Re: Pse vajzat shqipetare nuk i tregojne famjiljes se kane te dashur
pershendetje MIQ!sa per temen mendoj se eshte nje teme e goditur.(ndaj dhe po shkruaj)
mendimi im ne lidhje me kete,eshte se ketu ne shqiperi,me shume se ne shume vende te tjera,eshte krijuar nje lloj distance teper e madhe mes brezash,por dhe mes personash.
kjo vjen si mungese e sinqeritetit.pasi shume njerez e vleresojne si "vyrtyt te budallait"duke krijua keshtu nje hendek.dhe nje bote fallso,ku njeriu nuk paraqitet ashtu sic eshte(nga frika se nuk e pelqejne)por sic e duan te tjeret(ne kete rast prinderit)
kemi harruar nga kush kemi ardh duke e quajtur veten me te mire e me te emancipuar se ata ata qe na kane bere koken.hahahah kjo eshte per te qesh,pasi dhe ata ne kohen e tyre,ashtu mendonin.gje qe do te thote,se keshtu do mendoje brezi pasues.
une mendoj se nuk ka prinder,teper fanatik.por nga mungesa e sinqeritetit.krijohet nje boshllek aq i madh,saqe papritmas prindi e shef veten krejt jashte shtepise se tij,i pafuqishem,dhe pa ndikim tek femija e tij.nga ai femi qe deri para pak kohesh i ka perkedhelur floket,dhe kur ai i thote kam nje te dashur.eshte pak a shume si ta kish tradhutuar,dhe reagon keq.
gjithkush reagon keq nga tradhtia apo jo.
dhe ne kete rast i bie qe te jete tradhetuar besimi.
une mendoj se nuk i duhet thene pridit :kam nje te dashur.por duhet afruar prindi,dhe ta fusesh ne boten tende,ne enderrat e tua,e di eshte e veshtire dhe shpesh nuk na kuptojne.por me pune dhe me durim arrihet gjithca.
une nuk ja ka fshehur prinderve te mi qofte dhe per nje dite vesin e keq,te pirjes se duhanit.
e di qe nuk eshte njelloj si ti thuash kam te dashur.por ka te beje me madhenjet qe krijohen,me marrjen e pergjithsive,me pranimin e keshillave(qe shpesh nuk na pelqejne)me krijimin e raporteve dhe besimit,sinqeritetit dhe vlerave qe na ben te quhemi me emrin e madh "NJERI"