Re: pse quhemi shqiptar
Tung "Padyshim i huaj"
Ti shkruan: "qe dicka ka qene perpara dickaje tjeter,nuk do te thote se e dyta ka ardhur nga e para!!!!"
Që dicka është mbrapa dickaje që ka qenë perpara, do te thot që e dyta ka ardhur nga e para. Padyshim nëse i ngjan aq shumë, nuk ka tjetër skjarim logjik, kështu mendojme ne njerzit, e për ty nuk e di ?
Pse e mori "Skenderbeu" shqiponjën e Zeusit, kryet e ciapit nga Pirro dhe pse kishte thënë se është pasardhës i Epirotëve (fisit Ilir)e din ai më së miri, ka lexuar dicka, se ishte njeri i shkolluar në zemër te Bizantinit në Konstandinopoje. Në ate kohë për atë nuk ishte dera e mbyllur si për neve sot. Edhe ne e dijmë s'bashku me t'gjith europianet, por nuk po dojmë t'ia dijm fare.
Ti shkruan: "Emri shqiptar vjen nga termi shqip"
Ose termi shqip nga emri Shqiptarë. Eshtë e vërtet që dallon në ata që kuptohen mes vete dhe të tjerve që kan tjetër gjuhë.
Ti shkruan: "shqip vjen nga latinishtja e bastarduar e bregut perendimor dhe qe ka dicka te ngjajshme me experious."
Këtë mundesh t'ia tregosh një bariut analfabet, ose mundesh ta perdorësh si perralla gjumi për koleget e tu, për ata far "studiues" jo neutral të indogermanishtes.
Ti shkruan: "pse priti populli shqiptar dymije vjet qe te adoptonte shqiponjen si burim te emerimit te tij?"
A ka shkrime të pa falsifikuara në duart e shqiptarve që tregon se si e kan quajtur shqiptarët vetën ?
Ose, a nuk ka lidhje me ndryshimin e gjuhës shqipe të sotme nga pellatgjishtja e vjetër ?
Ose, a nuk ka të bëj me sunduesit e ndryshem që ishin tek ne ?
Ose, a nuk ka të bëj me faktin që përpara popujt ndaheshin në religjione e jo ne kombe ?
Ose,ose,ose ????
Ti shkruan: "Shqiponjes i thone shqiptaret edhe zhgabe"
Nuk është gjëja e vetme që shqiptaret i kan dy apo ma shumë emra për të.
Ti shkruan: "dhe pse jo lisin?"
Lisi si symbol në flamur se ka nji hall. Shqiponja dykrenare është më bukur, dhe bënë më tepër përshtypje, pasiqë kemi qenë gjithmonë popull luftarak. (luftarak nuk do të thot veq me vra e me pre)
Ti po na tregon gjurmët, por ne nuk jemi më të verbët, tash po e shohim ujkun, dhe pas disa viteve do ta kemë lëkurën e tijë në Odë.
Ti shkruan: "dhe pse arbereshet e italise dhe ato te greqise nuk e njohin shqiponjes si simbol te qenurit arberesh?"
Për me pyet ti pse. E pasi që po pyet ti pse, shko pyeti ata, dhe mos akcepto asnjë pergjegjie nga ata, por fillo ta shkruash edhe ti nje roman me titull "PSE", dhe fillo me pyetjen tënde që e ke bërë më heret "Pse valle hyj ne kete Forum?".
E sa per fjalën "shqip" (me u marr vesh). Me nje "shqipo" si ti nuk mundet askush me u marr vesh. E kur ne nuk mundemi me u marr vesh me ty, e dijmë që ne hamë shqip, por e dijmë edhe një gjë tjetër, e dijmë se cka po hajshe ti.
Edhe une fola shqip me ty. A po ta rrokë hiq ?? Nëse nuk ta rrokë ktheje andej nga ta kan mesu koleget e tu, se ta rrokë ma mirë. Nëse e din se cka po të them, që nuk po ma merr mendja hiq.
Këtë arrogancën tënde dhe këto fyerjet e tua mundesh me i marë e me i fut dikund, ose me mirë meri dhe qoja dikujt te shpia jote dhe tregoj se si të kam mesuar t'i përdoresh.
E sa për këto "shakatë" e neve shqiptarve të tregova pak ma lartë. Hajt se ja nin zanin, mos ki dert.
Të përshëndes "Padyshim i huaj", në kuptimin e plotë te fjalës.
--------------------------
Provoje e fol me vetveten, dhe shih se cka po shoh une kur po flas me ty, e sheh se sa vshtire asht mu marrë vesh me budallë.