psikologjia e suksesit

yjet

Primus registratum
psikologjia e suksesit

Cilat jane menyrat qe duhet ndjekur ne jete,dhe menyrat per te aritur cfardo lloj suksesi qe te deshironi.
Nese keni interes per kete teme, ju lutem tregoni mendimet tuaja, si dhe pse dikush zoteron me 10% e pasurise e 90 % te tjere janë te varfer?

maty

Primus registratum
Re: psikologjia e suksesit

e vetmja menyre e suksesit eshte determinacioni duhet te dish c'fare do, dhe te jesh e bindur qe do arish, mos kenaqesh me c'fare te paraqitet!!!!
Ne ditet e sotme eshte e rendesishme te kesh lek po nqs se do nje gje e arrin me determinacion mund te ngelesh keq njehere dy po pastaj dikush mund te te konsideroje per se si je...dhe te te ndihmoje te arish c'fare do...
per ata qe i besojne fatit edhe ai ka vendin e vet!!!!
pershendetje!!!!

pinkparadise

Forumium maestatis

jam shum dakort me mendimet e tua jakline, plotesisht dakort, do te doja vetem te shtoja qe perveç aftesive personale edhe bindjes, shanci ka te bej shum...un them qe kur te vjen zogu ne dore nuk duhet me e lene rastin te iki sepse rastet e mira jan te rralla, ose je i zoti ta kapesh menjeher ose ndoshta ai nuk do te kesh me raste.
pastaj ça ke bej me "arritjet" dhe "sukseset" eshte rreziku...per tja dale mbane duhet patjeter te rrezikosh pak, dhe ka njerez te cileve edhe pse ju jepet rasti te bejne gjera te medhaja, mos siguria i ben ata te mos rrezikojne.
/pf/images/graemlins/wave.gif

ere

Primus registratum

po jam dakord me mendimet me siper dhe mund te them me bindje qe kjo se besoj se i perket suksesit ne shqiperi sepse atje me shume ka te bej ana financiare. Nese je mire nga ana materiale dhe trute e gomarit ti kesh te fusin ne 1 pozite...

maty

Primus registratum

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
jam shum dakort me mendimet e tua jakline, plotesisht dakort, do te doja vetem te shtoja qe perveç aftesive personale edhe bindjes, shanci ka te bej shum...un them qe kur te vjen zogu ne dore nuk duhet me e lene rastin te iki sepse rastet e mira jan te rralla, ose je i zoti ta kapesh menjeher ose ndoshta ai nuk do te kesh me raste.
pastaj ça ke bej me "arritjet" dhe "sukseset" eshte rreziku...per tja dale mbane duhet patjeter te rrezikosh pak, dhe ka njerez te cileve edhe pse ju jepet rasti te bejne gjera te medhaja, mos siguria i ben ata te mos rrezikojne.
/pf/images/graemlins/wave.gif

[/ QUOTE ]

po dakort te postimi i mesiperm duhet te shtoja dhe iniciativen qe ka te beje shume me momentin dhe situacion ekonomik....edhe pozitat familiare etj /pf/images/graemlins/wave.gif

pinkparadise

Forumium maestatis

ok pretty jam dakort me ty ne shqiperi vetem me lek behet gjithshka....por kjo eshte per boten e korruptuar dhe pa skrupuj...
ne vendet e tjera jo ne shqiperi duhet iniciative + fat + shkathtesi... /pf/images/graemlins/laugh.gif

maty

Primus registratum

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
ok pretty jam dakort me ty ne shqiperi vetem me lek behet gjithshka....por kjo eshte per boten e korruptuar dhe pa skrupuj...
ne vendet e tjera jo ne shqiperi duhet iniciative + fat + shkathtesi... /pf/images/graemlins/laugh.gif

[/ QUOTE ]

/pf/images/graemlins/thumbsup.gif /pf/images/graemlins/kiss.gif

yjet

Primus registratum

Ju falemenderoj,per mendimet shume bukur,mjafton te kesh nje vizion mbi te ardhmen.
Rruga drejt suksesit gjithnje nuk eshte e lehte.Ka shume ngritje dhe renie,po deri sa te gjejsh celsin e suksesit kjo eshte veshitresia me e madhe dhe fshehtesia me e madhe.
E mvaret kush çfar vizioni ka mbi jeten dhe suksesin.
Ju mund te thoni mos bej shtepi ne qiell,po shtepis ne toke i vihet gurthemeli pasi e gjitha ajo ka qene nje vizion mbi ate qe duash te ndertosh.
Prandaj duhet te besohet ne vizionin e te ardhmes.Kete e flas me shume nga experienca ime jetesore duke mos anashkaluar librat qe kane te bejne me psikologjine e suksesit,te cilet jane si nje ushqim i domosdoshem
per çdo dite te re.
Pse mos te mesosh nga experienca e te tjereve.

renata

Forumium praecox

Besoj ta keni lexuar librin"Sekretet e suksesit".Eshte nje antologji e tere librash,qe na tregojne sekretet e suksesit ne cdo fushe te jetes,nga Harry Box.
Me thene te drejten i kam harruar cfare kem lexuar ne ate liber...
Them se sicili prej nesh eshte i ndryshem,me ambicie te ndryshme.Per dike nje gje eshte sukses,nderkohe qe per nje tjeter eshte normale...
E rendesishme eshte te ndjekim istinktin,cfare gjeja do ne na bente te ndjeheshim te suksesshem dhe te luftojme per ta arritur.
Ka menyra te ndryshme,por me e bukura per mua eshte ajo e djersitura se ia ndjen me shume shijen.
SAe pasi te arrijme dicka do duam dicka tjeter se e mira nuk ka fund.
Prandaj jetojme me kenaqesi cdo arritje...por gjithmone duke kerkuar...Se me thene te drejten,kush ndjehet prej jush i suksesshem...Une kam aq shume per te bere...

yjet

Primus registratum

citoj xhozefin kush ndjehet prej jush i suksesshem?
ka shume domethenje kjo pyetje,dhe po te pergjigjem......
aspak, kam shume per te bere......
po kur valle do te perfundoj kjo..kam shume per te bere.......
Po si do qe te jete,nese kemi caktuar nje qellim, dhe i detrohemi qellimit tone neve ate e arijme,fuqia e mendimeve tona eshte pafundesisht domethenese ne kete rast.
Kujdes pra çka mendoni.......
Mendimet jane te gjalla......
Nese deri me sot i kam caktuar vehtes nje qellim, ate e kam aritur, perseri vazhdon nje qellim tjeter, nje shkalle tjeter....

yjet

Primus registratum

imagjinata eshte me qenesore se sa faktet

ALBERT AJNSHTAJNI
Rruga drejt fitore nuk eshte ajo qe na ndodhe nganjehere,por ajo qe ka karakter te perhershem.

shine*

Primus registratum

Ai libri "Sekretet e suksesit" si dhe librat e tjera nga Harry Box (qe mavrin nuk e njeh asnje ne bote /pf/images/graemlins/tonguee.gif) te te njejtes gjuhe/lloj/zhvillim jane disa nga librat me te ceket qe kam lexuar ne Shqiperi per nga ana sociale. Mos i merrni per shembuj fare fare fare. Duket sa me iriton ky "autor" humbameno.
Per mos te dale nga tema, sikur me ngaterron pak ky titulli "Psikologjia e Suksesit". Nuk besoj fare ne ato rregullat apo menyrat gjenerale per te ngjitur ca shkalle. Kopjimi ne te tilla raste eshte mjaft i veshtire. Per mua kryesori eshte ndergjegjesimi. Kjo e fundit eshte e perbashket per te gjithe.

Per sa i perket pyetjes pse jane 10% te pasur e pjesa tjeter te varfer, kalon ne nje stad tjeter gjykimi qe nuk i perket kesaj teme fare. Nuk ka nevoj te permend une qe pasuria nuk eshte e barabarte me sukses!

Seryozha

Primus registratum

Njeriu duhet te jetoje me shume ne shtresat "Superior".

Te jetoje me art, dhe shkence!

<font color="red">Ndalohen fyerjet ndaj anetareve te tjere! Te lutem here tjeter repliko me mendimet dhe jo me personat! </font>

yjet

Primus registratum

edhe une nuk dua te permend se pasuria nuk eshte e barabart me sukses,po ja qe pa pasuri nuk mund te realizosh edhe ate lloj suksesi qe do te preferonit.
Perderisa rruga e vetme te arish ne
çfardo lloj suksesi qe preferoni eshte pasuria,se pari duhet te arish pasurine e pastaj te realizosh ate qe do te plotesoje suksesin tend.

MVARET KUSH SI E DEFINON SUKSESIN......

Dhe nese nje liber qe eshte i shkruar dhe ka te beje pak me ndergjegjesimin e vetedijes tone dhe menyren e shfrytezimit te mendimeve tona per aritjen e disa caqeve ne jete do te na ndihmonte te gjithe neve te hapiM disa shkalle te nenvetedijes tone dhe fuqive te mendimeve tona nuk duhet te thuhet se eshte i ceket.
tE CEKET JENA NE NESE NUK ARIJM TA KUPROJME,THJESHTESINE ME TE CILE JANE TE SHKRUAR DHE SE AJO THJESHTESI TE PERCAKTON RRUGEN TE CILEN E KE NISUR OSE JO.

nuk shkruaj nga hamendja,po shkruaj dhe vertetoj nga experienca ime se po qe se i dhe vehtes nje qellim ate e realizon.

yjet

Primus registratum

ka te beje me 10% edhe psikologjia e suksesit, sepse po ti ishin gjith te pasur kush do te punonte per ta,sikur te gjithe ti arinin ti kopjonin dhe ti kuptonin menyrat e pasurimit te gjithe do te ishin te suksesshem.
Kerko ne internet search per Napoleon Hill,lexo pak per jeten e tij, shih ne çkohe ai ka jetuar, kur ai ka shkruar per suksesin dhe analizo pak se kush nga ne ka shkruar nje liber te tille qe te na ndergjegjesoj.

Artiola

Primus registratum

psikologjia e suksesit eshte besimi ne vetvete dhe deshira per te ecur perpara. nje njeri qe kerkon te kete sukses ne jete apo ne pune duhet me pare te besoje vete ne ate qe kerkon. eshte shume e veshtire te arrish dicka nese nuk ke besim tek ajo qe po ben. pervec kesaj, deshira per te ecur perpara, deshira per te arritur me cdo kusht qellimet qe i vendos vetes jane faktore kryesore.

yjet

Primus registratum

pa mare parasysh se cili eshte shkaku qe nuk jeni askush,dikush tjeter ka pasur te njejtin problem dhe e ka zgjidhur/Barbar Reynolds

Shitesi mesatar nuk lexon asnje liber gjate vitit.Per kete arsye mbetet shites mesatar
Autor i panjohur
NGA LIBRI
LEXO DHE BEHU I PASUR

BURKE HEDES

yjet

Primus registratum

Ka shume raste ne jete kur pesojme humbje te medha,por edhe e harojme se ato humbje jane dyert e sukseseve te medhe,prandaj nuk duhet asnjehre te dorzohena.Vetem me qellimin e kjarte perpare vetvetes me besimin e madh ne ate qe deshirojme edhe dyert e sukseseve do te hapen.
Ja nje rast, nje x person kishte besuar se nje vend diku ne nje shkretetir paska miniere ari dhe kishte mare kredi te medha nga miq e farefis ,kishte germuar token, e kishte germuar aq sa ishte lodhur dhe vjen fundi kur edhe dorezohet dhe nga friga se nuk do te mund te paguaj borxhet i shet makinerite e veta njerit nga punetoret qe kishte punuar bashk me te dhe kthehet ne vendin e vet duke kthyer borxhet.
Po ai qe bleu makinat dhe vendin iu desh vetem edhe 5cm pune qe te arije tek ari.

JA PRA VETEM 5 CM LARG SUKSESIT.

kUR KY I PARI E KUPTOI NGA AI MOMENT U BETUA SE NJE PUNE QE E FILLON NUK DO TA LERE ME NE GJYS.
dHE U ZOTUA QE DO TE SHES SIGRIME,FILLOI NGA HICI TE SHES SIGURIME DHE PERSERI ARITI MILIONIN PO TANI I VETEDIJSHEM SE NUK KA KTHIM PRAPA.

ana karenina

Primus registratum

Pse ky na qenka suksesi? Kush fiton me shume ai/ajo eshte me i/e suksesshme? /pf/images/graemlins/rolleyes.gif

Baaaahh /pf/images/graemlins/smirk.gif

yjet

Primus registratum

sigurisht po ti njeh dike qe eshte i suksesshem dhe nuk ka lek??????????
paahhhh