja e kryeministrit, mjekja , nena dhe gjyshja me emrin Liri Berisha, duku lutur te te shohe me syte e saj sistemin shendetesor qe konsumojne shqiptaret...

valbona

Primus registratum

i dashur ilir

po te jap nje pasqyre te mjeksise ne USA dhe jam e sigurte qe aplicohet dhe ne europe.

shumica e spitaleve jane private por shteti ve rregulla qe ti zbatojne ata qe merren me shendetin e njerzve, docs, infermiere, therapiste, puntore te sherbimit social.

disa nga rregullat:

doctorrat, infermieret, e gjithe te tjeret i futen nje trajnimi rigoroz.

pacienti eshte i educuar dhe doctori dhe infermierja kurre kurre kurre nuk guxojne te mos bejne punen te diagnosticojne gabim apo te mos japin vacinat si ajo infermierja jote.

pacienti ka te drejte te hedhe ne gjyq spitalin per miliona dollare keshtu qe spitali i merr shpirtin punonjesve te zbatojne ligjin.

mjeksia zemer eshte biznes si cdo fushe tjeter. leji ato doctorra humane.

ketu ne americe jane shume humane punonjesit ne hospital. pse jane humane?

paguhen shume mire, kane frike mos hidhen ne gjyq, kane dhe concurrence nga mijra doctorre te tjere.

si eshte mjeksia business?

ilacet jane multibillion dollar business, makinerite mjetet qe perdoren gjithashtu, dhe e di kush tjeter trajnimi nuk mbaron ne shkolle si atje tek ju por ka ligje qe te mbash licencen dhe te marresh provime provime e provime.

s'po flas per siguracionet se duhet nje dite tjeter.

so zemer prit te rregjistrohen i here njerzit, prit i here te kete fonde shteti te educoje njerzit, te kete mjete educimi, te kete uje e drita njeriu ne shtepi e kudo, prit, prit prit

ti je doctor, keshtu diagnozen e ke bo gjeji trajtimin. lere ministrine , shko bashkpuno me ate kliniken e huaj.

e di ku eshte veshtiresi te marrin ata ne staff ty duhet te kalosh provimin e tyre apo jo? sa e poshter qe jam une.

Valbona

ujori2009

Primus registratum

Me shume dashuri per Valbonen!
Une e kam te qerte se si eshte mjekesia ne USA , ne Evrope e kudo ne vendet e zhvilluara.
Ne shkrimin tim te para 2 viteve kam dashur te tregoj se si abuzohet ne Shqiperine tone me pronat dhe shebimet karshi qytetareve, duke treguar se cfare pushtetaret realisht kane bere me nje qender shendetesore duke lene 2800 banore pa nje ambulance, pa patur mundesine qe femijet e tyre qofte dhe te vaksinohen normalisht!
Qe Shqiperia eshte e perbaltur ne infrastrukture e sherbime ne e dime mgjs kur na shisni mend ju qe i keni keto beniofice, sna vjen hic mire... mgjs kjo eshte e verteteta.
Qe te shkoj une te kerkoj pune ne stafin e asaj klinike as qe e kam menduar!
Ti e embela , Valbona duhet te mesosh qe ajo eshte thjeshte nje qender kristianizmi se sa nje klinike mjekesore dhe formimi im i larmishem ne vite, perziere me ateizmin, me pas myslimanizmin nuk me lejojne ta shenoj si target qofte dhe te larget punen ne ate klinike!
U
Beju me e mire, valbona, per veten, per Ameriken, per SHqiperine, per te dashurin qe te do ndryshe, besoj /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/wink.gif

valbona

Primus registratum

iliro

per cfare po shes men o zemer. une thjest the dhashe nje tufe me rregulla.

lexoje dhe i here

Valbona

ujori2009

Primus registratum

O rrusho, po pse svjen k`tu ti ene japesh kontributin me i vu vet gjojnat n`vije!
Sic e shef ka nevoje shume!