pse ?

Guest
Re: pse ?

Ndoshta me mire duhet te pyes cfare kupton ti me femra ka me shume???

nje pergjigje i eshte dhene kesaj pyetjeje.pasi eshte i njohur tashme harta gjenetike...ajo cfare nuk dihet akoma jane mekanizmat qe e bejne te mundur funksionimin.
Siq e thashe me lart ky fenomen eshte nje pershtatje evolutive.
Jeta mendohet se ka lindur nga nje qelize e vetme... e cila me kalimin e miliarda vitetve ka evoluar duke dhene forma te ndryshme gjallesash. edhe forma e kromozomit Y eshte nje pershtatje ndaj natyres...atij qe e ka zbuluar i ka dhene pershtypjen e nje Y dhe e ka quajtur te tille pasi ndryshonte nga forma e X.
nUk eshte se ka me shume femra apo mashkulli...nuke di nese po e jap idene e asaj cfare uen nenkuptoja per te qene e qarte. pasi e qarte tani nuk do te thote qe kjo qe them une eshte fikse....por a kam qene e qarte ne ate cfare kam dashur te shpjegoj?? pasi edhe pasi kisha tentuar ta shpjegoja prape ishim ne pyetjen e fillimit

Wii

Grupi i të moçmëve!

Fillimisht postuar nga Dott.essa:
[qb] Ndoshta me mire duhet te pyes cfare kupton ti me femra ka me shume???

nje pergjigje i eshte dhene kesaj pyetjeje.pasi eshte i njohur tashme harta gjenetike...ajo cfare nuk dihet akoma jane mekanizmat qe e bejne te mundur funksionimin.
Siq e thashe me lart ky fenomen eshte nje pershtatje evolutive.
Jeta mendohet se ka lindur nga nje qelize e vetme... e cila me kalimin e miliarda vitetve ka evoluar duke dhene forma te ndryshme gjallesash. edhe forma e kromozomit Y eshte nje pershtatje ndaj natyres...atij qe e ka zbuluar i ka dhene pershtypjen e nje Y dhe e ka quajtur te tille pasi ndryshonte nga forma e X.
nUk eshte se ka me shume femra apo mashkulli...nuke di nese po e jap idene e asaj cfare uen nenkuptoja per te qene e qarte. pasi e qarte tani nuk do te thote qe kjo qe them une eshte fikse....por a kam qene e qarte ne ate cfare kam dashur te shpjegoj?? pasi edhe pasi kisha tentuar ta shpjegoja prape ishim ne pyetjen e fillimit [/qb]
tani per sai perket raportit mashkull femer statistikisht kjo eshte fifty-fifty si dhe matematikisht me limitet kjo shkon qe jane te barabarte po te dhenat tregojne se sot per sotka me shume femra se sa meshkuj.nese i referohem nje artikulli reviste ka aq shume sa qe shkencetaret po preokupohen se kromozomi Y po humbka gjene shume shpejt dhe se e vetmja menyre per te shpetuar rracen njerezore qenka nje mutacion dhe nje rrace e re.ca presin ore te behet nje rrace hermafrodite?
sa per evolucionin qe permend dok.essa kjo eshte akoma nje teori dhe smund te merret per baze siceshte trajtuar ne tema te tjera dhe zbesoj se duhet hapur ketu.sa per drini-1 pyetja jote eshte disi pakuptim dhe ngulmimi ne te eshte i pakuptimte.une shpjegimin ta dhashe,dok.essa ta dha.po te te shtoj qe ne disa raste qe nje gjen te shprehet mire duhet te kete nje aktivizim te te njejtit gjen ne dy kromozome sic eshte ne rastin e femres qe jane XX.rastin me te mire mund ta shohesh me anomalite ne keto kromozome. :smash:

saimir08

Primus registratum

NUK MENDOJ QE ME KENI DHENE JE PERGJIGJE

SEPSE NUK EKSISTON NJE PERGJIGJE .

SIC A KAM THEKSUAR DHE ME LART NGELET MISTER .

Pse nuk e shtron njehere kete pyetje tek teologjia.....perderisa shkenca nuk i paska dhene pergjigje.... /pf/images/graemlins/wink.gif

Guest

drini---1,

vej re qe tani po kembengul kot! Arsyetimet e tua jane pa baza jo shkencore jo e jo po as te asnje lloji.

Ajo cka te thashe eshte pergjigjia e vertetuar shkencerisht deri me sot.Se cndodh neser nuk e di...deri me sot jane identifikuar te gjithe gjenet e njeriut dhe po kerkohet te zbulohen meccanizmat e funksinimit te tyre.
Keshtu qe ti po deshe mesosh dicka rreth pyetjes qe bere u mundova te te pergjigjem,por nese ti sdo pergjigje sepse do te jesh i bindur se ska pergjigje nuk eshte faji i asnjerit nga ne ketu.
Ah sa per informacion edhe teologjia i jep nje pergjigje kesaj pyetjeje.

hola doc,

:wave:

Wii

Grupi i të moçmëve!

drino doku ka te drejte
nuk ja vlen te kembengulesh me per kete gje.
ne qofte se pergjigjet e dhena nuk te kane mjaftuar dhe mendon se kjo ngelet nje mister atehere cdo gje qe mund te thuhet me teper se ajo qe thame e provuar nga shkenca do te thote qe ja fusim si te na doje mendja jone.eshte njelloj si me te thene une tani qe kromozomi X takoi shokun tjeter X rruges dhe iu shkrep duke tregu histori dhe barcaleta me e bo kete rruge bashke ...dhe doli femra keshtu /pf/images/graemlins/tongue.gif .po ste pelqeu kjo me thuaj se kam plot ide te tjera per te te shpjeguar se si perfunduan 2 X se bashku. :wink:

Wii

Grupi i të moçmëve!

mund te pyesesh po si ndodh kombinimi ne meioze dhe cfare mund te ndodhe nese kemi nje numer me te madh ose me te vogel te kromozomeve seksuale. shpresoj se me kuptove

gangsterja

Primus registratum
Femrat kane kromozomet X dhe Y,mbasi grate lindin edhe djale edhe vajze.Pastaj ket pergjigje se ka gjetur dot shkenca e jo me ne.