Re: Pse nuk lahen shqiptaret?!!!
Fillimisht postuar nga Vals:
Kam njohur dike ne Tirane, mjeke ne kohe te komunizmit, qe me tregonte histori kur i vinin njerez nga zonat e Mirdites, fshatra katolike zakonisht, qe kishin shume vite qe nejrezit nuk laheshin. Nje plake 70 vjec kishte 10 vjet pa lare, qe kur prifti i kishte lyer floket me vaj (te bekuar). AJo erdhi per tu shtruar ne spital por nuk kishte infermiere ti afrohej. E futen ne vaske te spitalit me zor, e lane me zor, i dhane rroba te reja (ja hodhen ato qe kishte). Fjeti plaka si qingj dhe donte te lahej prape kur u zgjua :lol: Eshte histori e verete.
Interesant.
Ndersa une kam rastekonkrete sa te dush , si psh: Tushi, nje komshije e jona, jeton ne mes te shkodres ishte dhe ne gjendje te mire ekonomike (ne kohe te monos), nane me kater kalamaj, myslimane me tasin e ujit te vendi,
e po te binte me ju shku per vizite, tu ngjitshin pleshtat neper kambe, qe s tu hiqte sikleti per nje muaj rresht. Ehuuu sa raste te tilla ka...
Ndersa ne mirdite kam punu vete per nje kohe, dhe sa per kuriozitet, veshja origjinale popullore e mirdites, asht komplet e bardh. Nje vecori kjo qe gjindet vec tek kjo treve e vendit tone, ktu i ka burimet dhe pastertia.
Nese do flasim per varferine? ajo eshte pune tjeter.
Sygjerimet qe dhane disa, per ato qe ju djersiten kamt, e ju mbajne ere, si dhe sqetullat, duhet kerkojne ndihmen e mjekut, (megjithse kam nigju ka dhe bime qe ndihmojne per kte), me duken ma te vlefshme se sa te fillojme te ofendojme krahina ose besime, sic e bana dhe une ne kte rast. Me vjen keq per kte, ka plot njerez pa dallim treve apo feje, qe kane probleme me pjese te ndryshme te trupit, te cilet simbas njohorive, si dhe kushteve ekonomike, nuk kane gjetur rruge per ti evituar ato. Si dhe ka dembela, qe, sado ti kritikoje shoqeria, ato kane "rehatine"e tyne.
Mos valle kjo tema, ka per qellim, te tregojme, se sa te paster jemi ne, e sa pisa jane ca te tjere?
Apo ka per qellim, per te gjetur rruge ndihmese, per ato qe e kane eren, si dhe per ato qe e degjojne ate?
--------------------
bela...