Pushteti dhe sherbimi shendetesor publik.

Hipocrati

Hipocrati
Pushteti dhe sherbimi shendetesor publik.

Tema ime eshte disi jo e zakonshme per Albforumin, une falenderoj te gjithe ata qe e lexojne shqetesimin tim.
Une punoj si mjek familjeje ne Spille te Kavajes prej5 vjetesh, dhe ketu nuk ka asnje ambjent qe te kryej punen time. Infermierja qe punon ne fshatin e bukur Spille, nuk i ben vaksinat sic e kerkon vete procesi i vaksinimit por neper shtepi, e vlera e vaksinimit mbetet gjithmone e dyshimte pasi nuk mund te respektohet zinxhiri ftohes aq i domosdoshem per vaksinimin korrekt te femijeve.
Sherbimi i mjekut te familjes ne kete zone eshte i pamundur , sepse...
Qendra Shendetesore ne kete zone te bukur turistike me ambulance, shtepi lindjeje, konsultor femijesh e per grate shtatzana, nje ndertese me 5 dhoma i eshte falur nje privati!
Cte keqe paska??
Une nuk kam asgje kunder klinikave private, ato sjellin cilesi, konkurence etj , shqetesimi im ka te beje me te drejten e qytetareve per te marre sherbimin shendetesor publik, sepse jane taksapagues, sherbimi ndaj te semureve kronike, atyre terminale , kontrolli i bebeve , procesi i vaksinimit te femijeve etj. eshte proces qe e ka per detyre sherbimi publik, dmth shteti qe ta kryeje ,ta monitoroje dhe me pergjegjesi madje.
Une kam relatuar vazhdimisht kete gjendje ne instancat perkatese, deri ne Ministri madje, por 5 vjet qenkan pak per te cuar ne vend sherbimiin shendetesor publik ne nje zone turistike te bukur si Spilleja....
Nuk e kuptoj (ndoshta e kuptoj disi) se pse pushtetaret tane jane te prirur ta pengojne sherbimin publik, ne vend qe ti japin jete atij ?

Faleminderit qe e lexuat.

ahridas

Primus registratum
Re: Pushteti dhe sherbimi shendetesor publik.

Hem, kjo qe thoni eshte dicka normale dhe jo normale ne te njejten kohe per Shqiperine.
Normale sepse dihet qe sidomos ne rrethe por per me teper ne nje vend larg Tr si Spille, nuk shkojne lehte fondet,, "humbasin rruges".
Jo normale pasi sot jemi ne ditet kur Ministri i Shendetesise deklaron hov.
Gjithsesi jetojme ne ditet kur shtetit duhet ti kerkosh 100 te marresh 1, aq me teper ne shendetesi. Besoj ska rruge tjeter vecse te mbeteni vazhdimisht ne kontakt me personat perkates ne Ministri dhe pse jo te organizoni pak shqetesimin publik per tu ndier me mire zeri.
Kalofsh mire

policia

Forumium maestatis

nuk e kuptoj si funksionon atje, por ti thua kam shkuar deri ne ministri. ok, cfare te kane thene?
pse pranon ti te punosh kushte te tilla?

ahridas

Primus registratum

<div class="ubbcode-block"><div class="ubbcode-header">Originally Posted By: policia</div><div class="ubbcode-body">nuk e kuptoj si funksionon atje, por ti thua kam shkuar deri ne ministri. ok, cfare te kane thene?
pse pranon ti te punosh kushte te tilla?
</div></div>
Spo me rrihet pa tu pergjigjur. nuk e di ku jeton ti Policia, dhe sa je ne brendesi te Sherbimit Shendetesor ketu.
Duhet te dish qe per momentin ku ndodhet Shqiperia, por edhe ne vendet me te konsoliduara e me me standart te larte jetese sherbimi shendetesor publik ka rendesi teper te madhe dhe duhet ti jepet prioriteti i duhur.
Kjo nuk eshte personale, aq me teper per nje mjek. Mjeku ne fjale mund ta kete mundesine per te punuar ne te dy sektoret njekohesisht, por kjo nuk eshte problemi.
Problemi eshte detyre e mjekut, te jete pergjegjes dhe te kerkoje kushtet minimale te sherbimit, ndaj publikut dhe te punes se vet.
Theksoj, duhet ngritur zeri ne vendin e duhur sa me fort e ne te gjitha menyrat.

policia

Forumium maestatis

mjeku ne fjale solli rastin e tij konkret, se per mjekesine ne pergjithesi kemi folur e kemi share ketu ne forum dhe gje nuk kemi lene pa i thene...
ky zoteria po flet konkretisht dhe une po e pyes konkretisht...
sistemin shendetesor e njoh shume mire se ketu jetoj, dhe nuk shkoj asnjehere te mjeku i lagjes se ai eshte vetem nje mjek i pergjithshem dhe pothuajse nuk me ofron mua asgje, pasi ne kete dehrexhe kemi arritur...
shkoj te privati paguaj qimet e kokes, por nuk cfare te bej se nuk kam zgjidhje tjeter...
dhe prandaj une nuk jam dakort me gjithe ato ndalesa qe na mbahen nga rroga per sigurimet shendetsore...
tani ky mjeku ka mbetur me statoskop ne dore dhe une e pyes, se cfare ka bere konkretisht per ti rikthyer ambulancen serish...
ti thua duhet ngritur zeri ne vendin e duhur sa me fort, ate po i them edhe une...

Hipocrati

Hipocrati

Ju falenderoj per pergjigjet!
Une nuk kam dashur te qahem per veten POR kam dashur te tregoj ate qe shumekush e di: MOS VEPRIMIN E PUSHTETIT, SHTETIT KARSHI DETYRIMEVE PER QYTETARET E TIJ!

Sherbimi i Mjekut te Familjes eshte sherbimi me i afert me njerezit , eshte kontakti i pare kudo ne bote , tek ne ndoshta do te behet.....

ahridas

Primus registratum

Policia, ajo qe me beri te reagoj eshte fjalia jote "pse pranon ti te punosh kushte te tilla?"
Te tjerat jam dakord.

Sa i perket mjekut, une punoj vete ne spital, administrate dhe i di pak a shume si funksionojne gjerat...
prandaj, e permenda dhe une me lart: sot jemi ne ditet kur duhet ngritur zeri, jo vetem joti, sepse ti je nje apo disa ne mijera as qe te degjon dhe kthen pergjigje njeri, edhe pse ka fonde posacerisht e qe planfikohen cdo vit per ato ambulancat tuaja qe nuk mberrijne kurre tek ju.
Ideja eshte ngritja e zerit ne mase dhe jo me shkrime dhe shkresa, as e mendoj se dikush i lexon,, por me sebashku me banoret e zones duke perfshire dhe deputetin apo cilido tjeter aty mund ta beni sa me publik problemin jo vetem ne ministri nga ku fillon zanafilla por edhe ne media televizive te cilet sot nuk ngurojne te flasin hapur.

Mbase duket paksa "uje ne hava" dhe jo aq zyrtare si metode, por ky eshte realiteti duhet "Folur dhe bertitur"

Hipocrati

Hipocrati

Ne te vertete ndjehem mire, per faktin qe duke lancuar nje teme e cila nuk eshte shume e kendshme ne krahasim me moden e diskutimeve ne kete forum virtual kam marre pergjigje me nivel.

Kondrapedali

Kondrapedali

Zoti Ilir.

Ti si mjek familje pa një qendër mjeksore je i detyruar të shkosh në shtëpitë e popullsisë së Spillesë përditë. Mendoj se do ishte më mirë për ty dhe për spilleasit sikur përveç ndihmës mjekësore tu bëje atyre edhe pak propagandë për të pasur edhe në Spille një ambulancë, shtëpi lindje, etj. Nuk e di nëse një veprim i tillë do të vendoste ty përballë problemesh por ndoshta dikush duhet të marrë përsipër disa rreziqe.

A je munduar të shkosh deri në kryeministri (personalisht ose me ndonjë letër)? Besoj (dhe shpresoj) se kryeministri ynë si mjek që është duhet të jetë i ndjeshëm ndaj një problemi të tillë. Mund të kapesh edhe nëpërmjet të shoqes së kryeministrit (pasi ajo dikur ka punuar si mjeke "familjare" në ambulancën e lagjes 4 në Tiranë.

Shpresoj t'ja dalësh mbanë dhe nëse mund të bëj diçka më shumë nga këtu ku jam (Kanada)mos hezito të më kontakotsh.

Zhaku

ahridas

Primus registratum

/ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/smile.gif
Kondra me behet qeji qe ke idete si une per te aktivizuar masen, edhe pse jeton diku tjeter nga shqiperia, nuk eshte e lehte te ndergjegjesosh popullin shqiptar per te dale ne front per problemet e veta, imagjino sa here duhet te kishin dale per drita e uje jo em per nje problem shendetesor qe personalisht ndodh jo perdite. gjithsesi mjekut ne fjale besoj nuk i ngelet rruge tjeter vecse te beje popullin aty te flase, dhe normal para medjas, kujt tjeter?? asnje ste degjon as vete kryeministri e ka harruar fare shendetesine te jesh i sigurt,, bashkeshortja,,,e di qe mjeke eshte por,, ehu.. sa larg ka qene atehere ja siguronte xhaxhi enveri ato mjete edhe si pranon ajo se jane te tijat ::)))
nejse, medja gjithsesi ngelet pushteti i trete, dhe qe nuk duhe neglizhuar po permend "iksin" si nje nga zerat qe eshte degjuar jo rralle.
Tento nje here mbase funksionon.

Hipocrati

Hipocrati

Te falenderoj qe me keni lexuar, gjithashtu te falenderoj per pergjigjen dhe sugjerimet Tuaja.
Puna ime ka te beje me njerezit, dhe une flas perdite me to, dhe i kam ezauruar cfare me keshilloni!

ahridas

Primus registratum

Per problemin ne fjale une nuk mund te jap alternativa te tjera per momentin, por nuk mund te rri pa replikuar ndaj asaj qe keni shkruar dy rreshtat e fundit.
"Ndoshta sduhej te kisha diskutuar fare kete teme ketu ,dhe keshtu."
Temat ketu jane nga me te larmishmet dhe ka vend per ate qe keni shkruar po aq sa ka edhe per cdo teme tjeter. Fakti qe te tjeret nuk aktivizohen po aq sa per temen e "chit-chat" apo "sex" nuke ben te parendesishme temen. Realiteti eshte qe shqipetaret kujtohen per shendetin vetem kur e gjejne veten keq, dhe vetem atehere kujtohen te kerkojne. Normal qe kjo eshte pasoja e gjendjes qe ju pershkruani dhe shume problemeve te medha ne sherbimin shendetesor ndaj pacientit, qe sdo ishte keq te trajtoheshin, keshtu qe mos e mbyllni ju te paret kete teme, perkundrazi..
Kalofshi mire!

policia

Forumium maestatis

une mendoj qe problemi kryesor ne Shqiperi eshte se mjeku i lagjes eshte sfumuar shume perballe popullsise...
ne keto rrethana qe ndodhet ai konkretisht nuk luan ndonje rol te rendesishem ne mjekimin e njerezve dhe ndoshta kjo eshte edhe nje arsye qe banoret e spillese nuk e ndjejne mungesen e ambulances shteterore...
te gjithe drejtohen me te pyetur neper spitale dhe neper klinika private qe ne te shumten e rasteve ia "rekomandojne" vete mjeket qe jane ne spitalet shteterore... keshtu funksionon,
kemi edhe ne faj qe i kemi mesuar keq mjeket duke i futur 5mije lekeshin te xhepi edhe kur ai te viziton ne spital...
mjekesia ne shqiperi eshte cope cope, zoti na ruajt nga semundjet se po fute kembet ne spitalet tona zor se del sakllam...
P.S i them hapesit te temes se ne qe jemi ketu dhe qe e kemi lexuar shqetesimin e tij mund te japim vetem mendime dhe te bejme komente, nuk besoj se ne mund te bejme me teper, une nuk e di se cfare ke pretenduar ti nga ky forum kur e shtrove per diskutim kete problem...

ahridas

Primus registratum

Po e nis nga fundi i shkrimit te "policia". Nuk besoj se ndonje ketu per te thene askush nuk gjen zgjidhjen nga diskutimet dh komentet qe jepen ne forum. Secili degjon shtate a tete apo 100 vete dhe ben si di vete.
Eshte e vertet ajo situata qe "ne" i kemi mesuar vete mjeket tane qe te korruptohen deri ne ate pike sa te harrojne sensin e humanizmit, dmth po ti shohesh ne spital zor se gjen nje mjek qe te interesohet per semundjen sesa per xhepat. Zakonisht ajo qe bejne ata i perngjan nje pune rutine me titullin "hajde radha".
Nejse mendoj ky eshte tjeter problem por po e komentoj me poshte tani duhet te leviz:))

ahridas

Primus registratum

dhee..

Ideja eshte qe pervec faktit qe Mjekesia tek ne funksionon mbrapsh persa i takon Sherbimit ndaj pacientit nga ana humane dhe ligjore si pergjegjesi e mjekut,, ketu ekziston edhe problemi tjeter,, fondet qe percaktohen vit per vit per te siguruar sherbimin publik nuk shkojne ne vendin e duhur..

Kjo te jesh e bindur qe i intereson mjekut se pa to ai ka vetem rrogen dhe shume me pak 500 leksha ne xhep, ndaj te jeni te bindur se mjeket jane teper te interesuar per keto "mjete" se pa to sbejne dot asgje.

Jam e mendimit se zeri duhet ngritur njelloj si per korrupsionin ndaj sherbimit human te punes se doktorit por edhe te pushtetit ndaj sherbimit klinik sepse kjo ndodh ne nje vend ne spille ku mbase zor gjen njerez qe paguajne sigurime shendetesore, po ne tr ku te gjitheve, thuajse, ju mbahen sherbimet shendetesore muaj per muaj, te jeni te bindur se ndodh e njejta gje.
Dikush semuret me atak kardiak dhe kur shkon ne spital, gjen urgjence pa defibrilator... Cben shteti me leket tona? Sa planifikohet dhe shkojne ne vendin e duhur.
Mund te duket mediokre, dhe indiferente, prentendimi per te ngritur zerin per keto probleme por ne fund te te fundit te tille jemi per aq kohe sa nuk kerkojme te drejtat elementare....kjo dihet.

Hipocrati

Hipocrati

Se pari eshte krejt pa vend te thuhet se po u fute ne spitalet tona zor se del sakllam...
Neper spitale me shume se kudo tjeter ka njerzillek ,neper spitale njerezit hyjne te semure e dalin te sheruar...
Vizitoni Q.S.U Nene Tereza e e do te shihni se ne cdo pavion te saj ka njerez qe trajtohen me dhembshuri, e perkushtim, nga mjeke me shpirt human, ashtu sic ka edhe roje, infermiere e dhe mjeke pazarxhinj e abuzues.
Vizitoni Institutin Onkologjik ku mjeke e te semure luftojne cdo dite me kancerin, vizitoni institutin Pneumoftiziatrik ku mjeke te dneruar i kane kushtuar tere jeten e tyre crrenjosjes se tuberkulozit e plot semundjeve te tjer ne Shqiperi
A ka korrupsion???? Sigurisht qe ka. Kjo nuk mohohet...
Por krahasojeni me administraten tjeter, trokisni ne Gjykate, Polici , Bashki etj,
krahasajini rrogezat qe marrin mjeket me rrogat e tjera....
Te nderuar Zoterinj, profesioni i mjekut eshte fisnik dhe meriton te zere vendin qe i takon.
Une kam qene ne france dhe atje mjeku kishte dinjitetin, respektin , vleresimin e gjithcka qe ketu mungon. Atje kushdo qe i drejtihet mjekut te familjes merr sherbimin dinjitoz dhe cilido qe nuk paguan kontributet per kete sherbim perballet me faturen legale.
Cfare kam pretenduar une qe kam hapur kete teme???
Thjesht te degjoja njerez se si flasin per nje problem qytetar, per nje sherbim qe e paguajne nen dore , dhe nuk kerkojne rrugen dinjitoze per ta marre, per ta kerkuar.
Faleminderit!

Hipocrati

Hipocrati

Per "ARIDAS"
Ju falenderoj per pjekurine me te cilen prezantoni replikat tuaja, dhe te sugjeroj qe te mos dyshosh ne asjne cast se kjo teme eshte mediokre apo indiferente!
Jeta ne komunitet ka disa aspekte ku rendi, shendeti dhe arsimi jane kryesoret ku dhe popullsia aktive paguan per ti patur.
uen thjesht hapa nje teme ku pushtetaret abuzojne me pronat e sherbimeve publike dhe me vete sherbimin.
Une para se te jem mjek jam njeri i lire e qytetar, e qe jeta e nje populi te te ece neper binaret ku ecin kombet e qyteteruar duhet qe te gjithe te ndergjegjesohemi per statusin ne te cilin jemi katandisur e per rrugen qe duhet te bejme .
Ju faleminderit!

oltamezini

Primus registratum

Une enjoh Spillene dhe kam njerezit e nenes atje, paveresisht se nuk e njoh kete doktorin qe shkruan , mgjt problemi nuk ka te beje me idividet.
Une jetoj ne Verona, dhe vetem ne vere jam ne Spille, keet vere pashe qe klinika e SFI funksiononte, dhe aty kerkonin ndihme shume banore e pushues.
Cmimet ishin ca te kripura, mgjt njerezit gjenin pergjigje.
Qe mungon sherbimi shteteror atje kjo gje dihet dhe ne nje fare menyre nje pjese e vuajne.
gjyshja ime me diabet i blen insulinat shtrenjte ne vend qe ti marre me libreze falas sic i takojne, ndersa niperit e ij ne rastte semundjesh marrin rrugen per durres, sepse ata te SFI se nuk marrin persiper trajtimin e femijeve.
Une njoh dhe ish kryetarin e komunes i cili ka vene pasuri perrallore duke shitur trojet , tokat dhe gjithcka tjeter ne Spille.
Cuditem me drejtesine qe nuk vepron kurre, e njerez te tille vetem vegjetojne mbi pasurine e grabitur.
Olta

oltamezini

Primus registratum

<span style='font-size: 11pt'><span style="color: #009900">Une i mgjs jam anetare e re e forumit i kam kontrolluar me kuriozitet temat qe diskutohen ne kete forum, dhe nuk e shoh te tepert ose jashte mode te diskutohet, shahet dhe korrupsioni , qofte dhe ne shendetesi.
Albforumi eshte nje vend i zgjedhur ku ne mund te flasim lirshem per problemet tona shoqerore.
Mjeku ne fjale eshte vetem nje rast dhe per mua duhet mbeshtetur, qe ka kuraje te rrezikoje punen dhe karrieren e tij duke denoncuar nje vjedhje te prones dhe nje mohim te sherbimnit.
Persa i perket mjekut te familjes ketu ne itali eshte mjeku primar, dhe ka pozicionin kyc ne dhenien e sherbimit, pozicion qe duhet ta marre dhe mjeku ne Shqiperi </span></span>

Hipocrati

Hipocrati

Olta,une te falenderoj qe u angazhove ne nje teme te tille!
Problemi qe kisha me kerkonte te dilja me emer dhe mbiemer, dhe tema nuk besoj se eshte e rendomte pavaresisht se kemi shume halle, sic jane uji, dritat, shkollat , rruget e perbaltura etj, por dhe te flasim per permiresimin e marrjes se sherbimit mjekesor gjithmone ka vend.
Iliri