Pse te rinjte e sotem e preferojne shume pirjen e cigares?

S

Scorpion

Guest
Pse te rinjte e sotem e preferojne shume pirjen e cigares?

Me sa shoh unë të rinjtë e nisin duhanin thjesht për t'u dukur si më të mëdhenj dhe më të pjekur. E bëjnë shpesh për rebelim, për kryengritje. Për të bërë dicka që është në kundërshtim sepse ashtu mendojnë se po bëjnë dicka të madhe dhe te pelqyeshme. Ju c'fare mendoni ne lidhje me kete?

^^MIA^^

Forumium maestatis
Re: Pse te rinjte e sotem e preferojne shume pirjen e cigares?

Une cigaren e kam konsideruar si nje ves te keq ndaj te cilit duhet te kemi frike dhe kjo ka qene arsyeja qe nuk do ta nisja kurre per snob apo per tu dukur,sepse nuk kam turp te them qe i kam frike keto vese e dua tju qendroj larg.

atman

Forumium maestatis

Eshte nje ves, por scorpion e ka thene drejt, shumica e te rinjve e nisin(flas per vete) qe ne adoleshence. Me sa mbaj mend une ishim ne klasen e shtate te tete(tetevjeçare, fshehurazi natyrisht, por ne xheç na dukej vetja, kur e ndiznim, ku shikonim njeri tjetrin, kur i thoshim shokut se nuk e thithe brenda(ne mushkri tymin) e keshtu nje sere gjestesh qe perveçse na krijonte iluzionin se ishim burra, na jepte edhe kenaqesine e veçante te trasgresionit. Me pas historia shndrohet ne nje monotoni qe kerkon ti largohesh, por eshte tymi qe te ndjek pas.

Blendi

Primus registratum

bukur e tha atman...
dhe tema nuk ka pse te quhet te rinjte "e sotem" pasi mendoj se cigarja nuk eshte problem i nje brezi te vetem.
Duhani eshte tymosur per shume shekuj tashme.

renata

Forumium praecox

Nje ves si pirja e cigares,vetem per nje mendjelehte mund te behet per te treguar snobizem apo pjekuri.Eshte nje dobesi e madhe,mjere ai qe e ka.Une per vete e kam filluar ne moshen post-adoleshenciale,dhe aspak, per snobizem,por ne nje moment dobesie me bente shoqeri.Pastaj behet ves,dhe veshtire ta heqesh,shume,shume,shume e veshtire,se te behet shoqe...
Kush eshte ai budalla,qe do t'i lere leket duke blere paketa?Por s'ke ci ben,te behet mikrob...

mostro

Putraku

Me fal por ne nje periudhe te keqe qe pokaloje tu duk me arsyeshme me pi duhan dhe jo me henger fara lule dielli??apo me henger misra..
nuk mendoj se ka ndonjeri qe e nis duhanin prej hallit...
une e kam nis per qef ne gjymnaz,me shume se snobizem ishte kurioziteti.nji tuf cunash tu bo aheng,dhe gjithmon qellonte dikush qe ishte dy vjet me i madh se ty dhe ai ishte krymi i shoqnis..

renata

Forumium praecox

Ketu ku rri une s'ka misra e fara luledielli,fakeqesisht,keshtu rrugeve...:)))Pastaj sikur te te kisha degjuar keshillen tende atehere,kur e nisa do mendoja nje dy here...
por ja qe atehere nuk e kisha keshillen tende dhe fillova ta pi.
Megjithate faleminderit per keshillen...
Pershendetje!

abs

nuk e di...

edhe mu me ka ba pershtypje kjo gje, ato njerz qe kam pyet thojn qe e kan fillu per tu duk sa me IN pra per te ndjek kte "mode" qe mu m duket absurde,disa te tjere thone qe ju ben shoqeri pra mund te mendojm se shum njerz ndjehen vetem,ose ne momente shum te veshtira kan gjet ngushellim aty (ne cilen form gjejn ngushellim se kam idene) /pf/images/graemlins/pickellonja.gif

TEDI

Valoris scriptorum

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
Me sa shoh unë të rinjtë e nisin duhanin thjesht për t'u dukur si më të mëdhenj dhe më të pjekur. E bëjnë shpesh për rebelim, për kryengritje. Për të bërë dicka që është në kundërshtim sepse ashtu mendojnë se po bëjnë dicka të madhe dhe te pelqyeshme. Ju c'fare mendoni ne lidhje me kete?

[/ QUOTE ]

Ahere Un Them per Shume CUna GOca ... CIgare ne Alkol qendrojini sa me Larg ... Ne Qe na Ka Ra Barra e Punes me Kto gjona duam ta lejme po e kemi shume te Veshtire ta Lejme ... Nje Gje E Them Me Bindje ... As CIgarja As Alkoli
NUk te Ben BUrre Apo GRUa ... /pf/images/graemlins/cooli.gif

era100

Primus registratum

cigarja mire qe ste ben mire per shendetin po te shkund edhe nga xhepat

mire e ke o tedo sa me larg kalamaja ste nxjerr ne selamet ajo e flamosur

T[]

Forumium praecox

Ahere Un Them per Shume CUna GOca ... CIgare ne Alkol qendrojini sa me Larg ... Ne Qe na Ka Ra Barra e Punes me Kto gjona duam ta lejme po e kemi shume te Veshtire ta Lejme ... Nje Gje E Them Me Bindje ... As CIgarja As Alkoli
NUk te Ben BUrre Apo GRUa ... /pf/images/graemlins/cooli.gif

[/ QUOTE ]

Tedo cigaren e lashe alkolin tani spo i bejme derman /pf/images/graemlins/ooo.gif

personazh

Valoris scriptorum

emblematik eshte ai stili qe perdorte Philip Morris per te fituar klientele. dergonte neper shkolla te mesme psikologe dhe doktore te cilet diskutonin me adoleshentet mbi faktin qe duhani niset sepse adoleshenti vete ndihet me i madh ne moshe duke e pire. e lezetshmja ishte qe gjimnazistet bindeshin mire nga kto biseda dhe e nisnin duhanin me shume qejf.

@d@

Primus registratum

te rinjet pine cigare, se kopjojne te rriturit! hehheh

Poezia

Primus registratum

Cigarja.......
Vetmia fjale qe mbyt
cigarja shoku me i mire
Me nje dore te mbeshtet
e tjetren shendetin te merr
Por kjo e fundit s;te mashtron
qe ne thithjen e saj te pare
te jep nje shije te hidhur
qe ty te shijon
Pse ndodh kjo? %0

Admir

Forumium maestatis

emblematik eshte ai stili qe perdorte Philip Morris per te fituar klientele. dergonte neper shkolla te mesme psikologe dhe doktore te cilet diskutonin me adoleshentet mbi faktin qe duhani niset sepse adoleshenti vete ndihet me i madh ne moshe duke e pire. e lezetshmja ishte qe gjimnazistet bindeshin mire nga kto biseda dhe e nisnin duhanin me shume qejf.

[/ QUOTE ]

Emblematik?? Pastaj vetem duhani qe nuk ka vuajtur asnjehere per klientele. Te tilla "misione bindese" jane trillime te organizatave kunder duhanit, qe edhe po te kene ndodhur nuk cojne peshe.

963

Primus registratum

Te rinjte pijne cigare, se s'kane me ç'fare te meren.

LUANESHA

Primus registratum

Un nuk i kuptoj,
kur thojne se te heq merzine /pf/images/graemlins/eek.gif

po fillojme me e pi te tane atehere nese asht kjo /pf/images/graemlins/idea.gif

Mirsa

Primus registratum

Shum te rinj e fillojne si loje, apo se eshte ne "mode", shume e fillojne te shtyre nga te tjeret qe kshu... lum kush ka karakter te fort dhe di te permbahet para ktyre veseve te kqia.

Larg duhanit! /pf/images/graemlins/cooli.gif

soni2

Primus registratum

nuk e dua dhe as sme behet ta pi jo per me teper per efekt shoqerie !!

nuk kam degjuar ndonjehere te behesh cigaroviktime si fashion viktime sepse eshte mode !!!

une e kam edhe bezdi per me teper kur ma pijne shoket ne makine !!!

pippo

Primus registratum

Or mik me duket se nuk je shume i informuar ne boten e ashtequajtur perendimore pirja e duhanit eshte ne renie te dukshme, dhe shoqerite e duhanit jane duke investuar ne menyre te vrullshme ne vendet afrikane, aziatike ose me mire ne ato te botes se trete(dhe shqiperia ato vajzat qe vijne e te ofrojne cigare.... eshte nje projekt shume shume me i thelle) qe parashikohet qe do jete tregu per 20-30 vjetet e ardhshem ...... Ne perendim shume te rinje pak nga pak po i largohen duhanit _ shif ameriken per shembull _ pastaj nuk eshte as chic ... rinia shqipo nuk hyne ketu flasim pas nja 15 vjetesh ....